Oldal frissítése

Aktív vagy passzív hangfal?

Aktualizálva

Az aktív hangszóró saját erősítővel rendelkezik, amely be van építve a testébe. A passzív hangszóróhoz viszont külső erősítőre vagy vevőegységre van szükség. Szeretnél többet megtudni? Miben különböznek egymástól az aktív és a passzív hangszórók?

Aktív hangszórók

Az aktív hangszóró olyan hangszóró, amelynek a testébe be van építve az erősítő, így csak csatlakoztatnod kell egy hangforráshoz, akár vezetékkel, akár vezeték nélkül, és már hallgathatod is. Az aktív hangszóróknak beépített kliensei is lehetnek streaming szolgáltatásokhoz és internetes rádiókhoz, így az internetre csatlakoztatva azonnal számos különböző forrást hallgathatsz velük. Az aktív hangszórók közé tartoznak a számítógépes hangszórók is, akár hagyományos, akár stúdiómonitorok formájában. A mélynyomók szintén aktívak, néhány kivételtől eltekintve, és gyakran a kültéri hangszórók és nagy teljesítményű hangfalak (nagy helyiségek hangszórói) is.

Telefonos hangszórók Multiroom hangrendszerek Vezeték nélküli hangfalak Party hangfalak
Telefonos hangszórók Multiroom hangrendszerek Vezeték nélküli hangfalak Party hangfalak
PC hangszórók Hangfalak televízióhoz Stúdió hangfalak Nagy teljesítményű hangfalak
PC hangszórók Hangfalak televízióhoz Stúdió hangfalak Nagy teljesítményű hangfalak
Kültéri aktív hangfalak Hangasszisztensek Aktív Hi-Fi hangfalak Subwoofery
Kültéri aktív hangfalak Hangasszisztensek Aktív Hi-Fi hangfalak Mélynyomók

Passzív hangszórók

A passzív hangszórókat az otthoni kényelemben történő, jó minőségű, hangos és dinamikus zenehallgatásra tervezték, ezért nem alkalmasak gyakori hordozásra. A passzív hangszórók fő előnye, hogy egy külön erősítőn keresztül többféle forrás rájuk csatlakoztatható. Nem korlátoz le egy adott fajta csatlakozó, amellyel az aktív hangszórók már beépített állapotban rendelkeznek. A passzív hangszórókhoz (külön átalakítók) tartoznak az autós hangszórók és a beépített hangszórók is. A kültéri hangszórók és a Hi-Fi hangfalak is lehetnek passzívak.


Passzív Hi-Fi hangfalak Kültéri passzív hangfalak Beépítethető passzív hangszórók Autós hangszórók
Passzív Hi-Fi hangfalak Kültéri passzív hangfalak Beépítethető passzív hangszórók Autós hangszórók

Fogalomtár:

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB10