Oldal frissítése

Recenze a testy PC komponent

A legjobb processzor hűtők (TESZT)

Új számítógép építésekor a megfelelő processzor kiválasztása lehet az egyik legfontosabb lépés. Miután eldöntötted, hogy melyiket választod, a következő feladatod az, hogy kiválaszd, hogyan hűtsd le. Tesztünkben 12 középáras CPU hűtőt vizsgáltunk meg, mind a hűtési teljesítmény, mind a zajszint szempontjából. Melyik hűtő a legjobb választás az új AMD Ryzenhez, és melyik az Intel Core-hoz? További részletekért tekintsd meg a cikkünket!

GIGABYTE Z790 MASTER X (TESZT)

Nemrég kerültek bemutatásra az Intel újonnan frissített 14. generációs processzorai, és mivel ezek nemcsak rendkívül nagy teljesítményűek, hanem elég falánk szilíciumok is, az alaplapgyártók felfrissítették meglévő modelljeiket. Ezek az X utótagot viselik, és mai tesztünkben a GIGABYTE AORUS második legjobb modelljét, a MASTER X modellt vesszük szemügyre. Az alaplap főbb újdonságai közé tartozik a gyorsabb, akár 8 266 MT/s sebességű operatív memóriák támogatása OC üzemmódban, valamint az új Wi-Fi 7 támogatás.

Hővezető paszták (ÚTMUTATÓ és TESZT)

A számítógép építése során nem szabad alábecsülni a hővezető paszta fontosságát. A dobozos hűtők általában egy géppel felvitt pasztaréteggel rendelkeznek, az utángyártott hűtők külön kis tubussal érkeznek. Ez azonban nem mindig a legjobb választás. Mai tesztünkben a hővezető pasztákat, azok teljesítményét és alkalmazási lehetőségeit vesszük górcső alá. Egy plexi eszköznek köszönhetően megnézhettük, hogyan viselkedik egy ilyen paszta a processzor és a hűtőborda között, végül pedig megbeszéljük, hogy mire kell figyelni a paszta felhordásakor.

NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition (ÉRTÉKELÉSEK ÉS TESZTEK)

Az AMPERE videókártyák családjának második tagja, amelyet az NVIDIA a múlt héten mutatott be nekünk - a GeForce RTX 3070 Ti videókártya. Milyen teljesítményt nyújt tehát az új GeForce RTX 3070 Ti videókártya, és milyen teljesítményjellemzőkkel büszkélkedhet? Miben különbözik az RTX 3070 és az RTX 3080 az értékelésünkben?

Sapphire NITRO+ Radeon RX 6700 XT 12G (RECENZIÓ ÉS TESZTEK)

A SAPPHIRE videókártyák mindig is a legjobb Radeon grafikus kártyák közé tartoztak, amelyeket a rajongók otthonra vásárolhattak. Hogy ez igaz-e a Sapphire NITRO+ Radeon RX 6700 12G videókártyára is, azt ebben arról ebben a bemutatóban meggyőződhetsz.

MSI GeForce RTX 3070 SUPRIM X 8G (RECENZIÓ ÉS TESZTEK)

Hatalmas méretek, Dual BIOS és a középen sárkány emblémával ellátott hűtőventilátorok, mindezek félreérthetetlen jelei annak, hogy ma az Alza.cz oldalon az MSI SUPRIM sorozatának egyik videókártyáját fogjuk megnézni. Ez a videókártya az MSI GeForce RTX 3070 SUPRIM X 8G, és ma alaposan megnézzük.

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti (ELEMZÉS)

A 2021-es év javában zajlik, és rohamléptekkel közeledik egy csúcskategóriás grafikus kártya kibocsátása az NVIDIA-tól. Az NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti-ről már garantált hírek keringenek az interneten. A mai cikkben összefoglaljuk az eddig ismerteket, és beszélünk arról, hogy mire számíthatunk az NVIDIA GPU-k legújabb sorozatú modelljeitől.

A legjobb processzorok (2021)

A processzor kétségkívül bármely számítógép legfontosabb része. De vajon melyik a legjobb processzor? Hány maggal kell rendelkeznie? Mekkora órajelet kell elérnie? Milyen erős grafikus kártyát kell táplálnia? Mekkora legyen a legjobb processzor energiafelhasználása és hogyan kell lehűteni? És, ami a legfontosabb, mennyi pénzt vagy hajlandó kiadni a legjobb processzorért? Ez a cikk választ ad a leggyakoribb kérdésekre, és egy alulértékelt segítség 2021 megfelelő és legjobb processzorainak kiválasztásában. Lássuk! 

Intel Rocket Lake (ÁTTEKINTÉS)

Szinte az ajtó mögött várakozik a legújabb dobás - ezúttal az Intel mutatja be Rocket Lake-S processzorait. Ám az új chipekre, amelyek az első nagy változtatásnak számítanak az Intel Skylake óta, nehéz feladat vár, nevezetesen tartani a lépést az AMD Ryzen 5000-rel és, ha lehet, ismét megvédeni vezető szerepüket a játékok és alkalmazások teljesítményében. Szokás szerint várjuk az új 500-as chipet, a PCIe 4.0-t, a nagy ütemet, és valószínűleg nagy felhasználást. A Rocket Lake néhány izgalmas dolgot is tartogat, és mai spekulációs cikkünkben egy kicsit részletesebben is megnézzük ezeket.

AMD Ryzen 5000 (VÉLEMÉNYEK ÉS TESZTEK)

Újra elérkezett a várva várt pillanat, amelyet a gamerek és játékfejlesztők már nagyon vártak! Amikor Lisa Su megígérte, hogy az AMD agresszív piaci fejlődésének leszünk szemtanúi, én személy szerint nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. De az AMD nemrég a Zen 3 architektúrán alapuló Ryzen processzorok következő generációjával áll elő Vermeere kódnéven, és a legutóbbi események fényében el kell ismernem, hogy valószínűleg valóban komolyan gondolta, amit mondott. De elég a beszédből, nézzük az teszteket!

Intel Comet Lake i5-10600K és i9-10900K (ÁTTEKINTÉS ÉS TESZTEK)

Az Intel a processzorok 10. generációjával ismét tovább feszegeti a határokat. Ma a hatmagos Intel Core i5-10600K gaming processzorra és a tízmagos Intel Core i9-10900K-ra fókuszálunk. Hogyan hasonlíthatók ezek az újítások közvetlenül az ADM konkurens, költséghatékony modelljeihez? Olvasd el az áttekintésünket!

AMD Ryzen 2 Pinnacle Ridge (VÉLEMÉNYEK ÉS TESZTEK)

Az AMD egy évet adott arra, hogy kiörömködjük magunkat az új Ryzen processzoron, és máris tálalja a második generációt. Pinnacle Ridge kódjelzés alatt kerültek kezeink közé a hatmagos AMD Ryzen 5 2600 és 2600X, valamint a nyolcmagos AMD Ryzen 7 2700 és 2700X procik. Milyen teljesítményjavulás vár ránk az első generációhoz képest? Megállják-e a helyüket az Intel konkurenciájával szemben? Tesztünk során reflektorfénybe kerül az AMD Pinnacle Ridge.

AMD Raven Ridge - Ryzen 5 2400G és Ryzen 3 2200G (ÉRTÉKELÉS ÉS TESZTEK)

Képes-e a processzoron integrált grafikákon zökkenőmentesen lejátszani? Ahogy a véleményünk is mutatja, igen. A Raven Ridge APU az AMD-től a Vega grafikus maggal éppen megérkezett. Tehát az AMD Ryzen olyan érdekes interakciókat csábít, amelyek elegáns, olcsóbb költségkeret-megoldást eredményeznek népszerű és újabb játékok, különösen az eSport szegmens számára.

Mi az a KodakCoin?

A KodakCoin egy új kriptovaluta, amelyet az Eastman Kodak Company hozott létre és amely az újonnan épített KodakOne rendszerben fizetési formaként is szolgál. Ez az új pénznem a KodakOne mellett a CES 2018 Las Vegas-i fogyasztói elektronikai vásáron került bevezetésre. Az érmék forgalomba hozatalának kezdeti bevezetésére (ICO), és ezáltal az egész platform elindítására, a londoni médiavállalat Wenn Media csoportjával együttműködésben ez év január 31-én került sor.

Trezor T - Hardver pénztárca kriptovalutának

A legsikeresebb bitcoin pénztárca második generációja elérhető! A TREZOR T hardver pénztárca még jobb biztonságot nyújt ? modern design ? erősebb mag  ? és egy intuitív alkalmazás az összes kriptovaluta kezeléséhez!

Intel Optane 900P (ÁTTEKINTÉS ÉS TESZT)

Az Intel Optane 900P SSD a világ leggyorsabb SSD meghajtójának járó címkéjével büszkélkedhet. A siker kulcsa tagadhatatlanul a forradalmian új 3D XPoint memória technológiában rejlik. Hogy teljesít az új Intel SSD tesztünkben? Az Intel Optane 900P-t a Samsung 960 EVO, a Samsung 960 PRO, és a Samsung 850 PRO modellekkel hasonlítottuk össze.

AMD Ryzen Mobile (Raven Ridge), nagy teljesítményű CPU laptopok számára

Az AMD vállalat végre bemutatta megoldását a mobil platform tekintetében. Az új AMD Ryzen 7 2700U és a Ryzen 5 2500U négy Zen architektúrájú maggal rendelkezik, amely 8 szál feldolgozására képes. Nem hiányozhat a nagy teljesítményű integrált Radeon Vega grafika sem. Vajon megjelennek az AMD Ryzen Mobile processzorok még karácsony előtt?

Milyen videokártyát vegyek

A videokártya kiválasztása a számítógéphez nem egyszerű dolog. Hogyan válasszunk jó teljesítményű GPU-t? Milyen forrást vagy processzort válasszunk? Mit értsünk azon fogalmak alatt mint hangkibocsátás (zajosság), hűtés vagy a kártya fogyasztása? Pont ezekre és még sok más kérdésre találsz itt választ. (Nem csak) a gamer videokártyák árait nézve világos, hogy nem kifizetődő a döntést elhibázni!

Gigabyte AB350N-Gaming WiFi (ÉRTÉKELÉS és TESZTEK)

Mini-ITX tábla az AMD Ryzen számára? Nagyon nehéz megtalálni. Szerencsére a Gigabyte AB350N-Gaming WiFi új modellje itt van. Mi több, 3600 MHz-es memóriával, ez az alaplap 14-13-13-34-1T időzítésen működik, ami az AMD Ryzen számára ideális.

ASUS PRIME X299-DELUXE (TESZT ÉS ÉRTÉKELÉS)

Az új X299 Basin Falls kettős platform számos Intel processzorhoz vezetett, beleértve az új Intel Core i9-et is, amely sok magot és nagy teljesítményt hozott magával. Az ASUS PRIME X299-DELUXE alaplap megfelel a Skylake-X és a Kaby Lake-X processzorok elvárásainak? A teszt során kiderül.
20 További...

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB05