Oldal frissítése

Gyümölcsfacsaró tippek és receptek, amelyeket érdemes kipróbálni

Frissítve

A piacon ma sokféle juicer található, a kézi facsaróktól az elektromos konyhai gyömölcsfacsarókig. A friss zöldség- és gyümölcslevek otthoni előállítása a sokféle receptnek köszönhetően viszonylag egyszerű, s nem csak kiváló, hanem rendkívül élvezetes módja egészségünk óvásának. Nyári hónapokban például friss ribizli szirupot is készíthetünk, télen pedig kiváló sült teát. Nézzünk tehát néhány fantasztikus gyümölcslé receptet, valamint nézzük meg, mint lehet tenni a gyümölcsfacsarás után visszamaradt gyümölcsrosttal. Jó étvágyat!

Gyümölcslé receptek

Gyümölcslevek és egyéb finomságok: receptek - TARTALOM

  1. Alma-eper juice, egyszerű juice gyümölcsfacsaróból
  2. Zöld juice robbanás az immunrendszer erősítésére
  3. Vámpírgyönyör a merész színek kedvelőinek
  4. "Wake-up" juice - azonnali energia a gyümölcsfacsaróból
  5. Agua fresca görögdinnyéből
  6. Szerelemnedű, amely vitaminokkal tölt fel
  7. Ribizliszirup a gyümölcsfacsaróból
  8. Gyümölcsös mézeskalács, avagy használjuk fel a gyümölcsfacsaróból visszamaradt pépet
  9. A sült tea télen is melegít
  10. Kenhető sárgarépa krém
i Nem vagy biztos benne, hogy melyik gyümölcsfacsaró lenne számodra legmegfelelőbb? Gyakorlati útmutatónk megkönnyíti a választást.

Alma-eper juice, egyszerű juice gyümölcsfacsaróból


  • 1 nagy piros alma
  • 250 g eper
  • jégkockák

A kicsutkázott almát vágjuk  4 darabra, távolítsuk el az eper szárait, majd nyomjuk át az összes gyümölcsöt a gyümölcsfacsarón. Dobjunk jégkockákat egy pohárba, majd öntsük rá a gyümölcslevet és tálaljuk.

Alma-eper juice gyümölcsfacsaróval
Alma-eper juice

Zöld juice robbanás az immunrendszer erősítésére


Recept a holisztikus egészség szakértő és juice-guru Lou Corona konyhájából, az immunrendszer erősítésére.

  • 1 köteg rukola saláta
  • 1 köteg koriander
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 uborka
  • 2,5 - 7,5 cm gyömbérgyökér
  • 3 habanero paprika
  • 2 alma
  • 1 hámozott citrom

Hámozd meg a citromot, és az almával és uborkával együtt vágd negyedekre. Távolítsd el a gyömbér héját és a paprika szárát, illetve a paprika magjait is, ha nem akarod, hogy a juice túl csípős legyen. Mosd meg az összes hozzávalót, majd nyomd át őket a gyümölcsfacsarón, beleértve a rukolát, a koriandert és a petrezselymet. A kapott levet azonnal tálald és fogyaszd.

Gyümölcs- és zöldséglé receptek
A Habanero paprika megfelelő "töltést" biztosít az italnak.

Vámpírgyönyör a merész színek kedvelőinek


  • 2 cékla
  • 1 uborka
  • 1 lime

Hámozzuk meg a céklát és a lime-ot, és az uborkával együtt vágjuk egyenlő részekre. Helyezzük őket a gyümölcsfacsaróba, majd pohárban tálaljuk.

Odšťavňovač - recepty
A vámpír öröme

"Wake-up" juice - azonnali energia a gyümölcsfacsaróból


  • 500 g sárgarépa
  • 6 narancs
  • 2,5 cm gyömbérgyökér
  • 1 dl kókusztej
  • narancshéj a dekorációhoz

Tisztítsd meg a sárgarépát, hámozd meg a narancsot és távolítsd el a gyömbér héját. Darabold fel őket, majd helyezd a gyümölcsfacsaróba. A kinyert lére önts kókusztejet és keverd össze. Öntsd pohárba, és díszítsd narancshéjjal.

Gyömölcslé a facsaróból
"Wake-up juice, avagy Ébresztőlé

Agua fresca görögdinnyéből


  • 1 görögdinnye
  • ½ uborka
  • ½ lime
  • 1 teáskanál nádcukor
  • 1 csésze víz
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 marék friss menta
  • uborkahéj díszítéshez

Vágd fel a dinnyét, majd szeleteld fel a belsejét az uborkával együtt. Helyezd a dinnyét, az uborkát és a lime-ot a gyümölcsfacsaróba. A kinyert léhez add hozzá a vizet, majd ízesítsd citromlével és nádcukorral. Öntsd jégkockákra, és díszítsd mentával és az uborka héjával.

Gyümölcslé receptek
Görögdinnye Agua fresca

Szerelemnedű, amely vitaminokkal tölt fel


  • 4 kis sárgarépa
  • 1 alma
  • 1 narancs
  • 4-5 szelet ananász
  • ½ uborka
  • 1 marék friss menta

Helyezd a megtisztított sárgarépát, almát, hámozott narancsot, ananászt, uborkát és mentát a gyümölcsfacsaróba. A kinyert levet öntsd pohárba és tálald.

Gyümölcslé receptek
A szerelem lé

Ribizliszirup a gyümölcsfacsaróból


  • 1 liter ribizlilé
  • 1 kg granulált cukor
  • 10 g citromsav

1 liter ribizlilé kinyeréséhez körülbelül 1,3 kg ribizlire lesz szükségünk. A ribizlit a szárukkal együtt helyezzük a facsaróba, így jobban préselhetők. Öntsük a kinyert levet egy fazékba, adjuk hozzá a cukrot és lassan keverjük forralásig. A felületén képződő habot szedjük le. Rövid forralás után, amikor a lé tiszta és habmentes, adjuk hozzá a citromsavat és azonnal vegyük le a tűzhelyről. Ha tovább főznénk, a lé besűrűsödne, mint a lekvár. A forró szirupot öntsük egy alaposan kimosott palackba, dugaszoljuk be és hűvös, sötét helyen tároljuk.

Ribizliszirup a facsaróból
Ribizliszirup
i Figyelj oda, hogy mennyi gyümölcslevet iszol. Gyümölcsléből nem szabad több mint napi 200 ml-t, zöldségléből több mint napi 400 ml-t inni.

A visszamaradt gyümölcs- és zöldségrost miatt sem kell bűntudatot érezned. Íme néhány recept, amelyekben felhasználhatod őket. A képzeletnek szinte semmi nem szab határt, és szinte bármilyen süteményhez hozzáadhatsz gyümölcs vagy zöldség pépet. A kapott torta vagy sütemény ízét különlegesebbé teszi, és csodálatosan frissíti. A további felhasználási ötletek között megtalálható például a sült tea vagy kenyérre kenhető krém.

Gyümölcsös mézeskalács, avagy használjuk fel a gyümölcsfacsaróból visszamaradt pépet


  • 2 csésze barna liszt
  • ½ csésze cukor
  • 1 mézeskalács alappor
  • 1-2 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3-4 tojás
  • 10 evőkanál méz
  • 10 evőkanál olaj
  • 1 ½ csésze gyümölcspép a facsaróból

Keverjük össze a lisztet, cukrot, mézeskalács alapport, fahéjat és kakaót. A gyümölcspépet mixerrel aprítsuk apróra, majd a mézzel, olajjal és tojással együtt öntsük hozzá a keverékhez. Alaposan keverjük össze az egészet és öntsük egy serpenyőbe. Előremelegített sütőben süssük.

Recept a gyümölcspép felhasználására
Az édes finomságok sütésekor a cukor helyettesíthető a facsaróból visszamaradt sárgarépa péppel.

A sült tea télen is melegít


  • 1 kg gyümölcs (friss, fagyasztott vagy esetünkben a pép a gyümölcsfacsaróból)
  • 600 g búzadara (gríz)
  • 1 db citrom
  • fűszerek ízlés szerint (pl fahéj, szegfűszeg, csillagánizs)
  • 1 póréhagyma
  • 1-1,5 dl. alkohol (pl. rum, de nem kötelező)

Melegítsük elő a sütőt 220° C-ra, és készítsünk elő sterilizált üvegeket. Helyezzük a gyümölcsöt, cukrot, citromot és fűszereket egy tepsibe. Fedjük le és süssük 30 percig. Ezután a fedőt vegyük le és süssük még 15 percig, a gyümölcsöt gyakran kavargatva. Öntsük a még meleg keveréket az előkészített üvegekbe.

Gyümölcs pép a gyümölcsfacsaróból
A sült teát felcímkézheted későbbi fogyasztásra, vagy azonnal fogyaszthatod.

Kenhető sárgarépa krém


  • 250 g félzsíros túró
  • 100 g kenhető sajt
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 tavaszi hagyma, esetleg metélőhagyma
  • 2 tojás
  • só, bors

Főzzük keményre a tojást. Keverjük össze a túrót a kenhető sajttal, sóval, borssal és apróra vágott tavaszi hagymával. Adjuk hozzá a gyümölcsfacsaróból visszamaradt sárgarépa pépet. A főtt tojást meghámozzuk, durván lereszeljük, és óvatosan hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz.

Recetek gyümölcs- és zöldségpép felhasználására
A sárgarépa krém egészséges reggeliként.
i Gyümölcspépét lekvár készítéséhez is felhasználhatunk, illetve a "növényi hulladék" kiválóan alkalmas különféle sült húsok alapjául.

A friss gyümölcsökből és zöldségekből szervezetünk a legszükségesebb vitaminokat és egyéb tápanyagokat kapja. Kösd össze az élvezetet a hasznossal, és készíts otthon különféle gyümölcs- és zöldségleveket gyümölcsfacsaró segítségével.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB05