Oldal frissítése

Xiaomi Redmi Note 11

Xiaomi Redmi Note 11 (BEMUTATÓ): praktikus és sokoldalú okostelefon

Teszt

Aktualizálva • Szerző: Jiří V. Matýsek

Tavaly, amikor lehetőségünk nyílt tesztelni az új Xiaomi Redmi Note 11 elődjét, a Redmi Note 10-et, csak dicsérni tudtuk. Egy megbízható okostelefon volt, és még mindig az, amely nem árul zsákbamacskát. Egy alsó középkategóriás zászlóshajó, amely még inkább stabilizálta a Xiaomi pozícióját ebben a kissé túlzsúfolt szegmensben. Mostanra pedig megérkezett a Redmi Note "tizenegy" is. Sokban hasonlít elődjére, bizonyos szempontból mégis más, de az biztos, hogy ez is egy megbízható középkategóriás okostelefon. Legalábbis ezt állítják a promóciós anyagok. Vajon megfelel ez a valóságnak? Bemutatónkból minden kérdésre választ kaphatsz.

Xiaomi Redmi Note 11 (BEMUTATÓ) - TARTALOM

 1. A Xiaomi Redmi Note 11-ben minden megvan, amire szükség lehet
 2. A Xiaomi Redmi Note 11 a praktikumot helyezi előtérbe a vonzerővel szemben
 3. A kijelző 90 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik, de lehetne jobb is
 4. A Redmi Note 11 teljesítménye zökkenőmentes, de ne legyenek túl nagy elvárásaid
 5. A Xiaomi Redmi Note 11 kamerája tökéletes a kirándulásokra
 6. A Xiaomi Redmi Note 11 akkumulátora jól bírja a strapát
 7. A Xiaomi Redmi Note 11 használata
 8. Xiaomi Redmi Note 11 vs. versenytársak
 9. Xiaomi Redmi Note 11 bemutató: általános értékelés
 10. Mit írtunk korábban a Xiaomi Redmi Note 11 okostelefonról?

A Xiaomi Redmi Note 11-ben minden megvan, amire szükség lehet

A Xiaomi Redmi Note 11 alapkonfigurációban érkezett 4 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel, szürke színben, amely a szimpatikus 86 990 Ft-os árcédulát viseli. Maga a csomagolás egy egyszerű fehér doboz a telefon képével, a gyártó logójával és a szükséges adatokkal. A telefonon kívül tartalmaz egy kulcsot a SIM-kártya "fiók" kinyitásához, egy csinos matt 33 W-os töltőt és egy USB-C/USB-A töltő/adatkábelt. A Xiaomi egy átlátszó szilikon tokot és egy kis olvasnivalót is mellékelt, amely a garanciális feltételeket, a biztonsági információkat és a Gyorsindítási útmutatót foglalja magába.

Xiaomi Redmi Note 11 bemutató - csomag
A Xiaomi Redmi Note 11 csomagolásának tartalma nem okoz meglepetést. Minden benne van, amire szükséged lehet.

Ez utóbbira valószínűleg nem lesz szükség, mivel a telefon tényleges üzembe helyezése meglehetősen intuitív, még egy műszaki ismeretekkel kevésbé rendelkező felhasználó is könnyen elboldogul vele. A dobozban található összes töltőanyag papír, ennek köszönhetően némileg leegyszerűsíti a szelektív hulladékgyűjtés kérdését. Csak a telefont védőfóliája készült műanyagból.

A Xiaomi Redmi Note 11 a praktikumot helyezi előtérbe a vonzerővel szemben

A tavalyi Redmi Note 10-hez képest a Xiaomi Redmi Note 11 a dizájn szempontjából jelentős változásokon esett át és azt kell, hogy mondjam, a javára vált. Egy lépéssel közelebb került a praktikusság felé. Az előlap alapvetően változatlan – végtére is a Xiaomi okostelefonok előlapja szinte egyforma – tehát vékony keret, valamivel nagyobb alsó rész, a kijelző felső részének közepén kivágás a szelfikamera számára.

Nagyobb változások a hátlapon figyelhetők meg. Ezúttal nem fényes üveget, hanem matt műanyagot kaptunk. Ez kiküszöböli az előd kapcsán felmerülő problémát, mégpedig azt, hogy (hacsak nem használsz tokot) a telefon gyorsan bepiszkolódik. A matt műanyag hátlap talán elvesztette a "luxus kinézetét", ezzel szemben inkább arról árulkodik, hogy ez elsősorban egy praktikus készülék, amely egyszerűen csak teszi a dolgát. Végül is IP53-as védettségi tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a telefon jól bírja az esőt. Ez ma már alapvető dolognak számít, mégis jobb, mint a semmi. A tavalyi modellhez képest azonban nem jelent újdonságot. A kameramodul viszont kevésbé domborodik ki, mint a Redmi Note 10 esetében.

Az új Xiaomi Redmi Note 11 készüléknél is kiegyenesítésre kerültek az élek, látszólag követve a tavalyi iPhone 12 által megszabott és az új iPhone 13 által tovább erősített irányvonalat. Ezzel, valamint a remek kiegyensúlyozással sikerült kiküszöbölni egy másik korábbi problémát, nevezetesen az instabil fogást. Az új készülék tökéletesen illeszkedik a kézbe, nem csúszik, a markolat stabil. A vezérlőgombok (az oldalsó gomb a gyors ujjlenyomat-olvasóval és a hangerőt szabályzó gombokkal kombinálva) együttesen a telefon jobb szélén találhatók, elérésük ergonomikus. A Xiaomi azonban már a tavalyi modellel is próbálkozott ezzel a kialakítással.

Xiaomi Redmi Note 11 bemutató - dizájn Xiaomi Redmi Note 11 bemutató - dizájn
A dizájn szempontjából a telefon egyértelművé teszi, hogy ez egy olyan készülék, amely nem kíván elkápráztatni, ehelyett inkább a funkcionalitást helyezi előtérbe.

A kijelző 90 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik, de lehetne jobb is

A tavalyi Xiaomi modell Super AMOLED kijelzővel lett ellátva. Az idei már "csak" AMOLED-del, és ez kicsit észre is vehető. Nem mintha bármi baj lenne vele, de az a hatás, amit a Redmi Note 10 kijelzőpanelje kiváltott, ebben az esetben már nem tapasztalható. A 2400×1080 pixeles felbontás, a 409 pixelsűrűség és a 6,43 hüvelykes képátló változatlan, a kijelzőn megjelenő kép mégis egy kicsit szürkébbnek tűnik. Ez talán a nagyon enyhe sárgás árnyalatnak tudható be, mely még maximális fényerő mellett sem tűnik el teljesen, ami kicsit zavaró lehet a szem számára. A kijelzőn felbukkanó elemek tényleges megjelenítése zökkenőmentes, a színvilág gazdag, az ikonok szélei élesek.

A 90 Hz-es képfrissítési frekvencia beállításának lehetősége egy jelentős előrelépés. Nagy ugrás ez az alapértelmezett 60 Hz-ről (ami a tavalyi modellt jellemzi), a különbség jól látható, én mindenképpen a magasabb képfrissítési frekvenciát ajánlom. Nem fogyasztja nagyon az akkumulátor energiáját, a képminőség azonban sokkal jobb. Rendelkezésre áll egy sötét üzemmód automatikus időzítési lehetőséggel, valamint egy olvasási mód is, amely korlátozza a kék fény kibocsátását. Még az indítás is automatizálható, tehát beállítható egy adott időpontra. Hasznos funkció.

Xiaomi Redmi Note 11 bemutató - képernyőfotó Xiaomi Redmi Note 11 bemutató - képernyőfotó Xiaomi Redmi Note 11 bemutató - képernyőfotó
A Xiaomi Redmi Note 11 az Android 11 rendszerre támaszkodik.

A Redmi Note 11 teljesítménye zökkenőmentes, de ne legyenek túl nagy elvárásaid

A teljesítmény szempontjából a Xiaomi Redmi Note 11 példásan középkategóriás. Nem számít bajnoknak, ugyanakkor nem tartozik azon telefonok közé, amelyek lassúságukkal kínozzák a felhasználókat. A készülék szívében a Qualcomm Snapdragon 680 4G lapkakészlet (nyolcmagos, 4x2,4 GHz Kryo 265 Gold és 4x1,9 GHz Kryo 265 Silver) található, amely 4 GB RAM-mal dolgozik együtt, ami további 2 GB-tal bővíthető a felhasználói tárhely rovására. Alapból 128 GB áll rendelkezésre, a rendszer és az előtelepített alkalmazások ebből ki is harapnak valamennyit, így a beüzemeléskor mintegy 90 GB áll szabadon.

A teljesítmény normál és kevésbé igényes használatra minden kétséget kizáróan megfelel. A telefon semmilyen módon nem akad el a felhasználói felület böngészése, a közösségi hálózatokon való görgetés, illetve a kommunikáció közben, és minden úgy mozog, ahogyan mozognia kell. Ugyanez vonatkozik az alkalmi játszásokra is, de ebben az esetben már számítani kell arra, hogy a telefon egy kicsit felmelegszik. A hardver meglepő kecsességgel kezeli az Asphalt 9 klasszikus versenyjátékot. Egyébként nem szembesültem említésre méltó teljesítménnyel kapcsolatos problémákkal. A Redmi Note 11 a definíció szerint egy olyan telefon, amelyet nem igényes használatra, professzionális játszásra és igényes szoftverek használatára terveztek. Ha ennek megfelelően használod a telefont, zökkenőmentes működésre számíthatsz.

i Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (MINDEN, AMIT TUDUNK)

A Xiaomi Redmi Note 11 kamerája tökéletes a kirándulásokra

A kamera papíron nagyjából maradt a régi. A legjelentősebb változás az 50 Mpx-es fő érzékelő (korábban 48 Mpx volt). Egy 8 Mpx-es ultraszéles látószögű érzékelő 118°-os látószöggel, egy 2 Mpx-es makró és egy 2 Mpx-es mélységérzékelő teszi teljessé a kínálatot. Így egy széles körben használt négyes kamerarendszert kapunk.

Az eredmények nem okoztak meglepetéseket. Valójában a Redmi Note 11 kameráját némi túlzással "kirándulókamerának" is nevezhetnénk: fényes napsütésben a fotók nagyszerűek, kellőképpen kontrasztosak, színeiben gazdagok és részletesek. Gyengébb fényviszonyok között a minőség romlik, de nem vészesen. Az így kapott fotók összességében véve jók, szóval pillanatképek készítésére tökéletes.

Xiaomi Redmi Note 11 bemutató - kamera
Jó képek készítéséhez a kamerának megfelelő fényviszonyokra van szüksége.

Kellemesen csalódtam a makróban, amely a 2 megapixel ellenére meglepően tisztességes fotókat készít, de ez inkább csak alkalmi szórakozásra alkalmas. Kár, hogy kissé nehézkes az elérése. Nem a szokásos Photo Modes sávban található, sem ugyanennek a sávnak a More részében, amely többek között az éjszakai üzemmódot rejti el, meglehetősen átlagos vagy átlag alatti eredményekkel, hanem az egyéb beállítások és effektek közé lett elrejtve. Az egyéb felvételi módok között találjuk a Portré, a Videó és a PRO opciót is, amely mélyebb képbeállításokat tesz lehetővé. Továbbá rendelkezésre áll még dokumentumszkennelés, panoráma, gyors- és lassított felvétel, valamint 50Mpx-es mód is.

Természetesen a zoom csak digitális, melynek eredményei meglehetősen átlagosak. 2x-nél nagyobb zoom mellet már csak kompromisszumokkal használható. A videófelvételek 720p vagy 1080p felbontásban készíthetők, az eredmény itt is leginkább a fényviszonyokon múlik. A képstabilizálás, ahogyan az várható volt, csak elektronikus. Megbízhatóan működik, emellett a pontos autofókuszt is meg kell, hogy dicsérjem. A Xiaomi Redmi Note 11 kameraszoftvere jól értékeli a jelenetet, pontosan méri fel, hogy mi (valószínűleg) a legfontosabb dolog a felvételen.

Xiaomi Redmi Note 11 - mintaképek

Xiaomi Redmi Note 11 bemutató - galéria Xiaomi Redmi Note 11 bemutató - galéria Xiaomi Redmi Note 11 bemutató - galéria Xiaomi Redmi Note 11 bemutató - galéria Xiaomi Redmi Note 11 bemutató - galéria Xiaomi Redmi Note 11 bemutató - galéria

A Xiaomi Redmi Note 11 akkumulátora jól bírja a strapát

Az akkumulátor üzemideje napjainkban az egyik legfontosabb paraméter a mobiltelefonok esetében. Ebben a tekintetben a Redmi Note 11 nem marad el elődjétől. Az 5000 mAh-s akkumulátor normál használat mellett nagyon hosszú ideig bírja. Az átlagos használat, tehát az internetböngészés, telefonhívások, azonnali üzenetküldés, alkalmi fotózások, néhány YouTube-videó vagy zenei streaming-szolgáltatások használata csak lassan meríti a telefon akkumulátorát. Könnyen el lehet vele érni akár másfél-két napos üzemidőt is. De hosszabb időszakokat is könnyen kibír, például hétvégén vagy egyéb olyan időszakokban, amikor nem nyúlsz olyan gyakran a telefonodhoz.

És ha egyszer tényleg elfogy az energia, akkor ott a 33 W-os gyorstöltés. Ez manapság eléggé standard, és el is várható, ha viszont hiányozna, az elég nagy foltot hagyna maga után a telefon értékelésén. A 33 W a telefont 0-ról 100%-os állapotra egy óra alatt tölti fel. Ez mindenképpen egy jó teljesítmény, tisztességes javulás a tavalyi modellhez képest, amely egy és negyed óra alatt töltődik fel.

i Google Pixel 6 review: több mint egy csodálatos fényképezőgép?

A Xiaomi Redmi Note 11 használata

Ha nem vársz csodákat a hardveres teljesítmény tekintetében, akkor tökéletesen elégedett leszel a Xiaomi Redmi Note 11-gyel. A megbízható hardverrel kéz a kézben jár az Android 11 és a MIUI 13. Minden tökéletesen be van hangolva, óramű pontossággal fut. Egy Xiaomi felhasználó egyből otthonos környezetben találja magát, de a más márkáktól átpártoló felhasználók is hamar eligazodnak majd a felhasználói felületen.

Egy megjegyzésem azonban mégis lenne a szoftverrel kapcsolatban: a Xiaomi Redmi Note 11-ben már előre feltelepített alkalmazások egész sorával találjuk magunkat szemben. Néhány közülük hasznos (pl. Spotify, Netflix, Facebook, TikTok, Booking.com), ezeket előbb-utóbb úgyis feltelepítenénk. A többi viszont olyan extra alkalmazások, mint az Amazon vagy az AliExpress. Számos játék is rendelkezésre áll, szerencsére ezek gond nélkül eltávolíthatók.

A Xiaomi továbbra is ragaszkodik a klasszikus 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozóhoz. A Redmi Note esetében a telefonos fizetésekhez szükséges NFC sem hiányzik, sajnos azonban a modern 5G hálózatok támogatására már nem maradt hely. Ez valószínűleg valami olyasmi, ami túl sok egy alsó középkategóriás készüléknek.

Xiaomi Redmi Note 11 bemutató - előlapi kamera
A szelfikamera megfelelő körülmények között elfogadható eredményeket kínál, a hangszórók meglepő módon sztereó hangzásúak.

Xiaomi Redmi Note 11 vs. versenytársak

Az alsó középkategória kissé szűkös, gyakorlatilag minden nagyobb gyártó megpróbál valamilyen módon gyökeret ereszteni ebben a népszerű kategóriában, éppen ezért az új Xiaomi Redmi Note 11 körül rengeteg versenytárs nyüzsög. Ott van például a nehézsúlyú, magasan értékelt Realme 8, mely ugyan drágább, de 6 GB RAM-ot és papíron jobb kamerát kínál.

Paraméterek szempontjából a Xiaomi Redmi Note 11 közvetlen versenytársa a Samsung Galaxy A22, amely a kamera tekintetében kissé alul marad (a fő érzékelő 48 megapixeles), másrészt viszont csábító lehet benne az 5G hálózati támogatás. Ebből adódóan a Redmi Note 11 a konkurenciához viszonyítva elsősorban az alacsonyabb árának köszönhetően kerül előtérbe. Másrészt egyes felhasználók számára az 5G hiánya vagy az egy fokkal rosszabb teljesítmény ebben az esetben lényeges lehet, és hajlandóak is ezért felárat fizetni. De ha egy remek telefont keresel nagyszerű ár-teljesítmény aránnyal, és ezért hajlandó vagy kisebb kompromisszumokat kötni, akkor biztosan nem fogsz rosszul járni az új Redmi Note 11-gyel.

Xiaomi Redmi Note 11 bemutató: általános értékelés

Xiaomi Redmi Note 11; bemutató

Xiaomi Redmi Note 11

Mobiltelefonok

A Xiaomi példamutató módon foglalja el helyét az alsó kategóriában. A Redmi Note 11 egy praktikus telefon, amely pontosan azt teszi, amit ígér, és azt jól is teszi. Egy megfizethető készülék megbízható hardverrel és olyan dizájnnal, amely a praktikumot helyezi előtérbe az első osztályú káprázat helyett. Az pedig, hogy műanyag borítást kapott, ebben az esetben egyáltalán nem számít.

Előnyök

 • Visszafogott dizájn
 • Matt hátlap
 • Hosszú akkumulátor-üzemidő
 • Meglepően tisztességes makró
 • NFC
 • 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozó

Hátrányok

 • A kamerának jó fényviszonyokra van szüksége
 • A kijelző lehetne jobb is
 • Nagy terhelés alatt felmelegszik
i Ezek is érdekelhetnek:

A végső ítélet az új Xiaomi Redmi Note 11 értékelése kapcsán elég egyértelmű. A Xiaomi jó abban, amit csinál, a Redmi sorozat új tagjával sem tette kockára a hírnevét. Alsó középkategóriás modellként rendkívül kedvező árcédulával és csábító funkciókkal rendelkezik, nehéz benne hibát találni. Más, drágább telefonokkal összehasonlítani pedig rövidlátó és mindenekelőtt igazságtalan lenne. A Xiaomi Redmi Note 11 a maga kategóriájában mindenképpen jól megállja a helyét.

Mit írtunk korábban a Xiaomi Redmi Note 11 okostelefonról?

A Xiaomi újra visszatért népszerű Redmi almárkájával, a friss és várva várt Xiaomi Redmi Note 11 széria lassan az európai piacokra is megérkezik. A Xiaomi ezúttal is a jól bevált középkategóriát célozza meg és négy új modellt jelentett be: az alap Redmi Note 11-et, a Redmi Note 11S kissé eltérő változatot és végül a széria csúcsát, a Redmi Note 11 Pro-t, amely 5G változatban is elérhető. A jó hír az, hogy valamennyi modell a magyar piacra is megérkezik. De erre majd még visszatérünk, lássuk az új készülékeket.

Xiaomi Redmi Note 11

Xiaomi Redmi Note 11 (BEMUTATÓ) - TARTALOM

 1. A Xiaomi Redmi Note 11 sorozat: szimpatikus árcédula és meglepő felszereltség
 2. Xiaomi Redmi Note 11: az alapmodell, amely nem tud csalódást okozni
 3. Redmi Note 11S: jobb kamera és több RAM memória
 4. Redmi Note 11 Pro / Pro 5G: középkategóriás készülék, igényes felhasználóknak
 5. A Xiaomi Redmi Note 11 sorozat összehasonlításban
 6. Xiaomi Redmi Note 11: ár és elérhetőség

A Xiaomi Redmi Note 11 sorozat: szimpatikus árcédula és meglepő felszereltség

A Xiaomi Redmi Note 11 sorozat a következő evolúciója annak, amiben a Xiaomi már régóta erős. Ismét olyan telefonokat mutat be nekünk, amelyek elérhető árcédulával és olyan felszereltséggel rendelkeznek, hogy a 150 ezer forint alatti telefonok árszintjén igazán vonzónak tűnnek. A nagyszerű ár-teljesítmény arány bizonyos szempontból már egy kissé elcsépelt marketing közhelynek számít. A Xiaomi esetében azonban ez puszta tény, és valószínűleg a valóság legmeggyőzőbb leírása is.

Xiaomi Redmi Note 11: az alapmodell, amely nem tud csalódást okozni

A négy modell közül először az alapmodellt, a Xiaomi Redmi Note 11-et mutatjuk be. A telefont, melynek ára 75 ezer forint körül fog mozogni, sikerült olyan felszereltséggel ellátni, hogy az semmiképpen sem okoz csalódást. Legalábbis a középkategóriás telefonok területén, ahol a felhasználóknak nincs igényük számtalan technológiai kütyüre, helyette inkább egy megbízható, jó teljesítményű készüléket szeretnének.

A Xiaomi már az előző Redmi Note 10 szériával is megmutatta, hogy képes igazán jó kijelzőkkel felszerelni a telefonjait, amelyekre öröm ránézni - ezt már a tavalyi Redmi Note 10-zel is egyértelműen bizonyította és valószínűleg ez ebben az esetben sem lesz másképp, bár a kijelző a paramétereit tekintve némileg romlott. Az előző verzióhoz képest csak AMOLED (nem Super AMOLED) kijelzőt kapott. A képátlója ugyanaz, 6,43", de a finomság csak 409 ppi. A 90 Hz-es képfrissítési frekvencia azonban kellemes használatot biztosít.

Dicséretes, hogy a telefon IP53-as védettségi fokozattal rendelkezik, azaz por és fröccsenő víz elleni védelemmel, ami ebben az árkategóriában biztosan nem szokványos, valamint NFC-vel is rendelkezik. A Redmi Note 11 tehát lehetővé teszi a mobilfizetést, ami egyértelműen az egyik főbb vonzereje.

Xiaomi Redmi Note 11
A Xiaomi Redmi Note 11 az érdekes felszereltség és az elfogadható ár ötvözete.

A hardver tekintetében csak 4 GB RAM-ra számíthatunk, de az egy Qualcomm Snapdragon 680 processzorral összhangban dolgozik majd, ami normál használatra bőven elegendő. A teljesítmény szempontjából tehát hasonlít az elődjére, a Redmi Note 10-re. 128 GB felhasználói adatmennyiségre van felkészítve, de a memóriakártya használatának lehetősége sem marad el. A Xiaomi Redmi Note 11 Android 11-en MIUI 13-at futtat. Az energiaellátásról egy szimpatikus, 5000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, mely 33W-os gyorstöltéssel tölthető.

A Redmi Note 11 kamerarendszerének központjában egy autófókusszal ellátott 50MP-es fő érzékelő áll. Ezt egy 8Mpx-es ultraszéles látószögű érzékelő, egy 2Mpx-es makró- és egy ugyanekkora felbontású mélységélesség-érzékelő egészíti ki. A fő érzékelő valamivel nagyobb felbontásától eltekintve gyakorlatilag azonos kameraparaméterek kapunk. Hogy a Xiaomi javított-e a fotózás szoftverén, és így legalább részben kiküszöbölte-e az előző modell hibáit (pocsék eredmények éjszaka és gyenge fényviszonyok között), az még nem derült ki. A szelfizéshez egy 13 megapixeles kamera áll rendelkezésre. A biztonságról az oldalsó gombban található gyors ujjlenyomat-olvasó gondoskodik. A zenehallgatás szerelmesei biztosan értékelni fogják a sztereó hangszórókat és a fülhallgató csatlakozóját.

Érdekes lehet még, hogy a Redmi Note 11 minden méretben egy milliméterrel kisebb (159,9 × 73,9 × 8,1 mm), mint a Note 10. Az akkumulátor ugyanaz, akárcsak a sztereó hangszórók. Mi a különbség? Papíron ígéretesebb processzor és kamera, NFC és AMOLED, nem Super AMOLED kijelző. Azonban 90 Hz-es képfrissítési frekvenciát kínál.

i

Samsung Galaxy S22 (BEMUTATÓ): az Androidok királya visszatér?

Redmi Note 11S: jobb kamera és több RAM memória

Az S betűt nevében hordozó modell csak apró részletekben különbözik az alapmodelltől és paradox módon van, ahol alul marad - például a Mediatek Helio G96 lapkakészletével, amely 12 nm-es technológiával készül. Máshol utoléri, sőt felülmúlja az alap Redmi Note 11-et.

Xiaomi Redmi 11S
A Xiaomi Redmi 11S elsősorban a 108 megapixeles kamerájával tűnik ki a tömegből.

Jelentős különbség a nagyobb RAM, ami alapesetben 6 GB (64 vagy 128 GB tárhellyel), de létezik 8 GB RAM-mal felszerelt konfiguráció is (128 GB tárhellyel). Papíron a kamera is jobb, a fő érzékelő 108MP-es. A többi érzékelő, a 8Mpx-es ultraszéles, a 2Mpx-es makró és a 2Mpx-es mélységérzékelő, változatlan marad. A szelfikamera terén némi pozitív irányú változás történt – 16Mpx felbontású és sikerült meglehetősen feltünésmentesen a kijelzőbe rejteni.

Szintén megmaradt az IP53-as tanúsítvánnyal rendelkező tartósság, a 6,43 hüvelykes AMOLED kijelző, az oldalsó gombban elhelyezett ujjlenyomat-olvasó és az 5000 mAh kapacitású akkumulátor 33 W-os gyorstöltéssel. Ráadásul milliméterre pontosan megegyeznek a méretek és az egyéb felszereltségek, beleértve a fejhallgató-csatlakozót és az NFC-t is.

i

Xiaomi 12 és 12 Pro (BEMUTATÓ): új chipset, kiváló kamera és villámgyors töltés

Redmi Note 11 Pro / Pro 5G: középkategóriás készülék, igényes felhasználóknak

A sorozat csúcsmodellje, a Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G hálózati támogatással és anélkül is megvásárolható. Ezt tükrözi a különböző chipkészlet, de mindkettő hasonló teljesítményű. Az első esetben, tehát az 5G nélküli telefon Mediatek Helio G96 lapkakészlettel van felszerelve, az 5G-s változat Snapdragon 695 5G-t rejt magában. Egyébként a két változat olyan hasonló, mint két tojás. Az alapmodellhez képes pedig több memóriakonfigurációt és jobb főkamerát kínál. Külalak tekintetében nehéz letagadni a legújabb iPhone-ok inspirációját, ami különösen a hangsúlyosabb oldalsó élekben nyilvánul meg.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro
Formatervezés szempontjából a Xiaomi Redmi Note 11 Pro részben az új iPhone-okból merít ihletet.

A Redmi Note 11 és 11S alapmodellhez képest a Redmi Note 11 Pro és Pro+ mérete nagyobb, a kijelző immár 6,68 hüvelyk képátlójú, 2400×1 080 pixeles felbontású, Super AMOLED panel. A kijelző védelméről a Corning Gorilla Glass 5 gondoskodik. A védelmi szint itt is IP53 minősítésű, azaz por- és fröccsenés elleni védelemmel rendelkezik. A telefonok háromféle memóriakonfigurációban lesznek kaphatók:

 • 6 GB RAM + 64 GB belső tárhely
 • 6 GB RAM + 128 GB belső tárhely
 • 8 GB RAM + 128 GB belső tárhely

Papíron a főkamera lényegesen jobb, és 108 megapixeles felbontást kínál. Ezt követi egy 8Mpx-es ultraszéles látószögű érzékelő és egy 2Mpx-es makróérzékelő. Az 5G támogatás nélküli modell mélységérzékelőt is kap, ami az 5G-s változatban nem található meg.

Az alapmodellel összhangban a Redmi Note 11 Pro / Pro 5G is 5000mAh-s akkumulátort kap, amely szintén támogatja a gyorstöltést, de ezúttal már 67W-on. A sztereó hangszórók jól szolgálnak filmnézés és zenehallgatás közben. Ne feledkezzünk meg az NFC-ről és a 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozóról sem.

A Xiaomi Redmi Note 11 sorozat összehasonlításban

Az alábbi táblázatban összehasonlítjuk az új széria egyes modelljeinek fontosabb paramétereit.

Paraméterek/Modell Xiaomi Redmi Note 11 Xiaomi Redmi Note 11S Xiaomi Redmi Note 11 Pro Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G
Kijelző 6,43" (20 : 9) 6,43" (20 : 9) 6,67" (20 : 9) 6,67" (20 : 9)
2 400 × 1 080 px, 399 ppi 2 400 × 1 080 px, 399 ppi 2 400 × 1 080 px, 395 ppi 2 400 × 1 080 px, 395 ppi
AMOLED AMOLED Super AMOLED Super AMOLED
Hátlapi kamera fő: 50 Mpx, f/1,8, Full HD, 30 fps fő: 108 Mpx, f/1,8, Full HD, 30 fps fő: 108 Mpx, f/1,8, Full HD, 30 fps fő: 108 Mpx, f/1,8, Full HD, 30 fps
ultraszéles: 8 Mpx, f/2,2, 118°, Full HD videó, 30 fps ultraszéles: 8 Mpx, f/2,2, 118°, Full HD videó, 30 fps ultraszéles: 8 Mpx, f/2,2, 118°, Full HD videó, 30 fps ultraszéles: 8 Mpx, f/2,2, 118°, Full HD videó, 30 fps
makró: 2 Mpx, f/2,4 makró: 2 Mpx, f/2,4 makró: 2 Mpx, f/2,4 makró: 2 Mpx, f/2,4
mélységérzékelő: 2 Mpx mélységérzékelő: 2 Mpx mélységérzékelő: 2 Mpx
Előlapi
kamera
13 Mpx, f/2,4,
Full HD videó, 30 fps
16 Mpx, f/2,0,
Full HD videó, 30 fps
16 Mpx, f/2,0,
Full HD videó, 30 fps
16 Mpx, f/2,0, Full HD videó, 30 fps
Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 680,
nyolcmagos
Mediatek Helio G96,
nyolcmagos
Mediatek Helio G96,
nyolcmagos
Qualcomm Snapdragon 695 5G, nyolcmagos
GPU Adreno 610 Mali-G57 MC2 Mali-G57 MC2 Adreno 619
RAM 4/6 GB 6/8 GB 6/8 GB 6/8 GB
Belső
tárhely
64/128 GB, microSD 64/128 GB, microSD 64/128 GB, microSD 512 GB-ig 64/128 GB, microSD 512 GB-ig
Operációs
rendszer
Android 11 Android 11 Android 11 Android 11
5G támogatás
Akkumulátor 5 000 mAh 5 000 mAh 5 000 mAh 5 000 mAh
gyorstöltés / kábel nélküli töltés: 33W/- gyorstöltés / kábel nélküli töltés: 33W/- gyorstöltés / kábel nélküli töltés: 67W/- gyorstöltés / kábel nélküli töltés: 67W/-
USB-C
3,5mm jack
IP védelem por- és fröccsenés
elleni védelem
por- és fröccsenés
elleni védelem
por- és fröccsenés
elleni védelem
por- és fröccsenés
elleni védelem
Hangszórók sztereó sztereó sztereó sztereó
Méretek 159,9 × 73,9 × 8,1 mm 159,9 × 73,9 × 8,1 mm 164,2 × 76,1 × 8,1 mm 164,2 × 76,1 × 8,1 mm
Súly 179 g 179 g 202 g 202 g
Ár 160 EUR* 320 EUR* 370 EUR* 290 EUR*
*Az árak becsült árak.

Xiaomi Redmi Note 11: ár és elérhetőség

A Xiaomi Redmi Note 11 sorozatot január 26-án mutatták be (a bemutatóról készült videót alább meg is nézheted), az egyes modellek pedig fokozatosan kerülnek be az európai piacokra, így a magyar piacra is. Február 9. óta a Xiaomi Redmi Note 11 alapváltozata már elérhetővé vált sok helyen a világban, nálunk azonban még várat magára. A többi telefon, azaz a Redmi Note 11S, Redmi Note 11 Pro és Redmi Note 11 Pro 5G megjelenése még kicsit odébb van, de várhatóan február végére ez megváltozik.

A Xiaomi Redmi 11 leleplezése

Az új telefoncsaládot január 26-án mutatták be. A világszerte közvetített eseményről készült felvételeket alább tekintheted meg.

i Ezek is érdekelhetnek:

A Xiaomi Redmi Note 11 sorozat a Xiaomi mobiltelefon-család legújabb tagja. És pontosan azt nyújtja, amit a középkategória királyától elvárnánk: jó megjelenés, technikailag felszerelt, és ami a legfontosabb, elérhető árcédula.


Xiaomi Redmi Note 11 Mobiltelefonok

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB15