Oldal frissítése

Sony WH-1000XM5 (BEMUTATÓ): az év fejhallgatója a népszerű japán gyártótól?

A Sony WH-1000XM5 vezeték nélküli fejhallgató-sorozat a szegmensen belül már most is az abszolút csúcskategóriának számít. Minden eddigi modell kapcsán csak szuperlatívuszokban beszélhettünk és nagyon úgy fest, hogy a legújabb Sony WH-1000XM5 sem lesz ez alól kivétel. A méltán népszerű japán gyártó minden elképzelhető módon továbbfejlesztette, ezáltal új szintre emelte a fejhallgatóját.

Sony WH-1000XM5

Sony WH-1000XM5: csúcsminőség, mint mindig

Ha a Sony termékeit választod, egy olyan jól bevált márkára támaszkodhatsz, amely a minőségi hangzásával már eddig is rengeteg rajongót szerzett magának - még a legigényesebb felhasználók szívébe is belopta magát. Azonban a Sony szerencsére nem ül a babérjain, idén is feljavította a WH-1000XM5-öt, egy olyan sorozat képviselőjét, amely minden évben rendszeresen a fejhallgatók toplistáin jelenik meg.

A legújabb Sony WH-1000XM5 fejhallgató, amely klasszikus fekete és elegáns ezüst színben is kapható, ezúttal némileg újragondolt dizájnnal érkezik. Első ránézésre ugyan könnyen felismerhető a nagyméretű fülkagylóiról, amelyek tágas érintőfelületekkel rendelkeznek, ezáltal könnyű kezelhetőséget biztosítanak. Idén azonban kifinomult fejhidat kapott, melynek hosszúsága értelemszerűen tetszés szerint állítható. A híd meglepően jó rugalmassággal bír - szabadon csavargatható és hajlítható -, ráadásul teljes belső felületén párnázott.

Sony WH-1000XM5 fejhallgató Sony WH-1000XM5 fejhallgató

Természetesen a füleid köré is megfelelő "párnácskákat" kapsz, melyek újonnan kifejlesztett puha, remekül illeszkedő bőrből készültek. Szépen körülöleli a fület, nem nyom sehol, elsődleges gátat szab a környezeti zajoknak. Egyértelmű, hogy a Sony WH-1000XM5 fejhallgató alkotóinak törekvései a maximális kényelemre irányultak. A könnyű, 250 grammos súlyának köszönhetően viselete alig érezhető.

A Sony WH-1000XM5 vezérlése teljesen intuitív

Az új Sony WH-1000XM5 fejhallgató kezelőfelülete tulajdonképpen maradt a régi. Rendelkezésre áll egy gomb a fejhallgató bekapcsolásához és párosításához, valamint egy második gomb az ANC üzemmódok váltásához. A többiről az érintőgombok gondoskodnak, melyek segítségével tökéletesen intuitív módon görgethetsz a zeneszámok között, változtathatod a hangerőt, megállíthatod a lejátszást és fogadhatod a bejövő hívásokat.

Az új WH-1000XM5 másik nagy előnye az autonómia. A fejhallgató és a mobiltelefon párosítását követően, ami tíz másodperc alatt elvégezhető, alig kell a telefonodra nézned. Nem hiányzik belőle a Google Assistant és az Alexa hangalapú asszisztensek támogatása sem. Ami magát a kapcsolatot illeti, amely a Bluetooth 5.2 technológiára támaszkodik, érdemes megjegyezni, hogy a fejhallgató több eszközzel is párosítható (például egy telefonnal és egy laptoppal) és az egyes eszközök automatikusan csatlakoznak. A lejátszás pedig automatikusan megszakad, ha leveszed a fejedről a fejhallgatót.

A Sony WH-1000XM5 fejhallgató ANC funkciója mondhatni hangbuborékba zár

Amint arra már fentebb utaltunk a Sony WH-1000XM5 fejhallgató kialakításával kapcsolatban, a környezeti zajokkal szemben az elsődleges akadályt maga a fülkagyló jelenti. A zavartalan zenehallgatás azonban főleg az ANC funkciónak köszönhető, amit a Sony ismét új szintre emelt. A gyártó a technológiáját az eddigi legjobbnak titulálta, és ebben kétségtelenül van is valami. A környezeti zajokat a fülkagylókon található négy mikrofon veszi fel, így nagyobb mennyiségű információt - tömegközlekedés, repülőgép, nagyvárosi zaj, irodai nyüzsgés - képes befogadni, és ami a lényeg, kiszűrni. Semmi sem fog megzavarni.

Sony WH-1000XM5

Emellett az ANC ezentúl automatikusan optimalizálódik a környezethez, például felismeri, ha beszélsz. Ebben az esetben az ANC hatása elnémul, így természetes interakcióba tudsz lépni a környezeteddel anélkül, hogy le kellene venned a fejhallgatót a fejedről. Ha szükséges, a Sony Headphones Connect mobilalkalmazásban (elérhető iOS és Android rendszerre) kikapcsolhatod ezt a funkciót, tetszés szerint válthatsz a teljes ANC vagy az áteresztő környezeti mód között. Számszerűsítve a továbbfejlesztett ANC képességeit, a fejhallgató a környezettől függően körülbelül a zajok 60-90%-át szűri ki. Ez minden szempontból nagyszerűnek mondható, a Sony-nak sikerült egy újabb hatalmas lépést tennie ezen a területen.

Sony WH-1000XM5

A Sony WH-1000XM5 készülékkel az összes zenei műfajt élvezheted

A kiváló hangminőségről a 30 mm-es hangszóróegységek gondoskodnak, melyek szénszálas kompozit anyagból készülnek, ami könnyű súlyt és nagy merevségű kupolát eredményez, mindemellett javítja a hang tisztaságát, különösen a magas frekvenciatartományokban. Összességében véve a hangzás rendkívül gazdag, basszusokban erős, a közép- és magas tartományban tiszta és torzulásmentes.

A különböző zenei műfajokat és stílusokat még alapbeállításban is élvezhetően szólaltatja meg. A Sony Headphones Connect alkalmazás azonban további hangbeállításokat kínál, melyek segítségével könnyedén testre szabhatod a fejhallgató hangzását. A Sony WH-1000XM5 fejhallgató hangereje is meglepetést okoz, hiszen akár egy Bluetooth hangszóróval is képes felvenni a versenyt, de ekkora hangerőn nyilván ritkán fogod használni.

A hands-free hívásokhoz használt mikrofonok minősége is nagyszerű, amelyek környezeti zajszűrést is alkalmaznak, így a beszéd tökéletesen érthető lesz, azt semmilyen módon nem zavarja meg semmi.

Sony WH-1000XM5

30 órányi üzemidő

A Sony WH-1000XM5 fejhallgató akkumulátora semmit nem változott a korábbi modellhez képest. A 30 órás akkumulátor-üzemidő egyetlen töltéssel - aktív környezeti zajszűréssel - tökéletesen megfelelőnek számít. Átlagos használat mellett legfeljebb kéthetente egyszer kell újratölteni a készüléket, de ha váratlanul mégis lemerül, csak csatlakoztasd rá a töltőt három percre, így újabb három órányi zenehallgatást biztosít.

i Ezek is érdekelhetnek:

A Sony WH-1000XM5 kétségtelenül az év fejhallgatója cím legújabb jelöltje. Lehengerlő hangzás, nagyszerű akkumulátor-üzemidő, kiváló ANC, hasznos funkciók és modern dizájn. A Sony nem hagyott fel a zászlóshajó fejhallgató modelljének továbbfejlesztésével és tökéletesítésével. Ha korábban már elnyerte a tetszésedet ez a termékcsalád és a régebbi fejhallgatód már kezd elhasználódni, mindenképpen válaszd a WH-1000XM5-öt. Nem fogsz benne csalódni.

Sony WH-1000XM5 Sony fej- és fülhallgatók

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20