Oldal frissítése

Moccacino – hogyan készítsük el ezt a kávéitalt?

Aktualizálva

A moccacino egy meleg ital, mely némi csokoládészirup és eszpresszó összekeverése során keletkezik, felhabosított tej vagy tejszínhab hozzáadása után. A kávé eredete nem teljesen ismert. A megnevezés a jemeni Mocha település nevéből származik, mely a kávékereskedés központjának számított egykor.

Mocha

Milyen durvaságú kávé ideális a moccacino elkészítéséhez?

Abban az esetben, ha a moccacino-t eszpresszóból készted, a kávéőrlemény durvaságának a fogós lisztre kell emlékeztetnie.

Milyen kávéfőzőt válasszunk?

A moccacino elkészítéséhez nincs szükség specifikus kávéfőző. Bármilyen kávégép megfelel, ami képes elkészíteni egy eszpresszót.

A mocha kávé elkészítése:

Az ital alapja egy eszpresszó, amibe 1:2 arányban csokoládészirup kerül, ezután hozzáadhatjuk a tejszínhabot, vagy a felhabosított tejet.

Moccacino – recept:

  • Kávémennyiség az elkészítéshez: 7 g
  • Vízhőfok: 88 - 93 °C
  • Elkészítés ideje: legfeljebb 5 perc
  • Térfogat: 25 ml eszpresszó + 50 ml csokoládészirup
  • Csésze fajtája: 150 - 250 ml űrtartalommal rendelkező csésze

i

Érdekességek a kávé világából, kávéitalok receptjei és a kávé elkészítésének módszerei megtalálhatóak a Kávé enciklopédiánkban.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB05