Oldal frissítése

Samsung Galaxy S23 5G (TESZT): egy kicsi, de meglehetősen praktikus fotómobil

Samsung Galaxy S23 5G, bevezető

Samsung Galaxy S23 5G (TESZT): egy kicsi, de meglehetősen praktikus fotómobil

Teszt

Aktualizálva • Szerző: Ondřej Chabr

Szerencse, hogy a Samsung ezúttal is 3 különböző modellt mutatott be az egyébként jól felduzzadt Galaxy S termékcsaládban. Ezek jellemzőikben és méretükben különböznek egymástól. A kisebb telefonok rajongói számára készült a Samsung Galaxy S23 5G. A legjobbakat várva egy kompakt készülékháztól, tesztünk keretein belül tettük próbára. Mennyire nyűgözött le minket?

Samsung Galaxy S23 5G (TESZT) – TARTALOM

 1. Az alapmodell Samsung Galaxy S23 az erősebb testvéreinek alternatívája
 2. A Samsung Galaxy S23 márkáns ismertetőjegyekkel rendelkezik
 3. A Galaxy S23 AMOLED kijelzője még mindig az egyik legjobb, nincs szükség változtatásra
 4. Egy már-már túl erős telefon, kiváló akkumulátor-üzemidővel
 5. A Samsung Galaxy S23 minden jelenetet jól elcsíp, elégedettek lehetünk a kamerájával
 6. Vannak még kompakt, nagy teljesítményű telefonok a piacon, a Samsung nincs egyedül
 7. A Samsung Galaxy S23 5G a jól bevált alapokra épít
 8. Amit korábban a Samsung Galaxy S23-ról írtunk

Az alapmodell Samsung Galaxy S23 az erősebb testvéreinek alternatívája

Egy év elteltével, a Galaxy Unpacked eseményen a dél-koreai óriás úgy döntött, hogy újabb sikeres telefoncsaládot mutat be a világnak. A csúcsmodellnek számító Galaxy S széria már a 23-as számozást viseli, amit a megjelenés éve után kapott. Ismét egy modellhármast láthatunk, ezek különböző felhasználói célcsoportokat hivatottak megszólítani. Az alap Samsung Galaxy S23 5G-től a nagyobb Galaxy S23+ 5G-n keresztül az S23 Ultra-ig, amellyel talán csak egyetlen kompromisszum jár, ez pedig a méret.

i

Samsung Galaxy S23 Ultra (BEMUTATÓ): még jobb kamera és brutális teljesítmény

Tesztalanyunknak ezúttal a Samsung Galaxy S23-at választottuk, a Galaxy S új generációjának belépő szintű képviselőjét, amely a mezőny többi tagjával együtt újabb lépést tesz felfelé az előző generációkhoz képest, így ne tévesszen meg senkit a kompakt mérete és az ártatlan külseje. A vizsgált darab "fehér" színben érkezett, amely inkább enyhén bézs színűnek látszik, világos aranyszínű oldalakkal. A tesztelt konfiguráció a lehető legjobb, azaz 256 GB tárhely és 8 GB RAM.

A Samsung Galaxy S23 márkáns ismertetőjegyekkel rendelkezik

A okostelefonok hatalmas áradatában úgy tűnik, már elfelejtettük, milyen érzés is egy kezelhető méretű, kecses telefont kézben tartani. Szerencsére a Samsung, más gyártókkal, például az Apple-lel vagy az Asus-szal együtt, még mindig képes olyan zászlóshajó telefonokat készíteni, amelyek elférnek a tenyerünkben. A telefon a kevesebb mint 15 centiméteres magasságával kukucskált ki rám a dobozból. Már az első kézbevételnél egyértelművé vált, hogy nem egy tégláról van szó. Nagyon szépen elfér a kezemben, a méretei ideálisak. Persze ez csak az én szubjektív véleményen.

Samsung Galaxy S23, bemutató, dizájn, előlap Samsung Galaxy S23, bemutató, dizájn, hátlap
Az elülső és a hátsó rész sík felületű. A hátlapot csak a kiálló kamerák bontják meg.

A Galaxy S23 csiszolt és csúszós szélei továbbra is enyhén kidudorodnak, ami az eleganciát hivatott szolgálni, de bizonytalan fogást okozhat, amikor felemeled a készüléket az asztalról. Bár barbarizmusnak tűnhet, figyelembe véve, hogy összességében milyen kecses a dizájn, én mégis inkább tokba tenném a telefont. Az előlapot természetesen szinte teljes egészében a kijelző és a szelfikamera kivágása foglalja el. A környező keretek nagyon vékonyak, semmilyen módon nem zavaróak. Az előlap és a hátlap nem ívelt, teljesen egyenes.

Samsung Galaxy S23, bemutató, élek Samsung Galaxy S23, bemutató, felső él
A polírozott éleken kissé megmaradnak az ujjlenyomatok.

A hátoldal nem túl érdekes a konkurens telefonokhoz viszonyítva. Ezt azonban én pozitívumként értékelem. Személy szerint nagyon kellemesnek találtam a sima matt üveget, amelynek egyetlen eleme a kiálló lencsék. Mégis, a Samsung Galaxy S23 a mobiltelefonok áradatában is jól felismerhető. Az újítást csak a fotómodul eltűnése jelenti. Az Ultra modell vonalát követve a kamerák közvetlenül a telefon hátoldalán, egymás fölé helyezve kaptak helyet, többé már nem alkotnak egy egységet.

A Galaxy S23 AMOLED kijelzője még mindig az egyik legjobb, nincs szükség változtatásra

Ahogyan a Samsung Galaxy S23 Ultra esetében is megjegyeztem, itt is szóvá kell tenni, hogy a kijelzőn semmilyen változást nem véltünk felfedezni, kivéve egy apróságot. Ismét csak megerősíteni tudom, hogy nem is volt rá szükség. Az észrevehetetlen kereteknek köszönhetően egy 6,1 hüvelykes, Dynamic AMOLED 2X néven emlegetett kijelzőt sikerült viszonylag kis helyre összepréselni. Az egyes pixeleket kiszúrni nem igazán lehet, a Full HD+ felbontásnak tényleg van értelme. A kiváló betekintési szögek és a nagy felbontás mellett a gyors, 120 Hz-es válaszidő is kellemes a szemnek.

Samsung Galaxy S23, bemutató, kijelző Samsung Galaxy S23, bemutató, keret
A kijelző valóban bravúros. Ráadásul a körülötte lévő keret nagyon keskeny, ami stílusosan néz ki.

A Galaxy S23 újítása tehát a 35%-kal jobb maximális képernyőfényerő, ami mostantól 1750 nit. A kisebb képátló ellenére a Samsung nem fosztott meg minket attól a lehetőségtől, hogy egyszerre két alkalmazást jelenítsünk meg egymás mellett, vagy inkább egymáson. Ez a fejlettebb multitasking a drag & drop támogatással bizonyára jól jöhet bizonyos helyzetekben. A tesztelési időm alatt azonban nem sok ilyen szituációval találkoztam, de ilyen átló mellett nem is hiszem, hogy a funkció túl gyakran teret nyerne.

Egy már-már túl erős telefon, kiváló akkumulátor-üzemidővel

A Samsung Galaxy S23 rekordokat döntöget az okostelefonok piacán. A gyártó az új termékcsalád minden modellje esetében az erős és gazdaságos Snapdragon 8 Gen 2-t vetett be. 8 GB RAM-mal kombinálva a tényleges használat több mint kielégítő. A Samsung normál használat mellett villámgyorsan reagál, még a képernyőn egyszerre megjelenő alkalmazásablakok mozgatásakor sem akad el. A mobiljátékosok bizonyára örülnek az Adreno 740 grafikus chipnek is. A Geekbench teszteken elért eredmények valóban bíztatóak.

Az alapváltozat belső tárhelykapacitása továbbra is 128 GB, de egy kisebb szépséghibát hordoz magában, amit általános használat során nem fogsz észrevenni. A tárhely típusa UFS 3.1, a nagyobb memóriájú változatban elérhető UFS 4.0 helyett. Természetesen adott a legújabb Android 13 One UI kiterjesztéssel. A beállítások egyértelműek, számos lehetőség kínálkozik a megjelenés testreszabására. Szubjektíven persze eltarthat egy darabig, mire megtaláljuk a legmegfelelőbb témát.

Samsung Galaxy S23 5G, bemutató, Geekbench
Nagyon tisztességes eredményt ért el a Geekbench 6 teljesítményteszten. A tesztelt modell 256 GB-os kapacitással rendelkezik.

Az S23 alapmodell a töltési sebesség tekintetében különbözik testvéreitől. A gyártó ezt a modellt továbbra is 25 W-ra korlátozza, ez sajnos nem egy nagy szám, mindenesetre a 3 900 mAh összkapacitás nem egy monstrum, így egy teljesen lemerült telefont kevesebb mint 1,5 óra alatt feltölthetünk. A hatékony processzornak és a kis kijelzőnek köszönhetően azonban nagyon tisztességes üzemidőt tart. A telefon összesen két napig bírta a használatot gond nélkül. A csomagban nincs adapter, csak egy USB-C tápkábel található benne.

A Samsung Galaxy S23 minden jelenetet jól elcsíp, elégedettek lehetünk a kamerájával

Az egyes kamerák csak vizuális szempontból változtak, azaz a hátoldalon másképp rendezték el őket. A szelfikamera kisebb változásokon ment keresztül, 10 Mpx-ről 12 Mpx-re nőtt. A paraméterek mindenesetre nagyon jó eredményeket ígérnek. A főkamera megmaradt az 50 Mpx-nél és az f/1.8 rekeszértéknél. Természetesen optikai stabilizálással együtt. Az optikai zoomot egy 10 Mpx-es teleobjektív biztosítja. A nagy látószögű képeket a 12 Mpx-es érzékelő készíti.

Samsung Galaxy S23 5G, bemutató, Pro üzemmód
A kamera felhasználói felülete Pro üzemmódban.

Már-már elcsépelten hangzik, de a képek továbbra is kissé túltelítettek. Pontosan úgy, mint bármelyik másik Samsung telefon esetében. Összességében véve azonban a fotók kellemesek, legalábbis a legtöbb esetben. Az eredmény éles, még a háttérvilágítás sem okoz gondot a Samsung-nak. Az ultraszéles látószögű fotókkal is elégedett voltam. Ha jól odafigyelünk, hogy a kijelzőn a kép egyes részei mennyire vannak fókuszban, nagyon szép makrófelvételeket tudunk kihozni a telefonból.

Samsung Galaxy S23 5G, bemutató, širokoúhlé Samsung Galaxy S23 5G, bemutató, makro Samsung Galaxy S23 5G, bemutató, interiér
Egy nagy látószögű mintakép, egy minőségi makrófotó fókuszált középponttal, és egy beltéri fotó bőséges természetes fényben.

A Samsung Galaxy S23 optikai zoomja maximum 3x-os. Ez a legtöbb helyzetben elegendő is. A kép világos, számomra úgy tűnik, hogy a színek is egy kicsit még jobban megfelelnek a valóságnak. Ha a maximális 30x digitális zoomot feleslegesnek tartanád, akkor csak figyelj. Tényleg meg lehet állapítani a különbséget egy utólag zoomolt és egy ilyen nagyítással készült kép között. Sőt, a mesterséges intelligencia másodpercek alatt meglepő minőségben rendereli a részleteket.

Samsung Galaxy S23 5G, bemutató, egyszerű fotó Samsung Galaxy S23 5G, bemutató, 3x zoom Samsung Galaxy S23 5G, bemutató, 30x zoom
Normál kép zoom nélkül, majd 3x optikai zoom és 30x digitális zoom ugyanarról a helyről fotózva.

A sokat emlegetett Nightography kifejezés a teljes Galaxy S23 sorozatra vonatkozik, így itt is minőségi éjszakai felvételeknek lehetünk szemtanúi. Meglepő módon a nagy látószögű képeket és a 3x optikai zoom eredményeit is meg kell dicsérnem. Az automatikus éjszakai üzemmód beállításával a kép valóban jelentősen kivilágosodik, ami ugyanakkor nem mindig kívánatos. Ezért azt javaslom, hogy kétszer készítsük el a felvételt, egyszer az üzemmód aktiválásával, másodszor pedig anélkül.

Samsung Galaxy S23 5G, bemutató, éjszakai üzemmód nélkül Samsung Galaxy S23 5G, bemutató, éjszakai üzemmód Samsung Galaxy S23 5G, bemutató, éjszakai széleslátó
Fotó éjszakai üzemmód használata nélkül, majd azzal. Az éjszakai üzemmód a szélesvásznú képet is segíti.

A szelfikamera kb. 2 Mpx-lel nagyobb felbontása valószínűleg nem nagy változás, de tény, hogy én is elégedett voltam a fotókkal. A Samsung felismeri, ha több ember van a képben, és magát a szöget is kiszélesíti, még ha nem is nagy oldalirányú bővítésről van szó. A nagy felbontású 8K videók már akár 30 képkocka/mp sebességgel is felvehetők, és persze a filmszerű 24 képkockával. A videokép feltűnően hasonlít az állóképekhez, itt is telítettek a színek.

Vannak még kompakt, nagy teljesítményű telefonok a piacon, a Samsung nincs egyedül

A Samsung Galaxy S23 könnyen felveheti a versenyt a tavalyi Galaxy S22 5G modellel. Tulajdonképpen az új jövevény nem esett át akkora változáson, hogy azzal sakk-mattot adjon neki. Többé-kevésbé csak olyan kis apróságokról van szó, mint a kijelző jobb fényereje, a tartósabb üveg, a gyorsabb tárhely, a Wi-Fi 6E támogatás és a nagyobb felbontású szelfik, valamint természetesen az új Snapdragon chip. Akárhogy is, a kettő között tényleg vékony a határvonal. Némi felárral ugyan, de választhatod akár a Samsung Galaxy S23+ 5G-t is, így gyorsabb töltést kapsz.

Samsung Galaxy S23 5G, konkurencia
Az új generáció és az előd Galaxy S22 közötti vizuális különbség.

A verseny az iPhone 14 esetében már jóval érdekesebb. Az egyik vagy a másik márka rajongói azonban elfogultak lehetnek. Az iPhone 14 ugyanakkor nem tud 120 Hz-es frissítést varázsolni az azonos méretű kijelzőre. A fotófelszereltség is szerényebb. Én az alapmodellt választanám az ára miatt, de kis felárért megkaphatjuk az iPhone 14 Pro-t, amely mellet a Samsung már eltörpül. Elsősorban a teleobjektív és az erős A16 Bionic chip miatt.

Samsung Galaxy S23 5G, konkurencia, iPhone 14 Samsung Galaxy S23 5G, konkurencia, Zenfone 9
Mind az iPhone 14, mind az Asus Zenfone 9 sokat tud nyújtani a kisebb okostelefonok szegmensében.

Harmadik versenyzőnk a kompakt Asus Zenfone 9. A képátlója 6"-nél egy hajszállal kisebb. Hasonlóan az iPhone 14-hez, korlátozottabb kameraképességekkel rendelkezik, konkrétan hiányzik belőle a teleobjektív. Viszont 16 GB RAM-mal is beszerezhető. A teljesítményről a nagy teljesítményű Snapdragon 8+ Gen 1 gondoskodik, és egy másik aduász a fülhallgató-csatlakozó jelenléte. Az akkumulátor kapacitása a legnagyobb az említett versenytársak közül, de vezeték nélküli töltést sajnos nem tesz lehetővé.

Paraméterek/ Modell Samsung Galaxy S23 5G Apple iPhone 14 Asus Zenfone 9
Kijelző 6,1" (20 : 9) 6,1" (19,5 : 9) 5,9" (20 : 9)
2 400 × 1 080 px, 422 ppi 2 532 × 1 170 px, 460 ppi 2 400 × 1 080 px, 445 ppi
Dynamic AMOLED 2X, 120 Hz OLED, 60 Hz Super AMOLED, 120 Hz
Hátlapi kamera fő: 50 Mpx, f/1,8, OIS, 8K video 30 fps
fő: 12 Mpx, f/1,5, 4K video 60 fps
fő: 50 Mpx, f/1,9, OIS, 8K video 24 fps
teleobjektív: 10 Mpx, f/2,4, 120°
széleslátó: 12 Mpx, f/1,8
széleslátó: 12 Mpx, f/2,2, 113°
széleslátó: 12 Mpx, f/1,4,


Előlapi kamera 12 Mpx, f/2,0, Full HD video 30 fps
12 Mpx, f/1,9, 4K video 60 fps
12 Mpx, f/2,5, 4K video 30 fps
Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 8magos Apple A15 Bionic, 6magos Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 8magos
RAM 8 GB 6 GB 8/16 GB
Belső tárhely 128/256 GB 128/256/512 GB 128/256 GB
Operációs rendszer Android 13 iOS 16 Android 12
5G támogatás
Akkumulátor 3 900 mAh 3 279 mAh 4 300 mAh
gyorstöltés / vezeték nélküli tötés: 25 W / 10 W gyorstöltés / vezeték nélküli tötés: 20 W / 15 W
gyorstöltés / vezeték nélküli tötés: 30 W / -
USB-C
3,5 mm-es jack
IP védettség IP68 IP68 IP68
Hangzás sztereó, Dolby sztereó, Dolby Atmos sztereó, Dolby
Méret 146,3 × 70,9 × 7,6 mm 146,7 × 71,5 × 7,8 mm 146,4 × 68,2 × 9,5 mm
Súly 167 g 172 g 165 g

A Samsung Galaxy S23 5G a jól bevált alapokra épít

Samsung Galaxy S23 5G; bemutató

Samsung Galaxy S23

Mobiltelefonok

A Samsung ezúttal is új magasságokba emelte a Galaxy S sorozatát. Az alap Galaxy S23-tól azonban nem érdemes áttörést várni. Ugyanakkor kiderült, hogy egy igazán fergeteges okostelefonra sikeredett, amely egy remek processzorból meríti az erőt, továbbá a gyenge fényviszonyok között is jól teljesítő kamerákkal, valamint a 2 napos akkumulátor-üzemidővel párosítva valóban kellemes meglepetést tud okozni. Az ideális ár/teljesítmény arány megtestesítője.

Előnyök

 • Az új kamerakialakítás egységesíti a Galaxy S sorozatot
 • Nagyszerű 2 napos akkumulátor-üzemidő
 • Jobb digitális zoom eredmények
 • Nagy teljesítmény a Snapdragon chipnek köszönhetően

Hátrányok

 • Lassabb töltés
 • Szerényebb csomagolás, csak kábel
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Az új Samsung Galaxy S23-asok triójának legkisebbike is megmutatta magát, és igazán jó benyomást tett ránk. Ez a minőségi specifikációkkal rendelkező kompakt telefon több figyelmet érdemelne, mint amennyit kap, de nincs könnyű dolga a Samsung Galaxy S23 Ultra árnyékában.

Amit korábban a Samsung Galaxy S23-ról írtunk

Cikk

Aktualizálva • Szerző: Ondřej Chabr

Megérkezett a Samsung legjobbjainak új generációja. A Samsung Galaxy S23 sorozat ezúttal is a legjobb felszereltséget kapta, tehát a legigényesebb felhasználókat veszi célba. Valamennyi modellen számos javítást hajtottak végre. Vegyük hát őket közelebbről is szemügyre.

Samsung Galaxy S23, bevezető

Samsung Galaxy S23 (BEMUTATÓ) – TARTALOM

 1. Végre megérkezett az új Samsung Galaxy S23 modellhármas
 2. Kisebb tervezési változtatások, minőségi és tartós kivitelezés
 3. A jól bevált kijelző nem igényelt változtatást, a fényereje is önmagáért beszél
 4. A Snapdragon 8 Gen 2 processzor magasabb szintre emeli a mobiljátékokat
 5. Az Ultra rekordot döntő kamerája még magasabbra teszi a lécet
 6. Milyen Samsung Galaxy S23 modellek kaphatók?

Végre megérkezett az új Samsung Galaxy S23 modellhármas

Ismét eltelt egy év és a Samsung bemutatta az egyik legjobban várt okostelefon-vonalának új modelljeit. A Samsung szupererős Galaxy S szériája minden évben előkelő helyet foglal el az új telefonok között. Idén a Samsung Galaxy S23 sorozatú telefonok kerültek a reflektorfénybe. Már megszokottá vált, hogy ár, méret és tulajdonságok szerint osztályozott modellhármassal van dolgunk. A Samsung idén is hasonlóan járt el, mint korábban, bár a két legolcsóbb modell között most még szembetűnőbbek a változások.

Samsung Galaxy S23, modellek
A Galaxy S23 termékcsalád mostantól egységesebb, legalábbis a dizájn tekintetében. Forrás: samsung.com

A Samsung az idén február 1-jén tartott Galaxy Unpacked rendezvényen ismét bemutatta új termékeit, a Galaxy Book3 laptop mellett. A készülékek elnevezése nem tér el a jól bevált hagyományoktól, a 2023-ban bemutatott modellek triója a Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S23+ és Samsung Galaxy S23 Ultra nevet viseli. Mit tudhatunk róluk?

i

iPhone 14 (BEMUTATÓ): decens újdonságok a már megszokott köntösben

Kisebb tervezési változtatások, minőségi és tartós kivitelezés

A Galaxy S sorozat a legigényesebbeknek szól, pontosan ezt tükrözi az ára, a felszereltsége és természetesen a kialakítása is. A Galaxy S készlükek esetében a kiváló minőségű kidolgozottság az évek alatt már megszokottá vált. Idő közben persze a Samsung kidolgozta a hajlítható kialakítású Galaxy Z sorozatot is. Ezért aztán fel sem merült bennünk, hogy az új telefonok tartós, IP68-as tanúsítvánnyal rendelkező teste esetleg mégis alulmarad. Változott egyáltalán a kialakításuk, vagy nagyítóval kell keresnünk rajta a különbségeket?

Samsung Galaxy S23, dizájn
A Galaxy S23 és a Galaxy S23+ készülékről már hiányzik a hátlapi kiemelkedés. Forrás: samsung.com

Az új modellek első ránézésre is jól felismerhetők, nem fogod összetéveszteni az előző generációval. A Samsung Galaxy S23 és a Galaxy S23+ méretei megegyeznek az előző generáció modelljeivel. A Galaxy S23 esetében egy kompakt, 6,1 hüvelykes, üvegből és fémből készült telefont kapunk. A továbbfejlesztett és nagyobb, 6,6 hüvelykes Galaxy S23+ sem változott ebből a szempontból. De mindkét modell a tavalyi csúcsmodell Ultra-ból merített ihletet, így a hátlapi kamerák már nem egy hosszúkás kiemelkedés részei, hanem külön állnak.

i

Az új Samsung Galaxy S23 termékcsaláddal a gyártó a környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt. A dizájn újrahasznosított üvegből és újrahasznosított PET-fóliából készült. A doboz újrahasznosított papírból készült.

Ezzel együtt a dizájn is összhangba kerül az új Galaxy S23 Ultra modellel, amely megtartotta a jól bevált megjelenését. A fent említett testvérekhez viszonyítva azonban természetesen még mindig élesebb sarkok jellemzik. Az elülső oldalon visszaköszön a téglalap alakú körvonal. Az új termékcsalád kamerái az üveg hátlap felülete fölé emelkednek. Az előlapon ezúttal is tartós üveggel találjuk magunka szembe, méghozzá Gorilla Glass Victus 2 üveggel. Minden modell krém, fantomfekete, levendula és zöld színben kapható.

Samsung Galaxy S23, Ultra modell
A Samsung Galaxy S23 Ultra alapcsomagjának részét képezi az S Pen is. Forrás: samsung.com

A jól bevált kijelző nem igényelt változtatást, a fényereje is önmagáért beszél

A kiváló minőségű AMOLED kijelzők már az új Samsung készülékek szerves részét képezik, de nemcsak az S sorozat esetében. Ezért aztán nem is ért váratlanul a Galaxy S23 Dynamic AMOLED 2X technológiája, 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával. A nagy kijelzőpanelt csak a szokásos szelfikamera-kivágás bontja meg. A Full HD+ felbontásának köszönhetően mindkét olcsóbb modell 400 ppi körüli finomságot ér el, ami az emberi szem számára már fel sem ismerhető. Az S23 Ultra azonban még tovább megy a 6,8 hüvelykes képátlóval.

Samsung Galaxy S23, kijelző mérete
Az egyes modellek képátlója az előző évekből ismert értékeknél maradt. Forrás: samsung.com

Annak érdekében, hogy egy ekkora képernyőn is megmaradjon a részletes megjelenítés, a felbontást 3088×1440 pixelre növelték, extrém finomsággal, 501 ppi-vel. A Samsung Galaxy S23 Ultra továbbra is támogatja az S Pen érintőtollat. Így a nagyméretű kijelzőt a testbe ágyazott, alacsony késleltetési idejű tollal kezelheted. Mindhárom modell maximális fényereje 1750 nit, ami még közvetlen napfényben is kényelmes munkavégzést tesz lehetővé.

i

Google Pixel 7 Pro (BEMUTATÓ): az amerikai gyártó ismét felülmúlta önmagát

A Snapdragon 8 Gen 2 processzor magasabb szintre emeli a mobiljátékokat

Az új generációs Galaxy S23 a mai idők legjobb belső tulajdonságaival lett megtöltve. A rendkívül agilis Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 4 nm-es gyártási eljáráson alapul. A chip természetesen kompatibilis a leggyorsabb 5G mobiladatok fogadására. Kifejezetten jól képes kezelni a kamerák igényes képjeleit és a mesterséges intelligencia képességeit. Az S23 és az S23+ modellek 8 GB RAM-mal kombinálva működnek. A Galaxy S23 Ultra akár 512 GB memóriakapacitással is kapható, a RAM értéke pedig 12 GB-nál áll meg.

Samsung Galaxy S23, Snapdragon 8 Gen 2 chip
A legmodernebb Snapdragon 8 Gen 2 teljesítményét nemcsak a mobiljátékokban használhatjuk ki. Forrás: samsung.com

Az adatok tárolására szolgáló belső memória tekintetében a Galaxy S23 128 vagy 256 GB-os, a Galaxy S23+ 256 vagy 512 GB-os, akárcsak az Ultra modell. Az operációs rendszer történetesen a legújabb Android 13, amelyhez a jövőbeni frissítések lehetősége is adott.

i

Samsung Galaxy S23 széria

Az akkumulátor üzemideje szintén fontos kérdés. A valós tapasztalatokra még várnunk kell, de a specifikációk a következőkről árulkodnak. A modellek az akkumulátor kapacitásában különböznek egymástól. Az alap Galaxy S23 egy 3900 mAh-s akkumulátort kapott, 25 W-os gyorstöltéssel. A Galaxy S23+ akkumulátora 4700 mAh-s, 45 W-os gyorstöltéssel. A nagy Galaxy S23 Ultra a legjobb akkumulátort igényli, ezért 5000 mAh-t és 45 W-os gyorstöltést kapott.

Az Ultra rekordot döntő kamerája még magasabbra teszi a lécet

A Samsung kiemelt figyelmet szentelt a kameráknak. A leírás alapján egy nagyszerű fényképezőgéppel és olyan kamerákkal van dolgunk, amelyekkel még gyengébb fényviszonyok között is jó fényképeket lehet készíteni. A két alapmodell kamera specifikációi megegyeznek. A főkamera felbontása 50 Mpx és f/1,7 rekeszértékkel rendelkezik. A 3x-os optikai zoommal rendelkező teleobjektív továbbra is 10 Mpx-es, a hátsó felszereltséget pedig egy ultraszéles, 12 Mpx-es érzékelő egészíti ki.

Samsung Galaxy S23 Ultra, kamera
A professzionális fotófelszereltség élén a Samsung Galaxy S23 Ultra 200 Mpx-es kamerája áll. Forrás: samsung.com

Az S23 Ultra ezúttal is nagy babérokra tör, méghozzá az eddigi legnagyobb felbontású főkamerával, melynek felbontása 200 Mpx. Az Isocell HP2 érzékelő még részletesebb zoomolást tesz lehetővé, és több képpontot egyesít egybe a még tisztább felvételek érdekében. A 10 Mpx-es teleobjektív-páros is említést érdemel. Az egyik 3x-os, a másik akár 10x-es optikai zoomra is képes. A nagy látószögű felvételeket a 12 megapixeles kamera rögzíti.

i

ASUS ROG Phone 6 (BEMUTATÓ): nagyszerű gamer telefon, de nem való mindenkinek

Az optikai zoom mellett a modellek digitális zoommal is büszkélkedhetnek. Mindkét olcsóbb modell 30x, míg az S23 Ultra 100x Space Zoom-ra képes.

Samsung Galaxy S23, kamera
A belépő szintű Galaxy S23 és az S23+ modelleknek sincs mi miatt szégyenkezniük. Forrás: samsung.com

Az előlapi felvételeket egy 12 megapixeles szelfikamera rögzíti. Ez a lencse is jobb felvételeket készít rosszabb fényviszonyok között is. A felvételeket Expert RAW formátumban is rögzítheted, hogy a lehető legjobb minőségű képeket kapd eredményül, amelyeket tovább szerkeszthetsz. A Samsung a bemutató során a videókészítéssel is büszkélkedett, hiszen mostantól már nemcsak 8K felbontásban, hanem 30 fps képkockasebességgel is készíthetünk felvételeket.

Milyen Samsung Galaxy S23 modellek kaphatók?

A teljes Samsung Galaxy S23 termékcsalád, annak kisebb és nagyobb kapacitású változatai február 16-tól érhetők el. Az egyes modellek és azok memóriakapacitása a következő:

Paraméterek/ Modell Samsung Galaxy S23 Samsung Galaxy S23+ Samsung Galaxy S23 Ultra
Kijelző 6,1" (20 : 9) 6,6" (20 : 9) 6,8" (20 : 9)
2 400 × 1 080 px, 422 ppi 2 340 × 1 080 px, 390 ppi 3 088 × 1 440 px, 501 ppi
Dynamic AMOLED 2X, 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 120 Hz
Hátlapi kamera fő: 50 Mpx, f/1,7, OIS, 8K video, 30 fps
fő: 50 Mpx, f/1,7, OIS, 8K video, 30 fps
fő: 200 Mpx, f/1,7, OIS, 8K video, 30 fps
teleobjektív: 10 Mpx, f/1, 118°
teleobjektív: 10 Mpx, f/1, 118°
teleobjektív: 10 Mpx, f/1,12, Quad Pixel, 117°
széleslátó: 12 Mpx, f/1,4,
széleslátó: 12 Mpx, f/1,4,
széleslátó: 12 Mpx, f/1,4


teleobjektív: 10 Mpx, f/1,12
Előlapi kamera 12 Mpx, f/2,0, Full HD video, 30 fps
12 Mpx, f/2,0, Full HD video, 30 fps
12 Mpx, f/2,0, 4K video, 60 fps
Lapkakészlet Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 8magos Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 8magos Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 8magos
RAM 8 GB 8 GB 8/12 GB
Belső tárhely 128/256 GB 256/512 GB 256/512/1 024 GB
Operációs rendszer Android 13 Android 13 Android 13
5G támogatás
Akkumulátor 3 900 mAh 4 700 mAh 5 000 mAh
Gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 25 W / 10 W Gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 45 W / 10 W
Gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 45 W / 10 W
USB-C
3,5 mm-es jack
IP védettség IP68 IP68 IP68
Hangzás sztereó, Dolby sztereó, Dolby sztereó, Dolby
Méret 146,3 × 70,9 × 7,6 mm 157,8 × 76,2 × 7,6 mm 163,4 × 78,1 × 8,9 mm
Súly 167 g 195 g 233 g
i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Kevés okostelefon-család büszkélkedhet akkora hagyománnyal, mint a Samsung Galaxy S. Az új modellek még jobb processzorral rendelkeznek, emellett az éjszakai fotózás és videókészítés minőségét is magasabb szintre emelik. Ezek az új Samsung Galaxy S23 sorozat főbb erősségei.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB10