Oldal frissítése

Samsung Galaxy Z Flip3 5G (TESZT): hajlítható telefon, tisztességes felszereltséggel

Aktualizálva • Szerző: Ondřej Chabr

Amikor a Samsung idén bemutatta hajlékony telefonjainak új generációit, már nem érte akkora sokk-ként a közönséget, mint évekkel ezelőtt. A koreai gyártótól már eléggé megszoktuk a hajlítható formatervezést, de az ilyesmi mégis ritkaságnak számít. A korábbi generációkhoz képest a Samsung Galaxy Z Flip3 5G tartósabb készülékházzal, nagyobb külső kijelzővel, valamint jobb teljesítménnyel büszkélkedhet. Miután néhány hétig teszteltük a készüléket, bemutatónkban elmondjuk, hogy mit is gondolunk róla.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Samsung Galaxy Z Flip3 5G teszt – TARTALOM

 1. Az új generáció külső és belső változásokat hoz magával
 2. A hajlítható Galaxy Z Flip3 5G még tartósabb lett
 3. A Samsung Galaxy Z Flip3 5G mindkét kijelzője változásokon ment keresztül
 4. A Samsung Galaxy Z Flip3 5G a megterhelő feladatokkal is megbirkózik
 5. A kameráján van még mit csiszolni
 6. Kik vehetik fel a versenyt a Samsung Galaxy Z Flip3 5G-vel?
 7. A Samsung Galaxy Z Flip3 5G nem egy hétköznapi telefon
 8. Amit a Samsung Galaxy Z Flip3 5G készülékről korábban írtunk

Az új generáció külső és belső változásokat hoz magával

Manapság a piacon kapható okostelefonok világában egyáltalán nem könnyű eligazodni. Ha megnézzük az okostelefonok jelenlegi kínálatát, első pillantásra eléggé összemosódhat a kinézetük, és csak közelebbről szemlélve tudnak esetleg újat mutatni. A dél-koreai Samsung már egy ideje kacérkodik a megfelelő megkülönböztetés gondolatával. Idén útjára indította a 3. generációs hajlítható telefontját, mely a Samsung Galaxy Z Flip3 5G nevet kapta. Az előző két generáció azonban csak az 5G-képességében különbözött egymástól, innen nézve a Galaxy Z Flip3 5G-t tekinthetjük akár a valódi 2. generációnak is.

Samsung Galaxy Z Flip 3 Samsung Galaxy Z Flip 3

Tartósabb test és nagyobb külső kijelző - első pillantásra és tapintásra ezek a nyilvánvaló újítások.

A Samsung kínálatában a Z Flip sorozat mellett megtalálhatjuk a valamivel drágább és tekintélyesebb Z Fold sorozatot is. Ez utóbbiból idén látott napvilágot a 3. generáció, de a gyártó egyszerre kínálja mindkét készülékét azok számára, akik nem egy egyszerű és hétköznapi formatervezésű telefont szeretnének. Míg a Samsung Galaxy Z Fold3 5G egy olyan telefon, amely felnyitva gyakorlatilag egy táblagépet tár eléd, addig a Z Flip3 5G inkább egy kagylótelefon modern köntösben. Emiatt, bár a külső kijelző nem valami nagy, az okostelefon összehajtott állapotban sokkal kompaktabb.

A hajlítható Galaxy Z Flip3 5G még tartósabb lett

Külsőre az új Z Flip3 5G nem sokban különbözik a korábbi generációktól, mindkét oldalán egy-egy milliméterrel lett kisebb. A súlya továbbra is 183 gramm, ami jónak számít. A súlyt azonban többnek érezhetjük, ha a telefon összehajtott állapotban van, mivel így az egész súly egy 8,6×7,2 cm-es téglalapba tömörül. A Flip3 5G összehajtva ugyan kicsi, de viszonylag vastag. Azonban a vastagsága sem mindenhol egyforma. A rögzített illesztés közelében a meghagyott rés miatt 17 mm-re tágul. Így összehajtva tehát nem csak érezni, hanem látni is lehet a telefont a zsebben.

Samsung Galaxy Z Flip 3 Samsung Galaxy Z Flip 3

A Galaxy Z Flip3 5G zsanérja meglehetősen masszívnak tűnik. A telefon összehajtott állapotban helyenként kicsit vastagabb.

Maga a zsanér rendkívül masszív, akárcsak a telefon. Felnyitáskor a zsanér pontosan illeszkedik a testbe, szerencsére nem hagy maga után hézagot, ahová bejuthatnának a szennyeződések. A zsanér mozgását furcsa, halk hang kíséri, amelyet nehéz bármi máshoz hasonlítani. Ami a lehetséges nyitási szögeket illeti, a zsanér szinte bármilyen szöget megtart, azonban közvetlenül a lezárás előtt a mágnesek már teszik a dolgukat. A zsanér matt felülete kellemes tapintású, melyet gravírozott márkajelzés díszít. A készülék IPX8-as vízállósági minősítéssel rendelkezik.

Az új tömör alumíniumkeret mellett a Samsung Galaxy Z Flip3 5G felületének nagy részét Gorilla Glass Victus borítja, mely egy rendkívül tartós üveg. A telefon ennek köszönhetően valóban prémium érzetet ad, még az ujjlenyomatok se nagyon látszanak meg rajta. A teljesen üvegből készült felület miatt azonban a Z Flip3 5G még egy enyhén döntött felületről is nagyon könnyen lecsúszik. Négy színválasztékban kapható. Mi a sötétzöldet teszteltük, de ha nem tudnánk, hogy sötétzöld, akkor nehezen tudnánk megmondani, hogy valójában milyen színű.

i

Nem kell aggódnod amiatt, hogy a telefon éles zárásakor esetleg megsérül. A kijelző szélei kissé kiemelkednek, valamint az alsó sarkoknál 2 ütköző párnácska is helyet kapott. Zárás előtt azonban ügyeljen arra, hogy a kijelzőn ne maradjon homok vagy egyéb más szennyeződés.

Mivel manapság az a trend, hogy a legtöbb telefonon egy kitüremkedő kamerasziget kap helyet, a Samsung a Galaxy Z Flip3 5G-vel is ebbe az irányba ment el. A fekete kiálló rész két kamera lencsének ad otthont, azonban nem vízszintesen egymás mellett, egy téglalapba vannak fektetve, hanem egymás fölé, egymástól elkülönítve. Ebben nemcsak az esztétikum játszik szerepet, hanem ami a legfontosabb, így több hely marad a külső kijelzőnek. A villanó pedig a kameraszigeten kívül kapott helyett, így még több hely maradt szabadon a kijelző számára.

A Samsung Galaxy Z Flip3 5G mindkét kijelzője változásokon ment keresztül

Azok számára, akik nem érik be egyetlen kijelzővel, remek választási lehetőséget kínálnak a hajlítható telefonok. Kialakításuk nem teszi lehetővé, hogy csak és kizárólag a főpanelre hagyatkozzunk, azonban fontos, hogy az értesítéseket mindig nyomon tudjuk követni. Az új Z Flip3 5G nagyjából 4x nagyobb, 1,8 hüvelykes külső Super AMOLED kijelzőt kapott. Az 512×260 pixeles felbontás több mint elegendő, amit a tökéletes színvisszaadással és fényerővel együtt például akkor tudsz kihasználni, ha a fényképezőgép képét jeleníted meg rajta. Ami a reakciókészséget illeti, a kijelző gyorsan reagál, kényelmes vele dolgozni.

Samsung Galaxy Z Flip 3 Samsung Galaxy Z Flip 3

A külső kijelző kiváló fényerővel rendelkezik és szépen jeleníti meg a színeket. A megjelenítendő tartalmat is kiválaszthatod rajta.

Ha értesítést kapsz, csak koppintson rá, és a telefon kérni fogja, hogy nyisd fel, majd az adott tartalommal kapcsolatos alkalmazás magától be is töltődik. A háttérkép és a külső kijelző elemei a beállításokban szabadon testre szabhatók, akárcsak a képernyő balra húzásakor megjelenő funkciók is.

Felnyitott állapotban elénk tárul a Dynamic AMOLED 2X panel, amely 6,7 hüvelykes képátlóval és 2640×1080 pixeles Full HD+ felbontással rendelkezik. Kellemes újdonság az akár 120 Hz-es dinamikus képfrissítési ráta. A kijelző sarkai lekerekítettek, és egy viszonylag széles keret húzódik meg körülötte. A 22:9 képarány valóban monumentális. Ennek köszönhetően alkalmas akár filmek és tévésorozatok nézésére is, mely során, ha a telefont enyhén behajlítod, még érdekesebb hatást érhetsz el. Az így kapott kép lényűgőzi felhasználóját, mivel kicsit olyan hatást kelt, mintha 3D-s lenne. A kiváló színvisszaadás szintén elismerést érdemel.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G bemutató, hajlított kijelző
A kijelző közepén észrevehető egy kis egyenetlenség, de ez könnyen megszokható. Egyébiránt a panel tökéletes színeket, fényerőt és magas képfrissítési rátát biztosít.

Amikor a kijelző kikapcsolt állapotban van, a hajlatban természetesen észrevehető a panel mélyedése, de ez egyáltalán nem zavaró. A következő generációk érkezésével azonban számítani lehet rá, hogy ez a dudor egyre kevésbé lesz észrevehető. A Z Flip3 5G teljes paneljére már gyárilag fel van ragasztva a védőfólia. Ezt a fóliát nem szabad lehúzni a telefonról, mivel kifejezetten a rugalmas kijelző védelmére tervezték. Azonban nem éri el teljesen a megemelt éleket, ezért a por könnyen az széléhez és a szelfikamerához tapad.

A Samsung Galaxy Z Flip3 5G a megterhelő feladatokkal is megbirkózik

A Samsung Galaxy Z Flip3 5G nemcsak egy érdekes okostelefon, ami megragadja a tekinteteket. Belsejében egy nagy teljesítményű Snapdragon 888 munkálkodik, melyet 8 GB RAM egészít ki, így bőséget teljesítményt kínál a mindennapi használathoz. Legyen szó alkalmazások indításáról, azok váltogatásáról, vagy igényesebb játékok futtatásáról, nem tapasztaltunk semmilyen akadozást vagy tétovázást egyetlen műveletnél sem. Igaz, a 256 GB-os változat is kaphatott volna inkább 12 GB RAM-ot, azonban a Samsung ezt a lehetőséget meghagyta inkább a Galaxy Z Fold3 5G számára.

A hajlítható kijelzőnek köszönhetően a Galaxy Z Flip3 5G Flex módot kapott, amely a multitasking egy formája, mely segítségével két alkalmazást nyithatsz meg, két térféle osztva ezzel a kijelzőt. Ha például a Z Flip3-at laptop módban nyitod fel, és az asztalra helyezed, a felső részén videohívást folytathatsz, míg az alsó részen böngészhetsz a weben, a fotógalériában vagy a közösségi médiában. Nem elégszel meg a fele-fele aránnyal? Egy laza mozdulattal az egyik alkalmazást felnagyíthatod a képernyő 2/3-ára, míg a másik alkalmazás a fennmaradó részen jelenik meg. Ez a fajta multitasking teljesen kinyitott készülék esetén is működőképes.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G bemutató, Flex mód
A Flex mód, azaz a 2 alkalmazás egyidejű megjelenítése, portré és tájkép módban egyaránt használható. Az arány bármikor megváltoztatható. A fenti képen a szűkített YouTube alkalmazás és a kibővített böngésző látható.

A dobozból kivéve a Galaxy Z Flip3 5G Android 11-es operációs rendszerrel köszönt, One UI 3.1 felhasználó környezettel. A többi Android verzió támogatását általában csak a nagy teljesítményű Samsung telefonokra szokták biztosítani, szerencsére ez alól nem kivétel a Z Flip3 5G sem. A zenerajongók minden bizonnyal elégedettek lesznek a beépített sztereó hangszórókkal, mi mindenesetre megfelelőnek találtuk. A zenelejátszás természetesen a telefon külső kijelzőjén keresztül is vezérelhető. Az USB-C csatlakozón keresztül csatlakoztathatod a töltőkábelt vagy a fejhallgatót, egyéb kapcsolati lehetőségek tekintetében pedig NFC, Bluetooth 5.1 és WiFi 6 áll rendelkezésre. Természetesen nem hiányik belőle az 5G támogatás sem.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G bemutató, értesítések a külső kijelzőn
Az SMS-üzenetek a külső kijelzőn is megjelennek, de néhány egyéb alkalmazás értesítéseihez fel kell nyitni a telefont.

Sok feladat a telefon felnyitása nélkül, csupán a külső kijelző segítségével is elvégezhető. Ez elméletileg meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát. Akkumulátora azonban csak könnyebb terhelés mellett képes egy teljes napig üzemben tartani a telefont. A 3300 mAh-s kapacitás nem túl nagy, lehetett volna nagyobb is. Ennek beépítése egy 2 részre osztott telefonházba bizonyára nem lett volna egyszerű feladat. Továbbá az is kár, hogy nem kapunk valódi gyorstöltést, 15 W-nál ugyanis nem tudd többet.

i A készülék feltöltése 0-ról 100%-ra teljes 15 W-os teljesítmény mellett 1 óra 20 percig tartott.

A csomagban nem sok minden lapul, ami persze manapság egyre gyakoribb. Be kell érnünk egy USB-C tápkábellel, egy kis kézikönyvvel és egy tűvel, ami a SIM-kártya kiadásához szükséges. Tehát külön meg kell vásárolni hozzá a hálózati adaptert és a fülhallgatót, de persze az előző telefonodhoz mellékelt tartozékok is megfelelhetnek a célnak.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G bemutató, a doboz tartalma
A doboz tartalma viszonylag szerény. Hiányzik belőle mind a hálózati adapter, mind a fülhallgató, ám ez a mai telefonok esetében már megszokottnak számít.

A Samsung tökéletesen oldotta meg a Galaxy Z Flip3 5G feloldását, hiszen egyik opció sem hiányzik. A jobb oldalt található bekapcsológombba épített gyors ujjlenyomat-olvasót csak ajánlani tudjuk. A gomb azonban nem pontosan ujjnyújtásnyira helyezkedik el, annál egy kicsit feljebb kapott helyett. Rövid érintést követően betöltődik a főképernyő. A feloldáshoz választhatsz jelkódot, PIN-kódot, jelszót vagy arcfelismerést is. A telefon megbízhatóan érzékeli az arcokat, de csak nappali fényben.

A kameráján van még mit csiszolni

A Flip 3 5G esetében a kamerarendszer nincs túlbonyolítva. Egy 12MP-es fő objektív (f/1,8) és egy 12MP-es széles látószögű kamera (f/2,2) áll rendelkezésre. Felejtsd el a makró felvételeket vagy a legalább 2x optikai zoommal rendelkező teleobjektíveket. Ahogy azt a Samsung telefonoktól megszokhattuk, a főkamerával készült képek színei telítettek, többnyire nem igazán felelnek meg a valóságnak, de a szem számára kellemesek. Azok, akik a fény, az expozíciós idő stb. manuális beállításaira vágynak, bekapcsolhatják a Pro módot.

Samsung Galaxy Z Flip 3 Samsung Galaxy Z Flip 3 Samsung Galaxy Z Flip 3

A fenti képen egy normál és egy széles látószögű fotó keretszélességének összehasonlítása látható, valamit egy éjszakai üzemmódban készült fotó, mely kissé ugyan zajos, de az eredmény összességében véve nem rossz.

A széles látószögű érzékelő nappal is szép képeket rögzít, széles dinamikatartományban, különösebben sok zavaró hibája nincs. Amikor azonban a természetes fény elgyengül, már észrevehetővé válik a zaj. A kiváló portré módot csak dicsérni tudjuk. Képes 4K videókat 60fps sebességgel rögzíteni, mindezt jó eredménnyel. A kép éles, a színek élénkek, az elektronikus képstabilizátor és a Super Stable remekül végzi a dolgát. Ebben az árkategóriában a Galaxy Z Flip3 5G nem tartozik a legjobb fotómobilok közé, azonban nincs nagy lemaradásban a versenytársaihoz képest.

Samsung Galaxy Z Flip 3 Samsung Galaxy Z Flip 3

Bár a Samsung Galaxy Z Flip3 5G talán nem rendelkezik makróval, mégis szép részletességgel készíti a képeket. A háttér látványosan elmosódik.

A telefon behajlításakor a keresősáv automatikusan a képernyő felső részére tolódik, míg a vezérlő elemek alatta maradnak. A képernyők egyetlen érintéssel felcserélhetők. Alternatívaként lehetőséget kínál a nézet külső kijelzőre történő áthelyezésére is, ami akkor jöhet leginkább jól, ha éppen nem elég a szelfizéshez a 10 megapixeles szelfikamera, helyette inkább a 12 megapixeles hátlapi kamerát szeretnéd használni. Felvétel közben csak digitálisan nagyíthatsz bele a képbe, 10-szeres zoommal.

Samsung Galaxy Z Flip 3 - önkioldó
A külső kijelző érdekessége, hogy ha nyitott tenyeret érzékel, a telefon körülbelül 1 másodperc késleltetéssel felvételt készít.

A főkamerával akkor is készíthetsz szelfiket, ha a telefon összehajtott állapotban van. Egyszerűen csak nyomd meg kétszer az oldalsó bekapcsológombot, és a külső kijelzőn oldalirányba görgetve választhatsz a fénykép- és videórögzítő között, valamint felfelé és lefelé görgetve választhatsz a főérzékelő és a széles látószögű érzékelő között. A nyitott tenyér felmutatása elindítja a gyors időzítőt. Az összehajtott telefonnal készült képek és videófelvételek négyzet alakúak lesznek.

Kik vehetik fel a versenyt a Samsung Galaxy Z Flip3 5G-vel?

A versenytársakkal való összehasonlítás több szempontból is vizsgálható. Először is összehasonlíthatjuk a Galaxy Z Flip3 5G-t az előző generációval. A legutóbbi verzióhoz képest a fő fejlesztések a megnövelt külső kijelző, a fő kijelző 120 Hz-es képfrissítési támogatása és a fejlettebb processzor. Ezután hasznos lehet összehasonlítani a Galaxy Z Fold3 5G-vel is. Ez utóbbi azonban egészen más árkategóriába tartozik, és merőben más kialakítással rendelkezik. Ennek és különösen a magasabb árkategóriának köszönhetően nagyobb külső kijelzőt, kétszer annyi belső memóriakapacitást, 2x-es optikai zoommal ellátott teleobjektívet, gyorsabb töltést és nagyobb kapacitású akkumulátort kínál.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G bemutató, Samsung Galaxy Z Fold3 5G
A drágább Samsung Galaxy Z Fold3 5G valójában egy okostelefon és egy tablet kombinációja, mely támogatja az S Pen érintőtollat is. Forrás: samsung.com

Az összehasonlító táblázathoz a versenytársak közül a hasonló paraméterekkel megáldott OnePlus 9 Pro-t választottuk első alanyunknak. A 380 ezer forintos áráért cserébe azonban sok tekintetben felülmúlja a Samsungot. Az azonos méretű kijelző itt nagyobb felbontást kapott, amit azonban kevesen tudnak valóba kihasználni. A 4 fotóérzékelő jelenléte azonban máris döntő szerepet játszik. Ráadásul a OnePlus optikai képstabilizátorral és 3x-os optikai zoommal ellátott teleobjektívet is kínál. A nagyobb RAM, a nagyobb akkumulátorkapacitás, a valódi gyorstöltés és a jobb tartósság mind-mind kiemelt figyelmet érdemel.

A második versenytársat, nevezetesen a Motorola Razr 5G-t, hasonló kritériumok alapján választottuk. Meg kell azonban jegyezni, hogy a Razr ára jelentősen magasabb, mint a Flip 3 5G készüléké, mégis elég sok mindenben alul marad. A hajlítható telefonok kategóriájában a Samsung Galaxy Z Flip3 5G jelenleg valóban a legolcsóbbak közé tartozik. A Motorola kisebb kijelzővel rendelkezik, melynek frissítési frekvenciája csak 60 Hz. A főkamerát itt nem egészíti ki semmilyen egyéb kamera, csupán egy szelfikamera. A teljesítmény sem nyűgözi le a felhasználót és a vezeték nélküli töltés is hiányzik belőle.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G bemutató, OnePlus 9 Pro
A OnePlus 9 Pro bár nem hajlítható, a funkciókat tekintve egy lépéssel előrébb jár, mint a Galaxy Z Flip3 5G. Elsősorban a jobb képességű kamerarendszerével jeleskedik. Nem utolsó sorban a gyorsabb töltés is nagy előnyt jelent.

Harmadik versenytárs lehetne az Asus ROG Phone 5, amely hasonló árért cserébe 16 GB RAM-ot, makró kamerát és óriási akkumulátor kínál 65 W-os gyorstöltéssel. A telefon azonban elsősorban a gamerek számára készült, akiket kevésbé zavar a roppant nagy méret és az elképesztő, 239 grammos súly.

Paraméterek/ Modell Samsung Galaxy Z Flip3 5G OnePlus 9 Pro Motorola Razr 5G
Kijelző 6,7" (22 : 9) 6,7" (20 : 9) 6,2" (21 : 9)
2 640 × 1 080 px, 426 ppi, 120 Hz
3 216 × 1 440 px, 525 ppi, 120 Hz
2 142 × 876 px, 373 ppi, 60 Hz
Dynamic AMOLED 2X
AMOLED
OLED
Hátlapi kamerák fő: 12 Mpx, f/1,8, 4K video s 60 fps
fő: 48 Mpx, f/1,8, 8K video s 30 fps
fő: 48 Mpx, f/1,7, 4K video s 30 fps
széles látószögű: 12 Mpx, f/2,2
széles látószögű: 50 Mpx, f/2,2


teleobjektív: 8 Mpx, f/2,4


monokróm: 2 Mpx

Előlapi kamera 10 Mpx, f/2,4
16 Mpx, f/2,4
20 Mpx, f/2,2
Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 888, 8 magos Qualcomm Snapdragon 888, 8 magos Qualcomm Snapdragon 765G, 8 magos
GPU Adreno 660 Adreno 660 Adreno 620
RAM 8 GB 12 GB 8 GB
Belső tárhely 128/256 GB 256 GB 256 GB
Operációs rendszer Android 11 Android 11 Android 10
5G támogatás
Akkumulátor 3 300 mAh 4 500 mAh 2 800 mAh
gyors- / vezeték nélküli töltés: 15 W / 10 W
gyors- / vezeték nélküli töltés: 65 W / 50 W
gyors- / vezeték nélküli töltés: 15 W
USB-C
3,5mm jack
IP védettség IPX8
IP68
Méretek 166 × 72,2 × 6,9 mm (felnyitva), 86,4 × 72,2 × 15,9 - 17,1 (lezárva)
163,2 × 73,6 × 8,7 mm 169,2 × 72,6 × 7,9 mm (felnyitva), 91,7 × 72,6 × 16 mm (lezárva)
Súly 183 g 197 g 192 g
Ár 369 990 Ft* 379 990 Ft* 536 690 Ft*
*Az árak 2022. január 4-ével érvényesek.

A Samsung Galaxy Z Flip3 5G nem egy hétköznapi telefon

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G; bemutató

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Mobiltelefonok

A hajlítható telefonok kétségtelenül még mindig olyan újdonságoknak számítanak, amelyekkel nem találkozunk túl gyakran. Azok számára, akik arra vártak, hogy ezek a furcsa és futurisztikus kinézetű okostelefonok olcsóbbak legyenek, a Samsung Galaxy Z Flip3 5G jó választás lehet, mivel ez az egyik legmegfizethetőbb hajlítható telefon a piacon. A gyártó ennek ellenére nem becsülte alá a megfelelő felszereltség fontosságát, ez leginkább a nagyszerű kijelzőben és az erős processzorban mutatkozik meg. Legfőbb gyengeségének az akkumulátor élettartama és a kamera minősége mondható.

Előnyök

 • Nagyobb külső kijelző
 • 120 Hz-es fő kijelző
 • Szemet gyönyörködtető dizájn
 • Csúcsteljesítmény

Hátrányok

 • Összehajtva viszonylag vastag
 • Az akkumulátor csak 3 300 mAh-s
 • Nincs makró és teleobjektív
i Ezek is érdekelhetnek:

A hajlítható Samsung Galaxy Z Flip3 5G nem való mindenkinek, sokan elsősorban azt vitathatják, hogy rengeteg jobb felszereltségű telefon van jelen a piacon alacsonyabb áron. A futurisztikus dizájn az, ami miatt a Samsung megragadja a tekinteteket és elnyeri a közönség tetszését. Mások inkább a Galaxy S sorozatú modellek mellett teszik le a voksukat.

Amit a Samsung Galaxy Z Flip 3 készülékről korábban írtunk

Frissítve • Szerző: Ondrej Chabr

A Samsung most mutatta be az idei év új, összecsukható Galaxy telefonjait. Most vetünk egy pillantást a Samsung Galaxy Z Flip3 5G-re, amely néhány érdekes újdonsággal érkezik.

Samsung Galaxy Flip 3 5G, úvod

Samsung Galaxy Z Flip 3 – TARTALOM

 1. Megérkeztek az új Samsung Galaxy telefonok, órák és fülhallgatók
 2. Samsung Galaxy Flip3 5G mindkét kijelzőjét továbbfejlesztette
 3. Az új processzor még nagyobb teljesítményt ígér
 4. A Galaxy Flip3 5G kamerái magasra emelik a lécet
 5. A Samsung Galaxy Flip 3 5G mostantól egy igazán strapabíró telefon
 6. Milyen összehajtható Samsung telefonok közül választhatsz?

Megérkeztek az új Samsung Galaxy telefonok, órák és fülhallgatók

Az új Samsung Galaxy Watch 4 okosóra, az új Galaxy Buds2 fülhallgató és a csúcskategóriás Galaxy Z Fold3 5G okostelefon mellett az új Galaxy Flip3 5G-t is üdvözölhetjük. Ez a legjobb fényében mutatkozik meg az új, lenyűgöző funkcióival, amelyek biztosan tetszeni fognak mindenkinek, aki érdeklődik a stílusos és nagy teljesítményű, összehajtható telefonok iránt. Változások ezúttal nem csak belül, hanem kívül is történtek. A telefon eladási ára is új. Szóval mik a változások és a hírek konkrétan?

Samsung Galaxy Flip3 5G mindkét kijelzőjét továbbfejlesztette

Miben hasonlít az új Flip3 5G az elődjéhez, a Galaxy Z Flip 5G-hez? Amikor először ránézel a telefonra, máris meg tudod különböztetni elődjétől. A méretnövekedéssel már a külső kijelzőre pillantva is elégedett leszel. A korábbi kis panel helyett, amely csak értesítések elhelyezésére volt alkalmas, most egy 1,9"-es Super AMOLED kijelzőt kapunk, amely nagyszerű 260×512-es felbontással és 302 PPI finomsággal rendelkezik. Egy ilyen finom és nagyméretű kijelző már remekül képes megjeleníteni a bejövő üzenet előnézetét.

A belső kijelző is javult. Dynamic AMOLED 2X néven fut. A kijelző továbbra is 6,7"-es, Full HD+ felbontású, ám a Samsung 120 Hz-re növelte a frissítési frekvenciát. Ez konkrétan egy adaptív frekvencia, ahol a kijelző 10 és 120 Hz között váltakozik a célhoz képest, amelyre éppen szükséged van. Okosan választ kompromisszumot az akkumulátor kímélése érdekében.

Samsung Galaxy Flip 3 5G, design
A Galaxy Z Flip 3 telefon konstrukciója ellenálló, miközben megtartja karcsú méreteit.

Az új processzor még nagyobb teljesítményt ígér

A felhasznált processzorban is történt előrelépés. A korábbi Galaxy Z Flip 5G-ben Qualcomm Snapdragon 865+ processzor dübörgött. Az új a Snapdragon 888-ra támaszkodik. Ez egy 5 nm-es chip, amely 8 GB RAM-mal párosítva teljesítménynövekedést ígér. A Samsung ugyanazt a processzort használta a második Galaxy Z Fold3 modellben. A beépített memóriát használhatod saját fájljaid, alkalmazásaid és játékaid tárolására. A Samsung Galaxy Z Flip3 128 vagy 256 GB-os változatban kapható.

A Galaxy Flip3 5G kamerái magasra emelik a lécet

A fotózási felszereltséget tekintve nincsenek jelentős változások. Mindkét kamera ismét 12 Mpx felbontást kínál. Az f/1,8 rekeszértékű fő érzékelőt egy 123°-os látószögű, f/2,2 rekeszértékű széles látószögű objektív egészíti ki. Változás a két kamera elrendezése szempontjából vehető észre. Függőlegesen a külső kijelző mellett helyezkednek el. Fölöttük még mindig van hely egy zseblámpának. Ez az elrendezésbeli változás tehát hozzájárult ahhoz, hogy több hely maradjon a nagyobb külső kijelzőnek.

Samsung Galaxy Flip 3 5G, kamerák
Az új generáció első pillantásra könnyen felismerhető a nagyobb külső kijelzőnek és az eltérő kameraelrendezésnek köszönhetően.

A szelfi rajongók biztosan kíváncsiak arra, hogy az okostelefon hogyan teljesít az előlapi kamera minőségét tekintve. A belső kijelző felett található. A felbontás nem nőtt, még mindig egy 10 Mpx-es érzékelőről van szó f/2.4 rekeszértékkel, ám ez egy megfelelőnek számít, és a legtöbb felhasználó számára elegendő is lesz. Minőségi videofelvételekből sem lesz hiány, hála a 4K felvételek másodpercenkénti 60 képkocka sebességű felvételkészítésének.

A Samsung Galaxy Flip 3 5G mostantól egy igazán strapabíró telefon

Az új Galaxy Z Flip3 megkapta a vízállósági tanúsítványt. IPX8-as, és a védelmi fokozat alapján folyamatos vízbe merítésre alkalmas. A gyártó szerint az okostelefon 30 percig bírja a 1,5 méteres mélységben való elmerülést. Így nem kell aggódnod az eső miatt, vagy ha a telefon véletlenül a medencébe csúszna. Természetesen a gyors 5G hálózat támogatása megmaradt, nincs is olyan modell az új Galaxy modellek között, amelyik ne rendelkezne ezzel a funkcióval.

Samsung Galaxy Flip 3 5G, szétnyitási lehetőségek
A fekete modell mellett a Galaxy Z Flip3 5G további 3 színben érhető el.

A Galaxy Flip3 akkumulátorkapacitása megegyezik az előző generációéval, tehát továbbra is egy 3300 mAh-s akkumulátorra támaszkodik. Ami a töltést illeti, azt átfogóan kezelik. A telefon támogatja a vezeték nélküli és a vezetékes gyorstöltést is, de csak 15 W-os, és a fordított töltés sem hiányzohat. A telefonhoz tartozik egy USB-C kábel a töltéshez és adatátvitelhez, egy klipsz a nanoSIM-kártyahely eltávolításához, egy gyorsindítási útmutató és egy védőfólia, amely már gyárilag a kijelzőre van ragasztva.

Milyen összehajtható Samsung telefonok közül választhatsz?

Míg az új Samsung Galaxy Z Flip 3 5G néhány szép új funkciót hoz magával, az eredeti Samsung Galaxy Z Flip 5G sem marad el sokkal. Az új generációval nagyobb külső kijelzőt kapsz, amely több értesítést képes megjeleníteni, erősebb processzort birtokol, és végül ott van a vízállósági tanúsítvány.

Ha hű akarsz maradni a márkához, és egy másik, összehajtható Samsungot szeretnél választani, mindenképpen nézd meg az új Galaxy Z Fold 3 5G-t. Az új Flip 3-hoz képest értékelni fogod a nagyobb belső kijelzőt, valamint a teljes méretű külső kijelzőt. Ráadásul a világon elsőként az új Fold 3 bemutatja a kijelző alatti szelfi kamera technológiát. A harmadik fő kamera objektív a 2x optikai zoomhoz van. Válaszd a Z Fold 3-at akkor is, ha a kényelmes munkavégzéshez S Pen támogatásra van szükséged.

Az új Samsung Galaxy Z Flip3 5G már megvásárolható. A telefon 4 színben kapható: fekete, lila, zöld és bézs. A 128 GB-os tárhellyel rendelkező változat ára 399 990 Ft. A 256 GB tárhellyel rendelkező modellt 20 000 Ft felár ellenében szerezheted be.

Paraméterek/Modell Samsung Galaxy Z Flip3 5G Samsung Galaxy Z Flip 5G
Kijelző 6,7" (22 : 9) 6,7" (22 : 9)
2 640 × 1 080 px, 425 ppi 2 636 × 1 080 px, 425 ppi
Dynamic AMOLED 2X, 120 Hz Super AMOLED, 60 Hz
Hátsó kamera fő: 12 Mpx, f/1,8, OIS, 4K videó 60 fps-sel
fő: 12 Mpx, f/1,8, OIS, 4K videó 60 fps-sel
széles látószögű: 12 Mpx, f/2,2, 123°
széles látószögű: 12 Mpx, f/2,2, 123°
Előlapi kamera 10 Mpx, f/2,4, 4K videó 30 fps-sel
10 Mpx, f/2,4, 4K videó 30 fps-sel
Chipszett Qualcomm Snapdragon 888, 8magos Qualcomm Snapdragon 865+, 8magos
RAM 8 GB 8 GB
Belső tárhely 128/256 GB 256 GB
Operációs rendszer Android 11 Android 10
5G hálózat támogatása
Akkumulátor 3 300 mAh 3 300 mAh
gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 15 W / 10 W gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 15 W / 9 W
USB-C
3,5mm jack
Védelmi fokozat IPX8
Audió sztereó, Dolby sztereó, Dolby
Méretek 166 × 72,2 × 6,9 mm 167,3 × 73,6 × 7,2 mm
Tömeg 183 g 183 g
Ár 399 990 Ft-tól 376 990 Ft
Az árak 2021. 8. 11-én érvényesek
i Még érdekelhet

Az összecsukható telefonok fokozatosan fejlődnek, és egyre több technológiailag fejlett funkcióval bővülnek. Az új Samsung Galaxy Flip 3 5G számos hasznos fejlesztést bizonyít. A nagyobb külső kijelző a több információ megjelenítéséhez, valamint a vízálló kialakítás kellemes újdonság. A Samsung idei összecsukható modellje sikeres, és a mellékelt árcédula is szimpatikus.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G (ELŐREJELZÉS)

Frissítve • Szerző: Ondřej Chabr 

Az összecsukható telefonok még mindig nem tekinthetők széles körben elterjedtnek. Ennek ellenére sokak érdeklődését felkeltik. A Samsung rengeteg időt és erőforrást fektet fejlesztésükbe, és idén várhatóan újabb utódja lesz a népszerű, modern kagyló alakú Galaxy Z Flip 5Gtelefonmodellnek. Vajon Samsung Galaxy Z Flip 3 lesz a neve, vagy más lesz az elnevezése? Lássuk, mi mindenről folynak jelenleg spekulációk. A legfrissebb információt a A Samsung lerántja a leplet az összecsukható telefonok dátumáról című fejezetben találsz.

i Ez a cikk csak spekulációkon és nem hivatalos információkon alapul.
Samsung Galaxy Z Flip 3 spekulace, úvod

Samsung Galaxy Z Flip 3 (SPEKULÁCIÓ) – TARTALOM

 1. (2021.07.21.): A Samsung lerántja a leplet az összehajtható telefonok dátumáról
 2. (2021.07.14.): Kiderültek a hírek, a Lite modell még alacsonyabb árral érkezik majd?
 3. Vajon az új generáció elnevezése Z Flip 2 vagy Z Flip 3 lesz?
 4. A Samsung Galaxy Z Flip 3 váratlanul nem a legjobb processzort fogja kínálni
 5. Milyen változás várható a kameráknál?
 6. Úgy tűnik, hogy a Samsung Galaxy Z Flip 3 ára kedvezőbb lesz
 7. Melyek lesznek a titokzatos Galaxy Z Roll és F Slide eszközök?

(2021.07.21.): A Samsung lerántja a leplet az összehajtható telefonok dátumáról

A Samsung végre kiküldte a meghívókat a Galaxy Unpacked 2021 eseményre, amelyre augusztus 11-én, szerdán 16:00 órakor kerül sor élőben a gyártó weboldalán. A hírt a theverge.com hozta el nekünk. Maga a meghívó feltehetően mindkét telefont és azok színváltozatait magában foglalja. Az alsó hosszabb, sötét rész a kihajtott Galaxy Fold 3, míg a lila és bézs színű rész a Galaxy Flip 3 kagylóhéj megjelenését idézi.

Ahogyan azt már a Flip3-ról is elmondtuk, a telefon külsejétől változást várunk. A kamerapárt függőlegesen kell elhelyezni, és a másodlagos kijelző növeli a területét. A telefonok mellett várható az új Galaxy Watch érkezése is, amely az eddigi Tizen helyett a Google Wear operációs rendszert kapja majd.

(2021.07.14.): Kiderültek a hírek, a Lite modell még alacsonyabb árral érkezik majd?

Az összecsukható Samsung Galaxy okostelefonok új generációinak formája a jelek szerint teljes mértékben napvilágot látott. A Z Flip 3 és a Z Fold 3 már több renderelésen is bemutatkozott különböző színváltozatokban. A theverge.com weboldal a Twitterről hozta a jól ismert kiszivárogtató, Evan Blass által készített vizualizációt, aki később törölte a tweetet. A fotó mindkét várt modellt megörökíti. A kisebb Flip 3 nagyobb külső kijelzővel és függőleges kameraelrendezéssel büszkélkedhet.

A sammobile.com weboldal ezután animációkat mutat be az összes várható új termékről, köztük a közelgő Samsung Galaxy Watch 4, Galaxy Watch 4 Classic, Galaxy Buds 2 és a Galaxy S21 FE készülékekről. Ez utóbbi lesz a népszerű Galaxy S20 F utódja.

Samsung Galaxy Z Flip 3 spekulace, Z Fold 3 a Z Flip 3
A közelgő modellek szépen együtt. A Lite modell vajon nem várható? Forrás: theverge.com

A tomsguide.com további képeket tett közzé. A renderek forrása, a GizNext YouTube-csatorna szerint a telefon kijelzőbe épített szelfikamerával rendelkezhet. Azt állítja, hogy a Flip3 színváltozatai bézs, zöld, fekete és rózsaszín, de lesz fehér, sötétkék, világoslila és szürke is. Semmi más nem esik kívül a korábban ismert specifikációkon.

A közelgő Samsung Galaxy Z Flip 3-mal kapcsolatos újabb friss információkkal jelentkezik a notebookcheck.net weboldal. Egy koreai forrás szerint augusztus 11-én láthatjuk majd az új telefonok leleplezését, és összesen 3 darab lesz (plusz a Samsung Galaxy S21 FE). Valójában a Z Flip 3 és a Z Fold 3 mellett az előbbi Lite változata is várható. Sajnos a forrás nem árul el részleteket, csak egy nagyon szép árcéduláról beszél, amely közelebb hozhatja a hajlítható telefonokat a tömegekhez.

Samsung Galaxy Z Flip 3 spekuláció, színváltozatok Samsung Galaxy Z Flip 3 spekulace, tenké tělo
Az új Flip 3 kompaktabb lesz, és színes változatokra számíthatunk.. Forrás: tomsguide.com

Végül eljutunk egy konkrét számhoz, amely szintén tetszetős. A Samsung tavaly tudatta, hogy szeretné, ha a jövőbeni összecsukható okostelefonok még kisebbek és könnyebbek lennének. Az új Flip 3 esetében ez valószínűleg így is lesz. A sammobile.com szerint a telefon Kínában már átesett a tanúsítási folyamaton, a Samsung kihajtogatott mérete pedig 166 × 72,2 × 7,3 mm. Ezért 1,4 mm-rel keskenyebb és 1,3 mm-rel alacsonyabb lesz, mint az első generációs Z Flip 5G.

Az alábbiakban az eredeti cikket közöljük.

Vajon az új generáció elnevezése Z Flip 2 vagy Z Flip 3 lesz?

Az idei új Galaxy Z Flip modell nem az első, és nem a második generációs telefon lesz, amely ezt a nevet viseli. Az első Galaxy Z Flip után a Z Flip 5G generáció következett. Az 5G technológia jelzi az új generációs hálózatok támogatását, de a 2-es szám nem jelent meg a nevében. Ezért zavarónak tűnhet, hogy az idei generáció a harmadik lesz a sorban. És ezért várható a Samsung Galaxy Z Flip 3 elnevezés. A Galaxy Z Fold3 modell nevében is szerepel majd a 3-as szám, amely várhatóan egy időben érkezik vele.

Samsung Galaxy Z Flip 3 spekuláció, konstrukció
A konstrukció könnyen sérül a terhelés során, ezért szükséges lenne a zsanér vagy a keret megerősítése. Forrás: gadgettendency.com

A telefonnak csak egy változata lesz? A weben a pocket-lint.com úgy véli, hogy két modellt, egy 4G és egy 5G variánst vezetnek majd be. Nem lehet tudni, a Samsung mikor fog eldicsekedni vele (vagy velük). De az idei év közepére várható. Az első generációt tavaly februárban, a Z Flip 5G generációt ugyanabban az évben, augusztusban mutatták be. A közönség a Galaxy Z Flip és a Galaxy Z Fold kihajtható telefonok új generációjának megjelenéséről feltehetőleg ősszel, a Galaxy Unpacked rendezvényen értesülhet.

Az összecsukható telefon felépítése valószínűleg megmarad, de előfordult, hogy a zsanér a hajlítgatás következtében megsérült, ezért a Samsung tartósabb zsanérral vagy hasonlóval fog előállni. A Pocket-lint megemlít egy lehetséges IP besorolást, ami újdonság lenne az összecsukható telefonok esetében. A külső kijelző nagyobb területet foglalhat majd el és több információt jeleníthet meg, ha a kamera elrendezése megváltozik. A belső kijelző reakcióideje nőhet, akár 120 Hz-ig is javulhat.

Samsung Galaxy Z Flip 3 spekuláció, design Samsung Galaxy Z Flip 3 spekuláció, külső kijelző
A kiszivárgott fotók szerint újdonság lehet a designban egy fekete terület, amelyen a külső kijelző és a kamerák helyezkednek el. A kijelző észrevehetően nagyobb lehet. Forrás: pocket-lint.com

A Samsung Galaxy Z Flip 3 váratlanul nem a legjobb processzort fogja kínálni

Az androidheadlines.com oldalon megjelent egy cikk, amely egy olyan tweetre mutat, amely a következő generációs processzort jelenti be. Sajnos a tweetet már törölték, de a cikkben szereplő információk felfedik annak tartalmát. Meglepő módon a feltételezések szerint, a processzor nem egy Snapdragon 888, hanem egy Snapdragon 870 lesz. Ez lényegében ugyanaz a chip, mint a tavalyi Snapdragon 865+, de nagyobb az órajele. A Galaxy Z Flip 3 teljesítményéről egyelőre nem áll rendelkezésre további információ.

i Samsung Galaxy S22 (SPEKULÁCIÓ): Új zászlóshajó érkezik rekordminőségű kamerával?

Milyen változás várható a kameráknál?

A jelenlegi Galaxy Z Flip nem készít rossz képeket, de a mai körülményekhez képest csak 2 hátsó kamerát kínál. Ezen lehet javítani, és a Z Flip 2 vagy Z Flip 3 esetében lehet, hogy a kamerák száma legalább 3-ra nő. A 12Mpx-es érzékelőhöz hozzá lehet adni még egyet, makró felvétel vagy teleobjektív funkcióval. Az elülső szelfikamera ki tudja használni az érdekes design előnyeit, hiszen a telefonnal úgy is lehet fényképet készíteni, ha L alakúra hajtva az asztalra helyezik. A 10 Mpx felbontást meg lehet tartani. Eddig azonban nem jelentek meg információk a fejlesztésekről. Ezenkívül a kiszivárgott képeken továbbra is csak 2 lencse látható.

Úgy tűnik, hogy a Samsung Galaxy Z Flip 3 ára kedvezőbb lesz

A Galaxy Z Flip3 valószínűleg S Pen toll támogatást is kap. Ennek a tollnak a Galaxy S21 Ultra 5G általi támogatása nemcsak a Samsung rajongói között váltott ki vitát arról, hogy fogunk-e még egyáltalán Galaxy Note modellt látni. A toll támogatása a Galaxy teljes kínálatában segíthet ennek az okos eszköznek az adaptálásában. A csomagban az ügyfél továbbra is találhat majd egy 15 W-os töltőt, amint az a tanúsítványból kiderült.


Jó bónusz lenne minden bizonnyal, ha az új generáció ára alacsonyabb lenne. A rugalmas megjelenítési technológia új dolognak számít, ezért az ilyen telefonok ára valóban magas. De a Samsung már egy ideje értékesít összecsukható modelleket, tehát éppen itt az ideje, hogy az áraik fokozatosan csökkenjenek. Jelenleg 999 dollárról érkeznek a hírek, így az árcsökkenés észrevehető lehet.

Melyek lesznek a titokzatos Galaxy Z Roll és F Slide eszközök?

A Galaxy Fold3 okostelefonon kívül két rejtélyes eszközről is hallhatunk az új Galaxy telefonok háza táján. A jól ismert holland weboldal, a letsgodigital.org a Samsung Z Slide és a Samsung Z Roll nevű védjegyekről ír. A slide és roll szavak jelezhetik, hogy ezeknek az eszközöknek a képernyője visszahúzható lesz. Ebben az esetben ez még fejlettebb érintőképernyős technológia lenne, mint egy hajlítható kijelző.

A lehetséges Samsung Galaxy Z Slide telefon koncepciója
Milyen lesz a titokzatos Galaxy Z Slide? Forrás: letsgodigital.org
i Ez is érdekelhet

Még nem sokat tudunk az új Galaxy Z Flip3 modellről. Ugyanakkor az értékesítése talán már a küszöbön áll. Vajon a Samsung alacsonyabb árral és továbbfejlesztett funkciókkal fog megörvendeztetni bennünket?

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB10