Oldal frissítése

Recenze procesorů

Hővezető paszták (ÚTMUTATÓ és TESZT)

A számítógép építése során nem szabad alábecsülni a hővezető paszta fontosságát. A dobozos hűtők általában egy géppel felvitt pasztaréteggel rendelkeznek, az utángyártott hűtők külön kis tubussal érkeznek. Ez azonban nem mindig a legjobb választás. Mai tesztünkben a hővezető pasztákat, azok teljesítményét és alkalmazási lehetőségeit vesszük górcső alá. Egy plexi eszköznek köszönhetően megnézhettük, hogyan viselkedik egy ilyen paszta a processzor és a hűtőborda között, végül pedig megbeszéljük, hogy mire kell figyelni a paszta felhordásakor.

A legjobb processzorok (2021)

A processzor kétségkívül bármely számítógép legfontosabb része. De vajon melyik a legjobb processzor? Hány maggal kell rendelkeznie? Mekkora órajelet kell elérnie? Milyen erős grafikus kártyát kell táplálnia? Mekkora legyen a legjobb processzor energiafelhasználása és hogyan kell lehűteni? És, ami a legfontosabb, mennyi pénzt vagy hajlandó kiadni a legjobb processzorért? Ez a cikk választ ad a leggyakoribb kérdésekre, és egy alulértékelt segítség 2021 megfelelő és legjobb processzorainak kiválasztásában. Lássuk! 

Intel Rocket Lake (ÁTTEKINTÉS)

Szinte az ajtó mögött várakozik a legújabb dobás - ezúttal az Intel mutatja be Rocket Lake-S processzorait. Ám az új chipekre, amelyek az első nagy változtatásnak számítanak az Intel Skylake óta, nehéz feladat vár, nevezetesen tartani a lépést az AMD Ryzen 5000-rel és, ha lehet, ismét megvédeni vezető szerepüket a játékok és alkalmazások teljesítményében. Szokás szerint várjuk az új 500-as chipet, a PCIe 4.0-t, a nagy ütemet, és valószínűleg nagy felhasználást. A Rocket Lake néhány izgalmas dolgot is tartogat, és mai spekulációs cikkünkben egy kicsit részletesebben is megnézzük ezeket.

AMD Ryzen 5000 (VÉLEMÉNYEK ÉS TESZTEK)

Újra elérkezett a várva várt pillanat, amelyet a gamerek és játékfejlesztők már nagyon vártak! Amikor Lisa Su megígérte, hogy az AMD agresszív piaci fejlődésének leszünk szemtanúi, én személy szerint nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. De az AMD nemrég a Zen 3 architektúrán alapuló Ryzen processzorok következő generációjával áll elő Vermeere kódnéven, és a legutóbbi események fényében el kell ismernem, hogy valószínűleg valóban komolyan gondolta, amit mondott. De elég a beszédből, nézzük az teszteket!

Intel Comet Lake i5-10600K és i9-10900K (ÁTTEKINTÉS ÉS TESZTEK)

Az Intel a processzorok 10. generációjával ismét tovább feszegeti a határokat. Ma a hatmagos Intel Core i5-10600K gaming processzorra és a tízmagos Intel Core i9-10900K-ra fókuszálunk. Hogyan hasonlíthatók ezek az újítások közvetlenül az ADM konkurens, költséghatékony modelljeihez? Olvasd el az áttekintésünket!

AMD Ryzen 2 Pinnacle Ridge (VÉLEMÉNYEK ÉS TESZTEK)

Az AMD egy évet adott arra, hogy kiörömködjük magunkat az új Ryzen processzoron, és máris tálalja a második generációt. Pinnacle Ridge kódjelzés alatt kerültek kezeink közé a hatmagos AMD Ryzen 5 2600 és 2600X, valamint a nyolcmagos AMD Ryzen 7 2700 és 2700X procik. Milyen teljesítményjavulás vár ránk az első generációhoz képest? Megállják-e a helyüket az Intel konkurenciájával szemben? Tesztünk során reflektorfénybe kerül az AMD Pinnacle Ridge.

AMD Raven Ridge - Ryzen 5 2400G és Ryzen 3 2200G (ÉRTÉKELÉS ÉS TESZTEK)

Képes-e a processzoron integrált grafikákon zökkenőmentesen lejátszani? Ahogy a véleményünk is mutatja, igen. A Raven Ridge APU az AMD-től a Vega grafikus maggal éppen megérkezett. Tehát az AMD Ryzen olyan érdekes interakciókat csábít, amelyek elegáns, olcsóbb költségkeret-megoldást eredményeznek népszerű és újabb játékok, különösen az eSport szegmens számára.

Intel Skylake-X és Kaby Lake-X (RÉSZLETES TESZT)

4 vagy 18 mag egy alaplapon? Az új Intel Basin Falls az X299 chipset alapján az álom valósággá válik. A Kaby Lake King of Clocks a Extreme verzióba került, és elődje, a Skylake nagyon jó díjat kapott. Alaposan teszteltük az új CPU-kat a benchmarkok és a PC-játékok terén. Milyennek találtuk a Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorokat?

Intel vs. AMD processzorok a PC játékokban (TESZTEK ÉS EREDMÉNYEK)

AMD vagy Intel? A kérdés, amely szinte már a processzorok létezése óta foglalkoztatja a számítógépek szerelmeseit. Ma azonban ez már nem csupán filozófiai kérdés, hanem egy olyan témakör, amelyet fórumokon és a közösségi hálón vitatnak meg szakemberek mérési adatok alapján. Melyik processzor fog nagyobb teljesítményt, ezáltal minőségibb játékélményt nyújtani? Intel Core i5 11600k vs. Ryzen 5 5600x, AMD Ryzen 9 5900X vs. i9-11900K, i7-11700k vs. Ryzen 7 5800x - járjunk utána.

AMD Ryzen 5 processzor teszt

AMD Ryzen 5 vs Intel Kaby Lake. Mely CPU-k nyújtanak nagyobb teljesítményt? Van még valódi versenytársa az Intelnek? Olyan játékokat teszteltünk, mint a Wackyard 3, a Battlefield 1, a Crysis 3, a Division és még sok más.

AMD Ryzen 7 1800X – RÉSZLETES TESZT

Az AMD Ryzen 7 1800X kihívást jelent az Intel Core i7 6900K és i7 7700K modellekkel szemben. Hogyan végeztek a teszteken? Ellenőriztük benchmarkokkal és kihívásokkal teli játékokkal, mint például a The Witcher 3, a GTA 5, a Crysis 3 és még sok más. Tudj meg többet a részletes tesztünkből.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB15