Reggeli, tízórai vagy vacsora – unod már, hogy folyton csak a kenyeret és a zsemlét variálod? Próbáld ki a kicsik és nagyon kedvencét, a szendvicssütőben készült melegszendvicset. Egyszerűen és gyorsan elkészítheted, egyszerű, és annyi kombináció létezik, hogy sosem fogsz ráunni. A cikkben összegyűjtöttük a legnépszerűbb recepteket. Ne ragadj le a sajt-sonka-ketchup szentháromságánál. Meríts ötleteket finom, szendvicssütőben készült melegszendvics receptjeinkből, és örvendeztesd meg az ízlelőbimbóidat valami újdonsággal.
A szendvicssütőben sós és édes melegszendvicseket is készíthetsz. Pár perc alatt megsülnek és melegen vagy hidegen is nagyszerűek. A receptek elkészítéséhez csak egy szendvicssütőre lesz szükség, ami kis helyet foglal a konyhapulton. Ezzel a készülékkel a nagyobb gyerekek és a kezdő szakácsok is könnyen elboldogulnak. Elég néhány dolog a hűtőből, és máris nekiláthatsz a szendvicssütésnek. Kíváncsi vagy hogyan készíts melegszendvicset a szendvicssütőben, ami garantáltan sikerülni fog? Válassz eredeti, elronthatatlan receptjeink közül, és láss neki.
i
A melegszendvicsek formáját és méretét a szendvicssütő sütőlapjai határozzák meg. A széles kínálatnak köszönhetően a melegszendvicseket elkészítheted kis háromszög vagy nagyobb négyzet formájúra is.
Szinte minden étkezéshez van egy szendvics ötletünk! Böngéssz a szendvicssütős receptek között, és varázsolj izgalmas szendvicset szinte bármilyen hozzávalóból.
Először egy tálban keverd össze a krémsajtot apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral – attól függően, hogy melyiket szereted jobban. Ízlés szerint sót és borsot is adhatsz hozzá. Ezután terítsd szét a toast szeleteket a munkalapon, és kend meg őket a kész keverékkel. Helyezz rájuk lazacszeleteket, és csukd össze a szeleteket, majd tedd őket a felmelegített szendvicssütőbe, és süsd 2 percig.
Ennek a melegszendvics variációnak a kiindulási pontja a népszerű Caprese saláta, és biztosan elnyeri a tetszésed. Először terítsd ki a toast kenyereket a munkalapon, majd a paradicsomot és a mozzarellát vágd szeletekre. Helyezz a kenyérszeletekre sajtszeleteket, paradicsomot, és szórd meg néhány bazsalikomlevéllel. Csukd össze őket, hogy szendvics legyen belőlük, és tedd őket a felmelegített szendvicssütőbe. 2–5 perc múlva készen is van.
Ha szereted a halat, ezért a szardíniával és tojással készült melegszendvicsért biztosan bolondulni fogsz. Először főzz keményre tojásokat. Míg főnek, vedd ki a szardíniákat a konzervből, és hagyd lecsöpögni őket – általában olajban vannak, ami csak felesleges kalóriákat adna hozzá a könnyű melegszendvicsekhez. Amikor a tojásokat megfőzted és meghámoztad, készítsd elő a toast kenyereket a munkalapon, és kend meg őket mustárral. Ezután helyezz az egyik szeletre felvágott főtt tojást és szardíniákat, sózd és borsozd meg, és tedd rá a másik szeletet. Süsd körülbelül 2 percig, és tálald, például rukkolasalátával.
Bármilyen zöldséget tehetünk a melegszendvicsbe, de a paradicsom, a fekete olívabogyó és a kukorica kombinációja különösen finom. Győződj meg róla magad is. Terítsd ki a toast kenyereket a munkalapon, és ízlés szerint kend meg őket ketchuppal. Az egyik szelet kenyérre helyezz sonkát, felvágott paradicsomot, olívabogyót és kukoricát. Szórd meg bazsalikomlevelekkel, és csukd össze a másik szelet kenyérrel. Süsd 2 percig a melegszendvicseket, és tálald.
Mielőtt ráunnál a sós melegszendvicsekre, próbáld ki az édes változatukat is. Készítsd elő kedvenc gyümölcsödet vagy kompótot, és terítsd szét a toast kenyereket az asztalon. Kenj meg minden szeletet túróval, amit még ízesíthetsz fahéjjal vagy mazsolával is. Egyik szeletre helyezz gyümölcsöt, csukd össze a másik szelettel, és süsd a szendvicssütőben körülbelül 2–3 percig. Ne félj kísérletezni, a gyümölcsöket ízlés szerint kombinálhatod.
A szendvicssütőben készült melegszendvicsek általában nem csak rengeteg morzsát, hanem a sajt, a sonka és a ketchup „ragacsait” és más szószok nyomait is magukon viselik. Bár néhány modell sütőlapjai kiemelhetők, érzékeny felületük miatt nem ajánlott őket mosogatógépben mosni. Ha nem szeretnéd minden egyes használat után azon törni a fejed, hogyan készítsd elő a szendvicssütőt a következő használatra, itt van néhány egyszerű tipp a tisztításához.
i
Figyelem: a szendvicssütőből készült melegszendvicseket ne próbáld meg éles vagy fémes tárgyakkal kivenni. Ha nem bánsz velük óvatosan, a sütőlapok megkarcolódhatnak, és a melegszendvicsek sokkal jobban rá fognak ragadni.
Ha még nincs otthon szendvicssütőd, fontold meg, hogy tényleg csak melegszendvicsekre szeretnéd-e használni. A mai modern készülékek sokkal többet tudnak, mint csak melegszendvicseket készíteni. Kaphatók 2 az 1-ben, 3 az 1-ben vagy 4 az 1-ben szendvicssütők cserélhető lapokkal. Ezekkel otthon is könnyen elkészítheted a ropogós paninit vagy az édes gofrit is. A cserélhető lapok ráadásul könnyebben tisztíthatók, és helyet takarítanak meg a konyhában, mivel több készülék helyett csak egyre lesz szükséged.
i
Cikkajánló:
A szendvicssütőben gyorsan és könnyen készíthetsz melegszendvicseket, melyek bármikor finom harapnivalóként szolgálna. Ne félj kísérletezni az ízvariációkkal, és próbáld ki azokat, amik a legjobban tetszenek.