Oldal frissítése

A legújabb hajlítható telefonok: a csúcsteljesítményű Samsung Galaxy Z Flip4 és Z Fold4

Aktualizálva • Szerző: Ondřej Chabr

A Samsung ismét megörvendezteti a Galaxy sorozat rajongóit. A Galaxy S22 sorozat modelljei után, amelyeket a vállalat az év elején mutatott be, most a modern, hajlítható Samsung Galaxy Z Flip4 és Samsung Galaxy Z Fold4 modellek kerültek terítékre. Első ránézésre könnyű összetéveszteni őket a tavalyi generációval, de ne essünk bele ebbe a hibába. Milyen újdonságokat tartogat a Samsung? Olvass tovább és megtudhatod.

i

Samsung Galaxy Z Flip4 és Z Fold4 előrendelési bónusz

Rendeld elő az új Samsung Galaxy Z Flip4 hajlítható telefont és szerezd meg a ráadás 60 000 forint értékű, Samsung Galaxy Z Fold4 előrendelése esetén pedig 80 000 forint értékű készülékbeszámítási kedvezményt.*

Mely modellekre érvényes a kedvezmény és mik a feltételek?

A promóció a következő modellekre vonatkozik:

Milyen összegű előrendelési bónuszt kaphatsz?

A promóció keretében, Samsung Galaxy Z Flip4 vásárlása esetén a használt készüléked beszámítási értékén felül további 60 000 forint, Samsung Galaxy Z Fold4 készülék vásárlása esetén pedig 80 000 forint bónuszt kaphatsz.

Hogyan szerezheted meg a bónuszt?

Rendeld elő a fent felsorolt telefonok egyikét 2022. augusztus 10. és 25. között az Alza.hu oldalán. A vásárlástól számított 7 napon belül töltsd ki az online igénylőlapot a samsung-hu.foxway.tech oldalon. Az igénylőlap elküldése után a Foxway tájékoztat a további lépésekről és a régi készülék elküldésének módjáról. A beérkezést követően a Foxway tájékoztat a régi készülék értékéről - amennyiben elfogadod az ajánlatot, banki átutalás segítségével, 14 napon belül megkapod a felajánlott összeget.

*A promóció szervezője a Samsung Electronics Magyar Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A tájékoztatás nem teljeskörű, valamint a készülékbeszámítás csak a megjelölt partnereknél érhető el. Az előrendelési időszak időtartama 2022. augusztus 10. 15:00 órától augusztus 25. 23:59 óráig vagy a készlet erejéig tart. A promóció részletes feltételeit itt olvashatod el.

Samsung Galaxy Z Flip4 5G és Z Fold4 5G - bevezető

Samsung Galaxy Z Flip4 5G és Z Fold4 5G (BEMUTATÓ) – TARTALOM

  1. A hajlítható telefonok világában a Samsung Galaxy Z sorozat rendelkezik a legtöbb tapasztalattal
  2. A Galaxy Z Flip4 és Z Fold4 kialakítása a víz alatti használatot is lehetővé teszi
  3. Az új hajlítható telefonok csúcskategóriás kijelzője kiváló védőüveg alatt kapott helyett
  4. A Samsung Galaxy Z Flip4 és Z Fold4 készülékekben a legjobb processzor munkálkodik
  5. A Galaxy Z Fold4 szelfikamerája még alaposabban el lett rejtve
  6. A termékcsalád új tagjainak prémium mivoltát tükrözi az árfekvés is

A hajlítható telefonok világában a Samsung Galaxy Z sorozat rendelkezik a legtöbb tapasztalattal

A 2022. augusztus 10-i eseményen a telefonok mellett, amelyekről ezen cikk szól, bemutatásra kerültek a Samsung Galaxy Watch5 és Watch5 Pro okosórák, valamint a Samsung Galaxy Buds2 Pro fülhallgató is. A legfontosabbak azonban kétségtelenül a telefonok. Egy év elteltével már nagy várakozással tekintettünk az új generáció elé, de végre elérkezett a pillanat, így már többet is mondhatunk róla.

Samsung Galaxy Z Flip4 5G a Z Fold4 5G - dizájn
Íme a hajlítható okostelefonok új generációja - a Samsung Galaxy Z Flip4 5G és a Z Fold4 5G. Forrás: samsung.com

A tavalyi modellek is fergetegesek voltak. A Samsung Galaxy Z Flip3 5G-t alaposan le is teszteltük, észrevételeinket pedig egy bemutató formájában tettük közzé. Az ilyen és ehhez hasonló telefonok egyedi sajátosságokkal rendelkeznek, mivel a hajlítható telefonok választéka még mindig nem kimondottan bőséges. Ez egyrészt előnyt jelent a konkurenciával szemben, másrészt egy ilyen telefont piacra dobni kockázatos. A Samsung azonban most a Galaxy Z sorozat új generációjával próbálja színesíteni ezt a területet, ugyanakkor az új készülékek már bátran felvehetik a versenyt a legjobbakkal is.

A Galaxy Z Flip4 és Z Fold4 kialakítása a víz alatti használatot is lehetővé teszi

Azok, akik jelentős dizájnváltozásokra számítottak, első pillantásra talán fel sem ismernék az új modelleket. Ránézésre a hajlítható szerkezetek elemeinek bevált elrendezése nem különbözik az elődétől. Közelebbről megvizsgálva azonban a változások a szemünk elé tárulnak.

i

Samsung Galaxy S22 (BEMUTATÓ): az Androidok királya visszatért

A Galaxy Z Flip4 magasságban és szélességben is több mint egy milliméterrel kisebb. A Fold4 is változásokon esett át. Megváltozott például a képarány. Az okostelefon magassága valamivel kisebb lett, ugyanakkor kissé kiszélesedett, de behajtott állapotban még így sem okoz nehézséget átérni hüvelykujjal a kijelző túlsó oldalára. A kijelzőt körülvevő kereteket mindkét modell esetében lekarcsúsították.

Samsung Galaxy Z Flip4 5G - dizájn Samsung Galaxy Z Fold4 5G - dizájn
Mindkét telefon mérete kisebb lett, azonban a vékonyabb keretnek köszönhetően ez nem ment a kijelző rovására. Az oldalsó élek már nem mattak, hanem fényesek. Forrás: samsung.com

Az anyagfelhasználás továbbra is prémium kategóriásnak számít, ezt a készülék oldalsó élei is kihangsúlyozzák, amelyek mostantól fényesek. A Z Fold4 esetében a kijelző alá rejtett szelfikamera változatlanul a belső kijelző felső részén található. A csökkentett, 254 grammos súly szintén örömteli, ahogyan az IPX8 vízállósági tanúsítvány is.

Ami a színválasztékot illeti, a Galaxy Z Flip4 esetében a kék, lila, szürke és arany színű változatok közül választhatunk. A Z Fold4 esetében be kell érnünk a szürkészöld, bézs és fekete színekkel.

Az új hajlítható telefonok csúcskategóriás kijelzője kiváló védőüveg alatt kapott helyett

Ejtsünk pár szót a kijelzőkről. Az újdonságok mindegyike természetesen ezúttal is 2 kijelzővel rendelkezik. A Galaxy Z Flip4 követi az elődjét, ugyanazzal az 1,9 hüvelykes külső panellel lett ellátva. Ugyanúgy képes különböző értesítések megjelenítésére és a kamera képének megjelenítésére. Belül már egy szabályos 6,7 hüvelykes, nagyméretű Dynamic AMOLED kijelzőt találunk, amely a legmagasabb minőséggel büszkélkedhet. Míg a külső kijelző bőségesen elegendő, 60 Hz-es válaszidővel rendelkezik, addig a belső egy 120 Hz-es panel segítségével biztosítja a lehető legsimább képmegjelenítést.

Samsung Galaxy Z Flip4 5G - kijelző Samsung Galaxy Z Fold4 5G - kijelző
A Z Flip4 külső, 1,9 hüvelykes kijelzőjével ezúttal is többféle tevékenység végezhető, de akár hanggal is válaszolhatunk az üzenetekre. A Z Flip4 az S Pen segítségével vezérelhető. Ez azonban nem része a csomagnak. Forrás: samsung.com

Mint említettük, a Galaxy Z Fold4 esetében kissé megváltozott a képarány. Mindkét kijelző egyidejűleg kissé alacsonyabb és szélesebb lett. Ez azonban nem zavarja meg a tartalomfogyasztást, a telefon jobban elfér a tenyérben, valamit többet jelenít meg a vízszintes tartalomból. A kijelzőt tartós Gorilla Glass Victus+ üveg borítja. A hajlítási pontok még mindig érezhetőek, de már az előző generációk esetében is meglehetősen pozitívak voltak a tapasztalatok. Az LTPO technológia is újnak számít, mely lehetővé teszi, hogy a panel 120 Hz-ről az energiatakarékosabb, 1 Hz-es válaszidőre váltson.

A Samsung Galaxy Z Flip4 és Z Fold4 készülékekben a legjobb processzor munkálkodik

Hogyan is feledkezhetnénk meg a teljesítmény jellemzőiről? A csúcskategóriás Samsung telefonok csakis a legjobbat érdemlik, ezért a kiváló 4 nm-es Snapdragon 8+ Gen 1 chipre számíthatunk. Jelenleg nincs jobb chip az Android telefonok világában, így aztán nem kell fukarkodni az beállításokkal. Vegyük hozzá az operációs memóriát is. Míg a Z Flip4 a 128/256 vagy 512 GB belső tárhellyel kombinált 8 GB-os memóriára támaszkodik, a Z Fold4 a 256 vagy 512 GB-os belső tárhellyel kombinált 12 GB RAM-mal kerekedik felül.

i

iPhone 13 Pro (BEMUTATÓ): briliáns specifikáció fémtestbe csomagolva

A gyártó a gyorsabb töltésre is büszke lehet. Az előd, a Galaxy Flip3 5G a 15 W-os vezetékes és a 10 W-os vezeték nélküli töltési teljesítmény kombinációjára támaszkodott. Az új Z Flip4 egy lépéssel tovább megy, 25W-ra és 15W-ra, emellett megnövelt, 3700 mAh-s akkumulátor-kapacitással rendelkezik. A Z Fold4 esetében a vezeték nélküli töltési teljesítmény 11W-ról 15W-ra nőtt. Természetesen a telefonokból nem hiányzik a fordított töltés lehetősége sem, a zenerajongókat pedig az AKG által támogatott sztereó rendszer nyűgözi le.

A Galaxy Z Fold4 szelfikamerája még alaposabban el lett rejtve

A Samsung már a korábbi generációs hajlítható telefonjaival is bizonyította, hogy kiváló fotómobilokat tud készíteni, és az újoncok is sokat fejlődtek ezen a területen. Különösen, ha a drágább Galaxy Z Fold4-ről van szó. A főérzékelő felbontása 50 megapixelre nőtt. A rekeszérték maradt f/1,8, az optikai képstabilizátorral pedig jobb szürkületben készített felvételeket ígér. A teleobjektív felbontása viszont 10 Mpx-re csökkent, az optikai zoom azonban 3x-os lett. A 123°-os széles látószögű kamera továbbra is 12 Mpx-es és f/2,2-es rekeszértékkel rendelkezik.

Samsung Galaxy Z Flip4 5G - kamera Samsung Galaxy Z Fold4 5G - kamera
A objektívek nem sokat árulnak el arról, hogy történt-e valamilyen fejlesztés a kamerákon. De szerencsére történt. Különösen a Galaxy Z Fold4 esetében. Forrás: samsung.com

A tavalyi modellhez képest a Samsung Galaxy Z Flip4 csak a főérzékelő tekintetében fejlődött. A meglévő 2 szenzor mellett nincsenek további szenzorok, de a jobb éjszakai fotózás érdekében a 12 megapixeles, f/1,8 rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral rendelkező főkamera 65%-kal több fényt képes befogadni. A második a 12Mpx-es széles látószögű kamera, mely 123°-os teret fed le. A Fold4 két szelfikamerája változatlanul 4 és 10 megapixeles, a belső kamera ezúttal már több pixel mögé bújik. A Flip4 egyetlen 10Mpx-es előlapi kamerával rendelkezik.

Paraméterek/Modell Samsung Galaxy Z Flip4 5G Samsung Galaxy Z Fold4 5G
Kijelző 6,7" (20 : 9) + 1,9" 7,6" (5 : 4) + 6,2"
2 640 × 1 080 px, 425 ppi
260 × 512 px, 302 ppi
2 176 × 1 812 px, 374 ppi
2 316 × 904 px
Dynamic AMOLED 2X, 120 Hz
Super AMOLED, 60 Hz
Dynamic AMOLED 2X, 120 Hz
Dynamic AMOLED 2X, 120 Hz
Hátlapi kamera fő: 12 Mpx, f/1,8, OIS 4K videó, 60 fps
fő: 50 Mpx, f/1,8, OIS, 4K videó, 60 fps
széleslátó: 12 Mpx, f/2,2, 123°
széleslátó: 12 Mpx, f/2,2, 123°

teleobjektív: 10 Mpx, f/2,4, OIS, 3x-os optikai zoom
Előlapi kamera 10 Mpx, f/2,4, 4K videó, 30 fps
4 Mpx, f/1,8 + 10 Mpx, f/2,4, 4K videó, 30 fps
Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 8magos Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 8magos
GPU Adreno 730 Adreno 670
RAM 8 GB 12 GB
Belső tárhely 128/256/512 GB 256/512 GB
Operációs rendszer Android 12 Android 12
5G támogatás
Akkumulátor 3 700 mAh 4 400 mAh
gyorstöltés / vezeték nélküli töltés:
25 W / 15 W
gyorstöltés / vezeték nélküli töltés:
25 W / 15 W
USB-C
3,5mm jack
IP védettség IPX8 IPX8
Hangzás sztereó
sztereó
Méret (felnyitott) 165,2 × 71,9 × 6,9 mm 155,1 × 130,1 × 6,3 mm
Súly 187 g 254 g

A termékcsalád új tagjainak prémium mivoltát tükrözi az árfekvés is

Az új termékek árai a memóriaváltozatok szerint változnak. Természetesen a Samsung Galaxy Z Flip4 az olcsóbb modell, melyből a legkisebb elérhető változat 128 GB-os. A Galaxy Z Fold4 256 GB-os és 512 GB-os változatban kapható. Az új készülékek az évek során folyamatosan tesztelt és továbbfejlesztett, kiváló minőségű kivitelezésükkel tudják igazolni magasabb árfekvésüket.

i Ezek is érdekelhetnek:

A Samsung Galaxy Z Flip4 és Z Fold4 módosításai és fejlesztései első pillantásra alig észrevehetőek. Ha azonban közvetlenül az előző generációval hasonlítjuk össze őket, jól megállják a helyüket. A Z Flip4 még gyorsabban töltődik, emellett a teljesítménye is javult. A Samsung Galaxy Z Fold4 kompaktabb méreteket kapott, jobb felbontású főkamerával és természetesen a legújabb lapkakészlettel rendelkezik.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB15