Oldal frissítése

A legjobb fotómobilok

A legjobb fotómobilok 2024-ben

Cikk

• Szerző: Szerkesztőség

A mobiltelefonokban lévő kamerák egyre fontosabb szerepet játszanak, és minőségük évről évre jobb. A képminőség romlása nélküli zoomolás, az éjszakai felvétel, a dinamikatartomány és a különféle módok kezelése terén egyre több lehetőség nyílik arra, hogy a mesterséges intelligenciát a fényképezés folyamatába bevonják. Ebben a cikkben kiválasztottuk számodra a legjobb fotómobilokat, amelyek a legjobban kezelik ezeket a területeket. Azonban nem mindenkinek van 500 ezer forintja egy első osztályú modellre, ezért a legjobb fotómobilokat nemcsak értékhatár nélkül gyűjtöttük össze számodra, hanem külön fejezetet szenteltünk a 200 ezer és a 100 ezer forint alatti összegért is megvásárolható fotómobiloknak. Először azonban olvasd át, milyen fényképezéssel kapcsolatos funkciókat kell keresned, ha jó minőségű fotómobilt szeretnél vásárolni.

A legjobb fotómobilok 2024-ben (ÁTTEKINTÉS) - TARTALOM

Hogyan válasszunk fotómobilt?

A kamerás mobilok kínálata folyamatosan bővül, és el kell ismerni, hogy manapság a telefonokba szerelt kamera minősége nagyon fontos. Az új mobiltelefonok bemutatásakor minden gyártó nagy hangsúlyt fektet a fényérzékelők minőségére, és folyamatos a verseny, hogy melyikük kínál több érzékelőt, nagyobb felbontást vagy pontosabb zoomot. De mit tudunk tenni felhasználóként? Mely paraméterekre kell figyelnünk annak érdekében, hogy jobban tudjunk tájékozódni a fotómobilok kínálatában?

A legtöbbet emlegetett paraméter továbbra is az érzékelő felbontása. Hiba lenne, ha csak ezt vennénk figyelembe, de annak magas értéke például javíthatja a képminőséget nagyítás után vagy a nagy formátumú nyomtatás során. A standard felbontási érték folyamatosan növekszik, és már nem meglepő, ha 108 vagy akár 200 Mpx-es érzékelőkkel találjuk szemben magunkat, ahol ez az érték főleg arra szolgál, hogy a készülék több pixelt egyesítsen egybe. Nagy felbontást ér el például a Samsung Galaxy S24 Ultra, de az olcsóbb Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G és a HONOR 90 5G is.

A felbontás mellett figyelnünk kell a lencse rekeszértékére is. A rekeszértéket f-értéknek is szokták nevezni, és azt jelzi, hogy az érzékelőhöz mennyi fény jut el a fénykép készítésekor. Minél alacsonyabb a rekesznyílás értéke, annál több fény jut be az érzékelőbe. Tehát jobb eredményeket érhetünk el gyenge fényviszonyok között is. Ezenkívül egy ilyen érzékelő gyorsabban képes rögzíteni a képeket, ezzel csökkentve a mozgó jelenet által okozott elmosódás kockázatát.

Fotómobilok 2020, rekesznyílás
A rekeszértéket f-értékként adják meg. Minél alacsonyabb, annál több fényt enged be. Forrás: enebophoto.com.

A gyártók manapság a mesterséges intelligenciára (AI) támaszkodnak a valós idejű felvétel vagy jelenet vezérlésének megfelelő beállításához. A telefonok nagy teljesítményű processzorokat rejtenek, amelyek intelligens algoritmusok segítségével javítják a fókuszt, felismerik a tárgyakat és az arcokat stb. Ráadásul az ilyen beállításokat azonnal, sokkal gyorsabban ki tudják értékelni, mint ahogy erre egy ember képes lenne.

A mesterséges intelligencia a több érzékelőből érkező képeket is képes kezelni. Elmúltak már azok az idők, amikor a telefonnak egyetlen jó minőségű érzékelője volt. Ma a több érzékelő nyújtotta előnyöket élvezhetjük, amelyek mindegyike eltérő feladatkörrel rendelkezik, mindegyiket különféle érzékelési módhoz tervezték. A fő lencsét általában ultraszéles, teleobjektív, makró-érzékelő, ToF-érzékelő és más típusú érzékelők egészítik ki.

Fotómobilok 2020, érzékelők
Ma már nem igaz az az állítás, hogy egy mobiltelefonnak csak egy hátsó érzékelője van. Forrás: allround-pc.com.

A mobiltelefonokat korábban azért bírálták, hogy a zoomolás terén nem tudtak sokkal közelebb kerülni a digitális fényképezőgépekhez. Az optikai zoom fogalma azonban egy ideje már nem ismeretlen a mobiltelefonok számára, a gyártók ezt a digitális és a hibrid zoommal kombinálják. Egy bizonyos mértékig lehet optikailag nagyítani a jelenetre a képminőség romlása nélkül, ezután azonban a képminőség már romlik a digitális zoom során.

Ezzel szemben találkozhatunk a nagylátószögű objektív fogalmával, amely a felvételi látótér kiszélesedését biztosítja, hogy még több minden beleférjen a fényképbe vagy a videóba. Ilyennel találkozhatunk a jól ismert GoPro akciókamerák esetében is. Bizonyos telefonok úgynevezett ultraszéles látószögű objektívvel is rendelkeznek, ami körülbelül 120°-ban képes rögzíteni a látómező nagy részét.

Fotómobilok 2020, széles látószögű érzékelő
A széles-látószögű érzékelő képes belátni a jelenet nagy részét. Forrás: petapixel.com.

Mely telefonokat nevezhetjük joggal a jelenleg kapható legjobb fotómobiloknak? A lista összeállítása a DxOMark rangsora alapján történt, és a cikk csak azokat a fotómobilokat mutatja be, amelyek az értékelés idején elérhetők voltak a piacunkon. Néhányuknál nincs link a webáruházhoz, mert jelenleg nem állnak értékesítés alatt. Lehetséges azonban, hogy később újra bekerülnek a kínálatba. A cikket kategóriákra osztottuk. A telefon leírásában mindig megtalálhatod az okostelefon minőségi jellemzőit is.

A jelenleg kapható, legjobb fotómobilok

Az igényes mobilfotózás rajongói az alábbi készülékek közül választhatnak. Ebben a kategóriában a mobilfotózás jelenleg elérhető csúcskategóriás fotómobiljai találhatók. Érzékelőik szinte bármilyen helyzettel képesek megbirkózni, és több érzékelővel is rendelkeznek. Mindegyikük tökéletesen felkészült a feladatára. Az alábbi listából bármely telefon helyettesítheti a klasszikus kompakt fényképezőgépeket. Mindegyik nagyszerű és nagy teljesítményű okostelefon, amely teljesítményével, modern technológiai megoldásaival és elegáns megjelenésével igazán lenyűgöző.

HONOR Magic6 Pro

HONOR Magic6 Pro

 • 180 Mpx-es teleobjektív
 • Front ToF 3D arcszkenneléshez
 • Snapdragon 8 Gen 3 + 12 GB RAM

A Honor ismét bebizonyította, hogy képes csúcskategóriás kamerával ellátott okostelefonokat készíteni. A főkamera változó rekesznyílással és 50 Mpx felbontással rendelkezik. Hatalmas pixelszámmal érkezik a teleobjektív, melynek érzékelője 180 Mpx-es és természetesen kiváló minőségű fotókat készít. Optikailag a telefon 2,5-szeres, digitálisan 100-szoros zoomolásra képes. Végül nem hiányzik belőle a klasszikus nagylátószögű kamera sem, de itt is nagy felbontással találkozunk, 50 Mpx-lel. Ugyanezt a minőséget nyújtja az előlapi szelfi is, amely 3D ToF szkennerrel gazdagodott a 3D arcszkenneléshez. A hatalmas 6,8 hüvelykes AMOLED kijelző az oldalain ívelt. A teljesítmény nem kérdéses, az elérhető legjobb Snapdragon 8 Gen 3 chip és 12 GB RAM került beépítésre. A fényképeket és videókat a tágas, 512 GB-os tárhelyre mentheted. Kialakítása megfelel az IP68-as tanúsítványnak, az 5600 mAh-s akkumulátor pedig nagyon gyorsan töltődik, 80 W-os vezetékes vagy 66 W-os vezeték nélküli töltéssel. Bővebben: Honor Magic6 Pro (TESZT): a jelenlegi legjobb mobiltelefon? A fotózás terén mindenképpen.

Honor Magic6 Pro Honor mobiltelefonok
iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max

 • Új 24 Mpx-es felbontás fókusztávolság-választással
 • 5x optikai zoom
 • 3 nm-es A17 Pro processzor

A dobogó második helyét az új iPhone 15 generáció csúcsmodellje foglalta el. Az iPhone 15 Pro Max fotózás szempontjából idén tényleg megpróbálta megkülönböztetni magát a Pro modelltől, ennek érdekében pedig 5x optikai zoomot tesz le az asztalra. Azonban mindkét telefon ugyanolyan jó minőségű fotókat készít. Alapesetben a 48 megapixeles kamera gondoskodik a felvételek többségéről, azonban új lehetőség, hogy nemcsak 12 megapixeles és maximum 48-as, hanem 24 megapixeles felvételeket is készíthetünk, többféle fókusztávolsággal. Mindezt csúcsminőségű videófelvételek készítésének a képessége egészíti ki. Az új iPhone-ok kerete vékonyabb lett, titániumba öltöztek, a teljesítményről pedig az első 3 nm-es A17 Pro processzor gondoskodik. Az új USB-C csatlakozón keresztül pedig nemcsak tölteni és adatokat továbbítani lehet, hanem például külső meghajtót is rácsatlakoztathatsz a telefonodra, majd adatigényes videókat készíthetsz közvetlenül rá. Bővebben: iPhone 15 Pro Max (TESZT): a leggyorsabb iPhone csúcskategóriás kamerával, új köntösben érkezik.

iPhone 15 Pro Max iPhone mobiltelefonok
Google Pixel 8 Pro

Google Pixel 8 Pro

 • 50 + 48 + 48 Mpx
 • Google Tensor G3 és 12 GB RAM
 • Android 14

A Pixelek erősebbek, mint valaha. A kiváló minőségű kamerahardver és az optimalizált intelligens szoftver kombinációja csodákra képes. Így nincs is okunk kételkedni abban, hogy a Google Pixel 8 Pro sikert arat. A kameratrió a sok pixel jegyében áll. A főkamera 50 megapixeles felbontást kapott, míg a széles és a teleobjektív egyenként 48 megapixelt. Utóbbi akár 5x-ös zoomolással is képes minőségromlás nélkül zoomolni. A nagyméretű, 6,7 hüvelykes OLED panel kiváló minőségű 4K videók készítésére ösztönöz. A Google Tensor G3 processzort 12 GB RAM támogatja, az előlapot és a hátlapot pedig tartós Gorilla Glass Victus 2 borítja. A mobil egyben a legújabb Android operációs rendszer referenciakészüléke is. Egy intelligens és folyamatosan frissülő szoftver, amely a képek további AI-alapú szerkesztését is lehetővé teszi a telefonon. Bővebben: Google Pixel 8 Pro (TESZT): egy nagyszerű, ámde kiszámítható utódja a Pixel sorozatnak.

Google Pixel telefonok
Vivo X100 Pro

Vivo X100 Pro

 • 50 Mpx-es kamera, Sony IMX989 érzékelő
 • Periszkóp teleobjektív
 • Nagy teljesítményű Mediatek Dimensity 9300 chip

A csúcsmodell Vivo X100 Pro a tekintélyes Zeiss-szel való együttműködéssel megerősítette pozícióját napjaink egyik legjobb teljesítményű okostelefonjaként. Mindhárom kamera 50 Mpx felbontású, a fő szenzor egy kiváló minőségű Sony IMX989. Természetesen van optikai képstabilizátor is. Egy nagylátószögű kamera és egy 4,3-szoros zoomolásra képes periszkópos teleobjektív teszi teljessé a felhozatalt, a Zeiss T* réteg pedig gondoskodik a kép elmosódásának csökkentéséről. A 32 megapixeles előlapi szelfi sem lóg ki sorból. A Vivo X100 Pro nagyon jó minőségű, közel 6,8"-os AMOLED kijelzővel rendelkezik, a processzor pedig a nagy teljesítményű Mediatek Dimensity 9300, 16 GB RAM-mal kombinálva. A maximális por- és vízállóság sem hiányzik belőle. A nagy kapacitású akkumulátor 100 W-os vezetékes vagy 50 W-os vezeték nélküli töltéssel tölthető. Bővebben: Vivo X100 Pro (TESZT): egy fotós gyöngyszem erős MediaTek processzorral, de nem hibátlan.

Vivo X100 Pro Vivo mobiltelefonok
Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi 14 Ultra

 • Négy darab 50 Mpx-es kamera
 • 5x optikai zoom
 • 16 GB RAM

A Xiaomi a 14 Ultra modellel a fotós elit közé emelkedett. A gyártó ismét a neves Leicával való nagyszerű együttműködésre épít. Az 50 Mpx-es főkamera LYT-900 chipjének 1"-es mérete ritkaságszámba megy. Ennyi pixelt nem sok fényképezőgép kap. A nagylátószögű mellett 2 db 3,2x és 5x zoommal rendelkező teleobjektív is helyet kapott rajta. Ez utóbbi egyben periszkóp objektív is. A Xiaomi 14 Ultra professzionális fotófelülettel és DNG formátumban történő fényképezéssel rendelkezik. Egyedül a szelfi felbontása alacsonyabb, 32 megapixeles, bár ez sem rossz. Az egyéb felszereltségéről is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. A magas fényerejű kijelző gyors frissítési frekvenciával és nagyon finom felbontással kápráztat el. A Snapdragon 8 Gen 3 processzor mellett a telefon 16 GB RAM-ra támaszkodik. Ami a töltési teljesítményt illeti, a Xiaomi 90 W-ot kezel vezetéken és 80 W-ot vezeték nélkül. Bővebben: Xiaomi 14 Ultra (TESZT): csúcstechnika, fantasztikus kamera és 16 GB RAM. Ez lenne ő, egy bajnok a maga kategóriájában.

Xiaomi 14 Ultra Xiaomi mobiltelefonok
iPhone 15 Plus

iPhone 15 Plus

 • 48 Mpx-es kamera dupla zoommal
 • Jobb portrék
 • Dynamic Island

A legjobban fényképező iPhone-ok között nem feltétlenül csak Pro modelleket találunk. Az iPhone 15 Plus, valamint a kisebb iPhone 15 is kapott néhány nagyon jó optikát, amelyekkel a képek elég tiszták és részletesek. Az új 48 megapixeles felbontás lehetővé teszi, hogy a főkamera kétszeres nagyítást végezzen minőségromlás nélkül. Az Apple a portréfotózás minőségén is javított. A főkamerát egy 12 Mpx-es széles látószögű lencse és egy ugyanilyen felbontású előlapi szelfikamera egészíti ki. A Dynamic Island vezérlést is átvette a Pro szériától, így hatékonyabban lehet vele irányítani az alkalmazásokat. A szemet gyönyörködtető dizájn szép pasztellszínekben pompázik. Az A16 Bionic chip nem riad vissza az igényesebb felhasználástól sem, mint például a videószerkesztés. A töltés és adatátvitel csatlakozója USB-C-re változott. A kisebbik testvéréről bővebben: iPhone 15 (TESZT): 48 Mpx-es kamera és Dynamic Island. Az idei modell több újdonságot kínál, mint az elődje.

iPhone 15 Plus iPhone mobiltelefonok
i

Néhány modell a DxOMark rangsorából nem érhető el hazánkban, ezért nem szerepelnek ebben a cikkben. A TOP 10 jelenlegi rangsora a telefonok elérhetőségétől függetlenül így néz ki:

 1. Huawei Pura 70 Ultra
 2. Honor Magic6 Pro
 3. Huawei Mate 60 Pro+
 4. Oppo Find X7 Ultra
 5. Huawei P60 Pro
 6. iPhone 15 Pro/15 Pro Max
 7. Google Pixel 8 Pro
 8. Oppo Find X6 Pro
 9. Honor Magic5 Pro
 10. Oppo Find X6

A legjobb fotómobilok 200 000 forint alatt

Ha olyan telefont keresel, amely kiváló minőségű kamerával rendelkezik, ugyanakkor nem kell rá egy fél vagyont elkölteni, akkor ebben a fejezetben megtalálhatod a legjobb fotómobilokat, amelyek 200 000 forint alatt is megvásárolhatók. Mivel nem ezek a legdrágább modellek, ezért számolni kell bizonyos kompromisszumokkal, mégis ezek a fotómobilok nagyon jónak számítanak. A következő modelleket gyűjtöttük össze számodra:

Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G

Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G

 • 200 Mpx-es főkamera
 • Technológia a jobb szürkületi felvételekért
 • Energiahatékony Snapdragon 7s Gen 2

A jól felszerelt Xiaomi Redmi Note 13 sorozat új generációjába tartozik a Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G. Barátságos ára ellenére csodákra képes. A fotózához egy 200 Mpx-es érzékelővel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy akár szürkületben is készíthessünk képeket, köszönhetően az akár 16 pixel egybe halmozásának módszerének. A felszereltség része egy 8 Mpx-es nagylátószögű kamera és egy 2 Mpx-es makró is. A 6,7 hüvelykes AMOLED kijelzőt szegélyező vékony keret kellemes a szemnek, de minden bizonnyal elégedett leszel az energiatakarékos Snapdragon 7s Gen 2 processzorral és a bőséges 8 GB RAM-mal is. A zenerajongók örömére 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozója is van. Külön említést érdemel a hosszú üzemidőt biztosító 5100 mAh-s akkumulátor. A Pro+ modellről bővebben: Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G (TESZT): a legjobb Redmi Note-nak számos előnye van, a negatívumok nem jelentősek.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G Xiaomi mobiltelefonok
Honor Magic6 Lite

Honor Magic6 Lite

 • 108 Mpx-es kamera
 • Új Snapdragon 6 Gen 1 processzor
 • 5300 mAh-s akkumulátor

A Honor Magic6 Lite egy üde színfolt a középkategóriában. A három kamera ismét a megszokott kör alakú elrendezésben került kialakításra. A főkamera 108 Mpx-es felbontással tud fotózni, de 3x-os veszteségmentes zoomot is kapott, így a nagy felbontásnak köszönhetően bátran zoomolhatunk. Helyet kapott benne még egy 5 Mpx-es nagylátószögű kamera és egy 2 Mpx-es makró a közeli felvételek készítéséhez. Természetesen a hatalmas ívelt AMOLED kijelző gyors, 120 Hz-es frekvenciával és nagy felbontással büszkélkedhet. Az új Snapdragon 6 Gen 1 energiatakarékos chip és a 8 GB RAM teszi a dolgát, ahogy kell. Említést érdemel még az 5G hálózati támogatás és az 5300 mAh-s akkumulátor is. Bővebben: Honor Magic6 Lite (TESZT): kétnapos üzemidő egy töltéssel, cseppállóság és kiváló kamera.

Honor Magic6 Lite Honor mobiltelefonok
Nothing Phone (2a)

Nothing Phone (2a)

 • A hátsó "szemek" 2x 50 Mpx-lel látnak
 • Akár 12 GB RAM
 • Glyph fény interfész

Az új, olcsóbb Nothing Phone (2a) hátlapja továbbra is átlátszó, de egy pár "szem" néz ránk róla. Ezek 2 kamera lencséi, méghozzá egy 50 megapixeles felbontású párosé. A főkamerát egy nagylátószögű lencse egészíti ki. A Nothing mesterséges intelligencia segítségével érzékeli a gyors mozgást és alkalmazkodik a jelenethez. A Glyph hátlapi interfész segíthet a sötétben való fényképezésben. Az előlapon egy 32 Mpx-es szelfi áll készenlétben. Lehet, hogy ő csak a csúcsmodell Nothing Phone (2) olcsóbb testvére, de ez biztosan nem a 6,7 hüvelykes kijelző kárára megy. A teljesítmény hiányára sem panaszkodhatunk, a chip egy MediaTek Dimensity 7200 Pro és 8 GB RAM-mmal dolgozik össze. A RAM 12 GB-ra nő, ha 256 GB-os tárhellyel választod. A telefon és a csomagolás elkészítéséhez kizárólag újrahasznosított anyagokat használtak fel. Bővebben: A Nothing Phone (2a) átveszi a legjobbakat a zászlóshajó modelltől, de csak fele annyiba kerül.

Nothing Phone (2a) Nothing mobiltelefonok
Sony Xperia 10 VI

Sony Xperia 10 VI

 • A teleobjektív helyettesítheti a 48 Mpx-es főkamerát
 • 6,1"-os kijelző finom megjelenítéssel
 • Továbbfejlesztett sztereó hangszórók

Elődjéhez képest a Sony Xperia 10 VI mindössze két kamerára támaszkodik. Bár hiányzik belőle a 8 Mpx-es dedikált teleobjektív, az OIS-szel ellátott 48 Mpx-es felbontású főkamera kétszeres nagyítást tesz lehetővé. A képeket és videókat a 6,1 hüvelykes, nagy pixelsűrűségű OLED kijelzőn élvezhetjük. Az új generáció azonban határozottan javult a teljesítményben, az új Snapdragon 6 Gen 1 hatékonyabb teljesítménnyel rendelkezik, az alap RAM pedig 8 GB-ra lett előléptetve. A továbbfejlesztett sztereó rendszerrel ellátott kiváló minőségű hangzást 3,5 mm-es jack csatlakozó egészíti ki. Az ígéretes üzemidő az 5000 mAh-s akkumulátornak köszönhető, de a 21 W-os töltés nem éppen lenyűgöző. Bővebben: Sony Xperia 10 VI (BEMUTATÓ): jobb lett a hangzás és az akkumulátor-üzemidő, de eltűnt egy fontos funkció.

Sony Xperia 10 VI Sony mobiltelefonok
Vivo V29

Vivo V29 5G

 • Aura Light stúdió világítás
 • 50 Mpx-es szelfikamera
 • Gyors 80 W-os töltés

A Vivo V29 5G a fotómodul nagyobb méreteivel tűnik ki, melyet úgy alakítottak ki, hogy a kamerák alatt helyet kapjon az Aura Light is. Ezzel változtatható a fehér szín melegsége, ami segít a jelenet szinte stúdiószerű megvilágításában. A portrékhoz csak egy 2 Mpx-es kamera áll rendelkezésre, de a főkamera 50 Mpx-re képes, a nagylátószögű felvételek pedig 8 Mpx-es minőségben készíthetők el. Külön említést érdemel a szokatlanul nagy felbontású 50 Mpx-es szelfikamera. A hatalmas AMOLED kijelző finom felbontással és 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkezik. A processzor a Snapdragon 778G, amelyet 8 GB RAM egészít ki. A telefont nem kell túl sokáig a töltőn hagyni, hiszen a maximális 80 W-os teljesítményen keresztül könnyedén feltöltheted a kapacitást.

Vivo V29 5G Vivo mobiltelefonok
Samsung Galaxy A54 5G

Samsung Galaxy A54 5G

 • 5 Mpx-es makró
 • 6,4"-os AMOLED kijelző
 • Exynos 1380 + 8 GB RAM

A Samsung az olcsóbb telefonjainál sem spórol a kamerákon. Ennek ékes példája a Samsung Galaxy A54 5G. A hátlapi kamerák triójából különösen a főkamera tűnik ki, amely 50 Mpx felbontású és optikai stabilizátorral is rendelkezik. A nagylátószögű 12 Mpx-es, a makró kamera pedig meglehetősen kiváló, 5 Mpx felbontású. Hasonlóképpen, a Samsung a nagy felbontású szelfikamera mellett döntött, melynek felbontása 32 Mpx. A 6,4 hüvelykes AMOLED kijelzőn a 120 Hz-es támogatással a Full HD+ felbontás nagyon jó finomságot produkál. Az Exynos 1380 chip és a 8 GB RAM kombinációja bőségesen elegendő lesz az Android 13-hoz. A megnövelt IP67-es ellenállóság szintén említést érdemel. Bővebben: Samsung Galaxy A54 5G (TESZT): hiányosságai ellenére valószínűleg sikeresnek fog bizonyulni.

Samsung Galaxy A54 5G Samsung mobiltelefonok

A legjobb fotómobilok 100 000 forint alatt

Még a 100 000 forintig terjedő árkategóriában is találhatsz olyan mobiltelefonokat, amelyek szép képeket készítenek. Hangsúlyozni kell azonban, hogy az ebbe a kategóriába tartozó telefonokat nagyon nehéz összehasonlítani azokkal, amelyek joggal érdemelték ki a legjobb fotómobiloknak járó elismerést. Kiváló teljesítményt nyújtanak, ha normál fényviszonyok között készítünk pillanatfelvételeket, ami megbízható és elegendő a legtöbb felhasználó számára. Sőt, köztük kissé meglepő módon olyan modelleket is találunk, amelyek olyan jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek gyakran még a drágább modelleknél sem fordulnak elő.

Motorola Moto G54

Motorola Moto G54

 • 50 Mpx-es főkamera
 • 5G + 3,5 mm-es jack
 • 6000 mAh-s akkumulátor

Miért ne érhetnéd be egy alacsonyabb kategóriájú telefonnal, amely kimondottan szimpatikus árcédulával rendelkezik? Ráadásul a kamerafelszereltség sem feltétlenül kell, hogy rossz legyen. Ilyen például a Motorola Moto G54, amely egy pár kiváló minőségű érzékelőt kapott. A nagy felbontásúból egy alacsonyabb felbontású 50 megapixeles képet készít, így elegendő adatot használ fel ahhoz, hogy a gyenge fényviszonyok között készült képet feljavítsa. A főkamera mellé a gyártó egy 8 Mpx-es széles látószögű kamerát is tett. Érdemes megemlíteni, hogy a 6,5 hüvelykes, nagy felbontású, 120 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkező kijelzőn a fényképek és videók kiváló minőségben játszhatók le. A telefon szabványon felüli 256 GB-os tárhellyel és 12 GB RAM-mal rendelkezik. Ezzek mellé egy Mediatek Dimensity 7020 chip társul. A Motorola Moto G54 olyan dolgokat is kínál, mint a fülhallgató-csatlakozó, a leggyorsabb 5G mobilinternet támogatása, valamint az NFC. A nagyszerű üzemidőről a 6000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik.

Motorola Moto G54 Motorola mobiltelefonok
Xiaomi Redmi Note 13

Xiaomi Redmi Note 13

 • 108 Mpx-es főkamera
 • Makrofókuszálás 2 cm-től
 • Tartós kialakítás

Bár ez a sorozat belépőszintű modellje, a Xiaomi Redmi Note 13 egy remek ár-érték arányú választásnak ígérkezik. A kamera sem marad el, épp ellenkezőleg. Ezzel a modellel is 108 megapixeles főkamerát kapunk. Ehhez csatlakozik a felszereltségben egy 8 Mpx-es kamera a nagylátószögű felvételek készítéséhez, valamint egy klasszikus makró 2 Mpx-es felbontással és 2 cm-es fókuszálási képességgel. Az előlapi kamera 16 Mpx-es felbontással rendelkezik. A Redmi Note 13 kiváló minőségű AMOLED kijelzőt kapott, amely gyorsan reagál és tartós Gorilla Glass üveg borítja. Mindent egybevetve az egész kialakítás eső- és porálló. Akár a kevésbé igényes gamerek számára is megfelel, köszönhetően a Snapdragon 685 processzornak és a 6 GB RAM-nak, amely virtuálisan további GB-okkal bővíthető. Filmnézéskor és zenehallgatáskor a hangszórók Dolby Atmos hangminőségben szólalnak meg. A Pro+ modellről bővebben: Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G (TESZT): a legjobb Redmi Note-nak számos előnye van, a negatívumok nem jelentősek.

Xiaomi Redmi Note 13 Xiaomi mobiltelefonok
Samsung Galaxy A13

Samsung Galaxy A14

 • 50 Mpx-es főkamera
 • Micro SD-kártya
 • 5 000 mAh-s akkumulátor

A jelenlegi Samsung Galaxy A sorozat legalacsonyabb szintű modellje, a Galaxy A14 a drágább Galaxy S sorozat mintájára új hátsó kamerakialakítást hoz magával. Az 50 Mpx-es szenzor a legtöbb részletet szépen rögzíti, de az A14-ben egy 5 Mpx-es nagylátószögű és egy 2 Mpx-es makró érzékelő is helyet kapott. A szelfik akár 13 MP-es felbontással is készíthetők, a fotókat pedig a nagyméretű, 6,6 hüvelykes, Full HD+ felbontású panelen tekintheted meg. Az Android gördülékenységét a Mediatek Helio G80 segíti. Ha a 64 GB memória nem lenne elég, akkor memóriakártyával is bővítheted a tárhelyet. A fülhallgatót könnyedén csatlakoztathatod vezeték nélkül, de ez a 3,5 mm-es jack csatlakozón keresztül is megoldható. A Samsung még egy ilyen olcsó modell esetében sem fukarkodik az akkumulátorral, hiszen 5000 mAh áll majd a felhasználó rendelkezésére.

Samsung Galaxy A14 Samsung mobiltelefonok
Realme C67

Realme C67

 • 108 Mpx-es kamera
 • 8 GB RAM + 256 GB tárhely
 • Nagy kapacitású 5000 mAh-s akkumulátor

Még a legolcsóbb telefonok kategóriájában sincs hiány a magas megapixelszámokból. A Realme C67 teljes 108 Mpx-t tart fenn a főkamera számára, amely AI támogatást is élvez. De persze a szürkületi felvételektől nem várhatunk el túl sokat. A főkamera mellé egy olyan kamera csatlakozik, amely képes a téma mögötti háttér elmosására. Az előlapon egy szolid 8 Mpx-es szelfikamera kapott helyet. A nagyméretű kijelző megtartja nagy felbontását és 90 Hz-es frekvenciáját. A Realme a RAM-kapacitás tekintetében sem marad alul, 8 GB áll rendelkezésre. A bőséges 256 GB-os tárhely is biztosan jól jön majd, ugyanakkor memóriakártyával való bővítésre is lehetőség van. A 3,5 mm-es jack csatlakozó teszi teljessé a felszereltséget. Ha fontos számodra a hosszú üzemidő, az 5000 mAh-s akkumulátorra számíthatsz.

Realme C67 Realme mobiltelefonok
Vivo Y36

Vivo Y36

 • 50 Mpx-es kamera
 • 90 Hz-es IPS kijelző
 • 8 GB RAM és 256 GB tárhely

A nagy felbontás nem jelent automatikusan minőségi kamerát. A Vivo Y36 ezt be is tudja bizonyítani. Az árkategóriájának megfelelő 50 Mpx-es kamera ebben az esetben mégis kiemelkedően jó minőségben készíti a felvételeket. Sajnos hiányzik belőle a nagylátószögű kamera, de legalább van benne makró és mélységélesség érzékelő. A képek készítésekor többféle fotómód közül választhatunk. A nagy IPS kijelző 90 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik és tárhelyből sincs hiány. Memóriakártya-támogatást is kapunk, egyébként alapból 256 GB-ot kínál. A RAM-on sem spóroltak, a Vivo Y36 8 GB-ot tesz le az asztalra. A fülhallgató csatlakoztatásához a 3,5 mm-es jack csatlakozó a készülék alsó szélén található. A telefon 44 W-os gyorstöltésre képes.

Vivo Y36 Vivo mobiltelefonok
TCL 40 NXTPAPER

TCL 40 NXTPAPER

 • 50 Mpx-es kamera
 • 6,8"-os kijelző
 • 256 GB tárhely + memóriakártya

Ha szereted a vonzó, mégis visszafogott megjelenést, tekintsd meg a TCL 40 NXTPAPER specifikációit. De kezdjük a kamerával. A fő érzékelő 50 Mpx-es felbontást kínál, mellette pedig egy 5 Mpx-es nagylátószögű kamera és egy 2 Mpx-es makró található. Az előlapon egy szabványon felüli 32 Mpx-es kamera áll készenlétben a szelfizéshez. Most pedig jöjjön a készülék rendhagyó eleme. A kijelzőt egy fólia borítja, amely mattá teszi azt. Ennek köszönhetően nem tapadnak meg rajta az ujjlenyomatok. Ráadásul 90 Hz-es frissítési frekvenciával és meglehetősen hosszúkás, majdnem 6,8 hüvelykes képátlóval rendelkezik. Mindemellett ez az okostelefon 8 GB RAM-ot kínál, ami előnyös a rendszer agilis futtatásához, és meg kell dicsérnünk a 256 GB-os tárhelyet is, amely memóriakártyával tovább bővíthető. Még egy ilyen olcsó telefon is képes gyorsan töltődni, ebben az esetben 33 W-os teljesítménnyel.

TCL 40 NXTPAPER TCL mobiltelefonok

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20