Oldal frissítése

ASUS ROG Phone 6

ASUS ROG Phone 6 (TESZT): nagyszerű gamer telefon, de nem való mindenkinek

Az ASUS ROG Phone sorozat kétségtelenül a mobilvilág csúcsteljesítményét nyújtja a gamerek számára. Nagyszerű funkciókkal, lehengerlő teljesítménnyel, megnyerő kialakítással és merész kivitelezéssel vonzza magára a tekinteteket. Az idei év újdonsága az ASUS ROG Phone 6 - melynek volt is mire építkeznie. Ugyanis az előző, ötös sorszámmal ellátott ROG Phone - vagyis a Republic of Gamers - meglehetősen magasra tette a lécet. Ennek fényében górcső alá vettük a ROG Phone 6-ot.Teszt

Szerző: Jiří V. Matýsek

ASUS ROG Phone 6 (TESZT) – TARTALOM

 1. Az ASUS ROG Phone 6 dobozában minden megtalálható, amire szükség van
 2. ROG Phone 6: a cyberpunk telefon, mely minden gamer álma
 3. Az ASUS ROG Phone 6 kijelzője egyszerűen tökéletes
 4. Az ASUS ROG Phone 6 teljesítménye önmagáért beszél
 5. Az ASUS ROG Phone 6 kamerája nincs sokkal lemaradva
 6. Az ASUS ROG Phone 6 akkumulátora lenyűgöző üzemidőt biztosít
 7. Milyen érzés használni az ASUS ROG Phone 6-ot?
 8. ASUS ROG Phone 6 bemutató: összegző értékelés

Az ASUS ROG Phone 6 dobozában minden megtalálható, amire szükség van

Az új ROG Phone 6 egy vaskos mobiltelefon, már a készülék nevével és a fényes ROG logóval ellátott robosztus fekete doboz súlya is erről árulkodik. Magán a nehéz készüléken kívül találunk benne egy nagyméretű, 120 W-os töltőt és egy fonott kábelt USB-C-vel mindkét végén - mindkét komponens fekete színben érkezik.

Az ASUS szembemegy azzal a modern szemlélettel, miszerint a készülék mellé nem jár más, mint egy töltőkábel. Teszi ezt vélhetően azon filozófia szellemében, hogy felhasználók mindent megkapjanak, amire csak szükségük lehet a zökkenőmentes használathoz. Ha az ASUS villámgyors töltést ígér, akkor az ahhoz szükséges töltőtéglát is mellékeli a telefonhoz.

ASUS ROG Phone 6, bemutató, csomagolás
A trendek ellenére a gyártó a ROG Phone 6 mellé egy töltőt is a dobozba rakott.

A töltő mellett egy vaskos használati útmutató is helyet kapott, amelyben huszonhat nyelven találjuk meg az első beindításra vonatkozó utasításokat. A gyártó egy kemény műanyagból készült, fekete színű védőtokot is mellékelt - ironikus módon a teszthez egy fehér változatot kaptunk meg.

i Xiaomi 12T Pro és Xiaomi 12T (BEMUTATÓ): fejlett kamerák és villámgyors töltés

Azonban maga a védőtok nem tett rám túl jó benyomást. Nem annyira erős, a műanyag elég rugalmas, ha meghajlítjuk, szóval nem vagyok teljesen biztos benne, hogy képes lenne elnyelni az ütést, mint például a szilikon telefontokok.

ASUS ROG Phone 6, bemutató, csomagolás
A védőtok kemény műanyagból készült.

ROG Phone 6: a cyberpunk telefon, mely minden gamer álma

A ROG Phone 6 készülékkel az ASUS világossá teszi, hogy milyen világ felé tart. Ahogyan egy szigorú üzleti telefont is első ránézésre felismernél, erről a készülékről is lerí, hogy a mobiljátékosokat célozza meg. Megjelenése átlagon felüli, olyan eredeti dizájnnal rendelkezik, amelyet nehéz összetéveszteni bármi mással.

A közel negyedkilós készüléket (az ASUS ROG Phone 6 a specifikációk szerint 239 grammot nyom) Gorilla Glass 3 védi, érintésbarát, matt üveg hátlapot kapott, az előlapon lévő kijelzőt pedig a legkorszerűbb Gorilla Glass Victus borítja. Mindezt egy alumíniumkeret öleli körül, ebből adódóan a telefon elég masszívnak néz ki, bár kétségeim vannak egy esetleges leejtés következményeit illetően.

A ROG Phone 6 hátlapját a gyöngyházfehér szín uralja (a gyártó Storm White-nak nevezi az árnyalatot), valamint számos felirattal és háttérvilágítással ellátott grafikus elem borítja. A pirosan világító/villogó terület, amely az értesítésekről is jelzést ad, nagyon szépen néz ki. Azonban kissé szükségtelennek érzem az aprócska piros Dare to play feliratot. Vizuális szempontból feltűnő, de összességében véve nem hat túl elegánsan.

i Motorola Edge 30 Ultra (BEMUTATÓ): megállja a helyét a zászlóshajók világában

Az okostelefon felső harmadában, szinte a teljes szélességben, egy téglalap alakú fotómodul található, amelynek jobb és bal alsó sarka lekerekített. A hátlap kissé az olyan sci-fi filmek zsúfolt reklámfelületeire emlékeztet, mint például a Blade Runner, de gyakorlati szempontból ez inkább csak egy vizuális csemege, amit könnyen nélkülözni tudnék.

ASUS ROG Phone 6, bemutató, dizájn ASUS ROG Phone 6, bemutató, dizájn
A ROG Phone 6 formatervezésében az egyenes és a lekerekített élek kombinációja dominál.

Az ASUS ROG Phone 6 kijelzője egyszerűen tökéletes

A teljesítmény mellett a kijelző is fontos szerepet játszik a mobiljátékokban. És ez az, amiben az ASUS ROG Phone 6 valóban kiemelkedik. Az egyetlen negatív részlet a hangsúlyosabb keret a felső (a szelfi kamerát elrejtő) és az alsó részen. Az ASUS egy AMOLED panelt választott, amely egymilliárd szín megjelenítésére képes. Felbontása 2448×1080 képpont, képátlója 6,78 hüvelyk.

A legszembetűnőbb jellemzője azonban a 165 Hz-es képfrissítési frekvencia. És ez tényleg észre is vehető. Ha a ROG Phone 6-ot a legalacsonyabb, 60 Hz-es frekvenciára állítod, minden furcsának és elmosódottnak tűnik. Nem úgy, mint a legmagasabb beállításnál, ahol minden tökéletesen simán működik. Ezt nemcsak a játékokban, hanem a mindennapi használatban is értékelni fogod. A kiváló színvisszaadás és a kijelzőpanel általános élessége szintén dicséretet érdemel.

ASUS ROG Phone 6, bemutató, kijelző
Így néz ki a speciális játékmód, amely részletes teljesítménybeállításokat tesz lehetővé.

Az ASUS ROG Phone 6 teljesítménye önmagáért beszél

A gamerek számára, legyen szó mobiltelefonról vagy számítógépről, a legfontosabb paraméter a teljesítmény. Az ASUS ROG Phone 6 ezen a területen valóban nem szenved hiányt (pláne a 18 GB RAM-mal felszerelt Pro változat).

Az ASUS ROG Phone 6 napjaink legerősebb mobil lapkakészletére, a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-re támaszkodik, amit a tesztelt modell esetében 12 GB RAM támogat. Kapható azonban 8 vagy akár 16 GB RAM-mal is. A tesztelt változatban azonban a telefon teljesen zökkenőmentesen és tökéletesen működött. A telefon egy pillanatra sem zihált, sem a normál használat során (közösségi oldalak, e-mail, internetböngészés), sem pedig játszás közben. Kipróbáltam rajta napjaink leghardverigényesebb játékait is - az Injustice 2-t és a Genshin Impact-et. Ezek futtatása közben sem kapkodott levegő után, csak a hátlapon melegedett fel egy kicsit. Egy ennyire kiegyensúlyozott telefon még a legigényesebb feladatokra is bármikor készen áll.

Játszás közben automatikusan elindul egy speciális X játékmód, amely minden erejét a játékra fordítja. Például kikapcsolja a háttérben futó alkalmazásokat, hogy RAM-ot szabadítson fel. A ROG Phone 6 teljesítményét tehát nem lehet kifogásolni, ahogyan ez várható is volt.

Az ASUS ROG Phone 6 kamerája nincs sokkal lemaradva

Bár az ASUS ROG Phone 6 esetében azt gondolhatnánk, hogy a kamerának nem igazán lesz sok haszna - elvégre mit is fotóznánk játszás közben -, az ASUS-nak még sincs mi miatt szégyenkeznie. A kamerák trióját a fő nagylátószögű érzékelő uralja, igen tekintélyes 50 MP-es értékkel. Mellette egy 13 Mpx-es ultraszéles objektív, amely tisztességes panorámaképet készít a tájról, és végül egy 5 Mpx-es makró. Ez semmiképpen sem haladja meg az elvárt átlagot, ez sem több, mint egy alkalmi fotós készülék, ugyanakkor szép színekkel és részletességgel rögzíti a képeket.

i

POCO M5 és POCO M5s (BEMUTATÓ): sokoldalú készülékek, kedvező árcédulával

Az ASUS ROG Phone 6 által készített képek nagyon jók. A színek elég valósághűek, a fotók nem túlszaturáltak, természetesnek tűnnek. Az élesség szintén nagyon jó, bár a fény csökkenésével ez kissé ugyan leromlik. Alapvetően csak akkor fogod észrevenni a problémákat, ha jelentősen ráközelítesz.

ASUS ROG Phone 6, bemutató, kamera
A kamera nagyon jól fényképez, a fotók nincsenek túlszínezve, az eredmény valósághűen hat.

Az éjszakai képek nem rosszak, de semmiképpen sem lenyűgözőek. Tisztességes részletességet nyújtanak, nem kellemetlenül zajosak, de valahogy hiányzik belőlük a hangulat megragadásának képessége. A kamera helyenként eléggé ellenfényes, ami nem vet jó fényt a fotók összbenyomására. De itt már olyan területeken járunk, ahol a személyes ízlés dönt, és ami az egyik embernek tetszik, az a másiknak nem biztos, hogy tetszik. Egyébként az alábbiakban megnézhetsz néhány tesztképet.

i

iPhone 14 (BEMUTATÓ): decens újdonságok a már megszokott köntösben

A videók akár 8K felbontásban (24 fps sebességgel) is felvehetők, de rendelkezésre áll a 4K is, akár 120 fps sebességgel. A színvisszaadás és az élesség tekintetében az ASUS ROG Phone 6 esetében gyakorlatilag semmi kivetnivaló nincs. Az objektumok közötti autofókusz elég megbízható, azonban időnként kissé rángatózik, ami határozottan nem járul hozzá a videó egyenletességéhez. A stabilizálás is rendben van, bár láttunk már jobbakat a konkurens gyártók csúcsmodelljeiben.

ASUS ROG Phone 6 bemutató - mintaképek

ASUS ROG Phone 6, bemutató, galéria ASUS ROG Phone 6, bemutató, kamera ASUS ROG Phone 6, bemutató, galéria ASUS ROG Phone 6, bemutató, galéria ASUS ROG Phone 6, bemutató, galéria ASUS ROG Phone 6, bemutató, galéria

Az ASUS ROG Phone 6 akkumulátora lenyűgöző üzemidőt biztosít

Az ASUS ROG Phone 6 hatalmas, 6000 mAh-s akkumulátorral lett felszerelve, így a hosszú üzemidő garantált. Ahogy az várható volt, a teljesítményoptimalizálás ezúttal is tökéletes. A telefon még nagy terhelés esetén is csak nagyon lassan fogyaszt (átlagosan körülbelül három százalékot félóránként). Normál, kevésbé igényes használat esetén két-három napig is gond nélkül kibírja. És ez már valóban kiváló teljesítménynek tekinthető.

Az akkumulátor akár 65 W-os teljesítménnyel is tölthető, így kevesebb mint negyvenöt perc alatt 0-ról 100 százalékos töltöttségi szintet ér el. Le a kalappal előtte. Ami azonban hiányzik, az a vezeték nélküli töltés, ami ebben a telefonosztályban már nagyjából alapfelszereltségnek számít. Az ASUS ROG Phone 6 erőssége tehát nem ezen a területen keresendő.

i Black Shark 5 és 5 Pro (BEMUTATÓ): a felturbózott cápák végre megérkeztek

Milyen érzés használni az ASUS ROG Phone 6-ot?

Az ASUS ROG Phone 6 elsősorban egy gamer telefon, minden porcikája ehhez igazodik. Még az is, hogy a telefon alsó részén található klasszikus USB-C töltőport mellett a bal oldalon is van egy, azon az oldalon, ahol akkor van rá szükség, amikor a képernyővel oldalra fordított állapotban tartod a készüléket. Így semmi sem akadályoz meg abban, hogy kényelmesen játszhass a telefonoddal. Továbbá a bal szélén találunk egy pár vezérlő ravaszt is, amelyek játékmódban aktiválódnak és meglehetősen kényelmesen használhatók.

A rendszer kinézete, legalábbis a gyártó által előre beállított kinézetben, a már említett cyberpunk kinézetnek van alárendelve. Számos neonszín és különböző kialakítású ikonok tárulnak elénk. Egyébként ez egy kissé módosított Android 12 operációs rendszer, így az összes ismert gesztus és kezelési mód rendelkezésre áll. Az operációs rendszer gyakorlatilag tisztán érkezik a gyártótól, fölösleges alkalmazások nélkül. Csak a Facebook, az Instagram, a YouTube és a Google szokásos alkalmazásai vannak előre feltelepítve.

ASUS ROG Phone 6, bemutató
Az ASUS ROG Phone 6 jól fekszik a kézben, használata kényelmes. Azonban kissé nehéz.

A telefon ergonómiája jeles, könnyen kézben tartható mind álló, mind fekvő helyzetben, nem csúszik a kézben. A majdnem negyed kilós súlyát azonban egy kissé nehéznek találtam. Bármennyire is igyekezett a gyártó, a telefon nem igazán praktikus a mindennapi használat során. Egyszerűen túl nagy és nehéz, a dizájn szempontjából pedig túlságosan jellegzetes ahhoz, hogy a zsebedbe rejtve akard hordani. A gamereknek azonban ez minden bizonnyal nincs az ellenére. Számukra a teljesítmény, a megjelenítés és az üzemidő összjátéka számít, ami ebben az esetben gyakorlatilag tökéletes.

ASUS ROG Phone 6 bemutató: összegző értékelés

ASUS ROG Phone 6; bemutató

ASUS ROG Phone 6

Mobiltelefonok

Az új ASUS ROG Phone 6 tovább halad a korábbi modellek által kijelölt úton. Egy nagyszerű, jól felszerelt telefonról van szó, melynek egyértelműen meghatározott célközönsége a gamerek. Kifogástalan teljesítményt nyújt, miközben különleges dizájnnal is megörvendeztet.

Előnyök

 • Teljesítmény
 • Kiváló kijelző
 • Nagyszerű akkumulátor-üzemidő és gyors töltés
 • Különleges dizájn
 • Gamer üzemmód
 • Töltő mellékelve

Hátrányok

 • A kamera jó, de nem lenyűgöző
 • Súly
 • Furcsa tok
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Az ASUS ROG Phone a mobiltelefonok egy meglehetősen szűk szegmensében van jelen, de azon belül már évek óta rendíthetetlen az uralma. Az idei ROG Phone 6 tovább erősíti ezt a pozíciót. Ezúttal is egy olyan csúcskategóriás készülékről van szó, amely garantáltan felkelti a mobiljátékosok érdeklődését. Ugyanakkor a hétköznapi felhasználókat nem biztos, hogy lenyűgözi a hatalmas teljesítménye és az egyébként meglehetősen szokatlan kialakítása.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB15