Oldal frissítése

Apple Watch és Android: milyen lehetőségek vannak?

Frissítve • Szerző: Ondřej Chabr

Az Apple Watch okosórák a technológia népszerű darabjai a hordható elektronika területén. Szemet gyönyörködtető kialakításukkal, a szíjak széles választékával és mindenekelőtt számos fejlett funkcióikkal nyerték el a felhasználók tetszését. De vajon kombinálhatjuk-e őket az Android operációs rendszerrel? És milyen lehetőségek vannak a telefon nélküli használatra?

Apple Watch és Android, bevezetés

Apple Watch és Android – TARTALOM

  1. Apple Watch Androidon – működik?
  2. Az Apple Watch Cellular részleges önellátást biztosít
  3. Mit tud az Apple Watch iPhone-hoz való csatlakozás nélkül?
  4. Okosórák, nem csak Apple Watchok

Apple Watch Androidon – működik?

Először is, az Apple Watch Androiddal való használatának kérdésére egyszerű a válasz. Az iOS-től eltérő operációs rendszerrel nem párosíthatók és nem használhatók. Az óra megvásárlása után az új felhasználónak mindig a Watch alkalmazáson keresztül kell beállítania az órát, amely csak az Apple iPhone-on érhető el. A kaliforniai vállalat így biztosította be a teljes együttműködést a Watch és az iPhone között. Ennek eredményeképpen csak az Apple-telefon tulajdonosok kezelhetik az Apple Watch-ot a Watch alkalmazáson keresztül.

Apple Watch és Android, az óra csatlakoztatása iPhone-nal
Az Apple Watch akkor a legélvezetesebb, ha iPhone-nal párosítjuk. Forrás: apple.com

Bár az Apple Watch nem támogatott az Android telefonokon, mégis van mód arra, hogy iPhone-hoz való csatlakozás nélkül is használd. Erről bővebben a cikk későbbi részében. Az Apple azonban nem minden termékénél ilyen szigorú. A népszerű True Wireless AirPods fülhallgató például párosítható és használható is androidos telefonokkal.

De ebben az esetben persze el kell felejteni a Siri hangasszisztenst, és alapértelmezés szerint egy androidos telefonon még az AirPods akkumulátorának állapotát sem láthatod. A praktikus alkalmazásokkal azonban néhány engedmény is eltűnik. Az extra funkcionalitás is örömteli - a fordított töltéssel rendelkező Android okostelefonoknak köszönhetően a fülhallgatót a telefon hátuljára helyezve is feltöltheted.

Az Apple Watch Cellular részleges önellátást biztosít

Szeretnéd használni az Apple Watch-ot, de nem tervezed, hogy iPhone-felhasználó legyél? Ha igen, akkor a helyzet bonyolult, mivel mindig aktiválni és párosítani kell az iPhone-oddal. Ráadásul ez nem csak formalitás. Az Apple Watch WiFi-s verziójához egy iPhone-ra is szükséged lesz, hogy üzeneteket és hívásokat fogadhass és küldhess.

Az Apple Watch Cellular részleges autonómiát kínál, és támogatja az internetkapcsolatot a szolgáltatói szolgáltatásokon keresztül. Így önállóan és iPhone nélkül is csatlakozhatnak az internetre, így akkor is kapsz értesítést, ha otthon hagytad a telefonodat. Az óra ezen változatát a koronán lévő piros gyűrűről lehet felismerni. A másik lehetőség az, hogy  az iPhone csak a kezdeti beállításokhoz vagy frissítésekhez van, de elsősorban az androidos telefonodat használod.

Milyen iPhone elegendő az Apple Watch aktiválásához?

Ha szeretnél egy Apple Watch-ot, és csak az Apple telefonodat használnád az óra kezelésére, nem kell, hogy drága legyen. Az Apple Watch használatához nem szükséges iPhone 12 készüléket vásárolnod, és egy régebbi eszköz, vagy például az olcsóbb, új iPhone SE is megbízhatóan kezelheti az Apple okosórádat. Vigyázz azonban, nem minden régebbi iPhone-t támogatnak az egyes Apple Watch-ok. Részletesebb áttekintést alább találhatsz:

  • Apple Watch – Ha az Apple Watch eredeti, 2015-ös generációjáról van szó, akkor csak iPhone 5-re és iOS 8.2 operációs rendszerre van szükséged a működéshez.
  • Az Apple Watch Series 1 és Series 2 ugyanazzal az iPhone-nal is elboldogul, de már iOS 11-re van szükségük.
  • Az Apple Watch Series 3, 4, 5, 6 és SE készülékekhez legalább iPhone 6s és iOS 14 szükséges.
  • Ha tehát van egy a fiókban, szerezhetsz egy Apple Watch-ot, és könnyen beállíthatod egy régebbi iPhone-oddal.

Apple Watch és Android, kezdeti párosítás az iPhone-nal
Miután kivetted az Apple Watch-ot a dobozból, be kell állítanod azt az iPhone készülékkel. Az Android telefonok nem támogatottak. Forrás: apple.com

Mit tud az Apple Watch iPhone-hoz való csatlakozás nélkül?

Az Apple Watch WiFi-képes, így az olyan alkalmazásokat, mint az időjárás, a közösségi hálózatok, az azonnali üzenetküldés, az edzéshez használt alkalmazások és még sok más, iPhone nélkül is élvezheted. Az iMessage üzenetküldés, zenei streaming, internetes hívások és a Siri hangalapú asszisztens is rendelkezésre áll. Érdemes azonban legalább az Apple Watch SE Cellular-ba beruházni. Ezek lehetővé teszik, hogy hívásokat kezdeményezz, szöveges üzeneteket küldj és online legyél bárhol, ahol van térerő. Szinte nincs is szükséged iPhone-ra.


Mihez kezdhetünk az Apple Watch-csal WiFi vagy mobil adatkapcsolat nélkül? Végül is ez egy óra, így az idő követése mellett elindíthatjuk a stopperórát, az időzítőt, az ébresztést, de vásárolhatsz az Apple Pay segítségével, megtekintheted a fényképeket, használhatod a hangrögzítőt, mérheted az edzéseket, a lépéseket, a pulzust vagy az EKG-t (csak a Series 4, 5 vagy 6 változatokkal).
Apple Watch és Android, órával történő fizetés, sportteljesítmény mérése
Természetesen az Apple Watch számos érzékelővel van felszerelve, így iPhone nélkül is képes kezelni a fizetést és mérni a különböző mozgási tevékenységeket. Forrás: apple.com

Okosórák, nem csak Apple Watchok

Ha az Apple Watch-nak még mindig nincs értelme iPhone nélkül, nézz meg más okosórákat. Rengeteg olyan készülék van a piacon, amely az Androidot és az iOS-t is képes kezelni. Mint például a stílusos Samsung Galaxy Watch 3 vagy a Huawei Watch GT 2 is tökéletes ár-érték arányú. Ezekkel már nem csak az Android okostelefonoddal együtt tudsz majd hang- és szöveges beszélgetéseket fogadni és kezdeményezni.

i Még érdekelhet

Sajnos az Apple Watch és az Android nem barátok. Ám ne szomorkodj, szerezz be inkább egy okosórát az Apple-től! Csak fektess be egy kisebb összeget egy kisebb iPhone készülékbe, amely lehetővé teszi az óra aktiválását és kezelését. Sőt, sok mindent meg tudnak csinálni önállóan is. Különösen azok, amelyek támogatják a mobilszolgáltatói adatokat is, és beépített eSIM-mel rendelkeznek. 

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB10