Oldal frissítése

Black Shark 5 Pro 5G (TESZT): kiváló okostelefon, gamer trükkökkel a tarsolyában

Black Shark 5 Pro, bevezető

Black Shark 5 Pro 5G (TESZT): kiváló okostelefon, gamer trükkökkel a tarsolyában

Jelenleg minden eddiginél több gamer telefon van jelen a piacon. Közülük sokan csak úgy tesznek, mintha azok lennének, de csupán néhányan néznek ki és működnek is úgy, ahogy az egy valódi gamer telefontól elvárható lenne. A Black Shark 5 Pro 5G készülék minden kétséget kizáróan ez utóbbi csoportba tartozik, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy alaposan leteszteljük, hogy mi magunk is megbizonyosodjunk a létjogosultságáról.Teszt

Szerző: Ondřej Chabr

Black Shark 5 Pro 5G (TESZT) – TARTALOM

 1. Újabb erős versenyző csatlakozik a gamer telefonok kínálatához
 2. A Black Shark 5 Pro 5G tele van hasznos vezérlőkkel
 3. A masszív kijelző készen áll mindenre, még az eszeveszettül gyors érintéseket is érzékeli
 4. 5G teljesítménye ott van a legjobbak között, ráadásul pillanatok alatt feltöltődik
 5. A Black Shark 5 Pro nemcsak a megjelenése és a teljesítménye miatt számít gamer telefonnak
 6. Sok megapixel és ennyi? Szerencsére nem. Nem fog csalódást okozni, jó szolgálatot teljesít
 7. Mely egyéb telefonok jöhetnek szóba, ha játszásról van szó?
 8. A Black Shark 5 Pro 5G megbízhatóan teljesíti a tőle elvártakat
 9. Amit korábban a Black Shark 5 Pro gamer telefonról írtunk

Újabb erős versenyző csatlakozik a gamer telefonok kínálatához

A mai legjobb processzorokkal büszkélkedő telefonok automatikusan ideális választássá válnak a mobiljátékosok számára. Sokan azonban túl kényesnek találhatják a vékony, luxus kialakítású testeket a játszáshoz. A gamerek számára a markolat számít, vagyis az, hogy a telefon hogyan illeszkedik a kézbe. Tehát a túl vékony és könnyű kialakítású mobiltelefonok kevésbé népszerűek a körükben. Sokkal inkább alkamlas erre a célra egy tartósabb test, tisztességesebb méretekkel és tömeggel.

Black Shark 5 Pro
A színválaszték - fekete (ami inkább a szürke és a sötétkék között van) és fehér.

A gamer telefonok alapvetően könnyen felismerhetők a futurisztikus témákról, a játékcímek által inspirált rendszerről, sok esetben a világító elemekről is. Jelenleg nem sok ilyen okostelefon van, így a Black Shark, a Xiaomi okostelefon-ágazatának egyik érdekes újdonsága a mobiljátékok állóvizét hivatott felkavarni. 2022 második felében a vállalat több modellel is képviseltette magát a piacon, mi pedig a legerősebb Black Shark 5 Pro 5G-re összpontosítottuk figyelmünket.

A Black Shark 5 Pro 5G tele van hasznos vezérlőkkel

A gyártó már a cyberpunk csomagolással utalást tesz arra, hogy egy gamer fenevaddal van dolgunk. A dobozból kivéve a telefont rögtön kézbe vettem és azonnal megtetszett a tisztességes mérete. Ez nem egy keskeny gamer telefon, amely a jobb fogás érdekében szükségtelenül megnyújtott kijelzővel rendelkezik. Ebben az esetben nem volt szükség ilyen trükkökre, a szélesebb kialakításnak köszönhetően nem kellett annyira megnyújtani a magasságát. Az előlapon nincs lekerekítés, az oldalsó fémkeret azonban le van kerekítve. Az ív az üveg hátlapon folytatódik.

Black Shark 5 Pro, a telefon képaránya Black Shark 5 Pro, előlap Black Shark 5 Pro, hátlap
A telefon természetesen nem kompakt. Masszívnak érződik, ez pedig tovább fokozódik, amikor rajta van a védőtok.

A hátlap nagyon sima, az üveg matt, cyberpunk elemekkel. Ha nem lenne a fémkeret, amelyhez az ujjaid leginkább hozzáérnek, a Black Shark 5 Pro veszélyesen csúszós lenne a kézben. A hátsó felületet egy kitülemkedés bontja meg, amelyből még egy kicsit kiemelkedik maga a fotómodul. A versenytársaknál már megfigyelhettünk olyat, hogy a dizájnt egy hátsó LED kijelző vagy legalábbis egy világító elem teszi változatossá. És ez itt is jelen van.

Black Shark 5 Pro, fényjelzés
A hátoldalon lévő jelzőfénynek külön helye van, még a mellékelt védőtok sem fedi le.

A kiemelkedés mellett a színjelzés is megtalálta a helyét. Ez a rendszerbeállításokban testre szabható a különböző műveletekhez, mind a szín, mind az intenzitás, mind a háttérvilágítás típusa tekintetében. A mellékelt szilikontok, amely az adott helyen kivágással rendelkezik, szintén ehhez a színelemhez igazodik. A tok jól illeszkedik, cyberpunk elemeket is tartalmaz, valamint egy kicsit a kameramodul és a kijelző fölé emelkedik, hogy megvédje azokat. A bal oldali hangerő-gomb azonban érezhetően kevésbé kitapintható.

Black Shark 5 Pro 5G, bemutató, hátlap Black Shark 5 Pro 5G, bemutató, a telefon oldala
A sima hátlap szépen siklik a kézben. A fémkeretben különböző gombok, köztük a felugró gombok is, kaptak helyet.

A legtöbb elem a jobb oldalon található. A közepétől kicsit feljebb található az ujjlenyomat-olvasóval ellátott süllyesztett bekapcsológomb. Felette egy csúszka és egy felugró gomb található. Egy másik csúszka és egy felugró gomb található a jobb oldal alsó részén is. Alapértelmezés szerint a gombok a telefon testével párhuzamos pozícióban helyezkednek el, a kioldásuk egy érintéses csúszka segítségével történik. Hogy mire szolgálnak ezek a gombok, arra a továbbiakban még kitérünk.

A masszív kijelző készen áll mindenre, még az eszeveszettül gyors érintéseket is érzékeli

A nagyméretű, gyors képfrissítési rátával rendelkező panel elengedhetetlen egy gamer telefon esetében. Ezért a Black Shark 5 Pro 5G sem spórol ezen a téren, egy közel 6,7 hüvelykes OLED-kijelzővel örvendeztet meg. A felbontás nem annyira lenyűgöző, a 400 ppi-nél kisebb sűrűségű pixelek azonban nem láthatók. A gyártó szerint a legnagyobb fényerő akár 1300 nit is lehet. A panel egyáltalán nem ívelt, emellett gyárilag üvegfóliával van bevonva. A játékokban jól jöhet a kijelző mindkét térfelébe beépített nyomásérzékelő.

Black Shark 5 Pro 5G, bemutató, kijelző Black Shark 5 Pro 5G, always-on
A panel kiváló, egy keskeny keret öleli körül. Az Always-on kijelző esetében stílusos órák megjelenítése közül válogathatsz.

A kijelzőbe egyszerűen nem tudok belekötni. A betekintési szögek nagyon jók a Black Shark 5 Pro 5G-n, emellett a színvisszaadás, a HDR10+ és a fényerő is nagyban hozzájárul a képi megjelenítéssel való elégedettségemhez. Nemcsak erről, hanem a mozgás sima megjelenítéséről is jól gondoskodik a készülék. Ahogy azt már az ehhez hasonló mobiloknál megszokhattuk, a 144 Hz-es kijelzőfrekvencia itt sem hiányzik. Az érintési frekvencia eléri a 720 Hz-et. Továbbá az Android 12 a JOYUI 13 gamer-kiegészítéssel egy szép, fokozatosan sötétedő, always-on kijelzőfelületet biztosít.

A Black Shark 5 Pro 5G teljesítménye ott van a legjobbak között, ráadásul pillanatok alatt feltöltődik

A tágas belső tér lehetővé tette, hogy a gyártónak nem kellett spórolnia az alkatrészeken. Csúcskategóriás processzort és operatív memóriát, valamint továbbfejlesztett passzív hűtési technológiát kaptunk. Bár a Snapdragon 8 Gen 1 már nem viseli a Qualcomm legjobb mobilchipje címet, az átlagos tevékenységekhez még így is szükségtelenül erős lesz. Ha ehhez hozzáadjuk a tesztelt darab 12 GB RAM-ját (LPDDR5), akkor egy olyan okostelefont kapunk, amelyet csak egy rosszul hangolt szoftver akadályozhatna.

Ami azonban szintén nagyon fontos, az a grafikus egység. A szóban forgó processzorral együtt a kiváló minőségű Adreno 730 is szerephez jutott. Egyedül a kamera alkalmazás esetében voltak kétségeim a rendszer gördülékenységét illetően. Néha túl gyors voltam ahhoz, hogy teljes felbontású képet készítsek, és a telefon csak egyfajta alacsony felbontású előnézeti képet tudott rögzíteni. Egyébként a rendszer teljes mértékben jól működik, remek kijelzőreakcióval.

Black Shark 5 Pro 5G, fényjelző funkció Black Shark 5 Pro 5G, fényjelzés módja
A háttérvilágítás jelzése különböző állapotokra állítható be. Például bejövő hívás, töltés, képernyő bekapcsolása és egyéb. Magának a jelzésnek nem feltétlenül kell monokrómnak lennie, színátmenet is használható.

A Black Shark 5 Pro 5G a jelenlegi leggyorsabb mobilhálózatokhoz, valamint WiFi 6-hoz is képes csatlakozni. A belső tárhelyet nem lehet memóriakártyával bővíteni, így a 128 vagy 256 GB-os gyors UFS 3.1 közül kell választani. Az Antutu rangsorában elért 1 026 704 ponttal a telefon jelenleg a 6. legerősebb okostelefon, például az Asus ROG Phone 6 és az Asus Zenfone 9 mögött.

i

Asus Zenfone 9 (BEMUTATÓ): kompakt telefon nagyvonalú specifikációkkal

A megfelelő üzemidő fenntartása érdekében egy ilyen terjedelmes, igényes belső alkatrészekkel rendelkező telefon lenyűgöző akkumulátorkapacitást igényel. A 4650 mAh ugyan határeset, általában nem lenne rossz a kategórián belül, de lehetne több is. A valós tesztelés azonban pozitív meglepetést okozott. Még egy egész napos használat és hideg környezeti hőmérséklet mellett is magabiztosan működött a telefon, a napot végül néhány százaléknyi tartalékkal zártam. Vezeték nélküli töltés nem áll rendelkezésre, de a mellékelt adapterrel bárhol 20 percen belül feltölthetjük a telefont a 120 W-os Hyper Charge gyorstöltéssel.

A Black Shark 5 Pro nemcsak a megjelenése és a teljesítménye miatt számít gamer telefonnak

A cyberpunk megjelenésről és a színjelzésekről már beszéltünk. De ettől még a Black Shark 5 Pro nem lesz 5G-s gamer telefon. A legfontosabb dolog magában a JOYUI 13 rendszerben és a fent említett csúszógombok működésében keresendő. Beállíthatod őket a számos művelet egyikének előhívására, egy alkalmazás elindítására, vagy kiegészítő vezérlőként használhatod őket játszás közben. Ha megnyomod, a kiválasztott művelet vagy alkalmazás ikonja mindig megjelenik a kijelzőn a gomb mellett. Ha rákattintasz, könnyen megváltoztathatod a kívánt műveletet. Például a felső gombra a zseblámpát, az alsóra pedig a képernyőfotó-készítést állítottam be.

i

Xiaomi 12T Pro és Xiaomi 12T (BEMUTATÓ): fejlett kamerák és villámgyors töltés

A felugró gombok tehát nagyon hasznosnak bizonyultak a kiválasztott alkalmazások gyors eléréséhez is. A csúszkák aktiválásához 9 érdekes hangot is hozzárendelhetsz. Az alap a fegyvertöltés, de van még macska nyávogás, kardelőhúzás, de beállíthatsz véletlenszerű kiválasztást is. A gombokon túl azonban magukat a csúszkákat is beállíthatod. A csúszka egyik oldalról a másikra történő gyors csúsztatásával különböző műveleteket végezhetsz, vagy elindíthatsz egy másik alkalmazást. Összesen akár négy feladatot is azonnal kezelhetsz a telefon jobb oldaláról.

Bár a felugró gombok bárki számára hasznosak lehetnek, a Shark Space alkalmazás kimondottan a gamereknek szól. Itt áttekintést kaphatsz a telepített játékokról, részletesen beállíthatod a kívánt kijelzőfrissítési rátát, a hangot, a mobilhálózat-használatot és az érintésérzékenységet. Ha játszás közben a kijelző jobb felső sarkából lehúzzuk a lapot, megjelenik a játék menüje a gyors hívás- és üzenetblokkolással, a WiFi hálózat állapota, az fps, a RAM felszabadító funkció stb.

A telefonon sajnos nincs fülhallgató-csatlakozó, így vagy egy vezeték nélküli fülhallgatóra kell hagyatkoznod, vagy be kell érned a készülék hangszóróival. Ugyanakkor a sztereó hangszórók minden hangerőszinten nagyszerűen szólnak. A felső és alsó szélén lévő rácspár meglehetősen jellegzetes. A Black Shark 5 Pro 5G nem véletlenül néz le a versenytársaira a DxOMark audio rangsor 1. helyéről, összesen 161 ponttal.

Black Shark 5 Pro 5G, Shark Space Black Shark 5 Pro 5G, gamer beállítások
A Shark Space alkalmazással szemmel tarthatod a játékaidat és különböző beállításokat hajthatsz rajtuk végre.

Ha több órán át játszol, a telefonodat hűvösen kell tartanod. Erről egy megfelelő méretű szendvics hűtési szerkezet gondoskodik, ami egy plusz felületet ad hozzá. A szórófelületek teljes területe 5320 négyzetmilliméter. A telefon nem hőpasztát, hanem rézötvözetet használ. Így még akkor sem kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy a túlmelegedés hátráltatna a játszásban, ha a telefonon rajta van a tok. Némi melegedést azonban érezni fogsz a kezeddel.

Sok megapixel és ennyi? Szerencsére nem. Nem fog csalódást okozni, jó szolgálatot teljesít

A gamer telefonok kameráinak nem kell csúcsteljesítményt nyújtaniuk. Tulajdonképpen egyáltalán nem is elvárás feléjük, egy mellékes dolog. De lássuk be, a kijelző, a teljesítmény, az akkumulátor stb. ilyen értékei mellett egy átlagos kamerafelbontás nem lenne túl vonzó. Ezért folyamodott a vállalat egy 108 megapixeles kamera integrálásához és további két kamera hozzáadásához. Konkrétan egy 13 Mpx-es nagylátószögű kameráról és egy 5 Mpx-es telemakróról van szó.

Black Shark 5 Pro 5G, kivágás 108 Mpx-ből Black Shark 5 Pro 5G, nappali felvétel
Az első képen egy kivágást látunk a 108 Mpx-es fotóból. Az összehasonlítás kedvéért, jobb oldalt egy ugyanarról a helyről készült 12 Mpx-es normál kép látható.

A fotók minősége nem rossz, mind a standard 12 Mpx-es, mind a teljes 108 Mpx-es képek jók. Az én ízlésemnek a képek időnként kissé túlexponáltak, ami még mindig jobb, mintha az ellenkezőjét tapasztalnám. Jó fényviszonyok mellett a nagy látószögű kamerafelvételekkel is elégedett voltam, és meglepett a makró minősége is. A teleobjektív sajnos ebben az esetben nem rendelkezik optikai zoommal, csak apró részletek megörökítésére használható.

Black Shark 5 Pro 5G, széles látószögű felvétel Black Shark 5 Pro 5G, makró felvétel
A jó fényviszonyok mellett készült nagy látószögű képnek csak bocsánatos hibái vannak, az eredmény egyáltalán nem rossz. A makró üzemmódban készült fényképeken a részletek észrevehetőek, a kép csak enyhén túlexponált.

A kamerák éjszakai és mesterséges megvilágítású jelenetekben is jól teljesítenek. A részletek nem vesznek el feleslegesen, a telefon felismeri a helyzetet és hosszabb expozíciós időt választ. Csak a nagylátószögű felvételeknél romlik jelentősen a minőség, ekkor a fotó feketébe fullad. Az előlapi 16 Mpx-es szelfikamera jól kezeli a háttér elmosódását is. Tetszett továbbá a 4K videók színvisszaadása és zajmentessége is. A stabilizálásról elektronika gondoskodik, az optikai sajnos hiányzik.

Black Shark 5 Pro 5G, éjszakai felvétel Black Shark 5 Pro 5G, széles látószögű éjszakai felvétel
Gyengébb fényviszonyok mellett a képeket a főkamera viszonylag sikeresen kezeli. A nagylátószögű ilyen helyzetben nem teljesít túl jól.

Mely egyéb telefonok jöhetnek szóba, ha játszásról van szó?

A belső alkatrészek mellett a gamer telefonok közötti különbségek az operációs rendszerben és annak a gamerek igényeihez igazított módosításaiban rejlenek.

i

A legjobb gamer telefonok 2022-ben (AKTUALIZÁLVA)

Valószínűleg sokunknak azonnal az Asus ROG Phone 6 jut eszébe. Ez utóbbi nem szórakozik a mérettel, egy tized hüvelykkel nagyobb képátlót kínál, és kamerakivágás hiányában még a felső keretet is megtartja. A kamera csak feleakkora felbontást kínál, de támogatja a 8K videókat. Egy másik kompromisszum, amit érdemes figyelembe venni, az akkumulátor. A Black Shark 6000 mAh kapacitású, de "csak" 65 W-os teljesítménnyel tölt. Az Asus nagyobb hátlapi panellel, valamint fülhallgató-csatlakozóval is büszkélkedhet.

Black Shark 5 Pro, konkurencia, Asus ROG Phone 6
Az egyik legnépszerűbb gamer telefon jelenleg az Asus ROG Phone 6. Ez is rendelkezik hátlapi kijelzővel és segédgombokkal az oldalán.

Ha tetszik a Black Shark, de szívesen spórolnál egy kicsit az árán, akkor felhívjuk figyelmedet a Pro felirat nélküli változatra. A Black Shark 5 5G első ránézésre mintha ugyanaz a telefon lenne, de az engedmények sem annyira eget verőek. A nagyszerű kijelző és a dizájn ugyanaz. A kamera esetében azonban 108 megapixel helyett "csak" 64 megapixelt kapunk. A Snapdragon 870 processzor is valamivel gyengébb, de ez megint csak nem olyan nagy különbség. Ellenben az árcédulája sokkal barátságosabb.

Black Shark 5 Pro, konkurencia, OnePlus 10 Pro
Hasonló specifikációkkal rendelkező telefon például a karcsú OnePlus 10 Pro. Az extra benne az optikai zoom, de hiányzik belőle a hátlapi fényjáték.

Még az ízig-vérig gamer telefonokon túl is akadnak versenytársak. A OnePlus 10 Pro talán nem rendelkezik olyan kifinomult passzív hűtéssel, de ha csak alkalmanként játszol játékokkal, elégedett leszel a hasonló specifikációkkal is. Az ugyanakkora méretű kijelző a néhány extra pixelnek köszönhetően egy hajszállal finomabb képet biztosít. Ugyanúgy Snapdragon 8 Gen 1 chip és 12 GB RAM található benne, mint a Black Shark 5 Pro 5G-ben. Ugyanakkor a fotózás rajongóinak tetszését elnyerheti a 3x optikai zoommal rendelkező teleobjektív. A tisztességes 80 W-os töltést egy 5000 mAh-s akkumulátor egészíti ki.

Paraméterek/ Modell Black Shark 5 Pro 5G Black Shark 5 5G Asus ROG Phone 6
Kijelző 6,67" (20 : ;9) 6,67" (20 : 9) 6,78" (20,4 : 9)
2 400 × 1 080 px, 395 ppi 2 400 × 1 080 px, 395 ppi 2 448 × 1 080 px, 395 ppi
AMOLED, 144 Hz AMOLED, 144 Hz AMOLED, 165 Hz
Hátlapi kamera fő: 108 Mpx, f/1,8, 4K videó, 60 fps
fő: 64 Mpx, f/1,8, 4K videó, 60 fps
fő: 50 Mpx, f/1,9, 8K videó, 24 fps
széleslátó: 13 Mpx, f/2,4
széleslátó: 13 Mpx, f/2,4
széleslátó: 13 Mpx, f/2,2
makró: 5 Mpx, f/2,4 makró: 2 Mpx, f/2,4 makró: 5 Mpx
Előlapi kamera 16 Mpx, Full HD videó, 30 fps
16 Mpx, Full HD videó, 30 fps
12 Mpx, Full HD videó, 30 fps
Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Qualcomm Snapdragon 870 5G Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
RAM memória 12 GB 12 GB 12 GB
Belső tárhely 256 GB 256 GB 256 GB
5G támogatás
Akkumulátor 4 650 mAh 4 650 mAh 6 000 mAh
gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 120 W / – gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 120 W / – gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 65 W / –
IP védettség IPX4
Hangzás szimmetrikus sztereó, 1. helyezés a DxOMark-on szimmetrikus sztereó szimmetrikus sztereó
Méret 163,9 × 76,5 × 9,5 mm 163,8 × 76,3 × 10 mm 173 × 77 × 10,3 mm
Súly 220 g 218 g 239 g

A Black Shark 5 Pro 5G megbízhatóan teljesíti a tőle elvártakat

Black Shark 5 Pro 5G; bemutató

Black Shark 5 Pro 5G

Mobiltelefonok

Ha nem lenne több más, már piacon lévő gamer okostelefon, akkor a Black Shark 5 Pro 5G-t tekinthetnénk az etalonnak. Láthattunk már korábban is dedikált játékgombokat és hátlapi fényjátékot is. A Black Shark azonban a játékbeállításokat közvetlenül az operációs rendszerbe integrálja. A kamerák nem okoznak csalódást, a képeket még a számítógép monitorján is jó nézni. Egyre gyakrabban találkozhatunk igazán gyors töltéssel, ez a telefon sem okoz csalódást ezen a téren. Esőben viszont jobb, ha nem veszed elő a telefont, mivel a gyártó sajnos semmilyen tanúsítvánnyal nem garantálja a védettségét.

Előnyök

 • Kényelmes és tartós védőtok a csomagban
 • Nagyszerű kijelző és brutális teljesítmény
 • Nagyon gyors töltés és átlagos akkumulátor-üzemidő
 • Hasznos oldalsó gombok

Hátrányok

 • A rendszer nincs teljesen lefordítva magyarra
 • Hiányzik a védettségi tanúsítvány
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Komolyan veszed az igényesebb játékokat, nem szeretnél kézikonzolt vásárolni, és nagyra értékelsz egy olyan készüléket, amely képes tisztességes fényképeket készíteni és gyorsan töltődik? A Black Shark 5 Pro 5G kategóriájában az érdeklődőknek, néhány kivételtől eltekintve, nem is nagyon van miből válogatniuk. Ez az okostelefon azonban jól pozícionált, visszafogott belső tulajdonságainak és érdekes árcédulájának köszönhetően pedig a konkurenciának sincs túl sok oka az aggodalomra.

Amit korábban a Black Shark 5 Pro gamer telefonról írtunk

• Szerző: Matěj Toul

A Black Shark 5 és a Black Shark 5 Pro a sencseni székhelyű Black Shark márka legújabb gamer telefonjai. Az új készülékek tele vannak erővel és egyedi játékfunkciókkal, de a fényképezés és a hangzás terén sem maradnak alul. Mivel tűnnek ki leginkább a tömegből? Cikkünkből megtudhatod.

Black Shark 5

Black Shark 5 és 5 Pro – TARTALOM

 1. A Black Shark 5 és 5 Pro futurisztikus dizájnnal érkezik
 2. A Black Shark 5 telefonok csúcskategóriás e-sport osztályú kijelzővel büszkélkedhetnek
 3. A Black Shark 5 Pro az első 108 megapixeles kamerával rendelkező gamer telefon
 4. A Black Shark 5 telefonokban van bőven tartalék teljesítmény
 5. A mágneses kapcsolók és a különleges kijelző előnyhöz juttathat ellenfeleiddel szemben
 6. A Black Shark 5 Pro az első helyen végzett a DxOMark audioteszteken
 7. Black Shark 5 és Black Shark 5 Pro - specifikációk táblázata

A Black Shark 5 és 5 Pro futurisztikus dizájnnal érkezik

A Black Shark 5 és a Pro változatok között számos különbség figyelhető meg. A kialakítás azonban ugyanaz. A Black Shark a hagyományos futurisztikus, cyberpunk ihlette megjelenést választotta, főszerepben egy hármas fotómodullal. A hátlapot ívelt üveg borítja, speciális nano-optikai réteggel, amely nemcsak ikonikus megjelenést kölcsönöz mindkét gamer telefonnak, hanem hozzájárul a kényelmes használathoz is, különösen hosszabb játszás közben. A Black Shark 5 Pro-t továbbá egy sor világító mechanikus vonal díszíti, amelyek az RGB spektrumon belül teljes mértékben testre szabhatók.

Black Shark 5 Pro - dizájn
A Black Shark 5 Pro összetéveszthetetlen dizájnnal rendelkezik.

A Black Shark 5 telefonok csúcskategóriás e-sport osztályú kijelzővel büszkélkedhetnek

A mobiljáték-rajongók minden bizonnyal jól tudják, hogy a Black Shark mobiltelefonok meglehetősen népszerűek az e-sport versenyeken. Így nem meglepő, hogy a gyártó mindent beleadott a Black Shark 5 sorozat kijelzőjébe. Az új készülékek nagyméretű, 6,67 hüvelykes panelekkel, nagyszerű 144 Hz-es képfrissítési rátával és hivatalos e-sport tanúsítvánnyal nyűgözik le a leendő vásárlókat. A kijelzők - a Black Shark 5 az AMOLED technológiára, az 5 Pro pedig az OLED-re támaszkodik - többek között 10 bites színmélységet, valamint DCI-P3 színtér és HDR 10+ technológiai támogatást kínálnak. Természetesen az akkumulátor élettartamának kímélése érdekében a dinamikus frissítési ráta beállítása is rendelkezésre áll.

i

A legjobb gamer telefonok 2022-ben

A Black Shark 5 Pro az első 108 megapixeles kamerával rendelkező gamer telefon

A Black Shark 5 sorozat kamerája biztosan nem marad alul, sőt inkább az ellenkezőjére törekszik. Az alapváltozat a főérzékelőn egy 64 Mpx-es (f/1,79) hármas kamerával örvendeztet meg, a Pro modell ezt az értéket még tovább emeli, tekintélyes 108 Mpx-re (f/1,8). Ezzel ez az első olyan gamer telefon, amely átlépte a 100 megapixeles határt. Mindkét telefon 13Mpx-es széles látószögű, f/2.4 érzékelővel és makró kamerával egészül ki. Ez utóbbi 2Mpx az alapváltozatban, és 5Mpx a Pro modellben.

Black Shark 5 Pro - kamera
A Black Shark 5 Pro - a gamer telefonok között először - 108Mpx-es főérzékelőt kapott.

A Black Shark 5 telefonokban van bőven tartalék teljesítmény

Talán nem meglepő, hogy a gamer telefonok nem szenvednek hiányt a teljesítmény terén. Az alapmodell a régebbi, de felturbózott Qualcomm Snapdragon 870 chipsetet használja, míg a Pro modell természetesen a lehető legjobbat kapta. A készüléket a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 hajtja.

Black Shark 5 - ökoszisztéma
A Black Shark ökoszisztéma fokozatosan bővül, többek között fülhallgatókkal.

Ez a hőelvezetés szempontjából akár problémás is lehetne, de a Pro modell egy vadonatúj, kettős vízhűtési rendszerrel lett ellátva, amely kapilláris szerkezettel rendelkezik, ami jobb lefedettséget és gyorsabb hűtőfolyadék-keringést biztosít. A memória tekintetében a telefonokra nem lehet panasz - mindkét modell 12 GB RAM-mal és 256 GB belső tárhellyel érkezik, így a gamerek nem fognak kifogyni a tárhelyből.

i

A játszás nem állhat meg! Mindkét modell 4650 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, valamint támogatja a villámgyors, 120 W-os gyorstöltést. Más gamer telefonokhoz hasonlóan itt is lehetőség van az akkumulátor teljes megkerülésére, tehát az alkatrészek közvetlen áramellátására játszás közben. Ez csökkenti a töltőadapter terhelését és meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát.

A mágneses kapcsolók és a különleges kijelző előnyhöz juttathat ellenfeleiddel szemben

Milyen gamer telefon lenne a Black Shark 5, ha nem rendelkezne egyedi játékfunkciókkal is? Az első a speciális érintésérzékelő zónák a kijelzőn, amelyek kényelmesen ott helyezkednek el, ahol a hüvelykujjaid vannak játszás közben. A nyomásintenzitás változtatásával különböző műveleteket végezhetsz el mindössze két ujjal. Az előd már rendelkezett ezzel a funkcióval, de a Black Shark 5 zónái nagyobbak lettek.

Black Shark 5 Pro - nyomásérzékelés
A Black Shark 5 telefonok kijelzőjén található speciális nyomásérzékelők többféle műveletet tesznek lehetővé két ujjal.

További fontos jellemzői közé tartoznak a felugró mágneskapcsolók. A normál használat során teljesen rejtve maradnak a telefon testében, de ha játék közben megnyomod a biztosítékot az oldalán, a kapcsolók előugranak. A gombokat saját magad állíthatod be kedvenc játékaidhoz, vagy használhatod őket olyan rendszerfunkciók vezérlésére, mint a képernyőfotó, a zseblámpa és így tovább. A gyártó elmondása alapján az a cél, hogy úgy érezd, mintha egy kontrollerrel játszanál.

Black Shark 5 Pro - kapcsolók
A Black Shark 5 felugró kapcsolói lehetővé teszik, hogy úgy játssz, akárcsak egy kontrollerrel. A normál használat során azonban nincsenek útban.

A Black Shark 5 Pro az első helyen végzett a DxOMark audioteszteken

Milyen is lenne a játszás megfelelő hangzás nélkül? Mindkét mobiltelefon két szimmetrikus hangszórót használ, amelyek hardveresen és szoftveresen is a lehető legjobb hangzást biztosítják a játékhoz és a multimédiához. Másrészt a felvételhez összesen négy mikrofonból álló, zajcsökkentéssel ellátott mikrofonrendszer áll rendelkezésre, amely a hívásokat és a csapat kommunikációját tisztábbá és érthetőbbé teszi. Mindezeknek köszönhetően a Black Shark 5 Pro 86 ponttal megszerezte a DxOMark Audio Ranking első helyezését.

i

Megérkezett az iPhone 14 és 14 Pro. Rengeteg újdonságot hoznak magukkal

Black Shark 5 és Black Shark 5 Pro - specifikációk táblázata

Az alábbi táblázatban összegyűjtöttük a két új gamer cápa legfontosabb paramétereit.

Paraméter/Modell Black Shark 5 5G Black Shark 5 Pro 5G
Kijelző 6,67" (20 : 9) 6,67" (20 : 9)
2 400 × 1 080 px, 395 ppi 2 400 × 1 080 px, 395 ppi
AMOLED, 144 Hz AMOLED, 144 Hz
Hátlapi kamera fő: 64 Mpx, f/1,8, 4K videó, 60 fps
fő: 108 Mpx, f/1,8, 4K videó, 60 fps
széleslátó: 13 Mpx, f/2,4
széleslátó: 13 Mpx, f/2,4
makró: 2 Mpx, f/2,4 makró: 5 Mpx, f/2,4
Előlapi kamera 16 Mpx, FullHD videó, 30 fps
16 Mpx, FullHD videó, 30 fps
Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 870 5G Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
RAM memória 12 GB 12 GB
Belső tárhely 256 GB 256 GB
5G támogatás
Akkumulátor 4 650 mAh 4 650 mAh
gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 120 W / – gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 120 W / –
IP védettség
Hangzás szimmetrikus sztereó szimmetrikus sztereó, 1. hely a DXOMark-on
Méret 163,8 × 76,3 × 10 mm 163,9 × 76,5 × 9,5 mm
Súly 218 g 220 g
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

A Black Shark telefonok a világ legjobb gamer telefonjai közé tartoznak, a Black Shark 5 sorozat pedig még tovább erősíti ezt a hírnevet. A játékokkal komolyabban foglalkozó mobiljátékosok számára ez a telefon egy valóra vált álom. Ugyanakkor a hagyományos zászlóshajók rajongóinak is tetszhet.

Black Shark 5 Black Shark 5 Pro Mobiltelefonok

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20