Oldal frissítése

Milyen TV-t vegyek? (ÚTMUTATÓ)

Egy televízió manapság már sokkal többre képes, mint a televíziós adások közvetítése. A nagy képátlójú képernyőkkel, a nagy felbontású, kiváló minőségű képpanelekkel és hangszórókkal közelebb hoz a moziélményhez. Az intelligens funkciók összekapcsolják a tévét az internet, az okostelefonok és az otthonodban lévő egyéb eszközök világával. A termékskála széles, és a paraméterek sokfélék. Nézzük meg tehát, hogyan válasszunk tévét.

Milyen TV-t vegyek? – TARTALOM

Tippek a TV kiválasztásához

 1. Az elején el kell döntened, hogy mekkora képátlót szeretnél. Ez elsősorban az igényeidtől és az anyagi lehetőségeidtől függ, ám az ajánlott nézési távolságot is figyelembe kell venned.
 2. Tudj meg többet a képalkotó technológiákról, hiszen az, hogy OLED-et, QLED-et vagy LED TV-t választasz, jelentős mértékben hatással lesz az általános élményre.
 3. Vedd figyelembe a TV egyéb funkcióit és jellemzőit! Olyan televíziót szeretnél, amely képes magas minőségű HDR képek megjelenítésére? Melyik SMART TV operációs rendszert részesítenéd előnyben? Magas képfrissítési rátára van szükséged a játékokhoz?
 4. Fogadd meg tanácsainkat! Útmutatónk célja, hogy segítsünk kiválasztani a számodra megfelelő TV-t. Az alapvető paraméterek és funkciók ismeretében te magad is könnyedén kiválaszthatod. Végül pedig tippeket adunk az egyes modellekkel kapcsolatban.
Milyen TV-t vegyek

Melyik TV-t érdemes megvenni, és mire kell figyelnünk a választáskor?

A televízió átlója (mérete) és felbontása

Képátló – Hogyan válasszuk meg a televízió méretét?

A TV kiválasztásakor mindenképp vedd figyelembe, hogy a képátló egy alapvető és a legfontosabb jellemző. Szorosan kapcsolódik ahhoz a térhez, amelyben a készüléket el fogod helyezni. Nem csak fizikailag kell oda illeszkednie, hiszen a méretnél az ajánlott nézési távolságot is szem előtt kell tartani.

Az okos TV-k jelenlegi kínálatában mini képátlójú készülékekkel is találkozhatsz, ám ha a nappaliba szeretnél venni egyet, akkor 40" (100 cm) alatt ne is keresgélj. A kínálat másik végén, azaz a legdrágább TV-k között 86”, 88” és 100”-es (254 cm) televíziókat is találhatsz.

Milyen képátlójú TV-t válassz? A legnépszerűbbek és a legtöbbet eladottak az 50”-es (125 cm), 55”-es (139 cm), 60”-es (152 cm) és 65”-es (164 cm) darabok. Ám ha szeretnéd átadni magad az igazán nagy képernyő adta luxusnak, akár 70”-nél (177 cm) nagyobbat is választhatsz, ezen modellek választéka igen széles.

A televízió felbontása

A felbontás arról ad információt, hogy hány képponttal (pixellel) rendelkezik a TV. A formátum az oszlopok száma (szélesség) × sorok száma (magasság). A nagyobb pixelszám élesebb képet jelent. Ha a lehető legélesebb, tehát legjobb minőségű képet szeretnéd, akkor a legnagyobb felbontást kell választanod.

A jelenlegi tévékészülékek esetében az alábbi három felbontással találkozhatsz:

 • Full HD – 1920 × 1080 pixel.
 • 4K Ultra HD – 3840 × 2160 pixel.
 • 8K Ultra HD – 7680 × 4320 pixel.

A Full HD még mindig nagyszerű felbontás a laptopok kijelzőihez, de a tévékészülékek körében immár a 4K Ultra HD számít egyeduralkodónak.Az alacsonyabb felbontásokat ma már nem is ajánljuk jó szívvel. A 4K tévék nagyon kedvező áron kaphatók, így még a szűkös költségvetésű felhasználók is megengedhetik maguknak. Másrészt a 8K felbontás még mindig inkább a jövő zenéje, így a ma eladott 8K tévék elsősorban azoknak a vásárlóknak szólnak, akik nem haboznak felárat fizetni azért, hogy a legjobb termékeket birtokolják.

Ajánlott nézési távolság

Az ajánlott nézési távolság, azaz az a távolság, ahonnan ideális a tévét nézni, az átló és a felbontás közötti kapcsolaton alapul. Ez a távolság:

 1. elég nagy ahhoz, hogy a pixelrácsot ne lehessen érzékelni, és ne kelljen elfordítani a fejet tévénézés közben,
 2. elég rövid ahhoz, hogy a TV a látómező nagy részét elfoglalja. Ezáltal a tévén minden könnyen láthatóvá válik, és javul a nézési élmény.

Minél nagyobb a televízió felbontása, annál kisebb lehet a minimális ajánlott nézési távolság (pixelérzékelési határ). Ezzel szemben minél nagyobb a tévé képátlója, annál nagyobbak az ajánlott nézési távolságok.

Az átló, az ajánlott nézési távolság és a különböző felbontások közötti kapcsolatot az alábbi ábra mutatja:

Ajánlott nézési távolság

Ha érdekel a nézési távolság, és szeretnéd jobban vagy részletesebben megismerni, olvasd el az A TV ajánlott nézési távolsága című cikkünket.

Képtechnológia / kijelzőtechnológia

A modern televíziók két fő megjelenítési technológiát használnak: LCD-t LED-es háttérvilágítással vagy OLED-et. Ezeket az alábbiakban ismertetjük.

LCD LED

Az LCD-technológia úgy működik, hogy van egy külön háttérvilágítási réteg, amely fölé egy folyadékkristályos réteg kerül. Ezeket a kristályokat különböző feszültségszintek forgatják, hogy vagy áteresszék, vagy ne eresszék át a fényt. Ez szabályozza a megjelenített színeket, de a helyi fényerőt is megváltoztatja.

Ha a tévé valahol feketét akar megjeleníteni, akkor az adott helyen teljesen "bezárja" a folyadékkristályokat. Ezek aztán csak minimális fényt engednek be, így a kép ezen a ponton feketének tűnik. A valóságban azonban csak nagyon sötétszürke vagy kék, mert a LED-háttérvilágítás az egész képernyőt ugyanolyan intenzitással világítja meg, és még a zárt folyadékkristályok is átengednek némi fényt.

Ezért találták ki a tévégyártók az úgynevezett helyi fényerőszabályozást. Ez a LED-háttérvilágítást nagyobb szegmensekre osztja, amelyeket a készülék egyenként képes világítani, tompítani vagy teljesen kikapcsolni. Ennek eredményeképpen a helyi sötétítéssel rendelkező LCD/LED TV-k jelentősen nagyobb kontraszttal rendelkeznek, és képesek abszolút fekete színt megjeleníteni. Ennek azonban vannak korlátai, mivel még a legjobb LED televíziók is csak több ezer ilyen zónával rendelkeznek, miközben több millió pixel létezik. Bizonyos jeleneteknél a fényerősség ezért nem olyan jó, mint az OLED-technológiánál.

OLED

Az OLED úgynevezett szerves diódákat használ, amelyek olyan kicsik lehetnek, hogy közvetlenül pixelként használhatók. Ez azt jelenti, hogy az OLED TV-k nem rendelkeznek háttérvilágítással. Ehelyett minden egyes pixel önállóan világít, így minden egyes pixel külön-külön megvilágítható vagy kikapcsolható. Ezzel a megoldással tehát könnyen elérhető az abszolút fekete szín, még a finom részletek megjelenítésekor is. Az OLED-et ezért a televízióknál jelenleg elérhető legfejlettebb kijelzőtechnológiának tartják, nemcsak a nagy kontraszt, hanem a nagyon szépen telített színek miatt is.

Természetesen ennek is megvannak a maga hátrányai. A legnagyobb az ár, mert egy OLED TV-ért egyszerűen többet kell fizetni. A második hátrány a képpontok beégésének elméleti kockázata. A beégés a kontraszt állandó csökkenésében nyilvánul meg azokon a helyeken, ahol a kép hosszú ideig nem változik, jellemzően a TV-állomások logóin. Jelenleg azonban nem kell aggódni a beégés miatt, mivel a normál TV-használat során nem valószínű, hogy ez előfordul.

A televíziós megjelenítési technológiákkal kapcsolatos egyéb kifejezések:

QLED

Bár a neve hasonló, a QLED nem hasonlít az OLED-re. Ez egy LED-es háttérvilágítással ellátott LCD-technológia, amely az úgynevezett kvantumpontok használatán alapul. Ezek olyan miniatűr részecskék, amelyek javítják a televízió megjelenítési tulajdonságait a színmezőben. A QLED televízió több szín megjelenítésére képes, mint egy hagyományos LED TV. A kép ezért élénkebb és összességében sokkal jobban néz ki.

Mini LED

A mini LED egy olyan technológia, amely a hagyományos televízióknál sokkal kisebb fénykibocsátó diódákat használ. Méretük nem lehet nagyobb 0,2 mm-nél. Ha egy tévé a Mini LED technológiával büszkélkedik, akkor minőségi háttérvilágítást tudhat a magáénak. A kisebb diódák lehetővé teszik a helyi sötétítési zónák csökkentését és a készülék képének pontosabb háttérvilágítását. Az eredmény tehát közel áll ahhoz, amit az OLED nyújt. A mini LED technológia azonban szintén LCD, csak új típusú háttérvilágítással.

Micro LED

A mikro LED valószínűleg az igazi jövő. Ezzel a technológiával a diódák még a Mini LED-eknél is sokkal kisebbek, így nem csak háttérvilágítási elemként, hanem pixelként is használhatók. A mikro LED-ek tehát az OLED-ekhez hasonlóan működnek. Maguk a pixelek világítanak, és ezért mindegyik kikapcsolható, hogy még a legapróbb részleteknél is abszolút fekete legyen. A Micro LED azonban nem használ szerves diódákat, amelyeknek nagy az energiaigénye és fennáll náluk a pixelek beégésének veszélye.

A Micro LED az LCD és az OLED legjobb tulajdonságait ötvözi. Egyetlen probléma van vele, és ez nem más, mint az ár. Ezek a tévék jelenleg több millió forintba kerülnek, ilyen például a Samsung MNA110MS1A 110"-es Micro LED TV-je is. A jövőben azonban várható lesz az árak egy olyan mértékű csökkenése, amely a Micro LED TV-ket a hétköznapi vásárlók számára is hozzáférhetővé teszi.

NEO QLED

A Samsung 2021-től NEO QLED tévéként emlegeti egyes modelljeit, amelyek Quantum dot réteget használnak Mini LED háttérvilágítással együtt, azaz egy olyan háttérvilágítást, amely nagyszámú helyi tompítási zónával rendelkezik.

QNED

A QNED egy nagyon hasonló technológia, mint a Samsung QLED technológiája, de ebben az esetben az LG tévéi viselik ezt a megnevezést. Ez is a Quantum dot technológia és a Mini LED háttérvilágítás kombinációja. A QNED névben szereplő "N" a "NanoCell"-re utal, amely az LG LED-televízióinak általános marketing márkaneve.

Laser TV

A Laser TV nem hagyományos televíziótípus, mivel a tartalom megjelenítéséhez rövid vetítési távolságú projektort használ, jellemzően egy speciális vetítővászonnal együtt. Ezt úgy tervezték, hogy jobban visszaverje a kivetítő fényét, iletve megakadályozza, hogy a környezet fénye visszaverődjön róla. Ennek a megoldásnak a legfőbb előnye, hogy hatalmas képátlójú betekintési szögeket tud elérni, miközben még nappali fényben is magas kontrasztot biztosít, ahogyan azt a hagyományos tévéktől megszoktuk.

Direct LED és Edge LED

A Direct LED azt jelenti, hogy a TV LED-háttérvilágítása egyenletesen oszlik el a teljes képernyőfelület alatt. Fő előnye az egyenletesség. A közvetlen LED-háttérvilágítás a drágább tévéknél a helyi fényerőszabályozás meglétét is lehetővé teszi.

Az Edge LED-ek esetében viszont a diódákat csak a képernyő kerülete körül helyezik el, ahonnan a fényt a középpontba vezetik. Ez vékonyabbá teheti a tévéket, de növeli a háttérvilágítás egyenetlenségének kockázatát is.

Képfeldolgozási frekvencia / frissítési gyakoriság

A képfrissítési frekvencia / képfeldolgozási gyakoriság arról árulkodik, hogy a TV másodpercenként hányszor képes megváltoztatni a képernyőn megjelenő képet. Minél több képkockát képes megjeleníteni a tévé egy másodperc alatt, annál simábbnak tűnik a kép.

  • A kínálatban 50 vagy 100 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkező készülékeket találhatsz.
  • Az 50 Hz-es TV másodpercenként 50 képkockát, a 100 Hz-es TV másodpercenként 100 képkockát képes megjeleníteni.
  • Az 50 Hz és 100 Hz a PAL-szabvány szerinti értékek, amelyek másodpercenként 25 képkockán alapulnak.
  • Minden modern televízió kompatibilis az NTSC-szabvánnyal is (alap 30fps), így az 50 Hz-es modellek másodpercenként akár 60, a 100 Hz-es modellek pedig akár 120 képkockát is képesek megjeleníteni.

  A magas képfrissítési frekvencia különösen fontos a PC-s és konzolos gamerek számára. Az új PlayStation 5 és Xbox Series konzolok ugyanis támogatják a játékok 120 képkocka/másodperc sebességgel történő megjelenítését is, ami egy ideje már megszokott a gamer PC-ken is.

  Még ha nem is szoktál videojátékokkal játszani, a simább kép számodra is tartogat előnyöket. A tévégyártók ugyanis különböző technológiát alkalmaznak arra, hogy mesterségesen növeljék a tévéadások és filmek egyenletességét. Ez a funkció a beállítások között tetszőlegesen ki- és bekapcsolható. Olyan kifejezéseket kell keresni, mint a képminőségi index, a képteljesítményindex, a tiszta mozgási sebesség vagy a Motionflow XR, de a technológia konkrét megnevezése márkánként eltérő.

  Alkalmazások és okos (SMART) funkciók

  Az okostévék vagy SMART TV-k elsősorban abban különböznek a hagyományos készülékektől, hogy az okostelefonokhoz vagy számítógépekhez hasonló operációs rendszerrel rendelkeznek.

  Az operációs rendszer lehetővé teszi, hogy a SMART TV-t az internethez csatlakoztasd és alkalmazásokat használj. Egyes alkalmazások már előre telepítve vannak a készülékre, mások szabadon telepíthetők.

  A webböngésző mellett az okos TV-k tipikus alkalmazásai közé tartoznak az olyan streaming szolgáltatások, mint a Netflix, az Amazon Prime Video és az HBO GO, valamint más videószolgáltatások, például a YouTube, a Twitch és a Stream. De olyan alkalmazásokat is telepíthetsz, mint a Skype, az Időjárás vagy a Google Drive.

  Az okostévék SMART funkciói közé tartoznak a kapcsolódás és a vezérlés új módjai, például az Amazon Alexa vagy a Google Asszisztens intelligens hangalapú asszisztensek által lehetővé tett hangvezérlés. Szeretnél csatornát váltani vagy hangerőt változtatni? Csak mondd meg a tévének. Természetesen használhatod a jó öreg távirányítót is – de manapság már ezek is lehetnek okosak, és számos olyan funkciót kínálnak, amelyek megkönnyítik a készülék vezérlését. A televíziókhoz készült vezeték nélküli billentyűzetek szintén praktikusak, mivel lehetővé teszik az internet böngészését és a PC-szerű munkavégzést.

  A vezeték nélküli billentyűzetet nemcsak a vevőegység USB-csatlakozóba történő csatlakoztatásával üzemelheted be, hanem a beépített WiFi vagy Bluetooth technológia révén is. Ezek segítségével vezeték nélkül csatlakoztathatod tévédet számos eszközhöz, többek között mobiltelefonokhoz és számítógépekhez. Ide tartozik az Apple AirPlay 2, a Google Chromecast és a Miracast. Ha videót vagy zenét szeretnél lejátszani a telefonodról a tévéden, csak néhány kattintás kérdése.

  A hybrid televízió (HbbTV) a hagyományos televíziós műsorszórás és az internet kombinációja. E szolgáltatáson keresztül olyan televíziós tartalmakat is láthatsz, amelyeket a főcsatorna éppen nem sugároz (például az élőben közvetített sportmérkőzéseket), de szöveges formában vagy videóarchívumban bővített információkhoz is hozzáférhetsz.

  Többféle operációs rendszerrel találkozhatunk, a legtöbb tévégyártó az Android TV-t használja. De minden rendszer széles körű alkalmazáskönyvtárat kínál.

  WebOS (LG)

  My Home Screen (korábbi Panasonic modellek)

  Fényerő, kontraszt és HDR szabványok

  Az olyan paraméterekkel, mint a képernyő fényereje és kontrasztja, általában nem találkozunk a tévé kiválasztásakor, pedig nagy hatással vannak a készülék nézési jellemzőire. Amivel azonban biztosan találkozni fogsz, azok a HDR szabványok néhány jelölése.

  Maximális fényerő

  A képernyő maximális fényereje nem csak azt jelenti, hogy a képernyő jobban világít, és így könnyebben olvasható még ragyogó napsütésben is. A nagy fényerővel kapcsolatban az a fontos, hogy a minimális fényerővel együtt hozzájárul a tévé által megjelenített kontrasztarányhoz.

  Kontraszt / dinamikus tartomány

  A kontraszt, amelyet újabban dinamikus tartományként emlegetnek a televíziókban, a legvilágosabb és legsötétebb pont közötti különbséget írja le, amelyet egy televízió képes megjeleníteni. Ahhoz, hogy a kontraszt valóban magas legyen, a televíziónak nemcsak nagy maximális fényerővel kell rendelkeznie, hanem nagyon mély feketéket is meg kell tudnia jeleníteni. Nem minden készülék képes erre, mivel egyes tévék például helyi sötétítés nélküli LED-es háttérvilágítással rendelkeznek, és ezért nem képesek az abszolút fekete színt megjeleníteni, hanem csak a nagyon sötét kék vagy szürke színeket, amelyek feketének tűnnek.

  Ha a TV nagy kontrasztú, a legvilágosabb pont szinte vakító, míg a legsötétebb pont tökéletesen fekete. Az OLED-televíziók és a helyi fényerőszabályozással rendelkező LED-televíziók, amelyek a fekete foltokban képesek teljesen kikapcsolni a háttérvilágítást, képesek erre. A nagy kontrasztú kép élénkebb és tisztább. A színek telítettebbek, és az egyes árnyalatok könnyebben megkülönböztethetők. Ezzel szemben az alacsony kontrasztú kép elmosódott - olyan, mintha egy ködös ablakon keresztül néznénk.

  HDR

  A nagy kontraszttal rendelkező TV-k képesek HDR (nagy dinamikatartományú) tartalmak megjelenítésére. Ez a képesség jól jöhet filmek, videók, de olyan játékok esetében is, amelyeket kiváló minőségű, nagy dinamikatartományú képernyőkre terveztek. A HDR tartalom nagyobb mennyiségű vizuális információt kínál, így olyan helyeken is megjeleníti a részleteket, ahol egy normál képernyőn nem látnánk semmit.

  Azt, hogy a TV képes-e HDR-tartalmak megjelenítésére, több szabvány alapján is megállapíthatod. Ezek mindig a televízió minimális teljesítménykövetelményeihez kapcsolódnak.

  • HDR10 – a legrégebbi HDR szabvány, amelynek ma már gyakorlatilag minden neves gyártó televíziója megfelel. Ez azt jelenti, hogy a HDR-filmeket a streaming szolgáltatásokból és a Blu-ray lemezekről alap HDR-minőségben játszhatod le.
  • HDR10+ – ez a formátum úgynevezett dinamikus metaadatokat használ, amelyek minden egyes jelenetnél külön-külön változtatják a HDR megjelenítésének módját, ez pedig azért fontos, mert minden jelenet másképp van megvilágítva. A HDR10+ ezért jobb eredményekre képes, mint a HDR10, amely statikus metaadatokat és ezzel együtt egyetlen beállítást használ az egész filmre.
  • HLG – a HLG abban különbözik a többi HDR-formátumtól, hogy elsősorban nem streaming és lejátszási tartalmakhoz, hanem televíziós műsorszórásra szánták. Magyarországon még nincs ilyen, de ha egy nap eljön, a HLG-vel készen állhatsz majd rá. A DVB-T2 szabvány technikailag lehetővé teszi a HLG-ben történő sugárzást.
  • Dolby Vision – A Dolby Vision a HDR10+-hoz hasonlóan dinamikus metaadatokat használ, de jelenleg sokkal szélesebb körű támogatással rendelkezik a filmek és tévésorozatok terén. Emellett a Dolby Vision egy technológiailag fejlettebb formátum, ugyanakkor a gyártás is intenzívebb.

  A HDR szabványok valamelyikének puszta megléte nem feltétlenül mond sokat a tévé tényleges képminőségéről. A szabványra vonatkozó információk inkább a televízió kompatibilitására utalnak, a HDR minősége pedig inkább a megjelenítési technológiától és a készülék árkategóriájától függ.

  Bemenetek és kimenetek (csatlakozók)

  Minden SMART TV elegendő csatlakozóval van felszerelve ahhoz, hogy megfeleljen a mindennapi felhasználók igényeinek. Ha azonban tudod, hogy az te igényeid speciálisak, akkor a TV kiválasztásakor érdemes odafigyelned a csatlakozókra. Például, ha egyszerre több eszközt szeretnél csatlakoztatni a tévéhez.

  Mi mindent fogsz csatlakoztatni a televízióhoz?

  Példák a televíziókhoz leggyakrabban csatlakoztatott eszközökre:

  Mielőtt tévét vásárolsz, tudnod kell, hány HDMI-portra lesz szükséged. Két-három port a szabvány, de a legigényesebb gamerek számára, akiknek két konzoljuk, egy számítógépük és esetleg egy hangprojektoruk vagy házimozijuk van, ez nem biztos, hogy elég lesz.

  Ha mégis több eszközt kell csatlakoztatnod egy olyan tévéhez, amely nem rendelkezik elegendő HDMI-csatlakozóval, és nem akarod folyamatosan kézzel kihúzni és bedugni a kábeleket, használhatsz HDMI kapcsolót (vigyázat, semmiképpen sem HDMI elosztót, amely fordítva működik).

  Televízió bemenetek és kimenetek

  A mai tévékészülékek általában WiFi és Bluetooth funkcióval vannak felszerelve, amely azt jelenti, hogy számos eszköz vezeték nélkül is csatlakoztatható. Ez csökkenti egyes csatlakozók, például az Ethernet szükségességét.

  HDMI 2.1

  Különösen akkor, ha az új PlayStation 5 vagy Xbox Series tulajdonosai közé tartozol, vagy ha tervben van valamelyik konzol megvásárlása, győződj meg róla, hogy a TV-d rendelkezik-e HDMI 2.1 csatlakozóval. A régebbi HDMI szabványok ugyanis nem képesek ilyen képátvitelre, ezért ha teljes mértékben ki szeretnéd használni az új konzolok előnyeit, mindenképpen ügyelj rá, hogy legyen HDMI 2.1-ed.

  i

  A külső eszközök TV-hez való csatlakoztatásáról a Hogyan csatlakoztassunk laptophoz TV-t vagy monitort? (ÚTMUTATÓ) című cikkünkben is sok információt találsz.

  Digitális tuner

  A tuner minden TV-készülék alapvető része, mivel ez teszi lehetővé a TV-állomásokra való ráhangolódást. Az összes mai televízió már DVB-T2 tunerrel van felszerelve. Ez a második generációs digitális műsorszórás mindenekelőtt a HEVC-kodeket és a hozzá kapcsolódó nagyobb felbontású televíziós adások támogatását hozza magával.

  A tuner típusa:

  • DVB-T2 – a jelenlegi és legmodernebb szabvány a földfelszíni műsorszórás (antennán keresztül). Hatékonyabb kódolást tesz lehetővé, ezáltal jobb minőségű képeket továbbít.
  • DVB-T – a digitális földfelszíni műsorszórás régi, már nem aktív generációja. Ezt már felváltotta a DVB-T2.
  • DVB-S2 – műholdas vétel. A tuner teljes körű használatához még mindig szükség van a megfelelő jelforrásra, egy dekódermodulra és egy fizetős kártyára.
  • DVB-C – kábeles vétel, a tuner teljes körű használatához megfelelő jelforrásra és a fizetős csatornák megtekintésére alkalmas kártyára van szükség.

  Fogyasztás

  Az okostévék fogyasztása 40-50 kWh/év körül kezdődik a kisebb, 40" körüli méretek esetében. Egy tipikus SMART TV a népszerű 55"-es méretben körülbelül 100 kWh/év fogyasztást jelent, ha pedig egy hatalmas méretű, 75"-85"-es tévét veszünk alapul, akkor az akár 200 kWh/év körüli értéket is elérhet.

  Ha fontos számodra a TV fogyasztása, és ezáltal az üzemeltetési költsége, akkor a képátló mellett az energiacímkét is érdemes megnézned. Egyes tévékészülékek azonos képátló mellett alacsonyabb energiafogyasztással rendelkeznek, mint mások.

  A fogyasztást a megjelenítési mód is befolyásolhatja. A dinamikus vagy HDR üzemmód jó fényerőt és nagy kontrasztot biztosít, másrészt azonban több energiát fogyaszt, mint az energiatakarékos/ECO üzemmód.

  Minden televízióhoz tartozik egy energiacímke, amely megkönnyíti annak megállapítását, hogy mennyire energiatakarékos. 2021-ben ezek a címkék új külsőt kaptak, az Új energiacímkék 2021 márciusától: Milyen változások várnak ránk? cikkünkből megtudhatod, hogyan kell őket értelmezni.

  Okos televíziók – SMART TV

  SMART TV

  • Előre telepített és a felhasználó által telepíthető alkalmazások
  • Böngéssz az interneten úgy, mint egy számítógépen
  • Közvetlen hozzáférés a televíziós csatornák archívumaihoz, streaming szolgáltatásokhoz (pl. Netflix, HBO GO) és egyéb videókhoz (YouTube, Twitch stb.)
  • Egyszerű csatlakozás az internethez és a különböző eszközökhöz (számítógép, telefon stb.)
  • Intelligens hangalapú asszisztensek (Google Asszisztens, Amazon Alexa stb.)
  • Játékok futtatása közvetlenül a TV-n

  Az okostévék ugyanolyan operációs rendszerrel vannak felszerelve, mint a számítógépek vagy az okostelefonok. A filmnézéshez nem kell más eszközt csatlakoztatnod, de nem is kell csak a TV-re hagyatkoznod. Egyszerűen csak keress meg egy filmet vagy sorozatot kedvenc online videótáradban, és máris megnézheted a tévéden.

  4K / 8K ULTRA HD TV

  4K / 8K ULTRA HD TV

  • Magas felbontás 3840 × 2160 px (4K) vagy akár 7 680 × 4 320 px (8K)
  • A felbontás lényegesen nagyobb, mint egy hagyományos számítógép vagy laptop kijelzőjének felbontása
  • Nagy pixelsűrűség és tökéletesen éles képek még hatalmas méretben is
  • A 100/120 Hz-es modellek sokkal simább képet tudnak megjeleníteni, mint a hagyományos TV-k
  • Az Upscaling funkció javítja a kisebb felbontású tartalmak képminőségét, hogy azok jól nézzenek ki a 4K/8K tévékészülékeken. Ehhez sok esetben mesterséges intelligenciát használ

  Szinte az összes jelenlegi SMART TV legalább 4K felbontású, beleértve a százharmincezer forint alatti árúakat is. Az igazán éles kép ezért megfizethetőbb, mint valaha. De nem biztos, hogy a legolcsóbb 4K TV a legjobb választás. A drágább modellek jobb kijelzőtechnológiát és természetesen nagyobb képátlót kínálnak.

  Azok, akik a legjobbat szeretnék, kénytlenek megfizetni a felárat a 8K felbontásért, amely négyszer több pixelt, és így még a 4K-nál is lényegesen jobb képet kínál. Nem kell aggódni a 4K vagy 8K tartalmak hiánya miatt. 4K videók és filmek kínálata bőséges, 8K tartalmak is léteznek, és ha nem tudsz hozzájutni, jól jöhet a felskálázás, amely fejlett algoritmusok segítségével növeli a felbontást.

  OLED, QLED a Mini LED TV

  OLED, QLED és Mini LED TV

  • Ezek a TV-k sokkal jobb színekkel és nagyobb kontraszttal rendelkeznek
  • Az OLED szerves diódákat használ pixelként, és képes bármelyiküket külön-külön vezérelni, és természetesen ki is tudja kapcsolni őket. Ezért abszolút feketék és gazdag színek megjelenítésére képes
  • A QLED egy olyan LED-technológia, amely úgynevezett kvantumpontokból álló réteggel rendelkezik, amely drámaian feljavítja a TV színvisszaadását
  • A Mini LED egy olyan háttérvilágítási technológia, amely nagyszámú helyi dimmelési zónát, valamint nagyobb maximumot biztosít. Ennek eredményeképpen bizonyos területeken nagyon mély feketéket, máshol pedig nagyon világos fehéreket jelenít meg
  • A QLED-et (Quantum dot) és a Mini LED-et gyakran kombinálják, hogy az OLED-hez hasonló eredményeket érjenek el

  Minden igazán csúcskategóriás tévé vagy OLED-technológiát vagy olyan LED-technológiát használ, amely többzónás helyi fényerőszabályozással rendelkezik. Ennek oka, hogy a hagyományos LED-televíziók a teljes képernyőterületre, azaz a világos és a sötét területekre is ugyanazt a háttérvilágítási fényerőt használják. A fényerővisszaadásról ebben az esetben az LCD-réteg gondoskodik, amelynek e tekintetben megvannak a maga korlátai.

  Ennek eredményeképpen az újabb technológiát használó televíziók sokkal nagyobb kontrasztot képesek megjeleníteni, és ez nemcsak a színek minőségére, hanem a kép általános "szépségére" is nagy hatással van. Ha egy tévé nagy maximális fényerővel rendelkezik, és nagyon sötét feketéket is képes megjeleníteni, a kép olyan vizuális mélységet tudhat a magáénak, amelyet szavakkal nem lehet leírni. Ez az egyik oka annak, hogy ezek a tévék a HDR-képalkotás terén a legjobbak közé tartoznak.

  Milyen márkájú TV-t vegyek? - hasonlítsuk össze a legnagyobb gyártók kínálatát

  Samsung

  Samsung MICRO LED

  A Samsung legfejlettebb tévékészülékeinek választéka. A vadonatúj és talán forradalmi Micro LED technológiát használják, amely egyesíti a QLED és a LED TV-k legjobb tulajdonságait. Az új tévék árai azonban egyelőre csillagászatiak.

  Modellek: MNA110MS1

  Samsung NEO QLED

  A NEO QLED a Samsung 2021-ben induló új modellcsaládja, amely jelentősen javítja a megjelenített színek minőségét és élénkségét, és amely nemcsak a QLED technológián alapul, hanem a Mini LED háttérvilágításon is. Ez nagyobb számú helyi fényerőszabályozási zónát, valamint nagyobb maximális fényerőt tesz lehetővé, ezáltal jelentősen növeli a kontrasztot. Ez a legfejlettebb termékcsalád, amelyet a Samsung az árkategóriák között kínál.

  Modellek: QE55QN95C, QE75QN90C, QE85QN85C, QE85QN95C, QE55QN90B, QE65QN90B

  Samsung QLED

  A Samsung QLED tévék kvantumpontokból álló réteget használnak, amely növeli a készülék által megjeleníthető színek számát. A kép ezért élénkebb és telítettebb. Helyi fényerőszabályozással rendelkező modellek is kaphatók, de Mini LED-ek nélkül, amely kevésbé fejlett, mint amelyet a NEO QLED termékcsalád kínál. Ezért a Samsung "normál" QLED tévéitől valamivel alacsonyabb kontraszt várható. Azonban az áruk is alacsonyabb.

  Modellek: QE55LS03BG, QE75QN90C, QE55QN90B, QE50Q60C

  Life Style TV a Samsung-tól

  Ebbe a kategóriába olyan egyedi televíziók tartoznak, amelyek tükrözik a modern életstílust, emellett különleges tervezési követelményeknek felelnek meg. A The Terrace sorozat például kültérre való, ezért nagyfokú por- és vízállósággal rendelkezik. Ezért gond nélkül elhelyezhető a szabadban vagy más, zord körülmények között is. A The Terrace sorozat emellett QLED technológiát és kiváló minőségű tükröződésmentes képernyőkezelést kínál.

  Modellek: LST7TG

  A The Frame és a The Serif az úgynevezett Life Style tévécsaládba tartoznak a Samsung kínálatán belül. Ez azt jelenti, hogy olyan ügyfeleket céloznak meg, akik számára a minőségi kép mellett a formatervezés is fontos. És ez az, amit ezek a készülékek kínálnak.

  Modellek: LS03BG

  A Frame TV-ket csak fel kell szerelni a falra, mint egy festményt, amelyre keretükkel is hasonlítanak. Amikor nem a tévét nézed, fényképeket vagy műalkotásokat jeleníthetsz meg rajta, és a készülék szinte megkülönböztethetetlen lesz egy valódi festménytől. A Serif termékcsalád nagyon hasonló, de ezek a tévék kép helyett szabadon álló táblák formájában jelennek meg.

  Modellek: LS01BH LS05BG

  Samsung UHD / Crystal UHD

  A Crystal UHD termékcsaládban találjuk a Samsung legolcsóbb tévéit. Mindegyik 4K felbontással és intelligens funkciókkal rendelkezik, és az árkategóriájuknak megfelelő képminőséggel. Hiányoznak azonban az igazán prémium képtechnológiák, mint például a Quantum dot réteg vagy a Mini LED háttérvilágítás. Ezért nem nyújtanak olyan magas színvonalú képet, mint más modellsorozatok, másrészt viszont még nagy képátlóval is megfizethetőek.

  Modellek: UE43AU7022, UE50AU7022, UE55AU7022, UE65AU7022

  LG

  LG OLED TV

  Az LG TV-kínálatának csúcsán az OLED TV-k sorát találjuk. Ezek a modellek szerves diódás kijelzőtechnológiát használnak, amely lehetővé teszi, hogy ezek a készülékek nem csak nagyon élénk színeket, hanem a nagy maximális fényerőnek és az OLED-panel abszolút fekete megjelenítésére való képességének köszönhetően rendkívüli kontrasztot is produkáljanak. Röviden, az LG OLED TV-kínálata a mai technológia élvonalába tartozó képminőséget kínálja.

  Modellek: OLED55C21, OLED65C22, OLED42C31, OLED77C31, OLED48C31

  LG QNED TV

  Az LG QNED termékcsalád Mini LED háttérvilágítást használó TV-ket tartalmaz, amely jellemzően nagy maximális fényerővel és nagyszámú helyi fényerőszabályozási zónával rendelkezik. A QNED TV-k kontrasztjukat és mély feketéjüket ennek a technológiának köszönhetik, de egy másik fontos tulajdonságuk a Quantum dot réteg, amely gazdagabb színvisszaadást biztosít. Az LG QNED TV-k által kínált technológiák az abszolút legjobbak, amelyet a mai LCD TV-k kínálnak.

  Modellek: 75QNED81, 65QNED81, 55QNED87, 75QNED86

  LG NanoCell TV

  Az LG NanoCell TV-k gyakorlatilag minden árkategóriában megtalálhatók. A NanoCell technológia, amely a termékcsalád nevét adja, gondoskodik bizonyos nem kívánt fényhullámok kiszűréséről. Ez növeli a zöld és a vörös színek tisztaságát, és ezzel együtt a színvisszaadás általános minőségét. A drágább modellek helyi fényerőszabályozással is fel vannak szerelve. A hagyományosabb UHD tévék egyik funkciót sem kínálják.

  Modellek: 65NANO76, 43NANO76, 86NANO913P, 65NANO78

  LG UHD TV

  Azok számára, akik elsősorban az árat tartják szem előtt, rendelkezésre áll az LG belépő szintű UHD TV-kínálata. Ezek megfizethető 4K modellek, mindegyik Direct LED háttérvilágítással, beépített DVB-T2 tunerrel, standard okostévé funkciókkal és alapvető csatlakozókkal. De ne számíts helyi fényerőszabályozásra vagy más prémium technológiákra.

  Modellek: 50UQ7500, 43UQ7500, 70UQ8100, 55UQ7500

  Sony

  Sony 4K és 8K televíziók

  A Sony márka alatt 4K és 8K tévékészülékeket is találunk. A 8K LED TV-k Full Array LED háttérvilágítással és ezáltal többzónás helyi dimmeléssel rendelkeznek, ami gondoskodik a nagyon magas kontrasztról. A 4K OLED TV-ket a Sony kedvezőbb áron kínálja, de még mindig a prémium kategóriában vannak, amire fel kell készíteni a pénztárcánkat. A kiváló kontrasztot és élénk színeket biztosító OLED csúcstechnológia mellett ezek a tévék például 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát is kínálnak, így nemcsak filmnézéshez, hanem PC-s és konzolos játékokhoz is kiválóan alkalmasak.

  Modellek: Sony 4K TV-k, Sony 8K TV-k,

  Sony LED, OLED és Mini LED

  A Sony tévék között a LED, OLED és Mini LED kategóriák képviselői találhatók meg. Az OLED TV kategória kínálja a legnagyobb választékot, a merész színek, a nagyobb kontraszt és az abszolút fekete szín itt alapfelszereltségnek számít. Mind a LED, mind a Mini LED tévék az egyes háttérvilágítási területeket szabályozzák, így a sötét és világos tárgyakat is jól láthatóan jelenítik meg, míg a Mini LED képernyőkben csak egy kisebb és sűrűbb diódahálózat található. A Sony prémium kategóriás Full Array LED tévék elsősorban a helyi fényerőszabályozás tekintetében különböznek az olcsóbbaktól. Annak köszönhetően, hogy a képernyő különböző részein eltérő háttérvilágítási fényerőt képesek előállítani, sokkal jobb a kontrasztjuk, így összességében véve jobb a képminőségük.

  Modellek: Sony OLED TV-k, Sony Mini LED TV-k

  Eco Dashboard

  A Sony arra törekszik, hogy minimalizálja termékei környezeti hatását. Stratégiái között szerepel az újrahasznosított műanyagok használata a gyártás során, valamint az új Eco Dashboard, amely az energiafogyasztás akár 32%-os csökkentését ígéri. A Sony TV-k energiafogyasztásának csökkentésében kulcsfontosságú szerepet játszik a közvetlen háttérvilágítású LED-ek pontos vezérlése, amely különböző információk, például a videojelenetek, a környezeti fényerő, a hőmérséklet, sőt a TV előtt tartózkodó személyek jelenléte és helyzete alapján történik. Az Eco Dashboard automatikusan telepítésre kerül minden 2023-as Sony tévékészülékre, de szoftverfrissítéssel utólag is felszerelhető bizonyos 2022-es, 2021-es és 2020-as modellévű tévékészülékekre.

  Modellek: Energiatakarékos Sony TV-k

  Bravia Core filmes alkalmazás

  A Bravia Core a Sony által üzemeltetett filmstreaming szolgáltatás, amely mindenekelőtt a Blu-rayhez hasonló, abszolút kiváló 4K képet ígér. A Bravia Core alkalmazás jelenleg olyan filmeket kínál, mint a Pókember: Idegenben, a Jumanji: The Next Level, Venom és az 1984-es Ghostbusters, és további kiegészítéseket ígér a legújabb blockbusterek formájában.

  Google TV

  A Google TV egy okostévé, amely egy megfiatalított és továbbfejlesztett Android operációs rendszerrel rendelkezik, és amely hozzáférést biztosít a filmek és tévéműsorok hatalmas választékához a különböző streaming szolgáltatásokban. A Google TV-vel barátságos felhasználói felületet, továbbfejlesztett hangvezérlést, több felhasználói fiók létrehozásának lehetőségét, és ami a legfontosabb, olyan népszerű alkalmazásokat élvezhetsz egy helyen, mint a Netflix, az HBO Max, a Disney+, a YouTube, a Spotify és számos más alkalmazás.

  Modellek: Sony TV-k Google TV-vel

  Gamer funkciók

  A Sony TV-ket úgy tervezték, hogy verhetetlen párost alkossanak a PlayStation játékkonzollal. Ha tehát egy Sony gamer tévét vásárolsz, automatikus HDMI 2.1-es késleltetéscsökkentésre, magas képfrissítési frekvenciára és Auto HDR Tone Mapping technológiára számíthatsz, amely még a sötét jeleneteknél is feltárja a részleteket. A Sony tévékészülékek teljesítményének optimalizálásához egy játékmenü is rendelkezésre áll, amely VRR-t, fekete egyensúlyt, mozgáshiba csökkentést és fókuszbeállítót tartalmaz.

  Modellek: Gamer Sony TV-k

  i

  Mi a BRAVIA CORE és a BRAVIA XR?

  BRAVIA CORE a Sony által üzemeltetett filmstreaming szolgáltatás, amely mindenekelőtt a Blu-rayhez hasonló, abszolút kiváló 4K képet ígér. A BRAVIA CORE filmkínálata meglehetősen széleskörűnek ígérkezik, és a legújabb kasszasikerek rendszeres hozzáadását ígéri. Ráadásul egyelőre teljesen ingyenes, de csak a Sony BRAVIA XR TV-k tulajdonosai számára.

  A BRAVIA XR jelölést az új Cognitive Processor XR processzorral felszerelt televíziók kapják. Ez úgy dolgozza fel a képeket és a hangot, hogy jobban tükrözze a valós emberi érzékelést. Az eredmény egy sokkal valósághűbb moziélmény lesz.

  Panasonic

  OLED TV

  A Panasonic OLED tévéi hollywoodi képet ígérnek. Sőt, egy opcionális Filmmaker módot is kínál, amely úgy állítja be a képfeldolgozást, hogy az pontosan úgy nézzen ki, ahogyan a filmkészítők tervezték. Ezért vezető hollywoodi rendezők, köztük Oscar-díjasok is ajánlják, és a Panasonic OLED TV-ket például Stefan Sonnenfeld, megannyi sikeres film színeffektjeinek felelőse is referenciaképernyőként használja. Ezek a televíziók többnyire négy modellsorozatra oszthatók, ilyenek például a LZ980E, LZ1000E, LZ1500E és LZ2000E modellek.

  LED TV

  A Panasonic rendszeresen két-három LED TV-modellt is piacra dob különböző képátlóval. Ilyenek például az LX650E, LX800E és LX940E sorozat. Bár mindezek a modellek az OLED TV-k olcsóbb alternatíváiként jellemezhetők, mégis nagyon érdekes funkciókat és nagyszerű képminőséget kínálnak. A felső kategóriás széria helyi fényerőszabályozással, 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával és modern HDMI 2.1-gyel rendelkezik. Nemcsak filmnézéshez biztosít kiváló képet, hanem a következő generációs konzolokon való játszáshoz is jól használható.

  Philips

  OLED TV

  Az OLED modellek hagyományosan a Philips TV-kínálatának csúcsát jelentik, mivel a legnagyobb kontrasztot és a legélénkebb színeket biztosítják. Minden modell 4K felbontást kínál 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával, 2021-től pedig HDMI 2.1-et, így az új PlayStation vagy Xbox teljes mértékben ki tudja használni az előnyöket. Az Ambilight funkció, amely a Philips exkluzív szolgáltatása, itt a legmagasabb négyoldalas változatban van jelen, kivéve a legolcsóbb OLED TV-ket, ahol az Ambilight háromoldalas.

  Modellek: 55OLED807, 65OLED818, 77OLED937

  Mini LED TV

  A prémium OLED modellek mellett a Philips prémium LCD TV-ket is kínál ezer zónás Mini LED háttérvilágítással és nagyon nagy maximális fényerővel. Ezek tehát rendkívül jó minőségű helyi fényerőszabályozással rendelkező televíziók. Az egyéb paraméterek és funkciók nagyon hasonlóak az OLED TV-khez. Vagyis: 120 Hz, HDMI 2.1 és négy- vagy háromoldalas Ambilight.

  Modellek: MiniLED 9636, MiniLED 9506

  LCD TV

  Ha spórolni szeretnél, akkor a Philips tévék kínálatában is találhatsz valamit, ha egy alap LCD/LED modellt keresel. De nem mindegyik TV nevezhető egyenesen "megfizethetőnek", mivel a család magasabb modelljei az OLED / Mini LED készülékek összes prémium tulajdonságával rendelkeznek, csak hagyományosabb képernyővel. Mindenképpen érdemes megemlíteni azokat a modelleket, amelyeket évek óta csak "The One"-ként emlegetnek. Középkategóriás televíziókról van szó, amelynek a Philips szerint minden mainstream felhasználó elvárásainak megfelelnek. Tehát ha nem akarsz túl sok időt tölteni a választással, akkor a "The One" a legkézenfekvőbb választás.

  Modellek: 43PUS8007, 50PUS8007, 55PUS8518, 65PUS7008

  TOP 3: Milyen tévét vegyünk, ha a legjobbat szeretnénk?

  Ha azon tűnődsz, milyen tévét válassz, ha kevés pénzből gazdálkodsz, és a legjobbat szeretnéd, összeállítottunk egy rövid válogatást a ma abszolút csúcsnak számító készülékekből.

  Samsung QN900C (Neo QLED 8K)

  Samsung QN900C (Neo QLED 8K)

  • 8K felbontás és páratlan kép
  • Neo QLED / Mini LED / csúcskategóriás helyi fényerőszabályozás
  • Nagy teljesítmény és hatékony upscaling

  A 8K tévék már tagadhatatlanul köztünk vannak, és nem meglepő módon ezek a legjobbak, amelyeket ma megvásárolhatsz. Ha úgy gondolod, hogy a 8K felbontás pazarlás az ilyen minőségű videótartalmak hiánya miatt, a Samsung QN900C bebizonyítja, hogy tévedsz. Ez azért van, mert AI-alapú felskálázással rendelkezik, amely olyan jól felskálázza a felbontást, hogy a 8K felbontást a lehető legteljesebb mértékben élvezheted. A Quantum Matrix Technology Pro technológiának köszönhetően a legsötétebb és legvilágosabb jelenetek során is láthatod az összes rejtett részletet. A HDMI 2.1-nek köszönhetően 120 Hz-es lejátszáskor is hihetetlen vizuális élményben lesz részed.

  Samsung QN900C Samsung televíziók
  LG 86QNED863

  LG 86QNED863

  • Prémium képernyő Mini LED háttérvilágítással
  • Speciális FILMMAKER MODE
  • Kiváló választás gamerek számára is (rendkívül alacsony bemeneti késleltetés)

  Az LG 86QNED863 TV bármilyen belső teret feldob. Ez nemcsak az ultravékony kialakításnak, hanem az abszolút kiváló képminőségnek is köszönhető. Az LQ QNED sorozatú TV nagy teljesítményű mélytanulási algoritmusokat használ a kontrasztarány javítására és a fényerő növelésére. Ami az élményt illeti, tetszeni fog a FILMMAKER MODE, melynek köszönhetően pontosan úgy nézheted a filmeket, ahogy azt a rendező elképzelte. Ez az üzemmód megőrzi az eredeti színeket, beállításokat és képkockasebességet, így a rendező eredeti vízióját tárja eléd. A gamerek azonban nemcsak a HDMI 2.1-nek és a 120 Hz-es képfrissítési frekvenciának örülhetnek, hanem ami a legfontosabb, a 10 ms alatti általános bemeneti késleltetésnek is, ami az egyik legalacsonyabb érték a mai 4K tévék között.

  LG 86QNED863 LG televíziók
  Sony Bravia XR-75X95L

  Sony Bravia XR-75X95L

  • XR Backlight Master Drive (több ezer háttérvilágítási dióda független vezérlése)
  • Google TV operációs rendszer
  • Prémium hangzás közvetlenül a tévéből

  Ha igazán gazdag színekre vágysz, érdemes fontolóra venned a Sony X95L sorozatú tévéjét. A Mini LED háttérvilágításnak köszönhetően teljesen magával ragadó élményt nyújt a szikrázóan tökéletes és mély feketékkel teli kép. Ez a TV a Creator Calibrated Mode, az IMAX Enhanced, a Dolby Vision és a Netflix Adaptive Calibrated Mode választékával rendelkezik, hogy tökéletesen jelenítse meg kedvenc tartalmaidat. Nem hagyhatjuk szó nélkül a prémium hangzás biztosító Acoustic Multi Audio+ technológiát sem, melynek köszönhetően úgy érezheted, hogy a hang pontosan a jelenetnek megfelelő helyről jön. A PlayStation 5 játékfunkciókat is biztosan értékelni fogod.

  Sony Bravia XR-75X95L Sony televíziók

  Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

  Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

  További információ
  Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
  P-DC1-WEB15