Oldal frissítése

VESA felfüggesztés

Cikk

Aktualizálva

A VESA felfüggesztés egy olyan szabvány, amely megkönnyíti a vásárlók számára a tájékozódást, amikor a tévéjükhöz vagy monitorukhoz állványt vásárolnak. Egységesíti a rögzítőelemeket, azaz a tévé hátoldalán lévő rögzítő nyílások elhelyezkedését, illetve a tartóelemeket. Cikkünkből megtudhatod, hogy hogyan működik, illetve hogyan igazodhatsz el a számok között.

VESA felfüggesztés

Mi az a VESA felfüggesztés?

A VESA felfüggesztés az egyes televíziók és monitorok hátoldalán található lyukak egymástól való távolságának a jelölése, amelyek a rögzítésre szolgálnak. Ez egy elfogadott szabvány, amelynek a gyártóknak meg kell felelniük, ha ezzel a kissé rejtélyes kifejezéssel szeretnék megjelölni a tévéjüket. A VESA jelölés segít a felhasználóknak, amikor kiválasztják a tévét és a falra történő rögzítéshez szükséges tartót.

Nagyon egyszerűen fogalmazva, a TV/monitor hátoldalán lévő lyukak egy adott, szabvány által meghatározott távolságban helyezkednek el egymástól. Ez azt jelenti, hogy kompatibilisek lesznek a tartóval is, amely szintén ezt a szabványt követi. Nem fordulhat elő olyan, hogy hazaviszel egy tartót, és a lyukak nem illeszkednek (akár csak néhány milliméterrel is). A tévét rögzítő csavarok pontosan illeszkednek a lyukakba - az eredmény a tévé lehető legstabilabb rögzítése. A legkisebb és legnagyobb használható furattávolságot lásd az egyes tartók leírásában.

i Milyen TV-t vegyek? (ÚTMUTATÓ)

A legtöbb tévékészülék esetében - kivéve, ha négyzet alakú tartóval rendelkeznek - az első érték a hosszabb, a második pedig a rövidebb méretet jelöli (pl. 200 × 100 mm, nem pedig fordítva). Ez a szűkülés a tévé szokásos nézetéből, azaz a fekvésből is adódik. Vannak azonban fordítottak is, ezért a tartó leírását alaposabban meg kell vizsgálni, hogy alkalmas-e erre a szerelési módra is. Az olcsóbb forgatható és dönthető tartók előre meghatározott furathelyekkel rendelkeznek, így ezeket kicsit körültekintőbben kell kiválasztani a tévémodellre való tekintettel. A drágább billenő tartók általában lazábban illeszkednek, így az adott TV-nek megfelelő furatot kell kiválasztani.

A leggyakrabban használt VESA szabványok:

  • 75 × 75 mm
  • 100 × 100 mm
  • 200 × 100 mm
  • 200 × 200 mm
  • 400 × 400 mm
VESA felfüggesztés

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB15