Oldal frissítése

Tippek a karácsonyi sütéshez Tescoma termékekkel

Frissítve

Káosz és kapkodás társul a karácsonyi ünnepekhez? Idén lassíts egy kicsit és tedd egyszerűbbé a sütést Tescoma cuccokkal. Tippeket hoztunk néhány bevált termékhez, amelynek köszönhetően a karácsonyi sütés egyszerű és gyors lesz, így nyugodtan, sietség nélkül kóstolhatod meg őket. Akár a klasszikus mézeskalácsot, sütés nélküli desszerteket vagy a félig mártott kifliket kedveled, olvasd el, hogyan lehet a karácsonyi finomságok elkészítése a lehető legegyszerűbb!

Tescoma - tippek a karácsonyi sütéshez

Tippek a karácsonyi sütéshez Tescoma termékekkel – TARTALOM

  1. Tervezd meg a karácsonyi sütemények elkészítését
  2. Hogyan készítsük el a legszebb karácsonyi mézeskalácsot?
  3. Cukrászceruzával a mézeskalácsok és más édességek díszítése is könnyebb lesz
  4. Még a tekercsek is megérdemlik a szép formákat
  5. Hogyan készítsünk eredeti, ropogós karácsonyi kekszeket?
  6. Sütés nélküli méhkas sütemény
  7. Reggeli advent idején? Karácsonyi sütemények és finomságok, amelyeket nem szabad kihagyni
  8. Az eszközök, amelyek nélkül elképzelhetetlen a sütés

Tervezd meg a karácsonyi sütemények elkészítését

A karácsonyi süteménykészítés az egyik legelterjedtebb hagyomány. Advent idején a magyar háztartások 60%-ból házi készítésű édességek illata árad. Azonban, hogy a karácsonyi készülődés ne csak káoszból, kapkodásból és idegeskedésből álljon, érdemes előre átgondolni a karácsonyi sütikészítési tervet. Egyes édességeket megfelelően pihentetni kell, míg a többit csak az utolsó pillanatban, közvetlenül a fogyasztás előtt kell elkészíteni.

Hogyan készítsük el a legszebb karácsonyi mézeskalácsot?

A mézeskalácsot érdemes előre megsütni. Három vagy négy hétre is szükségük van, hogy szépen lepuhuljanak, és ne legyenek kőkemények. A tésztát készítsd el legalább egy nappal hamarabb, így jobban lehet majd nyújtani és nem fog szétszakadozni. Ha eljön a D-nap, fogj egy sodrófát vagy egy szilikon nyújtólapot, és vedd ki előre a tésztát a hűtőből. Egy állítható Tescoma sodrófa, amelyen könnyedén beállíthatod a tészta kívánt vastagságát, jó szolgálatot tesz a tészta egyenletes kinyújtásában.

Tescoma – szett sütikészítéshez
A Tescoma kiegészítőivel a karácsonyi sütemények elkészítése gyerekjáték.

i

A Tescoma állítható sodrófa különféle tésztatípusokat képes kezelni. Használhatod karácsonyi húsleveshez való cérnametélt, nyújtott rétes vagy vastag grissini rudak elkészítéséhez is.

Hogy a mézeskalács a lehető legszebb legyen, ajánlott különféle sütikiszúrókat beszerezned. A legnépszerűbb karácsonyi minták az angyalok, csillagok, hóemberek, rénszarvasok, fenyőfák, üstökösök és még sok más. Akár egyben is megvásárolhatsz egy teljes készletet, míg egyes kiszúrókat a karácsonyon kívül más alkalmakkor is felhasználhatsz. Egy különlegesség, amely hihetetlenül fel fogja gyorsítani a kiszúrást, az a speciális sütikivágó forma – segítségével egyszerre akár egy tucat különböző formát is készíthetsz.

Recept: Karácsonyi mézeskalács

  • 100 g vaj,
  • 2–4 púpozott evőkanál méz,
  • 2 db tojás,
  • 140 g porcukor,
  • 400 g sima liszt,
  • szódabikarbóna,
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
  • 2 teáskanál holland kakaópor,
  • 2 teáskanál liszt szóráshoz
  • 1 db tojás kenéshez ízlés szerint.

Olvaszd meg a vajat és keverd el a mézzel, majd verd habosra a tojást a cukorral, és fokozatosan keverd hozzá a vajas-mézes egyveleget. Szitáld a lisztet egy tálba, keverd bele a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszerkeveréket és a kakaót, majd kanalanként dolgozd bele a tojásos habot. Tedd a sima tésztát hűtőbe legalább 30 percre. Majd felezd meg és nyújtsd ki mindkét adagot 3mm-esre egy lisztezett lapon. Szúrd ki a formákat és helyezd a tésztát egy sütőtepsire. Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra, és süsd a mézeskalácsokat, amíg aranybarnák nem lesznek, körülbelül 10-12 percig.

Cukrászceruzával a mézeskalácsok és más édességek díszítése is könnyebb lesz

És mikor kezdjünk el díszíteni? Úgy két héttel karácsony előtt. Ha rögtön sütés után díszíted fel a mézeskalácsokat, a máz karácsonyig megrepedhet és leeshet. Ha tényleg szeretnél odafigyelni a díszítésre, akkor tudd, hogy a Tescoma DELÍCIA cukrászceruza finoman és precízen dekorál. A cukormázzal való írás mellett sűrűbb vaj-, sajt- vagy csokoládékrémmel, olvasztott csokival vagy tejszínhabbal is működik.

Recept: Cukormáz karácsonyi mézeskalácshoz

  • 1 tojásfehérje
  • egy csipet só
  • 150–200 g porcukor (a tojás méretétől függően),
  • 1 teáskanál burgonyakeményítő,
  • egy kevés citromlé.

A cukormázhoz fel kell verni a tojásfehérjét a cukorral. Először szitáld át a cukrot és fokozatosan keverd a fehérjéhez a keményítővel és egy csepp citromlével együtt. A cukor mennyisége attól függ, hogy mekkora a tojás és hogy mennyi mázat szeretnél készíteni. Ezután, ha a máz túl sűrű, hígíthatod citromlével. Töltsd meg a cukrászceruzát mázzal, és kezdheted a díszítést.

Tescoma – mézeskalács Tescoma – mézeskalács
A Tescoma cukrászceruzával még a gyerekek is csodásan feldíszíthetik a mézeskalácsokat. Vond be őket a díszítésbe és élvezzétek az együtt töltött időt.

Még a kiflik is megérdemlik a szép formákat 

A vaníliás kiflik a karácsonyi édességek egy másik népszerű fajtája, amelyet karácsony előtt számos háztartásban nagy mennyiségben készítenek. A megfelelő idő az elkészítésükre december eleje. A sütést egy szilikon kifli forma könnyítheti meg, amellyel egyszerre több, mint két tucatnyi adagot varázsolhatsz az asztalra.

A vaníliás kifli mellett a karácsonyhoz kapcsolódik a klasszikus mártott kifli is, amelyet félig csokoládéba mártanak. Elkészítéséhez használhatod a Tescoma fém formakészletet. A többivel ellentétben ez egy praktikus fogantyúval is el lett látva, amely könnyebbé teszi a kiflik kifordítását a formából a sütés után.

Recept: Vaníliás kiflik

  • 200 g vaj,
  • 250 g liszt,
  • 70 g porcukor,
  • porcukorral elkevert vaníliás cukor a bevonáshoz,
  • 100 g őrölt dió.

Készítsd el a vaníliás kifli tésztáját az összetevőkből, majd hagyd egy kicsit pihenni a hűtőben. Közben készítsd elő a formákat és melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Süsd körülbelül 10 percig, majd vedd ki a sütőből és hagyd hűlni legalább 3 percig. Miután hűlt egy kicsit, szórd meg a kifliket vaníliás cukorral.

Recept: Mártott kiflik

  • 300 g liszt,
  • 300 g liszt,
  • 200 g vaj,
  • 1 db tojás,
  • 80 g porcukor,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • sütőpapír

Keverd össze a lisztet a cukorral, a puha vajjal és egy tojással, készíts belőle lágy tésztát, majd tedd a hűtőbe 1 órára. Ezután vedd elő a formákat és fokozatosan nyomd őket a tésztába. A kiszúrt tésztákat helyezd a formával együtt sütőpapírral kibélelt tepsire, majd süsd 180°C-on, amíg aranybarnák nem lesznek.

Kiflik és félig mártott sütemények zdobeni
A praktikus segédeszközökkel idén gyorsabban elkészítheted a félig mártott sütiket és a vajkrémmel töltött puffancsokat.

Tökéletesítsd a csokoládéval bevont finomságokat

Karácsony előtt pár nappal a félig mártott sütiknek is eljön az idejük. Bármilyen sütési módról legyen is szó, egy elektromos csokoládé fondüvel tökéletesítheted a csokifürdőt. Könnyedén megolvaszthatod benne a fehér-, tej- és étcsokoládét, amelybe aztán csak bele kell mártanod a sütiket. Ennek a segítőnek köszönhetően a csoki nem szilárdul meg, miközben dolgozol vele, így semmi sem fog késleltetni.

Hogyan készítsünk eredeti, ropogós karácsonyi kekszeket?

A kekszeknek senki sem tud ellenállni, kortól függetlenül imádják felnőttek és gyerekek. Előnyük, hogy nem csak sokféle ízben, de méretben és formában is elkészíthetjük őket. A speciális Tescoma sütipecsétekkel te is könnyedén készíthetsz eredeti sütiket. Segítségükkel amellett, hogy kiszúrhatod a sütiket, autentikus karácsonyi mintákkal is feldíszítheted őket. A pecsétek révén a kekszek abszolút tökéletesek lesznek, és akár a szeretteidet is meglepheted velük egy karácsonyi csomag formájában.

Recept: Ropogós karácsonyi kekszek

  • 400 g liszt,
  • 150 g nádcukor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 1 narancs héja,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj,
  • egy csipet sós,
  • 4 tojássárgája,
  • 250 g vaj.

Dolgozd fel az összes hozzávalót egy konyhai robotgéppel, amíg a tészta szép sima nem lesz. Oszd két részre, majd zacskózd be és hagyd a hűtőben pihenni legalább egy óráig. Ezután sodord a tésztát 5 mm vastag palacsintává, és vágd ki a kekszeket. Tedd sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 °C-on kb. 10 perc alatt süsd aranybarnára.

Ropogós karácsonyi kekszek
Az eredeti karácsonyi kekszet csokoládé- vagy zselédarabokkal is díszítheted.

Sütés nélküli méhkas sütemény

Mutatós sütemény vajas krémmel töltve? A messze legnépszerűbb, sütés nélküli méhkas süti pont ilyen. Elkészítése nem olyan egyszerű, de mindenképp megéri. Idén azonban, a Tecoma jóvoltából egyszerűbben és gyorsabban összerakhatod. Szerezz be egy méhkaptár süti állványt, amely a lehető leghatékonyabbá teszi a sütik betöltését. A kész méhkaptárakat aztán az állványban hagyhatod, ezáltal a tárolásuk sem okoz majd gondot. Az állványok egymásra rakhatóak, így akkor is értékelni fogod őket, ha nagy tételben kell méhkas sütit készítened.

Recept: Méhkaptár süti

  • 16 dkg piskóta és néhány egész piskóta,
  • 16 dkg porcukor,
  • 6 dkg vaj,
  • 4 teáskanál rum,
  • 2 teáskanál kakaó,
  • 8 dkg vaj,
  • cukor a töltelékhez ízlés szerint,
  • 1 tojássárgája,
  • 1-2 teáskanál rum.

Daráld le a kekszet, add hozzá a cukrot, a megolvasztott vajat, a rumot és a kakaót, majd a kezeddel formázd a tésztát. Hagyd a tésztát pihenni, addig készítsd el a tölteléket: verd fel a tojássárgáját, add hozzá a puha vajat, a porcukrot és a rumot, majd keverd össze. Ezután béleld ki a méhkaptár formát porcukorral, tedd bele a tésztát, készíts mélyedést, és töltsd meg a töltelékkel. Ezután helyezd az egész piskótát az aljára, és nyomd ki. A kész kaptárakat hagyd megdermedni a hűtőben.

Reggeli advent idején? Karácsonyi sütemények és finomságok, amelyeket nem szabad kihagyni

Tündérmesék, forró tea és karácsonyi sütemények vagy aprósütemények - valószínűleg mindenki így képzeli el a varázslatos karácsonyi reggeleket. Ezek a sütött finomságok szintén szorosan a karácsonyhoz tartoznak. De tudod, hogyan készítheted el őket pillanatok alatt, minimális erőfeszítéssel?

  • karácsonyi kerámia forma ideális választás, ha nem mered kézzel formázni a tésztát. A formának köszönhetően a tényleg házi karácsonyi sütemény tökéletes formát ölt, és kiemelkedik a karácsonyi asztalon.

Recept: Kalács

  • 50 dkg liszt,
  • 12 dkg cukor,
  • 125 g olvasztott vaj
  • 3 dkg élesztő,
  • 1/2 dkg só,
  • 3-4 tojássárgája,
  • 1/4 l tej,
  • 4 dkg mazsola,
  • 5 dkg durván őrölt mandula,
  • 1 vaníliás cukor,
  • citromhéj.

Az élesztőből készíts kovászt, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrd kemény tésztává. Hagyd megkelni. Ezután a tésztát fond 8 szálba (vagy ahogy szeretnéd), tedd sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd kelni egy ideig. Kend meg felvert tojással, szórd meg mandulával, és 150 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig süsd. Ezután fedd le, és lassan süsd még körülbelül egy órán át.

(Nem)hagyományos kalács
Idén süsd a kalácsot egy kicsit rendhagyó módon - készíts saját cipót mindenkinek.

Az eszközök, amelyek nélkül elképzelhetetlen a sütés

Ha sütni szeretnél, akkor mindent, amire szükséged van, előre be kell szerezned. És nem csak az összetevők, a kütyük és az eszközök is fontosak. Értékelni fogod őket, hiszen minél több időt takarítasz meg velük, annál több időt tölthetsz a szeretteiddel az adventi időszakban.

Tescoma digitális konyhai mérleg semmiféleképp nem hiányozhat a felszerelésedből, hiszen sütés közben minden egyes grammnak nagy jelentősége van. A hozzáadás funkciónak köszönhetően egyesével is adagolhatod a hozzávalókat. Egy mérőpohár, egy spatula és egy kenőecset szintén megkönnyíti számodra az alapanyagokkal való munkát, amelynek köszönhetően minden sütemény tökéletesre fog sülni.

Gyakran dolgozol kelt tésztával? Ne aggódj, arra is van tippünk, idén hogyan gyorsítsd fel ezt a folyamatot. Gyorsabb, ám ugyanolyan tökéletes eredményt érhetsz el a kelesztőtállal, amely akár kétszer olyan gyors kelesztést ígér.

Tescoma kiegészítők sütéshez
A praktikus konyhai kiegészítők nem csak a karácsonyi sütemények készítésekor hasznosak. Egész évben jó szolgálatot tesznek.

A frissen sült édességek illata a karácsony előhírnökeként járják az otthonokat. Most már tudod, hogy milyen dolgokkal lesz könnyebb elkészíteni ezeket a finomságokat. Most, hogy az advent már a láthatáron van, nincs más dolgod, mint feltenni a karácsonyi dalokat, meggyúrni a tésztát, összetörni a diót és a mandulát, és máris indulhat a sütés.

Sütés

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB05