Oldal frissítése

Technologie a služby

A Snapdragon 8s Gen 3 nagy teljesítményű, támogatja az AI-t és a zászlóshajó-gyilkos telefonokban kap helyet

A Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 processzor állítólag főleg a "zászlóshajó-gyilkosok" erőforrása lesz, olyan telefonoké, amelyek a csúcsra merészkednek, de bizonyos funkciókkal nem rendelkeznek, így nem érik el az abszolút csúcsot. A teljesítmény várhatóan tisztességes lesz, ahogy a funkciókészlet is, de valahol spórolniuk kellett.

Mit csináljak a régi telefonommal?

A régebbi telefonok, legyen szó okostelefonról vagy vezetékes készülékről, őskori eszközöknek tűnhetnek. De a legtöbb esetben még mindig sok mindenre képesek. Hacsak nem sérültek meg helyrehozhatatlanul, van néhány tippünk arra, hogy mihez kezdhetsz velük.

Képek átvitele telefonról számítógépre

A mobiltelefonok mára felváltották a fényképezőgépeket. Mindig kéznél vannak, és minőségben is könnyen felveszik velük a versenyt. De hogyan kezeljük a fotókat az elkészítésük után? Hogyan juttassuk el őket a mobiltelefonról a számítógépre? Cikkünkben minden kérdésre választ adunk.

KaiOS operációs rendszer: magasabb szintre emeli az olcsóbb telefonokat

A KaiOS egy klasszikus nyomógombos telefonokhoz tervezett operációs rendszer. Célja, hogy a régebbi telefonokat összekapcsolja a modern digitális korszakkal. A KaiOS lehetővé teszi az alkalmazások letöltését a speciális KaiStor-ról, a 4G hálózat használatát az internetezéshez, de a telefonálást és a csevegést is. Mindezt alacsony akkumulátorigény mellett.

A mobiltelefonok története: hogyan fejlődött a mindennapi asszisztensünk?

Valószínűleg ez napjainkban a leggyakrabban használt technológia. A mobiltelefon már 3 évtizede velünk van, és sokat változott az idők során. Legyen szó akár a kinézetről, akár a funkciókról, ma már egy teljesen más készüléket tarthatunk a kezünkben, mint évekkel ezelőtt. Hogyan fejlődtek a mobiltelefonok?

Hogyan kell zenét letölteni telefonra? (ÚTMUTATÓ)

Rengeteg módja van annak, hogy zenét tölts le a telefonodra. Ebben a cikkben számos gyors, egyszerű és legális módszert találsz arra, hogy kedvenc zenéidet bárhol meghallgathasd. A zenék letöltése Android és iOS készülékekre egyaránt könnyen megoldható.

Műholdas telefon: hogyan működik és mennyibe kerül a hívás?

A műholdas telefon egy olyan kommunikációs eszköz, amely lehetővé teszi, hogy ott is kapcsolatot létesíts, ahová a hagyományos mobiljel nem ér el. Cikkünkből mindent megtudhatsz a műholdas telefonokról, amit tudni kell.

Beázott a telefonom, mit tegyek?

Ha az ember véletlenül vízbe ejti a telefonját, az nem egy kellemes élmény, és ha olyan készülékről van szó, amely nem vízálló, nagy lehet a baj. Ebből a cikkből megtudhatod, mit kell tenned és hogyan kezeld a vízbe fulladt telefont, és mit kell elkerülnöd ilyen esetben.

Elkezdődött az Android 15 fejlesztési ciklusa. Mire számíthatunk?

A Google elérhetővé tette az Android 15 operációs rendszer első fejlesztői verzióját, amely 2024 második felében fog megjelenni. Mint mindig, az első verzió most is csupán informatív jellegű, előrevetíti a soron következő verzió tulajdonságait. Mire számíthatunk a legújabb Android 15-től? Hogyan folytatódik a fejlesztési ciklus?

NFC mobilfizetés (ÚTMUTATÓ)

Az NFC-t gyors párosításra vagy érintés nélküli fizetésre használják. Mielőtt mobilfizetésre használnád, ellenőrizd az adott bank és kártyaszolgáltató feltételeit. Hogyan működik az NFC fizetés, és hogyan fizethetsz a mobiloddal?

Az UWB a jövő vezeték nélküli technológiája

Az UWB technológia, közismert nevén ultraszéles sávú technológia egy olyan vezeték nélküli technológia, amely egyre gyakrabban jelenik meg az újonnan bevezetett telefonokban. Széles, akár 500 MHz-es frekvenciasávban működik, ami többszöröse a WiFi vagy a Bluetooth frekvenciájának. Ennek eredményeképpen sokkal több adatot tud továbbítani rövidebb idő alatt. Emellett néhány centiméteres pontossággal képes meghatározni a készülék helyét, de egyéb előnyei is vannak.

Telefon csatlakoztatása számítógéphez (ÚTMUTATÓ)

Nem tudod, hogyan csatlakoztathatod a mobiltelefonodat a számítógépéhez, például ha fájlokat kell átvinned egyikről a másikra vagy akár mindkét irányba? Akkor cikkünk pont neked szól. Tanácsokkal látunk el azzal kapcsolatban, hogyan csatlakoztasd a számítógépedet és mobiltelefonodat.

Telefon újraindítása (ÚTMUTATÓ)

Ha a mobiltelefon nem reagál vagy nem működik úgy, ahogyan kellene, az újraindítás egy lehetséges megoldás. Előfordulhat azonban, hogy a telefon egyáltalán nem reagál semmire. Cikkünkben ismertetjük a telefon újraindításának alapvető típusait, és elmagyarázzuk, hogyan érheted el őket.

Telefon lehallgatás – Hogyan észlelhető és mire kell figyelni?

Azt gyanítod, hogy lehallgatják a telefonodat? A lehallgatás hozzáférést jelent az SMS-ekhez, a csevegőalkalmazásokhoz, sőt, még a készülék tartózkodási helyéhez is. Cikkünkből megtudhatod, mi az a lehallgatás, és hogyan észlelheted a telefonodon.

Mi az a VoLTE, hogyan működik és milyen előnyei vannak?

A VoLTE egy olyan technológia, amely lehetővé teszi a telefonhívások lebonyolítását az adathálózatokon keresztül. Ez számos előnnyel jár, mint például a jobb hívásminőség és az üzemzavarokkal szembeni ellenálló képesség.

Telefonok összehasonlítása. Hogyan válasszuk ki a legjobbat?

A piacon kapható mobiltelefonok kínálata valóban nagyon változatos, és ha új mobiltelefont szeretnénk választani, a mobiltelefonok összehasonlítása, pontosabban azok paramétereinek összehasonlítása segíthet a választásban. Emellett jól jöhetnek a különböző kategóriák legjobb mobiltelefonjairól szóló naprakész ismertetők is.

6G: az 5G utódja utat nyit a jövőbe (AKTUALIZÁLVA)

A 6G hálózatok (hatodik generációs hálózatok) a jelenleg leggyorsabb, de még mindig fejlesztés alatt álló 5G hálózatok utódjai. A jövőben az átviteli sebesség óriási növekedése várható, következésképpen példátlan technológiák várnak ránk. A 6G várhatóan 2028-ban jelenik meg a piacon.

A mobiltelefonok nem szeretik a telet. Hogyan használd a telefonodat a hidegben?

A mobiltelefonunk mindig velünk van. Még télen, a csípős hidegben is. Ez nem tesz jót nekik. Hogyan bánjunk a telefonunkkal, ha hideg van és nulla fok alatt mutat a hőmérő? Mit kerüljünk? Cikkünkben tanácsokkal látunk el.

Samsung One UI 6: új testreszabási lehetőségek és AI minden szinten

A Samsung One UI 6 az Android operációs rendszer legújabb kiterjesztése a Samsung készülékekhez. Jelenlegi formájában 2023 októberében jelent meg, és szinte mindent kínál, amit egy modern kezelőfelületnek tartalmaznia kell. A kialakítás elsősorban a testreszabási lehetőségekre összpontosít, de számos AI funkciót is magával hoz.

A Xiaomi HyperOS egy új rendszer, amely az AI-ra, a nagyobb teljesítményre és a jobb csatlakoztathatóságra helyezi a hangsúlyt

A Xiaomi bemutatta az új HyperOS bővítményét, amely tíz év után váltja fel az eddig MIUI-t. Az új rendszer számos hasznos beállítást hoz magával és mesterséges intelligenciát használ. Mit tud a HyperOS és mely telefonokban fog megjelenni?
20 További...

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20