Egy kávé erős fűszeres ízvilággal, egy leheletnyi csokoládé és karamell tónussal. A szakértők a világ legjobb kávéjának tartják. A cibet kávé a származási helyét tekintve a Fülöp-szigetekről érkezett.
Az őrlemény durvaságát az elkészítés módja szerint variálhatjuk. Durvábbat használjunk, ha french pressben, finomabbat, ha mokka kávéfőzőben szeretnénk elkészíteni, nagyon finomat, ha eszpresszót szeretnénk belőle készíteni.
A cibet kávé különféleképp készíthető, eszpresszó esetében karos kávéfőzővel, de házi körülmények között felhasználható a french press vagy a kotyogós kávéfőző.
A frissen őrölt kávét fajtája szerint forrázzuk le 95 °C-os vízzel. A pontos hőfok betartása a cibet kávé esetében nagyon fontos. Emellett lényeges a helyes arány is, tehát 7 g kávé 170 ml vízre.
A cibet kávé különlegessége igazán egyedi. Ezt a kávét a cibetmacsa ürülékéből nyerik ki. És mivel a Fülöp-szigeteken nagyjából fél tonnányi ilyen kávé készül, ezért ez a világ legdrágább kávéja.
i
Érdekességek a kávé világából, kávéitalok receptjei és a kávé elkészítésének módszerei megtalálhatóak a Kávé-enciklopédiánkban.