Oldal frissítése

AMD processzorok

Az AMD az egyik világvezető processzor- és számítógép-alkatrész gyártó. Bár az utóbbi években nem aratott sok sikert az Intelhez mérve, az új Zen 3 architektúra és a Ryzen kódos CPU a kocka lassan fordulni látszik. Az AMD-nek így sikerült felzárkóznia az Intel mellé, és bekerültek termékei közé a rég várt nagy teljesítményű és energiatakarékos processzorok. Az AMD processzorok választékában így már valóban mindenki megtalálja a kedvére valót, legyen a célod akár a legújabb játékokkal való játék, videofelvételeket vágása, programozás vagy irodai alkalmazások használata.

AMD Ryzen - Maximális játékteljesítmény és overclocking

Az AMD Ryzen processzor-sorozat az új Zen 3 architektúrával a legjobb, amit az AMD valaha gyártott. A Ryzen 5000 modellnek 6-16 magja van, és az új AM4 aljzattal rendelkezik, emellett természetesen támogatja a DDR4 memóriát. A Ryzen 3000 generációhoz képest ezek a processzorok akár 50%-kal erősebbek, így ez a nagy teljesítmény elegendő például a professzionális videószerkesztők számára is. A szenvedélyes overclockerek számára vonzó lehet a nyitott overclocking szorzó. A Ryzen célcsoportja azon felhasználók köre, akik a maximumot szeretnék kihozni a számítógépükből.

AMD Ryzen processzor
AMD Threadripper processzor

Csúcskategóriás számítógépek csak az AMD Threadripper-rel

Az AMD Ryzen Threadripper processzorok sorozata a híres Zen 2 architektúrát használja, és 24-64 maggal rendelkezik. A processzorok a legújabb 7 nm-es technológiával készülnek, és a piacon az egyik legnagyobb teljesítményt kínálják, így munkaállomásként illetve gaming felhasználáshoz is alkalmasak. Az AMD Threadripper processzorok Multithreading funkcióval és akár 256 Mib-ig terjedő L3 gyorsítótárral rendelkeznek, ami biztosítja a számítógép zavartalan működését az igényes folyamatok alatt. Természetesen támogatja a gyors PCIe 4.0 technológiát vagy az ECC funkcióval rendelkező DDR4 memória négycsatornás csatlakoztatását is.

Processzor és grafikus mag egyszerre? Az AMD-nek ez sem gond

Nagy teljesítményű processzort keresel széleskörű otthoni használatra, legyen szó videó streamingről, játékról vagy igényesebb alkalmazások futtatásáról? A Radeon grafikával felszerelt AMD Ryzen a megfelelő megoldás. 4–8 magot, akár 8 MiB-ig terjedő L3 gyorsítótárat kínál, emellett nagy teljesítményt és sebességet minden helyzetben. A Radeon grafikával ellátott AMD Athlon viszont a kevésbé igényes felhasználók számára fejlesztették ki, akik a számítógépet munkához, filmek és sorozatok nézéséhez vagy alkalmankénti játékhoz tervezik használni.

AMD A-sorozat processzor
  AMD Sempron processzor

  AMD EPYC processzorok a szerverek igényeihez igazítva

  Az AMD EPYC második generációja a népszerű első sorozatra épít, amely a megdöntött 170 világrekordjáról híres, és a szerverprocesszorok mércéjét eddig még soha nem látott magasságba állítja. A szerverek felülmúlhatatlan teljesítményét 8–64 mag és az akár 256 MiB kapacitású gyorsítótár biztosítja. Az AMD EPYC az első a saját típusán belül, és integrált biztonsági processzorral rendelkezik az adatok védelméhez és titkosításához. Ráadásul a piacon elsőként készen áll az új PCIe 4.0 technológiára, amely kétszer nagyobb adatátvitelt biztosít.


  AMD technológiák

  High Bandwidth Memory technológia

  Az AMD nagy sávszélességű memóriájának (High Bandwidth Memory - HBM) kifejlesztése 7 évig tartott. De megérte. Az eredmény egy újfajta 3D memória, amely a meglévő GDDR5 memória chipeket helyettesítheti, amelyeket a grafikus kártyák használnak. A HBM minden tekintetben túlszárnyalja a jelenlegi kínálatot. Fő előnye az, hogy a memóriachipek függőlegesen vannak felhalmozva benne, így a GDDR5-hez képest 94%-kal kevesebb helyet foglal. A HBM memória akár 256 GB/s adatátviteli sebességre is képes, ami egy új szabvány irányába mutat, amelyet végül a processzorokban is használni fognak. AMD High Bandwidth Memory

  AMD processzorok funkciói - High Bandwidth Memory
  AMD Ryzen Master Utility overclockinghoz

  AMD Ryzen Master Utility

  Mindegyik Ryzen processzor korlátozásmentes multiplikátorral rendelkezik az overclocking érdekében. Ennek gyors és egyszerű megvalósítását az AMD Ryzen Master Utility teszi lehetővé az órajel hatékony kezelésével. A processzor 4 testreszabható működési profilja tárolható, melyekben meghatározhatod a processzor és a RAM maximális működési frekvenciáját, stb. Annak érdekében, hogy a processzor maximális terhelés mellett is tökéletesen működjön, Wraith hűtőket kapott. Ezt nem muszáj megvásárolnod, választhatsz más, kedvedre való processzorhűtőt is, ha anélkül veszed meg a processzort. AMD Ryzen Master Utility

  AMD SenseMI technológia

  Az AMD SenseMI az, ami miatt a Ryzen processzorok akár 52%-kal nagyobb teljesítményt érhetnek el, mint a korábbi generációkbeli társaik. Ez a technológia öt különböző fejlesztést tartalmaz, amelyek révén ezek a processzorok egyedülállóak: Pure Power, Precision Boost, Extended Frequency Range (XFR), Neural Net Prediction és Smart Prefetch. Az alacsonyabb energiafogyasztás, az azonnali teljesítménynövekedés, a neurális hálózat viselkedésének előrejelzése és az alkalmazás előtti gyorsítótárazás a válaszidő késleltetésének minimalizálását és számos más nagyszerű tulajdonságot hoz magával. Mindezek miatt az AMD Ryzen processzor sorozat tagjai rendkívüli teljesítménnyel rendelkeznek - és sokkal olcsóbbak, mint az Intel hasonló processzorai. AMD SenseMI

  AMD SenseMI technológia

  AMD processzorok architektúráinak áttekintése

  Architektúra Zen Zen+ Zen 2 Zen 3
  Jelenleg értékesített CPU/APU sorozat Ryzen
  Athlon
  Threadripper
  EPYC
  Ryzen
  Athlon
  Threadripper
  Ryzen
  Threadripper
  EPYC
  Ryzen
  Bejelentés dátuma 2017 2018 2019 2020
  Gyártási folyamat 14 nm 12 nm 7 nm 7 nm
  Socket AM4
  TR4
  SP3
  AM4
  TR4
  AM4
  SP3
  sTRX4
  AM4
  SP3
  Memóriavezérlő DDR4 DDR4 DDR4 DDR4
  Paraméterek módosítása
  53 termék

  AMD processzorok

  Az Advanced Micro Devices (AMD) egy 1969. május 1-én, Kaliforniában alapított amerikai cég, amely napjainkban a világ egyik legnagyobb integrált áramkör- és processzorgyártója, és technológiai vezetője a számítástechnika területén.
   

  Folytatás

  Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

  Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

  További információ
  Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
  P-DC1-WEB05