Oldal frissítése

A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

Alza.hu Hírek

Mikor érdemes frissíteni és mely esetben jobb lecserélni az egész gépet?

A legtöbb ember nem szeretné lecserélni a teljes számítógépét, mondván: Nézd csak meg, hogy mennyire jön ki egy új építésű számítógép összértéke. Továbbá a legtöbb ember így vélekedik: A számítógépem elég jó, csak ezt és ezt kell jobbat venni bele. Sok esetben ez igaz is, néha azonban nem - és ez nemcsak attól függ, hogyan használod a számítógéped, hanem attól is, hogyan változik a hardvergeneráció.

A WWDC 2024 június 10-én kezdődik. Az Apple bemutatja az iOS 18 új funkcióit és várhatóan érkezik az AI is

Az Apple hivatalosan is bejelentette fejlesztői konferenciájának, a WWDC 2024-nek az időpontját: június 10. hétfőtől június 14. péntekig tart majd. Az eseményen az iOS 18 és más operációs rendszerek újdonságai kerülnek bemutatásra. Vajon megérkezik a régóta várt mesterséges intelligencia is?

Milyen videókártyám van?

Nem bírja a tempót a számítógépedben lévő videókártya, ezért le szeretnéd cserélni? Mi a teendő, ha a számítógéped egyáltalán nem akar együttműködni, például nincs kép? Ezekben az esetekben jó, ha tudod vagy megtudod, hogy milyen videókártya van a számítógépedben. Fogalmad sincs, hogyan kell ezt megtenni? Akkor ez az útmutató neked szól.

RAM memória frekvenciája

A maximális sebesség, amellyel a memória képes feldolgozni az adatokat. MHz-ben vagy MT/s-ban van megadva, és a DDR minden egyes generációjával 2-szeresére nő a memóriabusz órajelének megduplázása miatt. A magasabb frekvencia hatása a számítógép teljesítményére azonban más összetevőktől és a futtatott alkalmazások típusától is függ.

Videokártya hőmérséklete (ÚTMUTATÓ)

Túlmelegszik a videokártyád? Vagy netán nem is tudsz róla? A GPU hőmérsékletét nem árt figyelemmel kísérni. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan mérheted megfelelően a videokártyád hőmérsékletét, és milyen programokat használhatsz ehhez.

Videokártya órajele (ÚTMUTATÓ): hogyan növelhető a GPU teljesítménye?

Szeretnéd a legtöbbet kihozni új videokártyádból, hogy növeld az FPS-t a játékokban, vagy szeretnél javítani a teljesítményén? Akkor ez a cikk neked szól, mert megnézzük, hogyan is néznek ki manapság a videokártyák órajelei.

Poco M6 Pro (BEMUTATÓ): gyönyörű kijelző, 64 Mpx-es kamera és gyors töltés

A Poco M6 Pro a márka legújabb készüléke, amely a kevésbé igényes felhasználókat célozza meg. AMOLED kijelzővel, 64 Mpx-es kamerával és 67 W-os gyorstöltéssel szeretne elcsábítani. Mi a helyzet a többi funkcióval?

Vízhűtés: kinek való és kinek nem?

Az egyedi vízhűtés egyértelműen a legjobb módja a PC-alkatrészek hűtésének, de nem mindenkinek való. Vannak elérhetőbb lehetőségek, például az All-in-One megoldások, amelyek a léghűtés egyszerűségét a vízhűtés hatékonyságával kombinálják. Ebben a cikkben megpróbálunk rávilágítani arra, hogy a kínált lehetőségek közül melyik lehet ideális számodra.

A legjobb gamer telefonok 2024-ben (AKTUALIZÁLVA)

Melyek napjaink legjobb gamer telefonjai? És miben különböznek a hagyományos okostelefonoktól? Górcső alá vettük az Asus ROG Phone 7 Ultimate, Xiaomi Black Shark 5 Pro és Nubia Redmagic 8 Pro készülékeket. Mi mindent kínálnak?

Synology NAS beállítása – RAID módok összehasonlítása

Az adatmentés fontos, és a (NAS) modern megoldást nyújt mindenkinek, aki otthon legalább egy kis hálózattal rendelkezik, mint tulajdonképpen ma mindenki. Az internetkapcsolat mely összeköt minket a világgal még a legegyszerűbb esetben is legalább egy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül érkezik a routerből. Ez a saját belső hálózatunk számos fantasztikus lehetőségeket biztosít, a számítógépek közötti adatmegosztástól kezdve a videók streamelésén és a közös hálózati nyomtatáson át, egészen a „hálózati adattárolókra” vagyis a NAS-ra történő mentésig.

Megbízható partner keményebb körülmények között is. Az új Samsung Galaxy Xcover7 nagyfokú tartósságával szeretne lenyűgözni.

A Samsung bemutatta új strapabíró telefonját, a Samsung Galaxy XCover7-et. A készülék sok mindent kibír, IP68 minősítésen túl katonai szabvány szintű ellenállóságot is nyújt. Tehát ellenáll a víznek, a pornak, valamint más nehéz körülményeknek is. De mit tud még?

OnePlus 12 (TESZT): egy zászlóshajó, amelynek kemény konkurenciával kell szembenéznie

A OnePlus 12 a kínai márka főhajtásának új generációja, amely a legerősebb versenytársakat hívja ki. Hogyan teljesít a OnePlus 12 a riválisokkal vívott képzeletbeli párbajban? Cikkünkből megtudhatod.

GIGABYTE Z790 MASTER X (TESZT)

Nemrég kerültek bemutatásra az Intel újonnan frissített 14. generációs processzorai, és mivel ezek nemcsak rendkívül nagy teljesítményűek, hanem elég falánk szilíciumok is, az alaplapgyártók felfrissítették meglévő modelljeiket. Ezek az X utótagot viselik, és mai tesztünkben a GIGABYTE AORUS második legjobb modelljét, a MASTER X modellt vesszük szemügyre. Az alaplap főbb újdonságai közé tartozik a gyorsabb, akár 8 266 MT/s sebességű operatív memóriák támogatása OC üzemmódban, valamint az új Wi-Fi 7 támogatás.

Az alaplap, a videokártya és a processzor megfelelő kombinációja

Szeretnél saját számítógépet építeni, de nem tudod pontosan, hogyan kell csinálni? Szívesen segítünk, mert mi is jól ismerjük azt a felemelő érzést, amely egy új számítógép sikeres első indítását kíséri. Nemcsak abban adunk tanácsot, hogyan építsd meg technikailag a számítógépét, hanem az alaplap, a videokártya és a processzor megfelelő kiválasztására is összpontosítunk.

Honor Magic6 Lite (TESZT): kétnapos üzemidő egy töltéssel, cseppállóság és kiváló kamera

A Honor Magic6 Lite a Honor Magic6 Pro könnyített változataként került piacra. A teszt részeként elsősorban a kamerára, a kijelzőre és az akkumulátor üzemidejére voltam kíváncsi. Hiszen papíron ezek az erősségei nem csak a drágább testvéréhez képest, hanem az azonos ár- vagy súlykategóriájú versenytársakkal szemben is. Azonban a könnyű súlya az egyik előnye, de további előnyöket is felfedeztem. Mely tulajdonságok ezek?

A legjobb fejhallgatók és fülhallgatók 2024-ben (AKTUALIZÁLVA): gamer, True Wireless, Hi-Fi stb.

Melyek a legjobb fejhallgatók és fülhallgatók 2023-ban? Megnéztük a különböző kategóriák legjobb modelljeit, többek között gamer, True Wireless, Hi-Fi és más kategóriákban. Továbbá ismertetjük a fej- és fülhallgatók terén jelenleg megfigyelhető trendeket is.

Alacsony vérnyomás és annak hatása az életünkre

A vérnyomás életünk szerves része. Nélküle szervezetünk aligha működne úgy, ahogyan kellene. Ebben a cikkben a kevésbé problémás változatát, az alacsony vérnyomást vesszük közelebbről szemügyre, és azt, hogyan lehet a lehető legtermészetesebb módon, saját magunknak emelni.

A legjobb telefonok 2024-ben (AKTUALIZÁLVA)

Melyik a legjobb telefon 2024-ben? Cikkünk középpontjában a bajnokok állnak. Nem feledkeztünk meg a legjobb mobiltelefonokról 300 000, 200 000 és 100 000 forintig sem, illetve az időseknek és gyerekeknek alkalmas legjobb telefonokról sem. Összehasonlítottuk a teljesítményt, az árakat, a kamerát, a funkciókat és a dizájnt. Melyek tehát napjaink legjobb telefonjai?

Nikon Z f (TESZT): retro kamera páratlan stabilizálással

Bemutatjuk a Nikon Z f tükör nélküli fényképezőgép tesztjét, amely a retro dizájnt a mesterséges intelligencia által vezérelt modern felvételi módokkal ötvözi. Mindezeken túl a Nikon Z f kiváló minőségű optikával is rendelkezik, és 24,5 megapixeles érzékelője egy erőteljes autofókusz-rendszerrel kombinálva lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép átlagon felüli éles fotókat készítsen. Állításainkról magad is meggyőződhetsz, ha elolvasod cikkünket és megnézed a Michal Kupsa keze alól kikerült képeket.

Sony Alpha A6700 (TESZT): a Sony legjobb kompakt tükör nélküli fényképezőgépe?

Ha kompakt tükör nélküli fényképezőgépet keresel, ne hagyd figyelmen kívül a Sony Alpha A6700 fényképezőgépet. Ez a Sony Alpha sorozat legjobban felszerelt modellje, amely APS-C formátumú chipre támaszkodik. Kíváncsi vagy mit gondol Michal Kupsa fotós erről a fényképezőgépról? A választ megtalálod a cikkben!
20 További...

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB10