Oldal frissítése

Xiaomi 12T Pro (BEMUTATÓ): nagy teljesítményű zászlóshajó, rekorder kamerával

Xiaomi 12T Pro, bevezető

Xiaomi 12T Pro (BEMUTATÓ): nagy teljesítményű zászlóshajó, rekorder kamerával

Melyik telefon büszkélkedhet ilyen bőkezű tálalással, mint a 200 megapixeles kamera? A Xiaomi 12T Pro egyike a keveseknek és egy ilyen paraméter kétségtelenül nagy vonzerőt jelent. De mi a helyzet a többivel? Vajon a gyártó csak a nagy felbontású képekkel próbálja elérni a közönséget vagy más is van a tarsolyában?Teszt

Szerző: Ondřej Chabr

Xiaomi 12T Pro (BEMUTATÓ) – TARTALOM

 1. A Xiaomi és a MIUI egy olyan kombináció, amiért sokan rajonganak
 2. Az új Xiaomi 12T Pro nem a külsejével irányítja magára a figyelmet
 3. A szép kijelző alapelvárás, amelynek a Xiaomi 12T Pro meg is felel
 4. A Xiaomi 12T Pro rendkívüli teljesítményét az AnTuTu eredményei is megerősítik
 5. Az óriási felbontás lehetővé teszi, hogy sok képet készíts és helyettesíti a hiányzó teleobjektívet is
 6. A konkurencia már kopogtat az ajtón, a 200 megapixeles Xiaomi 12T Pro nincs egyedül a piacon
 7. A Xiaomi 12T Pro értékelése: egy igazán remek fotómobil és erős fenevad
 8. Amit korábban a Xiaomi 12T Pro és 12T telefonokról írtunk

A Xiaomi és a MIUI egy olyan kombináció, amiért sokan rajonganak

A Xiaomi mobiltelefonok több kategóriában is megbízható mobiltelefonokként találták meg a helyüket a piacon. Az egyik ilyen a remek ár/teljesítmény arány kategóriája. A gyártó már többször bizonyította, hogy nagyon tisztességesen fel tudja szerelni a telefonjait, emellett az árcédulákkal sem lő túl a célon.

Egy másik kategória azonban sokak számára is érdekesebb lehet. Ebben a kategóriában zászlóshajókat találunk, amelyek felszereltségükkel veszik fel a versenyt a konkurens telefonokkal, de sok esetben az ajánlott fogyasztói árukkal kerekednek felül.

Xiaomi 12T Pro, bemutató, Xiaomi 12 sorozat modelljei
Néhány Xiaomi 12 sorozatú modell - Xiaomi 12T Pro, 12T, 12 Lite, 12 és 12S Ultra, ez utóbbi hazánkban nem kapható. Forrás: mi.com

A Xiaomi büszke a szoftverére. Így a telefonjain általában MIUI kiterjesztésű Android rendszert találunk. Nem feltétlenül felel meg mindenkinek, de ha felkeltette az érdeklődésedet és magasabbak az igényeid, akkor a Xiaomi számozással jelölt zászlóshajó telefoncsaládja pont neked való. Le is teszteltük a legújabb Xiaomi telefont, konkrétan a Xiaomi 12T Pro-t. Hogyan teljesített?

Az új Xiaomi 12T Pro nem a külsejével irányítja magára a figyelmet

Az első kézbevételnél még kételkedtem abban, hogy valóban a gyártó jelenlegi fekete lova van-e a kezemben. Nem akarom semmiképpen sem lehúzni a Xiaomi 12T Pro-t, de a terjedelmes testével, a műanyag keretével és a görbület nélküli kijelzőjével nem igazán kelti egy csúcstelefon érzetét. A lapos kijelző a szélein ugyanolyan kiemelkedéssel lett ellátva, amely oly sok, még sokkal alacsonyabb osztályú okostelefonon is megfigyelhető. A teszthez egy vidámabb színű változatot kaptam, ami némileg javít az összképen.

Xiaomi 12T Pro, bemutató, előlap Xiaomi 12T Pro, bemutató, hátlap
Az előlap egy kissé fapados hatás kelt, a kijelző széle nincs lekerekítve. A hátlap azonban kárpótol.

A Xiaomi 12T Pro nagyméretű kijelzőjének szélei nem íveltek. Az egész kijelző, a szelfikamerát kivéve, gyárilag védőfóliával lett ellátva. Az előlapi üveg kibír egyet s mást, bár a gyártó használhatott volna a Gorilla Glass 5-nél tartósabb üveget is. Az előlapról hiányzó ívelt széleket a hátlapon találjuk, ami miatt a telefon könnyen kicsúszhat az ember kezéből. Sajnos az üveg elő- és hátlapot összekötő keret nem fém, csak műanyag. A készülék IP53 védettséggel rendelkezik.

Xiaomi 12T Pro, rbemutató, töltő
A doboz egy brutális 120 W-os adaptert is tartalmaz. A kábel USB-A és USB-C csatlakozókkal rendelkezik, piros belső résszel.

A fotóérzékelők a dupla szintű kiemelkedésen helyezkednek el. Az első lépcsőfokon egy pár lencse, a vaku és a 200MP felirat látható. Az egyes lencséket egy finom fekete vonal választja el egymástól. A második lépcsőfokot már teljes egészében a 200 Mpx-es főkamera foglalja el. Ez uralja az egész fotómodult. A csomagban a telefon mellett egy átlátszó szilikon tok is található, amely még a főérzékelő szintjén is védi és körbehatárolja a kiemelkedést.

Xiaomi 12T Pro, bemutató, fotómodul Xiaomi 12T Pro, bemutató, tokkal Xiaomi 12T Pro, bemutató, Harman Kardon sztereó
A masszív, dupla szintű fotómodul a mellékelt tokkal megbízhatóan védhető. A felső peremet a Harman Kardon felirat díszíti.

A bekapcsológomb és a hangerőszabályzó a jobb oldali keretbe lett beágyazva. A bal oldal üresen maradt, alul pedig az USB-C tápcsatlakozó, a SIM-kártya foglalata, a mikrofon és az egyik sztereó hangszóró található. A felső kereten a híres Harman Kardon audió cég felirata díszeleg, mellette a második sztereó hangszóró és az IR blaster található, ez utóbbi a különböző készülékekkel való kommunikációra szolgál. A feltűnő keret mellett a Xiaomi 12T Pro egy meglehetősen nagy telefon, a 163 mm feletti magasságával a mérete szinte megegyezik a Samsung Galaxy S22 Ultra 5G méretével.

i

iPhone 14 (BEMUTATÓ): decens újdonságok a már megszokott köntösben

A szép kijelző alapelvárás, amelynek a Xiaomi 12T Pro meg is felel

Mit is mondhatnánk a kijelzőről, amelynek paraméterei önmagukért beszélnek? Elégedetten tapasztaltam, hogy a papírforma ígéretes adatai a valóságban is megerősítést nyertek. Nem sok hiányzik ahhoz, hogy a képátló elérje a 6,7 hüvelyket. Ilyen méretben az átlagon felüli, 2712 × 1220 pixeles felbontást szokás használni. A technológia tekintetében sincs okunk panaszra, a felhasználók AMOLED panelt kapnak 120 Hz-es támogatással. Választhatunk szigorúan 60 vagy 120 Hz-et, vagy a megjelenített tartalomnak megfelelő dinamikus beállítást.

Aktív kijelző, így nevezte el a Xiaomi a MIUI operációs rendszerében az always-on kijelzőt. A beállításokban megváltoztathatjuk a formáját, más képet adhatunk hozzá, megváltoztathatjuk a betűszínt és kiválaszthatjuk a megjelenítendő információkat. Az erős napfényben való használathoz a Xiaomi ebben az esetben 500 nites fényerőt kínál, ami nem egy rossz érték. Ha filmeket is szoktál telefonon nézni, akkor tetszeni fog a 20:9-es képarány. A kijelző a teszt során nem adott okot semmiféle elégedetlenkedésre.

A Xiaomi 12T Pro rendkívüli teljesítményét az AnTuTu eredményei is megerősítik

A nagyszerű paraméterek sora még nem ért véget, hiszen a telefon teljesítménye is említésre méltó. A gyártó az Android platform jelenlegi legjobb mobilprocesszora, nevezetesen a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 mellett tette le a voksát, melynek órajele elérheti akár a 3,2 GHz-et is. A 4 nm-es technológiával gyártott okta-core chip még mindig előnyben van a konkurenciával szemben. A 8 GB RAM memóriát a telefon automatikusan további 3 GB-tal bővíti ki.

i

ASUS ROG Phone 6 (BEMUTATÓ): nagyszerű gamer telefon, de nem való mindenkinek

A teszt során semmi nem tudta túlterhelni a telefont. A rendszer azonnal reagál a különböző bemenetekre. Az AnTuTu teljesítménytesztek rangsorában a Xiaomi 12T Pro 12 GB-os változata a 3. helyet foglalja el a rekordtartó Asus ROG Phone 6 és 6 Pro gamer telefonok mögött. Az Adreno 730 GPU-val kiegészítve ez egy nagyszerű gamer telefonként is megállja a helyét. Ezt tovább erősíti a kiváló hűtés is, hiszen a készülék ehhez egy 3725 mm²-es kamrát használ.

Dicséretet érdemel a MIUI 13-as kialakítású Android 12-es rendszer is. iOS ihletésű elemeket ugyan fel lehet fedezni, főleg a vezérlőközponton, de ebben nincs semmi meglepő. Meg kell dicsérnem a rendszer haptikáját is, a virtuális gombok megnyomásakor jól érezhető a rezgés. A rezgés intenzitását a beállításokban állíthatjuk be. Összességében véve a rendszerben történő navigáció egyáltalán nem nehéz, a merész és játékos színek pedig még kellemesebbé teszik az összhatást.

i

Egyforma csatlakozó minden készülékhez. Az USB-C 2024-re kötelező lesz minden telefonban

A rendszerhez való hozzáférés ujjlenyomat, arcfelismerés vagy képernyőzár segítségével lehetséges, de a készülék feloldható Xiaomi okosórákkal is. Az ujjlenyomat tényleg nagyon gyorsan működik, az érzékelő lehetne egy kicsit magasabban a kijelzőn, de egy idő után már megszoktam. Ugyanakkor a pulzusszámodat is lemérheted rajta keresztül. Hasonlóképpen az arcfelismerés sem igényel várakozást.

A telefon töltése kétségtelenül egy külön fejezetet érdemelne. A nagy, 5000 mAh-s akkumulátor egész nap kitartott, bár én talán egy kicsit több általános üzemidőt vártam tőle. De kit érdekel, ha a telefon támogatja a 120 W-os töltést és még adapter is van hozzá a csomagban?

Hogy ne kezdjen el feleslegesen tönkretenni az akkumulátor néhány töltés után, alapértelmezés szerint nem töltődik egyből teljes teljesítménnyel. Ezt azonban beaktiválhatod és máris élvezheted a növekvő százalékokat. Reálisan nézve úgy látom, hogy a nulláról a teljes töltöttségi szintre való feltöltés akár 25 percig is eltarthat. Kár, hogy nincs lehetőség vezeték nélküli töltésre.

Az óriási felbontás lehetővé teszi, hogy sok képet készíts és helyettesíti a hiányzó teleobjektívet is

Nem nagy titok, a Xiaomi 12T Pro az egyik első 200 Mpx-es kamerával felszerelt mobiltelefon, ez a fő értékesítési szempont. A szkeptikusok arra számíthatnak, hogy nem lesz nagy csoda, egyesek pozitívan állnak hozzá. Egyébként az, hogy a telefon 200 Mpx-es Samsung HP1 szenzorral rendelkezik, még nem jelenti azt, hogy szükség is van erre a felbontásra. Nem is ajánlanám, a képek általában legalább 45, de néha akár 80 MB-osak lettek. A 256 GB-os telefonon bőven elférnek, de tényleg felesleges minden egyes alkalommal módosítani a beállításokat, amikor bekapcsolod az alkalmazást.

Xiaomi 12T Pro, bemutató, fotózás Xiaomi 12T Pro, bemutató, nappali fotó
A kereső a nagyméretű kijelzőnek köszönhetően könnyen kezelhető. A képek jó minőségűek, nemcsak jó fényviszonyok mellett, nincs zavaró zaj a részletekben.

A teljes felbontásra való váltáshoz tulajdonképpen csak néhány koppintásra van szükség. Először koppints a Bővebben, majd az Ultra HD, majd a 200 MP címkéjű gombra. Ultra HD felbontásban a telefon alapértelmezés szerint 50 megapixeles minőségben készít felvételeket. Az így kapott képek még mindig nagy kapacitásúak, de ez egy ésszerű kompromisszum az apró részletek megőrzése érdekében. Az f/1,7-es érzékelő 12,5 Mpx-es kép készítésékor azonban 16 képpont egybeolvasztásával hoz létre minőségi képet.

Xiaomi 12T Pro, bemutató, makró Xiaomi 12T Pro, bemutató, széleslátó Xiaomi 12T Pro, bemutató, portré
Makró felvétel, nagylátószögű és portré. Ez utóbbi nyilvánvalóan jobban működik, ha embereket vagy állatokat fotózol.

Manapság gyakorlatilag lehetetlen, hogy egy legalább 3 kamerával rendelkező okostelefonból hiányozzon a nagylátószögű kamera. Ebben az esetben egy 8 megapixeles érzékelőről beszélhetünk. Az utolsó kamera a makrónak lett szentelve, mindössze 2 Mpx felbontást kapott. A fotók első ránézésre tetszetősek, a színek telítettek. Az apró részletek nem elmosódottak, de a jobb elkülönítésük érdekében javaslom az 50 Mpx aktiválását. A nagyítás azt sugallja, hogy a részletek jobban ismertek. Az élénk színek és a minimális zaj erre is jellemző.

Xiaomi 12T Pro, bemutató, 50 Mpx Xiaomi 12T Pro, bemutató, 200 Mpx
Az 50 Mpx-es és 200 Mpx-es képek részletessége jó mutatja, hogy nincs is szükség a teljes minőségre. A kép jobban túlexponált.

A teljes 200 Mpx-es fotózást érdemes kipróbálni, de még az 50 Mpx-es képpel való közvetlen összehasonlításkor is egyértelmű, hogy nem kaptunk semmilyen extra minőségű részletet. Valójában a fotó csak a megjelenített felbontás alapján tűnik jobbnak, de még egy hirdetőtáblára való nyomtatásnál is nehéz lenne összhasonlítani egy 50 Mpx-es képpel. A nagy felbontásnak köszönhetően és a teleobjektív hiánya ellenére 2-szeres zoomolásra is képesek vagyunk anélkül, hogy a minőséget elveszítenénk. A nagylátószögű kamera eredményeit legfeljebb a sarkokban megfigyelhető tökéletlenségek ronthatják el egy kicsit, egyébként teljesen megfelelőek.

Xiaomi 12T Pro, bemutató, fotó a tavon át Xiaomi 12T Pro, bemutató, fotó a tavon át
Bizonyíték arra, hogy még teleobjektív nélkül is lehet távoli témát fényképezni a 200 Mpx-es zoommal.

Az új Xiaomi telefon éjszakai üzemmódja kellemesen meglepett. A képek kiegyensúlyozottak, nem viszi feleslegesen túlzásba az égbolt kékségét, a telefon minden tőle telhetőt megtesz a zajcsökkentés érdekében. Kár, hogy a makró kamera csak 2 MP-re támaszkodhat. Emiatt a képek nem túl részletesek, bár a színek jók. A szelfikamera sem szenved hiányt a felbontásban, legalábbis első ránézésre. A Xiaomi az így kapott 20 Mpx-t egy Quad Bayer szenzorral érte el, tehát nem teljes felbontású.

i

POCO M5 és POCO M5s (BEMUTATÓ): sokoldalú készülékek, kedvező árcédulával

Úgy tűnik, hogy a 24 fps filmtámogatásnak köszönhetően a telefon 8K videókat is képes felvenni ezzel a beállítással. Nagyobb képkockasebességhez és simább mozgóképfelvételhez egyszerűen csak válts át 4K-ra, majd növeld a képkockasebességet 60/mp-re. A videó élénk színekkel rendelkezik és az optikai képstabilizátor is remekül segíti a felvételt.

A konkurencia már kopogtat az ajtón, a 200 megapixeles Xiaomi 12T Pro nincs egyedül a piacon

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a 12T Pro a kedvezőbb árú Xiaomi 12T társaságában érkezett. Természetesen az olcsóbb választás némi kompromisszummal jár együtt, hiszen a kamerája "csak" 108 megpixeles, gyengébb MediaTek Dimensity 8100 Ultra chippel rendelkezik és nincs benne Harman Kardon audiorendszer. Alapvetően ennyi. Marad viszont a gyors 120 W-os tápegység és a kiváló kijelző.

Xiaomi 12T Pro, bemutató, Motorola EDGE 30 Ultra
Végül is akad olyan készülék, amely felveszi a versenyt a Xiaomi 12T Pro főkamerájával, mégpedig a Motorola EDGE 30 Ultra. A két telefon feltűnően hasonló.

A 200 Mpx-es kamerát szem előtt tartva, a Xiaomi 12T Pro első számú versenytársa a Motorola EDGE 30 Ultra, mely képes készíteni 50 Mpx-es nagylátószögű felvételeket, a bónusz pedig a 12 Mpx-es teleobjektív, bár csak 2x-es zoommal.

i

Motorola Edge 30 Ultra (BEMUTATÓ): megállja a helyét a zászlóshajók világában

A szelfirajongók számára egy 60 Mpx-es előlapi kamera áll rendelkezésre. A töltés területén is felülkerekedik, 125 W-os vezetékes és 50 W-os vezeték nélküli töltést kínál.

Xiaomi 12T Pro, bemutató, Google Pixel 6 Pro
A Google Pixel 6 Pro 5G még a megdöbbentő számok nélkül is a mobilfotózás egyik csúcsteljesítménye. A minőségi hardvert a Google saját Tensor chipje egészíti ki.

Még egy versenytársat szeretnék megemlíteni, ez pedig a Google Pixel 6 Pro 5G. A szinte azonos kijelző nagyobb felbontása a legtöbbünk számára valószínűleg kevésbé érdekes, de az IP68-as vízállóság és a vezeték nélküli töltés annál inkább. Már az alapváltozatban is 12 GB RAM-ot kapunk, amelyet egy saját gyártású processzor, a Google Tensor támogat.

A Pixel telefonok köztudottan kiváló minőségű képeket készítenek. A Pixel 6 Pro 50 Mpx-es kamerával rendelkezik, de a 4x-es zoommal rendelkező 48 Mpx-es teleobjektívje az, ami valóban lenyűgöző. Az új Google Pixel 7 Pro 5G új generációs CPU-t és 5x optikai zoomot kínál majd.

Paraméter/ Modell Xiaomi 12T Pro Motorola EDGE 30 Ultra Google Pixel 6 Pro 5G
Kijelző 6,67" (20 : 9) 6,67" (20 : 9) 6,7" (19,5 : 9)
2 712 × 1 220 px, 446 ppi 2 400 × 1 080 px, 395 ppi 3 120 × 1 440 px, 512 ppi
AMOLED, 120 Hz P-OLED, 144 Hz AMOLED, 120 Hz
Hátlapi kamera fő: 200 Mpx, f/1,7, OIS, 8K videó, 24 fps
fő: 200 Mpx, f/1,9, OIS, 8K videó, 30 fps
fő: 50 Mpx, f/1,9, OIS, 4K videó, 60 fps
széleslátó: 8 Mpx, f/2,2, 120°
széleslátó: 50 Mpx, f/2,2, 114°
széleslátó: 12 Mpx, f/2,2, 114°
makró: 2 Mpx, f/2,4
teleobjektív: 12 Mpx, f/1,6, 2× optikai zoom
teleobjektív: 48 Mpx, f/3,5, 4× optikai zoom
Előlapi kamera 20 Mpx, f/2,2, Full HD videó, 60 fps
60 Mpx, f/2,2, 4K videó, 30 fps
11,1 Mpx, f/2,2, 4K videó, 30 fps
Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 8magos Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 8magos Google Tensor, 8magos
GPU Adreno 730 Adreno 730 Mali-G78 MP20
RAM 8/12 GB 12 GB 12 GB
Belső tárhely 256 GB 256 GB 128/256/512 GB
Operációs rendszer Android 12 Android 12 Android 13
5G támogatás
Akkumulátor 5 000 mAh 4 610 mAh 5 003 mAh
gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 120 W / – gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 125 W / 50 W
gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 23 W / 23 W
USB-C
3,5mm jack
IP védettség IP53 IP52 IP68
Hangzás sztereó, Dolby Atmos sztereó, Dolby Atmos sztereó, Dolby
Méret 163,1 × 75,9 × 8,6 mm 161,8 × 73,5 × 8,4 mm 163,9 × 75,9 × 8,9 mm
Súly 205 g 198 g 210 g

A Xiaomi 12T Pro értékelése: egy igazán remek fotómobil és erős fenevad

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G; bemutató

Xiaomi 12T Pro

Mobiltelefonok

Azok, akik pusztán a létező legnagyobb megapixelszámra vártak, valószínűleg csalódni fognak. Én igyekeztem ettől elvonatkoztatni és bár annak ellenére, hogy első ránézésre a készülék dizájnja nem egészen egyezik az kategóriájával, meg kell dicsérnem a telefon többi részét. A Xiaomi a 12T Pro-t gyönyörű kijelzővel, csúcsminőségű processzorral és gyorstöltéssel szerelte fel. Remélhetőleg a következő lépés a vezeték nélküli töltés lesz. Ugyanakkor a 200 Mpx-es kamerának köszönhetően ez a telefon jobbnál-jobb képeket készít.

Előnyök

 • Nagyszerű kijelző haptikus visszajelzéssel
 • A rendszer nagyon gyors
 • Kiváló minőségű 50 Mpx-es kamera
 • Töltés teljesítményszabályozással
 • Minőségi hangkimenet

Hátrányok

 • A 2 Mpx-es makró szükségtelen
 • A vezeték nélküli töltés hiánya
 • Olcsóbb anyaghasználat (műanyag)
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

A feltűnésmentes Xiaomi 12T Pro jól végzi a dolgát, el kell ismernem, hogy zökkenőmentesen és probléma nélkül tudtam vele dolgozni. Aki egy minőségi, de egyéb szempontoknak is megfelelő fotómobil iránt érdeklődik, annak ez egy remek választás lehet, nem mellesleg az ára is elfogadható.

Amit korábban a Xiaomi 12T Pro és 12T telefonokról írtunk

Aktualizálva • Szerző: Jiří V. Matýsek

A Xiaomi idén ősszel egy pár igencsak érdekes okostelefont mutatott be, nevezetesen a Xiaomi 12T és a Xiaomi 12T Pro készülékeket. Mindkettő a felső középkategóriát célozza meg, és ahogy az már a nevükből is kiderül, az idén korábban bemutatott Xiaomi 12-es sorozatra épülnek. Az újítások köre elsősorban a fotózási képességekre és a gyorstöltésre terjed ki. Mi mindent tudnak és hogyan veszik fel a versenyt a konkurenciával?

Xiaomi 12T és 12T Pro

Xiaomi 12T és 12T Pro – TARTALOM

 1. A Xiaomi 12T Pro különösen a 200Mpx-es kamerával nyűgöz le
 2. A két készülék közül még az olcsóbbik, a Xiaomi 12T is 120W-os töltést kapott
 3. Xiaomi 12T és 12T Pro összehasonlításban

A Xiaomi 12T Pro különösen a 200Mpx-es kamerával nyűgöz le

A gyártó a figyelmet elsősorban az új mobiltelefonok kameráira hívja fel, melyek igencsak jónak tűnnek, különösen a Xiaomi 12T Pro-é, hiszen 200MP-es felbontásról van szó. Ez egy olyan érték, amelyet jelenleg még a konkurencia néhány drágább zászlóshajója sem tudhat a magáénak. De mint tudjuk, a felbontás nem minden, és az eredményül kapott képeket a felhasznált szoftver és a mesterséges intelligencia bevonása is befolyásolja. Az optikai stabilizálás és az f/1,69 rekeszérték szintén reményt keltő. Ebben a tekintetben a kapott képek minősége még nem ismert.

A felhozatalt egy ultraszéles, 8MP-es szenzor és egy 2Mpx-es makró egészíti ki, ami itt némileg alulmarad. A Xiaomi 12T Pro kamerája ultragyors sorozatfelvételek készítésére is alkalmas, másodpercenként akár 30 képet is képes rögzíteni, és a gyártó szerint gyenge fényviszonyok között sem okoz majd gondot a fényképezés.

Xiaomi 12T, Xiaomi 12T Pro, okostelefon
200 megapixeles felbontású kamerával egyszerűen egy telefon sem rendelkezik. De a Xiaomi 12T Pro igen.

A Xiaomi 12T Pro hagyományos, bár alapvetően elég szép dizájnt kapott, a hátlapon található szögletes kameramodul különösen szemet gyönyörködtető. Határozottan uralja a telefon megjelenését. Három színváltozatban lesz kapható: ezüst, fekete és kék.

Az elülső oldal a kijelzőé. A gyártó a CrystalRes AMOLED kijelzőpanelt választotta, melynek képátlója 6,67", képaránya 20 : 9, felbontása pedig 2712 × 1220 pixel. A frissítési frekvencia maximális értéke 120 Hz, emellett adaptív, tehát alkalmazkodik ahhoz, ami a képernyőn történik. Rendelkezésre áll az always-on kijelző, valamint egy ujjlenyomat-olvasó is helyett kapott a képernyő alatt.

Xiaomi 12T, Xiaomi 12T Pro, mobiltelefon
A Xiaomi 12T és a 12T első pillantásra nem különböztethető meg egymástól. A hardverük azonban eltérő.

A Xiaomi a jelenlegi legjobb mobilprocesszorral, a Snapdragon 8 Gen1+-szal szerelte fel új termékét. Választható lesz 8 vagy 12 GB RAM, ezen felül bőséges 256 GB-os tárhelyre is számíthatunk. A hűtéshez a Xiaomi T sorozatú telefonoknál valaha használt legnagyobb párologtató hűtőkamrát használja.

A felhasználóknak azonban nélkülözniük kell a micro SD-kártya foglalatot. Ami az operációs rendszert illeti, be kell érnünk a kötelező Android 12-es verzióval, melyet azonban hamarosan frissíthetünk. Kissé furcsa választás, tekintettel arra, hogy az Android 13 már elérhető. Az igaz, hogy a Xiaomi három évnyi rendszerfrissítést ígért, de ilyen erővel akár a legújabb elérhető rendszerrel is kínálhatta volna az új készülékeit. Ugyanakkor megkapták a legjobb hangzást: a sztereó hangszórókat a Harman Kardon, a legjobb audió gyártó tanúsítja.

i

Motorola Edge 30 Ultra (BEMUTATÓ): felturbózott zászlóshajó 200Mpx-es kamerával

A Xiaomi 12T Pro 5000mAh kapacitású akkumulátorral van felszerelve, amely HyperCharge villámgyors töltéssel 19 perc alatt 0-ról 100%-ra tölthető. Nagy kár, hogy a gyártó nem adta hozzá a vezeték nélküli töltést is, ez lassan szabvány lesz ebben a kategóriában.

A két készülék közül még az olcsóbbik, a Xiaomi 12T is 120W-os töltést kapott

A két újonnan bemutatott Xiaomi 12T készülék közül az alacsonyabb árcédulájú modell a középkategóriás mobiltelefonok egy szép példája, elvégre ez az a terület, ahol a kínai gyártó kimagaslik a versenytársai közül. A barátságos árért egy olyan telefont kapunk, amely biztosan nem okoz csalódást a hétköznapi felhasználók többségének.

Xiaomi 12T, Xiaomi 12T Pro, telefon
A Xiaomi új telefonjai nem igazán lepnek meg a dizájnjukkal, de még mindig nagyon szépnek számít a kidolgozásuk.

A gyártó ennél a modellnél is elsősorban a kamerarendszerre irányítja a fókuszt, mely három érzékelőből tevődik össze. A főkamera 108 megapixeles, f/1,7-es rekeszértékkel. Rendelkezésre áll továbbá egy 8MP-es ultraszéles látószögű érzékelő 120°-os látószöggel, valamint a triót a Xiaomi szokásos 2MP-es makrója egészíti ki. Az előlapi szelfikamera 20MP-es.

A dizájn gyakorlatilag maradt a régi, az előlapon sem változott semmi. Itt is egy masszív CrystalRed AMOLED kijelző kapott helyet, melynek felbontása 2712 × 1220 pixel, átlója pedig 6,67 hüvelyk. Természetesen az akár 120 Hz-es adaptív képfrissítési ráta és az always-on funkció is rendelkezésre áll.

i

Samsung Galaxy Z Flip4 (BEMUTATÓ): milyen egy elfogadható árú hajlítható telefon?

A telefon magját egy MediaTek Dimensity 8100-Ultra chipset alkotja, amelyet a várt 8 GB RAM követ. A felhasználói adatok számára 128, illetve 256 GB memória áll rendelkezésre. Sajnos nincs microSD-kártya foglalat, de ebben nincs is semmi meglepő. A hardver működtetéséről szintén az Android 12 gondoskodik, de itt is számítani lehet az Android 13-ra való későbbi frissítésre.

A Xiaomi 12T-ben egy 5000 mAh-s akkumulátor kapott helyet, amely támogatja a 120 W-os gyorstöltést. A teljes feltöltésre mindössze tizenkilenc percet kell várni, ami igazán lenyűgöző teljesítmény, és a konkurenciával ellentétben az ehhez szükséges 120 W-os töltő megtalálható a csomagban. Azt még nem tudni, hogy milyen lesz a telefon üzemideje és energiagazdálkodása, de egy-másfél napra nyugodtan számítani lehet. A sztereó hangszórók ebbe a modellbe is beépítésre kerültek, de ezúttal a híres gyártó tanúsítványa nélkül.

Xiaomi 12T, Xiaomi 12T Pro, telefon
Az új telefonok a becsületes középkategóriát erősítik, amely területen a Xiaomi oly jól teljesít.

Xiaomi 12T és 12T Pro összehasonlításban

Az alábbi táblázatban az új telefonok legfontosabb jellemzői kerültek összehasonlításra:

Paraméter/Modell Xiaomi 12T Xiaomi 12 Pro
Kijelző 6,67" (20 : 9) 6,67" (20 : 9)
2 712 × 1 220 px, 446 ppi 2 712 × 1 220 px, 446 ppi
AMOLED AMOLED
Hátlapi kamera fő: 108 Mpx, f/1,7, 4K video 30 fps, Full HD 60 fps fő: 200 Mpx, f/1,7, Quad Pixel, 8K video 24 fps, 4K 30/60 fps
ultraszéles: 8 Mpx, f/2,2, 120° ultraszéles: 8 Mpx, f/2,2, 120°
makró: 2 Mpx, f/2,4 makró: 2 Mpx, f/2,4
Előlapi kamera 20 Mpx, f/2,2, Full HD video 30/60 fps
20 Mpx, f/2,2, Full HD video 30/60 fps
Lapkakészlet MediaTek Dimensity 8100-Ultra Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
GPU Mali-G610 MC6 Adreno 730
RAM 8 GB 8/12 GB
Belső tárhely 128/256 GB 128/256 GB
Operációs rendszer Android 12 Android 12
5G támogatás
Akkumulátor 5 000 mAh 5 000 mAh
gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 120 W/ – gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 120 W/ –
USB-C
3,5mm jack
Hangzás sztereó sztereó
Méret 159,9 × 75,8 × 9,6 mm 158,6 × 75,8 × 9,2 mm
Súly 199 g 192 g
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

A Xiaomi 12T és 12T Pro alaposan felszerelt telefonok, amelyek több aduászt is tartogatnak. Az ígéretes kamera, a minőségi kijelző és a teljesítmény, sőt a villámgyors 120 W-os töltés is lenyűgöző mindkét modell esetében. A Xiaominak ismét sikerült kikevernie az érdekes funkciók és a megfizethető árak koktélját. Kíváncsian várjuk, hogyan teljesítenek majd az új telefonok a gyakorlatban.

Xiaomi 12T Xiaomi 12T Pro

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB15