Oldal frissítése

A legjobb fotómobilok

A legjobb fotómobilok 2022-ben

Cikk

• Szerző: Szerkesztőség

A mobiltelefonokban lévő kamerák egyre fontosabb szerepet játszanak, és minőségük évről évre jobb. A képminőség romlása nélküli zoomolás, az éjszakai felvétel, a dinamikatartomány és a különféle módok kezelése terén egyre több lehetőség nyílik arra, hogy a mesterséges intelligenciát a fényképezés folyamatába bevonják. Ebben a cikkben kiválasztottuk számodra a legjobb fotómobilokat, amelyek a legjobban kezelik ezeket a területeket. Azonban nem mindenkinek van 500 ezer forintja egy első osztályú modellre, ezért a legjobb fotómobilokat nemcsak értékhatár nélkül gyűjtöttük össze számodra, hanem külön fejezetet szenteltünk a 150 ezer és a 80 ezer forint alatti összegért is megvásárolható fotómobiloknak. Először azonban olvasd át, milyen fényképezéssel kapcsolatos funkciókat kell keresned, ha jó minőségű fotómobilt szeretnél vásárolni.

A legjobb fotómobilok 2022-ben (ÁTTEKINTÉS) - TARTALOM

Hogyan válasszunk fotómobilt?

A kamerás mobilok kínálata folyamatosan bővül, és el kell ismerni, hogy manapság a telefonokba szerelt kamera minősége nagyon fontos. Az új mobiltelefonok bemutatásakor minden gyártó nagy hangsúlyt fektet a fényérzékelők minőségére, és folyamatos a verseny, hogy melyikük kínál több érzékelőt, nagyobb felbontást vagy pontosabb zoomot. De mit tudunk tenni felhasználóként? Mely paraméterekre kell figyelnünk annak érdekében, hogy jobban tudjunk tájékozódni a fotómobilok kínálatában?

A legtöbbet emlegetett paraméter továbbra is az érzékelő felbontása. Hiba lenne, ha csak ezt vennénk figyelembe, de annak magas értéke például javíthatja a képminőséget nagyítás után. A standard felbontási érték folyamatosan növekszik, és már nem meglepő, ha 64 vagy 108 Mpx-es érzékelőkkel találjuk szemben magunkat, ahol ez az érték főleg arra szolgál, hogy több pixelt egyesítsen egybe. Ilyen felbontást kínál például a Samsung Galaxy S22 Ultra, Motorola Moto G60, Honor 50 5G és a Motorola EDGE 20 Lite.

A felbontás mellett figyelnünk kell a lencse rekeszértékére is. A rekeszértéket f-értéknek is szokták nevezni, és azt jelzi, hogy az érzékelőhöz mennyi fény jut el a fénykép készítésekor. Minél alacsonyabb a rekesznyílás értéke, annál több fény jut be az érzékelőbe. Tehát jobb eredményeket érhetünk el gyenge fényviszonyok között is. Ezenkívül egy ilyen érzékelő gyorsabban képes rögzíteni a képeket, ezzel csökkentve a mozgó jelenet által okozott elmosódás kockázatát.

Fotómobilok 2020, rekesznyílás
A rekeszértéket f-értékként adják meg. Minél alacsonyabb, annál több fényt enged be. Forrás: enebophoto.com.

A gyártók manapság a mesterséges intelligenciára (AI) támaszkodnak a valós idejű felvétel vagy jelenet vezérlésének megfelelő beállításához. A telefonok nagy teljesítményű processzorokat rejtenek, amelyek intelligens algoritmusok segítségével javítják a fókuszt, felismerik a tárgyakat és az arcokat stb. Ráadásul az ilyen beállításokat azonnal, sokkal gyorsabban ki tudják értékelni, mint ahogy erre egy ember képes lenne.

A mesterséges intelligencia a több érzékelőből érkező képeket is képes kezelni. Elmúltak már azok az idők, amikor a telefonnak egyetlen jó minőségű érzékelője volt. Ma a több érzékelő nyújtotta előnyöket élvezhetjük, amelyek mindegyike eltérő feladatkörrel rendelkezik, mindegyiket különféle érzékelési módhoz tervezték. A fő lencsét általában ultraszéles, teleobjektív, makró-érzékelő, ToF-érzékelő és más típusú érzékelők egészítik ki.

Fotómobilok 2020, érzékelők
Ma már nem igaz az az állítás, hogy egy mobiltelefonnak csak egy hátsó érzékelője van. Forrás: allround-pc.com.

A mobiltelefonokat korábban azért bírálták, hogy a zoomolás terén nem tudtak sokkal közelebb kerülni a digitális fényképezőgépekhez. Az optikai zoom fogalma azonban egy ideje már nem ismeretlen a mobiltelefonok számára, a gyártók ezt a digitális és a hibrid zoommal kombinálják. Egy bizonyos mértékig lehet optikailag nagyítani a jelenetre a képminőség romlása nélkül, ezután azonban a képminőség már romlik a digitális zoom során.

Ezzel szemben találkozhatunk a nagylátószögű objektív fogalmával, amely a felvételi látótér kiszélesedését biztosítja, hogy még több minden beleférjen a fényképbe vagy a videóba. Ilyennel találkozhatunk a jól ismert GoPro akciókamerák esetében is. Bizonyos telefonok úgynevezett ultraszéles látószögű objektívvel is rendelkeznek, ami körülbelül 120°-ban képes rögzíteni a látómező nagy részét.

Fotómobilok 2020, széles látószögű érzékelő
A széles-látószögű érzékelő képes belátni a jelenet nagy részét. Forrás: petapixel.com.

Mely telefonokat nevezhetjük joggal a jelenleg kapható legjobb fotómobiloknak? A lista összeállítása a DxOMark rangsora alapján történt, és a cikk csak azokat a fotómobilokat mutatja be, amelyek az értékelés idején elérhetők voltak a piacunkon. Néhányuknál nincs link a webáruházhoz, mert jelenleg nem állnak értékesítés alatt. Lehetséges azonban, hogy később újra bekerülnek a kínálatba. A cikket kategóriákra osztottuk. A telefon leírásában mindig megtalálhatod az okostelefon minőségi jellemzőit is.

A jelenleg kapható, legjobb fotómobilok

Az igényes mobilfotózás rajongói az alábbi készülékek közül választhatnak. Ebben a kategóriában a mobilfotózás jelenleg elérhető csúcskategóriás fotómobiljai találhatók. Érzékelőik szinte bármilyen helyzettel képesek megbirkózni, és több érzékelővel is rendelkeznek. Mindegyikük tökéletesen felkészült a feladatára. Az alábbi listából bármely telefon helyettesítheti a klasszikus kompakt fényképezőgépeket. Mindegyik nagyszerű és nagy teljesítményű okostelefon, amely teljesítményével, modern technológiai megoldásaival és elegáns megjelenésével igazán lenyűgöző.

iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro Max

 • Továbbfejlesztett éjszakai üzemmód
 • Filmkészítő üzemmód
 • Makró

A legdrágább új iPhone-modell tényleg készen áll a nagyszerű fotózásra. Bár a szenzorok papírparaméterei csak kis mértékben különböznek, a megapixelek száma pedig egyáltalán nem, mégis értékes változások történtek. Először is, mostantól minden kamera képes éjszakai üzemmódot kezelni. Ha igazán közelre fókuszálsz, a makró üzemmód automatikusan aktiválódik a téma közeli felvételéhez. Az érzékelők mérete megnőtt, és jobb videofelvételek rögzítésére is képesek. A gyártó szerint a filmes üzemmódban a felvételek olyanok lesznek, mintha egy filmből vágták volna ki őket. Számíts az akár 120 Hz-es dinamikus frekvenciájú kijelzőre fényképek, videók szerkesztésekor, sőt az iOS 15 rendszer használata során is. A nagyobb akkumulátor és az alacsonyabb ár pedig minden bizonnyal szép csábítás, amely sok felhasználót meggyőzhet az iPhone 13 Pro Max megvásárlásáról.

iPhone 13 Pro MaxiPhone telefonok
iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro

 • Ugyanaz a fotófelszerelés, mint a Pro Max-nál
 • 120Hz kijelző
 • Erőteljes A15 Bionic chip

Az örömteli hír az, hogy idén a Pro és Pro Max modellek a méretüket leszámítva nem különböznek egymástól. Az iPhone 13 Pro esetében tehát pontosan ugyanarra a teljesítményre számíthatsz, mint a nagyobb testvérénél, és nem csak a fényképezés és a filmezés terén. A gyors A15 Bionic chip nem fog feleslegesen várakoztatni, és a fürge iOS 15 rendszer és a gyorsabban reagáló kijelző csak segít a gördülékenységben. A polírozott élekkel ellátott formatervezés idén 4 lehetséges színválasztékot öltöztet fel. Ezek a sötétszürke, arany, ezüst és az új hegyi kék. És hogy még nagyobb felületen élvezhesd a kijelzőt, a Face ID kamerát és más érzékelőket tartalmazó elülső kiemelkedés szűkült. Az akkumulátor élettartamának növekedése valóban észrevehető a tavalyi iPhone 12 Pro-hoz képest.

iPhone 13 Pro iPhone telefonok
Google Pixel 6 Pro 5G

Google Pixel 6 Pro 5G

 • Kamera mesterséges intelligenciával
 • Óriási kijelző nagy felbontással
 • Mindig a legújabb Android

A Google Pixel telefonok mindig is a nagyszerű fényképezés szinonimái voltak. Az új Google Pixel 6 Pro 5G folytatja ezt a hagyományt, és ismét javítja a szoftveres fotófeldolgozást. A fő kamera 50 Mpx-es, valamint egy 12 Mpx-es nagylátószögű kamera és egy 48 Mpx-es teleobjektív 4x optikai zoommal is jelen vannak. Érdekes funkció a Magic Eraser, amely eltávolíthatja a nem kívánt tárgyakat a fényképekről. Nem szabad elfelejtenünk megemlíteni a gyönyörű, enyhén ívelt oldalsó kijelzőt, amely 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát támogat. A villámgyors válaszokat a Google Tensor processzor biztosítja, amelyet 12 GB RAM támogat, és a tulajdonosok hosszú távú szoftveres támogatásra is számíthatnak. Bővebben: Google Pixel 6 review: több mint egy csodálatos fényképezőgép?

Google Pixel 6 Pro 5G Google mobiltelefonok
Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

 • 108Mpx-es főkamera
 • 2 teleobjektív
 • S Pen érintő toll

Napjaink egyik legjobb fotómobilja a Samsung Galaxy S22 sorozat zászlóshajója, különösen annak csúcsmodellje, a Galaxy S22 Ultra 5G. Az előző modell sikerére építve a kamerája ezúttal is 108Mpx-es. Továbbá egy ultraszéles, 10Mpx-es érzékelőt is kapott, valamint egy teleobjektív páros teszi teljessé a képet. Mindkettő 10 megapixeles felbontású, de különböző optikai zoomtartománnyal rendelkeznek. Az előbbi 3x-os, az utóbbi 10x-es nagyításra képes. Akár közvetlenül a készülékben is szerkesztheted a nyers, RAW formátumú képeket. Az okostelefon újdonsága a testbe integrált, még gyorsabban reagáló S Pen, amellyel játszi könnyedséggel irányíthatod a hatalmas, 6,8 hüvelykes kijelzőt. Az S22 Ultra a lehető legjobb hardverkomponensekkel rendelkezik, de azon túl is sok mindent kínál, tehát nem feltétlenül csak a legigényesebb felhasználók lesznek vele megelégedve. Bővebben: Samsung Galaxy S22 (BEMUTATÓ): az Androidok királya visszatér?

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G Samsung telefonok
iPhone 13

iPhone 13

 • Erőteljes Apple A15 Bionic chip
 • Filmkészítő üzemmód
 • Új kamera elrendezés

Az alap iPhone 13 azok kedvében fog járni, akik minőségi fotómobilt, de mégis kompakt és erős készüléket szeretnének. A közepes méretű, 6,1 hüvelykes kijelző a legtöbb felhasználó számára elegendő lehet, de a válaszsebesség a szokásos 60 Hz. Többféle színválaszték közül választhatsz, így például zöld vagy rózsaszín színben is beszerezheted. A teljesítményadatok egyértelműen adottak - az Apple A15 Bionic processzora szinte páratlan, a megbízható rendszer pedig biztosítja, hogy az iOS igazán zökkenőmentesen fusson. Az Apple évek óta a 12 megapixeles kamerákra támaszkodik, és az alap kamera mellett találunk egy széles látószögű kamerát is. Filmkészítő üzemmódból sincs hiány, és általában véve a képességek inkább a Pro sorozatú modellekkel vannak összhangban. A makró azonban a Pro modellek kiváltsága marad. Bővebben: iPhone 13 (BEMUTATÓ): még jobb kijelző, professzionális kamera és hosszabb akkumulátor üzemidő.

iPhone 13 iPhone telefonok
iPhone 13 mini

iPhone 13 mini

 • Kompakt méretek
 • A15 Bionic processzor
 • Kiváló minőségű kamerák

Az iPhone 13 modellek közül a legolcsóbbnak és legkisebbnek nincs miért szégyenkeznie. Ez lényegében csak egy kisebb iPhone 13. A fő panel természetesen kisebb, eléri az 5,4 hüvelykes kompakt méretet. A telefont viszont ugyanaz az A15 Bionic processzor hajtja, és ugyanabban a színösszeállításban érkezik. Szintén itt található egy kamera pár, mindkettő 12 megapixeles felbontású, és a továbbfejlesztett éjszakai üzemmódnak köszönhetően még rosszabb fényviszonyok között is nagyszerű eredményeket nyújt. A legkisebb iPhone-nal sem lehet melléfogni, ha videózásról van szó, ez a modell is filmkészítő üzemmódban ugyanúgy látványosan el tudja homályosítani a hátteret.

iPhone 13 mini iPhone telefonok
i

Néhány modell a DxOMark rangsorából nem érhető el hazánkban, ezért nem szerepelnek ebben a cikkben. A TOP 10 jelenlegi rangsora a telefonok elérhetőségétől függetlenül így néz ki:

 1. Honor Magic4 Ultimate
 2. Huawei P50 Pro
 3. Xiaomi Mi 11 Ultra
 4. Huawei Mate 40 Pro+
 5. iPhone 13 Pro Max
 6. iPhone 13 Pro
 7. Huawei Mate 40 Pro
 8. Google Pixel 6 Pro
 9. Vivo X70 Pro+
 10. Asus Smartphone for Snapdragon Insider

A legjobb fotómobilok 150 000 forint alatt

Ha olyan telefont keresel, amely kiváló minőségű kamerával rendelkezik, ugyanakkor nem kell rá egy fél vagyont elkölteni, akkor ebben a fejezetben megtalálhatod a legjobb fotómobilokat, amelyek 150 000 forint alatt is megvásárolhatók. Mivel nem ezek a legdrágább modellek, ezért számolni kell bizonyos kompromisszumokkal, mégis ezek a fotómobilok nagyon jónak számítanak. A következő modelleket gyűjtöttük össze számodra:

Vivo V21 5G

Vivo V21 5G

 • 64 Mpx-es fő kamera
 • Szelfikamera 44 Mpx-es felbontással
 • Memóriakártyák

A szimpatikus Vivo V21 5G nem kizárólag a fotós képességeivel büszkélkedhet, de kezdjük előbb ezekkel. A Vivo összesen 3 érzékelőre támaszkodik. A 64 megapixeles fő kamera f/1,79-es rekeszértékkel örvendeztet meg minket. A 8 Mpx-es széles látószögű objektív valóban nagyobb látószögeket képes kezelni, és rendelkezésünkre áll egy 2 Mpx-es makró is. A mobiltelefon a 44 Mpx-es érzékelőnek köszönhetően a minőségi szelfik készítésében is kiemelkedően teljesít. A Vivo V21 5G már első pillantásra is lenyűgöz a kiváló kijelzőjével, mely 90 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik. A nyolcmagos MediaTek chip 8 GB RAM-mal a legigényesebb feladatok elvégzésére is képes. A belső tárhely memóriakártyákkal tovább bővíthető.

Mobiltelefonok
OnePlus 8T

OnePlus 8T

 • 48 Mpx-es főkamera
 • 5 Mpx-es makró képek
 • 65 W-os gyorstöltés

A OnePlus legújabb modellje a márka többi okostelefonjának nyomdokaiba lép, egy négy objektívből álló kamerarendszert hoz magával. Kezdjük a 48 megapixeles felbontású főkamerával, melyet egy kiváló minőségű Sony IMX586 optikai stabilizátor egészít ki. A 16MP-es kamera a széles látószögű felvételek készítésére szolgál, a makró felvételek készítéséről egy 5MP-es makró kamera gondoskodik, végül pedig egy fekete-fehér 2MP-es érzékelő is rendelkezésre áll. A felvételek és az akár 8K felbontású videók a 6,5 hüvelykes AMOLED kijelzőn tekinthetők meg, melynek frissítési frekvenciája 120 Hz. A 4500 mAh-s akkumulátor villámgyorsan feltöltődik a 65 W-os gyorstöltésnek köszönhetően. Bővebben: OnePlus 8T (ÁTTEKINTÉS): jobb kijelző, kamera és barátságos ár.

OnePlus 8T OnePlus mobiltelefonok
OnePlus Nord CE 2 5G

OnePlus Nord CE 2 5G

 • 64Mpx-es főkamera
 • 2Mpx-es makró objektív
 • 5G hálózati támogatás

A OnePlus Nord sorozat új modellje le sem tagadhatná, hogy egy valódi fotómobil. A nagyobbik lencsepár egy 64 megapixeles főkamerából és egy 8 megapixeles, 119°-os széles látószögű kamerából áll. De ez még nem minden, mivel ezeket kiegészíti egy első pillantásra alig észrevehető 2MP-es makró objektív. Az előlapi kamerával akár 16 megapixeles szelfiket is készíthetsz. A 90 Hz-es kijelzővel felszerelt modern külsejű telefon kék és fekete színben kapható. A teljesítményről egy MediaTek Dimensity 900 chip és 8 GB RAM gondoskodik. A 128 GB-os belső tárhely nem a felső határ, hiszen a OnePlus Nord CE 2 memóriakártyákat is képes befogadni. Végül pedig említést érdemel a 65 W-os gyorstöltés is.

OnePlus Nord CE 2 5G OnePlus mobiltelefonok
Realme 7 Pro

Realme 7 Pro

 • Kamera mesterséges intelligenciával
 • 32 Mpx-es szelfikamera
 • 65 W-os gyorstöltés

Egy másik négy lencsével rendelkező telefon, amely bármilyen fénykép készítéséhez alkalmas a Realme 7 Pro. Ez a modell az ideális jelölt, ha a legjobb ár-teljesítmény arányú modellt szeretnénk kiválasztani. Ezt nem csak a 4 lencséjének köszönheti. A fő 64 Mpx-est egy széles látószögű lencse, egy teleobjektív és egy makró érzékelő egészíti ki, amely képes a közeli részletekre élesíteni. A Snapdragon 720G processzorral és 8 GB RAM-mal működtetett hardvereszköz szintén nagyon megbízható. Amikor a telefon újratöltést igényel, akkor az a 65 W-os töltésnek köszönhetően nagyon gyorsan feltölthető. A teljes töltés alig több mint fél órát vesz igénybe. Bővebben: Realme‌ ‌7‌ telefonszéria ‌(ÁTTEKINTÉS): 65W töltés, nagyszerű teljesítmény és versenyképes árak.

Realme 7 Pro Realme mobiltelefonok
OnePlus Nord2 5G

OnePlus Nord2 5G

 • Fekete-fehér érzékelő
 • Gyorstöltés
 • Tiszta Android az Oxygen OS-szel

A 150 000 forint körüli összegért a jelenleg jól felszerelt OnePlus Nord2 5G mobiltelefont is megkaphatod. A modell hátsó kameratriója valóban tisztességes fotókat ígér. Az alapkamera 50 Mpx-es felbontással fényképez, és optikai stabilizálásból sincs hiány. Széles látószögű felvételeket is készíthetsz, akár 119°-os látószöggel és 8 Mpx-es felbontással. Az utolsó egy 2 Mpx-es fekete-fehér érzékelő. A Nord2 5G egyszerű, de hatékony kialakításával és 6,4 hüvelykes kijelzőjével is lenyűgöző. A 8 magos MediaTek chiphez 8 GB RAM párosul. A telefon képes kezelni a gyors 5G hálózatokat, és a 65 W-os töltéssel mindössze 30 perc alatt 0-ról 100%-ra tölthető fel.

OnePlus Nord2 5G OnePlus mobiltelefonok
Realme 9 Pro+

Realme 9 Pro+

 • 90Hz-es kijelző
 • 256 GB belső tárhely
 • 60W-os gyorstöltés

A csúcskategóriás Realme 9 Pro+ több szempontból is kiemelkedő, ezek közül az egyik a kamera. Az 50 megapixeles főkamera optikai képstabilizátorral lett ellátva. 8MP-es nagylátószögű felvételeket készít, emellett pedig egy 2MP-es makró is rendelkezésre áll. A tartalmat egy 6,4 hüvelykes AMOLED-panelen jeleníti meg, amely gyors, 90 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik. A minőségi MediaTek chip 8 GB RAM-mal párosul, és a 256 GB-os alapváltozatnak köszönhetően rengeteg adat fér el benne. Azok, akik nem szeretnek várakozni, minden bizonnyal örülni fognak a 60W-os gyorstöltésnek is. Bővebb információk cikkünkben: Realme 9 telefonok (BEMUTATÓ): egy jónak ígérkező, izgalmas trió.

Realme 9 Pro+ Realme mobiltelefonok

A legjobb fotómobilok 80 000 forint alatt

Még a 80 000 forintig terjedő árkategóriában is találhatsz olyan mobiltelefonokat, amelyek szép képeket készítenek. Hangsúlyozni kell azonban, hogy az ebbe a kategóriába tartozó telefonokat nagyon nehéz összehasonlítani azokkal, amelyek joggal érdemelték ki a legjobb fotómobiloknak járó elismerést. Kiváló teljesítményt nyújtanak, ha normál fényviszonyok között készítünk pillanatfelvételeket, ami megbízható és elegendő a legtöbb felhasználó számára. Sőt, köztük kissé meglepő módon olyan modelleket is találunk, amelyek olyan jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek gyakran még a drágább modelleknél sem fordulnak elő.

Motorola Moto G60s

Motorola Moto G60s

 • 64 Mpx-es fő érzékelő
 • Széles látószögű, mélység- és makróérzékelő
 • 50W-os töltés

Összesen 4 hátsó kamera egy 80 000 forint alatti mobiltelefonon? Igen, lehetséges. A Motorola a Moto G60s modelljével szeretné bebizonyítani, hogy a minőségi fotós felszerelésnek nem kell feltétlenül drágának lennie. Rendelkezésre áll egy 64 Mpx-es kamera az alkalmi felvételekhez, a 8 Mpx-es felbontású kamerával széles látószögű felvételeket készíthetsz, a 2 Mpx-es kamera elmosódott hátterű felvételeket készít, végül pedig felszerelték egy 5 Mpx-es makróérzékelővel is. A hatalmas, 6,8 hüvelykes kijelző 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkezik. Használhatsz memóriakártyákat, csatlakoztathatsz fejhallgatót a 3,5 mm-es jack csatlakozón keresztül, és az 5000 mAh kapacitású akkumulátort erőteljes, 50 W-os töltéssel töltheted fel.

Motorola Moto G60s Motorola mobiltelefonok
Vivo Y33s

Vivo Y33s

 • 50 Mpx-es fő kamera
 • Makró kamera
 • A szoftver RAM memóriájának 4 GB-os növelése

A Vivo márka sikeresen meghonosodik a magyar piacon. Nem csoda, hiszen már több minőségi mobiltelefonnal is rendelkezik tisztességes áron. A Vivo Y33s modell a 80 000 forint alatti telefonok kategóriájába tartozik, felszereltsége mégis meglepő. A részletes fotókról egy 50 Mpx-es érzékelő gondoskodik, amelyet egy 2 Mpx-es kamera egészít ki a portrék készítéséhez, és vannak makrófelvételek is 2 Mpx-es minőségben. A közel 6,6 hüvelykes kijelző Full HD+ felbontást támogat. Az Android 11-et 8 GB RAM segíti, amelyhez szoftveresen további 4 GB memóriát lehet hozzáadni. Talán csak 2 nap múlva, amikor már elhasználtad az 5000 mAh-s kapacitást, fogsz töltő után nyúlni. A felvételkészítéshez és a szerkesztéshez mesterséges intelligencia áll majd rendelkezésedre.

Mobiltelefonok
Samsung Galaxy A13

Samsung Galaxy A13

 • 4 hátlapi érzékelő
 • Micro SD-kártyák
 • 5 000 mAh-s akkumulátor

A Samsung Galaxy A13 a Galaxy-sorozat egyik olcsóbb modellje, mégis sok mindenre képes. A Samsung például remek kamerákkal szerelte fel. A legtöbb fotó valószínűleg az 50Mpx-es érzékelővel készül majd, de rendelkezésre áll egy 5Mpx-es nagylátószögű kamera, amely 115°-os szöget tud kezelni, egy 2Mpx-es makró is, valamint egy 2Mpx-es mélységérzékelő a háttér elmosódásához. A telefon 5 megapixeles szelfiket készít. A belső tárhely Micro SD-kártyákkal bővíthető, a 3,5 mm-es csatlakozóba vezetékes fülhallgató csatlakoztatható, továbbá nagyszerű akkumulátor-üzemidőre lehet számítani.

Samsung Galaxy A13 Samsung mobiltelefonok
Vivo Y52

Vivo Y52 5G

 • 48 Mpx-es főkamera
 • Memóriakártyák
 • 5 000 mAh-s akkumulátor

A Vivo Y52 5G egy modern megjelenésű telefon, amely már első pillantásra megragadja a tekintetet. Ahogy azt a gyártótól már megszokhattuk, a kijelző csepp alakú kivágást kapott, mely egy 8Mpx-es szelfikamerát rejt. Kíváncsi vagy a hátlapi kamerák specifikációira? A 48Mpx-es fő érzékelő f/1,8-as rekeszértékkel minden lényeges részletet rögzít. Ezt egy mélységélesség érzékelő és egy 2 megapixeles makró kamera egészíti ki. A továbbfejlesztett éjszakai felvételkészítésre sem panaszkodhatunk, mely csökkentett zajszintű képeket eredményez. A szelfivideókhoz remek képstabilizátor áll rendelkezésre, mely szem- és arcfókuszáló kamerával egészül ki. A telefon képes befogadni memóriakártyákat is, valamint nem maradt ki belőle örök kedvenc 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozó sem, a gyors és modern internetkapcsolatról pedig az 5G támogatás gondoskodik. Az nagy kapacitású 5000mAh-s akkumulátor már csak hab a tortán.

Mobiltelefonok
Realme 8

Realme 8

 • 4 kamera
 • Memóriakártyák
 • Gyorstöltés

A következő Realme modell a rangsorunkban a Realme 8. Négy kamera kapott helyet a hátlapján. A fő, 48 Mpx-es, a legtöbb helyzetben képes képeket készíteni, akár mesterséges intelligencia segítségével is. Ezután kapunk egy 8 Mpx-es érzékelőt, amely képes széles látószögű felvételek készítésére, valamint egy 2 Mpx-es makróérzékelőt és egy mélységélesség-érzékelőt. A gyártó egy továbbfejlesztett éjszakai üzemmódot is ígér. Minden tartalom egy 6,4 hüvelykes, finom felbontású kijelzőn jelenik meg, és azok, akik nem tudnak betelni a 128 GB-os maximális belső kapacitással, microSD memóriakártyákat használhatnak. Azok, akik hosszú akkumulátor-üzemidőre és villámgyors töltésre vágynak, elégedettek lesznek a Realme 8 készülékkel. Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh, a töltés 30W. Bővebben: Realme 8 és 8 Pro (PREVIEW): érdekes kamerafunkciók és szép ár.

Realme 8 Realme mobiltelefonok
Xiaomi Redmi Note 11

Xiaomi Redmi Note 11

 • 50Mpx-es kamera
 • Gyors 90Hz-es kijelző
 • 5 000mAh-s akkumulátor

A Xiaomi, a méltán népszerű okostelefon-gyártó, ezúttal is egy tisztességes teljesítményű készülékkel lep meg minket, miközben fenntartja a kedvező árcédulát is. A Redmi Note 11 ennek ékes bizonyítéka. A kompakt hátlapi fotómodul ezúttal 4 kamerának ad helyet. A legnagyobb természetesen a főkamera, melynek felbontása 50 megapixel. Ezt egy 8Mpx-es ultraszéles látószögű, egy 2Mpx-es makróérzékelő és egy 2Mpx-es mélységélesség-érzékelő egészíti ki. A kameraszigeten nem felejtették el feltüntetni, hogy AI, azaz mesterséges intelligencia segíti a felvételek készítését. A kijelző gyönyörű és gyors, 90 Hz-es frissítéssel rendelkezik. A Xiaomi Redmi Note 11 tisztességes akkumulátorkapacitása lehetővé teszi, hogy egész nap gond nélkül használhasd. Bővebben: Xiaomi Redmi Note 11 (BEMUTATÓ): a Xiaomi legjobbja.

Xiaomi Redmi Note 11 Xiaomi mobiltelefonok

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB15