Oldal frissítése

Utángyártott toner - Miért érdemes használni?

• Szerző: Szerkesztőség

Előbb-utóbb minden toner és nyomtatópatron kifogy. Ez mindig döntő választás elé állít bennünket: újra beruházzunk eredeti tonerbe, vagy válasszunk másik utat, és kipróbáljunk egy utángyártott tonert? Abban biztosak lehetünk, hogy az utángyártott toner nem okoz csalódást, mivel magas nyomtatási minőséget biztosít nagyon kedvező áron. Mit kínál még az utángyártott toner vagy utángyártott tintapatron ezen túl? És hogyan lehet a használt tonereket újrahasznosítani?

Utángyártott toner

Új élet a használt tonereknek

A nyomtatóban lévő toner kifogyása nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezzel  vége az élettartamának. A gyártók a nyomtatópatronok és tonerek környezetbarát ártalmatlanítását javasolják, de megfontolandó lehet az újratöltésük is. Mi az Alza.hu-nál erre törekszünk. Új életet lehelünk a megbízható beszállítóktól származó tonerekbe és nyomtatópatronokba. A tonerkazettákat új tonerporral töltjük fel, amely az eredetivel azonos tulajdonságokkal rendelkezik, és megfelel a vegyi anyagok biztonságára vonatkozó európai előírásoknak. Ez biztosítja, hogy az utángyártott toner maximálisan környezetbarát.

Bár a tonerpor nem kifejezetten veszélyes hulladék, azért legalábbis problémás hulladéknak számít. Ilyen szempontból a toner újratöltése a legkörnyezetbarátabb módja a toner ártalmatlanításának.

Az utángyártott toner előnyei

Hallani olyan érveket, hogy az utánygyártott vagy felújított termék nem biztos, hogy olyan jó és megbízható, mint az eredeti. Természetesen a szakszerűtlen utángyártás esetén ez igaz is lehet. Nálunk viszont nem így van, utángyártott tonereink számos előnnyel rendelkeznek. A legfontosabbak a következők:

 • Jelentősen olcsóbbak
 • Nyagyobb mennyiségű nyomtatást biztosítanak
 • Környezetbarátak
 • Többször is újratölthetők
Utángyártott tintapatron

Hogyan néz ki az utángyártás folyamata?

Az eredeti tonerről utángyártott tonerre való váltás folyamata több szakaszban zajlik. Az első lépés az alapos vizsgálat. Ez különösen az úgynevezett kompatibilis tonerek esetében nem maradhat el, mivel ezeket nem lehet felújítani. A vizsgálat során különösen a patron és a chip esetleges mechanikai sérüléseit ellenőrzik.

 1. A tonert ezután részeire bontják. A két fő rész az ún. tonertartály, ahová a tonerpor kerül, és a drum unit, azaz a képalkotó henger.
 2. A tonerről ezután eltávolítják az eredeti logókat és címkéket.
 3. A tonert alaposan megtisztítják légfúvó pisztollyal.
 4. A tonert új tonerporral töltik fel.
 5. Ezt követi a többi alkatrész tisztítása és a toner újbóli összeszerelése.
 6. Az összeszerelés után a tonert letesztelik tesztlapok nyomtatásával.
 7. Ha megfelel az előírt minőségnek, alternatív címkékkel látják el. Az egyiken a modul megnevezése, a másikon a gyártási és belső adatok szerepelnek.

Nézzük meg, hogyan néz ki egy toner belseje

Toner-alkatrészek Toner-alkatrészek Toner-alkatrészek Toner-alkatrészek Toner-alkatrészek Toner-alkatrészek Toner-alkatrészek Toner-alkatrészek

Eredeti, utángyártott vagy kompatibilis toner - Hogyan ismerjük ki magunkat?

Eredeti toner, utángyártott toner, kompatibilis toner - Hogyan ismerjük ki magunkat a sokféle kifejezés közt?

 • Eredeti toner - A elérhető legjobb minőségű tonerporral, valamint a nyomtatott oldalak számát mérő eredeti chippel rendelkeznek.
 • Utángyártott toner - Az eredeti toner kazettát töltik újra, amelyről az eredeti gyártó összes matricáját és logóját eltávolították, és a chipet visszaállítják (reset).
 • Kompatibilis toner - Megjelenése eltérő. Nincsenek rajta gyártói logók vagy egyéb azonosító jelzések, mivel vadonatúj műanyag alkatrészekről és komponensekről van szó. Probléma a chip esetén fordulhat elő - a kompatibilis tonerek csak univerzális chipeket használnak, amelyek néha kissé torzíthatnak. A kompatibilis tonerek hátránya, hogy nem lehet felújítani őket.
Megbízható utángyártott toner
i Szintén érdekelhet

Az utángyártott toner nem olyan dolog, amelytől félni kellene. Az utángyárott toner és az utángyártott tintapatron megfizethetőbb alternatívát kínál az eredeti nyomtatópatron vagy toner mellett, s minden esetben kielégíti az igényeidet. Ráadásul rendkívül környezetbarát megoldás, amely segít csökkenteni a modern technológiák környezetre gyakorolt káros hatásait.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB05