Oldal frissítése

Google Pixel 7 Pro (TESZT): az amerikai gyártó ismét felülmúlta önmagát

Google Pixel 7 Pro teszt

Google Pixel 7 Pro (TESZT):
az amerikai gyártó ismét felülmúlta önmagát

A Google Pixel 7 Pro, ahogy arról a neve is árulkodik, a népszerű mobilsorozat hetedik iterációja. A Google a tavalyi dizájnra épített, de kiegészítette például egy csinos fém fotómodullal. A Google Pixel 7 Pro természetesen nem okoz csalódást a specifikációkat illetően sem. A készülék az exkluzív Google Tensor G2 processzorral és hármas kamerarendszerrel lett felszerelve. Hogyan teljesített a teszt során?Teszt

Szerző: Matěj Toul

Google Pixel 7 Pro (TESZT) – TARTALOM

 1. A Google Pixel 7 Pro csomagolása csak az illusztráció tekintetében újult meg
 2. A Google Pixel 7 Pro dizájnja az elődjére épült, de annál érettebb lett
 3. A Google Pixel 7 Pro kijelzője valóban kivételes
 4. A Google Tensor G2 a teljesítményen túlmutató újításokat mutat fel
 5. A Google Pixel 7 Pro kamerafelszereltsége ott van a legjobbak között
 6. Fényképek szerkesztése egyetlen érintéssel? A Pixel 7 Pro-val lehetséges
 7. A Google Pixel 7 Pro 5000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik
 8. A kezelőfelület természetesen egy tiszta Android 13
 9. Hogyan néz ki a Google Pixel 7 Pro kezelőfelülete?
 10. A Google Pixel 7 Pro egyes változatai
 11. Google Pixel 7 Pro teszt – összegző értékelés

A Google Pixel 7 Pro csomagolása csak az illusztráció tekintetében újult meg

A Google már a legutóbbi széria esetében is a minimalista csomagolás mellett döntött. Az idei és a tavalyi csomagolás között tulajdonképpen csak annyi a különbség, hogy más rajta a telefon megnevezése és az illusztráció. A Google-nek nincs is rá szüksége, hogy túlgondolja az ilyesmit. A dobozban egy USB-C kábel, egy USB-A → USB-C adapter és a használati útmutató található. Tehát ha nem rendelkezel töltőtéglával, akkor vásárolnod kell hozzá egyet. A Pixel 7 Pro a 30 W-os gyorstöltést is képes kezelni, feltéve, hogy az adapter elegendő teljesítménnyel rendelkezik és támogatja a Power Delivery 3.0 szabványt. Vezeték nélkül is töltheted - 23 W-ot a hivatalos Google töltő, 12 W-ot pedig bármelyik vezeték nélküli telefontöltő is tud.

Google Pixel 7 Pro, doboz Google Pixel 7 Pro, csomagolás
A Google Pixel 7 Pro csomagolása minimalista és kissé szerény.

A Google Pixel 7 Pro dizájnja az elődjére épült, de annál érettebb lett

A megjelenés tekintetében véleményem szerint a Google Pixel 7 Pro sokat javult. A gyártó ezúttal is egyedi kialakítású fotómodult mutat fel, de még egy fokkal feljebb lép. Ez a lépés az anyagfelhasználásban mutatkozik meg - a fotómodul, akárcsak a telefon kerete, polírozott alumíniumból készült. Ezáltal a Pixel 7 Pro egy kicsit karcsúbbnak tűnik, a fényes fém gyönyörűen mutat az egyébként üveg hátlapon.

Google Pixel 7 Pro, keret Google Pixel 7 Pro, fotómodul
A Google Pixel 7 Pro minőségi anyagai az elődjéhez hasonlóan IP68-as minősítést biztosítanak.

Kisebb csalódásként ért, hogy visszatért a sima, fényes üveg hátlap, amely pontosan ugyanazzal a problémával küzd, mint a Google Pixel 6. Túl sima. Csúszik a kézben, így a legjobb, amit tehetsz, ha a telefont a kezedben tartva "felakasztod" az ujjaidra a kissé kiálló fotómodullal. A Pixel 7 Pro döntött felületen is elég könnyen csúszik, ezért mindig győződjön meg róla, hogy sík felületű asztalra helyezed.

A Google Pixel 7 Pro kijelzője valóban kivételes

A Google Pixel 7 Pro kijelzője változatlan a 6 Pro-hoz képest. Tulajdonképpen egyáltalán nincs is rá szükség, hogy megváltozzon. Ez az egyik leglenyűgözőbb kijelző, amelyet eddig volt szerencsém használni. Az LTPO AMOLED technológián alapul, a Google csúcskategóriás telefonjainál pedig nem meglepő a 120 Hz-es képfrissítési frekvencia sem. Már ez is elég lenne, de a Google még tovább fokozza a kijelző tulajdonságait a Quad HD felbontással (3120×1440 px).

Google Pixel 7 Pro, kijelző Google Pixel 7 Pro, hátlap
A kijelző lenyűgözően néz ki, de a telefont a sima hátlap miatt nem túl jó a kézben tartani.

Ez a felbontás a 6,7"-es kijelzőn nagyjából 512 ppi finomságot jelent, ami használat közben is jól megmutatkozik. A kijelzőn minden részlet látható, a kezelőfelület animációi pontosak, simák, egyszóval szép látványt nyújtanak. A HDR10+ támogatás már csak a hab a tortán, amikor fényképeket vagy videókat nézel.

A Google Tensor G2 a teljesítményen túlmutató újításokat mutat fel

A Google Tensor G2 chipje a bejelentés után enyhe kritikák célpontjává vált. Mindenki azt várta, hogy a Google áttér a modern 4 nm-es gyártási technológiára, így jelentősen javít a chip teljesítményén. A konkurens 4 nm-es lapkakészletek azonban problémákkal küszködtek, így a Tensor G2 végül maradt 5 nm-es. A magfrekvencia tized GHz-es nagyságrendű növekedése szintén viszonylag jelentéktelen. Mit kínál akkor az új Tensor?

i iPhone 14 (TESZT): decens újdonságok a már megszokott köntösben

Röviden, a Google Tensor G2 érti a dolgát. A neve alapján a mesterséges intelligenciában széles körben használt tenzorszámítás felé orientált chipsetnek kell lennie. A TPU (Tensor Processing Unit) a G2 esetében akár 60%-kal erősebb, mint az elődjénél. És mint tudjuk, a Google Pixel telefonok tele vannak mesterséges intelligenciával és összetett szoftverekkel. A továbbfejlesztett chipset többek között olyan képszerkesztési funkciókat is működtet, mint a jó fogadtatásban részesült "Focus" és a "Magic Eraser". Ezekre később még kitérünk.

A Google Pixel 7 Pro kamerafelszereltsége ott van a legjobbak között

Első ránézésre a Google Pixel 7 Pro kamerái nem sokat változtak tavaly óta, de jobban megnézve kiderül, hogy csak az érzékelők felbontása maradt a régi. A hetedik Pixel nagyon tisztességes új objektíveket kapott a teleobjektív és a nagylátószögű érzékelőkhöz. A főkamera azonban tényleg változatlan. Ez egy 50 Mpx-es érzékelő, f/1.9-es objektívvel és optikai stabilizátorral, de már az elődje esetében is sok dicséretet kapott, miért is változtatnának rajta?

Google Pixel 7 Pro, felvétel a főkamerával Google Pixel 7 Pro, felvétel a széleslátóval Google Pixel 7 Pro, felvétel a teleobjektívvel
A Google a Pixel 7 Pro-val bebizonyítja, hogy ott van a helye a legjobbak között. Balról: fő, nagylátószögű, 5x zoom.

A teleobjektív hosszabb gyújtótávolságot és ezzel együtt 5x optikai zoomot kapott. Nagyon érdekes felvételeket készíthetsz vele, és nagyon jól is működik, ha megfelelőek a fényviszonyok. Az f/3,5 rekesz miatt azonban elég egy kis homály, és máris megjelenik a zaj.

Észrevettem egy érdekes dolgot a tesztelés során. 5×-es zoomnál a Pixel maga értékeli ki, hogy a telefotó felvétel "ér-e valamit", és ha nem, akkor a főkamera digitális zoomjára vált. Az így készült felvételek aztán vagy jól néznek ki, vagy nem, én személy szerint nem találtam módot a funkció kikapcsolására vagy az objektívek közötti manuális váltásra.

Google Pixel 7 Pro, night vision Google Pixel 7 Pro, éjszakai felvétel Google Pixel 7 Pro, night vision
A Night Vision üzemmód is a Google Tensor G2 új TPU-jából merít. A középső kép éjszakai üzemmód nélkül készült, a többi Night Vision-nel.

A nagylátószögű objektív is komoly frissítést kapott. Míg tavaly 114°-os fókusszal kellett beérnünk, a Pixel 7 Pro akár 126°-os látómezőt is kínál. A nagy látószögű kamera az egyetlen, amelyikből hiányzik az optikai stabilizálás.

i Ezeket és még több képet teljes minőségben a Google Drive-on érhetsz el.

Érdemes részletesebben visszatérni a mesterséges intelligencia és az automatikus felvételkészítés funkcióira. A Google Pixel 7 Pro sok mindent elvégez helyetted. Ha nincs elég fény, magától bekapcsolja az éjszakai üzemmódot. Ha a főobjektív nem tud fókuszálni, a telefon makró üzemmódba kapcsol. A telefon még egy "Legjobb felvétel" funkcióval is rendelkezik, amely az Apple Live Photos funkciójához hasonlóan működik. Fénykép helyett egy rövid videó készül, majd a telefon bemutatja a legjobb/legrosszabb felvételt. Ráadásul a fent említett automatikus objektívváltást még értesítés sem kíséri.

Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg olyan ember van, akinek nincs is igazán szüksége ezekre a finomításokra. Ugyanakkor a Pixel 7 Pro tele van okos funkciókkal és automatikus folyamatokkal, amelyek közül bár nem mindegyiknek örültem, ezeknek a funkcióknak a túlnyomó többsége kikapcsolható vagy manuálisan vezérelhető. Ha esetleg eddig még nem győztek volna meg a mesterséges intelligenciával való fotózásban rejlő lehetőségek, nem árt tudnod, hogy a Google Pixel 7 Pro a második helyet szerezte meg a DxOMark globális fotómobil-rangsorában.

Fényképek szerkesztése egyetlen érintéssel? A Pixel 7 Pro-val lehetséges

A Google Pixel 7 esetében a fotók elkészítésével még egyáltalán nem ér véged a dolog. A szerkesztési lehetőségek óriásiak. A telefon a szokásos szerkesztés mellett például HDR-szimulációt, zajtisztítást vagy számos előre elkészített szűrőt kínál. A legérdekesebbek azonban a mesterséges intelligenciával működő eszközök - a Magic Eraser és a Focus.

Google Pixel 7 Pro, mágikus radír, előtte Google Pixel 7 Pro, kmágikus radír, utána
A Pixel 7 Pro a varázslatos radír eszközzel eltávolítja a fényképéről a zavaró elemeket, például a villanyvezetékeket.

A radír eszközzel könnyedén eltávolíthatod a zavaró elemeket a fotóról. A villanyvezetékeket, oszlopokat vagy autókat sok esetben maga a telefon távolítja el, egyébiránt egyetlen érintéssel eltűnnek a fotóról. Az eltávolítás általában szépen működik. Nem javasolnám, hogy ránagyíts a fotókra, mivel a retusált területek gyakran kissé furcsán néznek ki, de általában első ránézésre nem lehet észrevenni a kiigazítást.

Az élesítés eszköz ezután pontosan azt teszi, amit a neve is sugall, vagyis élesíti az elmosódott képeket. Érdekes módon a funkciót olyan régi képekre is alkalmazhatod, amelyeket nem a Pixel 7 Pro-val készítettél.

Google Pixel 7 Pro, fókusz, előtte Google Pixel 7 Pro, fókusz, utána
Nem sikerült a fotó? Az élesítés eszközzel talán még megmenthető.

A Google Pixel 7 Pro 5000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik

Ami az akkumulátort illeti, a Google Pixel 7 Pro ugyanolyan kapacitással rendelkezik, mint a 6 Pro. A tavalyi Pro változattal nincs tapasztalatom, így nem tudom közvetlenül összehasonlítani. Egyes kritikusok azonban az üzemidő érzékelhető romlására panaszkodnak. A magam részéről azt mondhatom, hogy a Pixel 7 Pro akkumulátorának üzemideje nem túl rossz. Hozzászoktam, hogy minden nap végén feltöltöm a saját telefonomat, de a hetedik Pixelt sokszor nem is kellett. Egy napi tesztelés után általában 40% körül volt, ami azt jelenti, hogy egy takarékosabb felhasználónak két napot ki kell, hogy bírjon. Egy 22 W-os adapterrel (a Pixel 7 Pro akár 30 W-ot is megenged) körülbelül egy óra 20 percig töltöttem.

A kezelőfelület természetesen egy tiszta Android 13

A Google Pixel 7 Pro felülete természetesen tiszta Android 13, beleértve az új funkciókat, a prioritást élvező frissítéseket és mindenféle optimalizációt a Google Tensor G2 számára. Ezáltal a telefon simábbá válik, összességében véve jobban teljesít (hacsak nem szigorúan a játszásra összpontosítasz), még akkor is, ha a Tensor G2 papíron rosszabb specifikációkkal rendelkezik, mint mondjuk a Qualcomm Snapdragon chipek. Én személy szerint szeretem a tiszta Android kezelőfelületet, így ezen a téren nincs okom panaszra. Egyszerűen csak a Google-alkalmazások és egy világos, színes kezelőfelület tárul elénk.

Hogyan néz ki a Google Pixel 7 Pro kezelőfelülete?

Google Pixel 7 Pro, zárolt képernyő Google Pixel 7 Pro, homescreen Google Pixel 7 Pro, app tray
A Google Pixel 7 Pro a tiszta Android 13 klasszikus megjelenését kínálja.
Google Pixel 7 Pro, beállítások Google Pixel 7 Pro, személyre szabás
A telefon számos beállítási lehetőséget biztosít.
Google Pixel 7 Pro, értesítések Google Pixel 7 Pro, gyorsbeállítás
Az értesítések és a gyorsbeállítások egyszerűek és egyértelműek.
Google Pixel 7 Pro, alkalmazásablakok Google Pixel 7 Pro, keresés
Az összes alapértelmezett alkalmazás közvetlenül a Google-től származik.
Google Pixel 7 Pro, naptár Google Pixel 7 Pro, üzenetek Google Pixel 7 Pro, böngésző
Természetesen az egész felület szinkronban van a Google-fiókoddal.
Google Pixel 7 Pro, fotózás Google Pixel 7 Pro, szerkesztés
Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre a fotózáshoz és a fotók szerkesztéséhez is.

A Google Pixel 7 Pro egyes változatai

A Google Pixel 7 Pro két memóriaváltozatban került forgalomba, azonos RAM-kapacitással, azaz 12 GB RAM-mal. Három színben - fekete, fehér és zöld - is kapható. Ez utóbbi színváltozat állt rendelkezésünkre a felülvizsgálat elkészítéséhez.

Google Pixel 7 Pro teszt – összegző értékelés

Google Pixel 7 Pro - értékelés

Google Pixel 7 Pro

Mobiltelefonok

A Google Pixel 7 Pro rendkívüli sikereket hozott az amerikai gyártó számára. Elődjéhez képest fejlettebb dizájnt, valamint vadonatúj egyedi funkciókat kínál, amelyek a Google Tensor G2 chipnek és a kissé továbbfejlesztett kameráknak köszönhetőek. Ha egy valóban különleges Android telefont keresel, vagy már van tapasztalatod a Pixellel, akkor a Google Pixel 7 Pro lehet számodra a tökéletes választás.

Előnyök

 • Még jobb dizájn alumínium felhasználásával
 • Hihetetlenül sima 120 Hz-es AMOLED panel
 • Exkluzív Google Tensor G2 lapkakészlet
 • Jelenleg az egyik legjobb fotómobil
 • Ötszörös optikai zoom
 • Mesterséges intelligenciára támaszkodó egyedülálló funkciók
 • Tiszta Android 13 elsőbbségi frissítésekkel
 • Nagy frissítések 3 évig, javítócsomagok 5 évig

Hátrányok

 • Bizonyos automatikus funkciók nem módosíthatók
 • A sima hátlap az ívelt felületeken csúszik a kézben
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

A Google Pixel 7 Pro kétségtelenül toronymagasan kategóriájának egyik legjobb képviselője, bár nem tökéletes. Erősségei egyértelműek - például a kamera képességei, a nagyszerű kijelző, a megbízható teljesítmény, az új dizájn és természetesen a tiszta Android. Ha a legjobb Androidot szeretnéd grafikai módosítások nélkül, válaszd ezt a modellt.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20