Oldal frissítése

Samsung Galaxy S22, bemutató

Samsung Galaxy S22 (BEMUTATÓ): az Androidok királya visszatért

Teszt

Aktualizálva • Szerző: Ondřej Chabr

Megérkezett az év néhány legjobban várt okostelefonja. A Samsung a Galaxy Unpacked 2022 rendezvényen mutatta be legerősebb termékcsaládját, megmutatva a világnak, milyen változások jönnek a nagy teljesítményű munkaeszközök kategóriájában. Vessünk egy pillantást a Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ és a Galaxy S22 Ultra készülékekre. Melyek a különbségek közöttük?

Samsung Galaxy S22 (BEMUTATÓ) – TARTALOM

 1. Az új termékcsalád nagyot robban, a Galaxy S22 Ultra felváltja a korábbi Galaxy Note-ot
 2. Az S22 bevált kialakítása csak továbbfejlődött, nincs szükség nagyobb változtatásokra
 3. A Samsung Galaxy S22 sorozat teljesítményét a legújabb Exynos processzor biztosítja
 4. A Samsung Galaxy S22 sorozat jobban lát a sötétben, mint bármikor korábban
 5. A konkurencia nem alszik, de a Samsung Galaxy S22 magasra teszi a lécet
 6. Samsung Galaxy S22 – ár és elérhetőség

i

Rendeld elő a Samsung Galaxy S22 | S22+ | S22 Ultra készülékek valamelyikét, s most ráadás Galaxy Buds Pro fülhallgatót kaphatsz, továbbá ráadás 35 000 Ft vagy 55 000 Ft értékű kedvezményt készülékbeszámítás esetén. További részletek cikkünkben: Samsung Galaxy S22 előrendelés ráadás Galaxy Buds Pro fülhallgatóval és akár 55 000 Ft értékű kedvezménnyel készülékbeszámítás esetén.

Az új termékcsalád nagyot robban, a Galaxy S22 Ultra felváltja a korábbi Galaxy Note-ot

2021-ben láthattuk a Galaxy S21 modellek bevezetését. A belépő szintű S21 és S21+ sokak számára remek választás volt. Az S21 Ultra nemcsak a kinézete, hanem a specifikációi és az S Pen érintőtoll által nyújtott élvezetesebb munkavégzés lehetősége miatt is kiemelkedett a tömegből. Nagy változás volt a korábbi évekhez képest, hogy a munkavégzésre ideális phablet kategóriát a Samsung Galaxy Note okostelefon kezdte átvenni. Az új generációt azonban abban az évben nem láthattuk, és minden jel arra utalt, hogy a Samsung Galaxy S sorozat legerősebbike veszi át a jogart.

i

Az új telefonok mellett idén a Samsung a következő generációs Galaxy Tab S8 tabletekkel is büszkélkedhet.

A Samsung ezt a Galaxy Unpacked 2022 rendezvényen erősítette meg. A Galaxy Note modellre már nincs szükség. Mindent, amit korábban csinált, most könnyedén kezel a Samsung Galaxy S22 Ultra, amely a Galaxy S22 és a Galaxy S22+ mellé érkezik. Természetesen a teljes termékcsalád napjaink egyik csúcsteljesítménye, és képességei még a legnagyobb igényű, csúcsteljesítményhez, nagyszerű kijelzőhöz és lenyűgöző fotó- és videominőséghez szokott felhasználókat is lenyűgözi. Most pedig nézzük az új telefonokat részletesebben.

Az S22 bevált kialakítása csak továbbfejlődött, nincs szükség nagyobb változtatásokra

A Galaxy sorozat már néhány éve ragaszkodik a jellegzetes, praktikus, mégis kellemes és szemet gyönyörködtető dizájnhoz. Az alap Galaxy S22 és a továbbfejlesztett Galaxy S22+ megjelenésében megegyezik. A sarkok lekerekítettek, és megtartották a hátsó fotómodul kiemelkedését is, amely hátulról nézve teljesen a bal felső sarokban helyezkedik el, a tavalyi sorozat mintáját követve. A változások a műanyagból, fémből és üvegből készült telefonház színeiben érhetők leginkább tetten. A lila változatot zöld váltja fel, a rózsaszín pedig most egy kicsit világosabbnak tűnik. A kínálat része továbbra is a hagyományos fekete és fehér is.

Samsung Galaxy S22, design Samsung Galaxy S22 Ultra, design
Míg a két alapmodell Galaxy S22 és S22+ dizájnja szinte teljesen megegyezik az előző modellcsaláddal, az S22 Ultra már nem csak új színeket hozott.

A Galaxy S22 Ultra már teljes értékű munkaeszközként veszi át a Galaxy Note helyét, és osztozik annak éles sarkaiban. Más a megjelenése, és az kijelző enyhén lekerekített szélei lenyűgözők. Az S Pen érintőtollat a telefon alján elrejtve helytakarékosan helyezték el. Egyszerűen benyomva ki lehet csúsztatni. A legfontosabb változás hátul történt. A kamerák már nem egy egységes modul részei, hanem önállóan kerültek beépítésre. Az 5 kamera kör alakú kivágáas azonban még mindig kiemelkedik a készülék felszíne fölé, szerencsére finoman. A fantomfehér és fantomfekete változatot most burgundi és zöld szín egészíti ki.

A Samsung Galaxy S22 sorozat teljesítményét a legújabb Exynos processzor biztosítja

Ahhoz, hogy a telefon képes legyen versenyezni az év legjobb okostelefonja címért, természetesen minőségi felszereltségre van szüksége, amelyet egy nagy teljesítményű processzor és bőséges RAM biztosít. A Samsung nem fogta vissza magát, és modelltől függetlenül továbbra is az elérhető legjobb chippel gazdagítja termékcsaládját. A mi piacrégiónkban ez a nyolcmagos Samsung Exynos 2200, amely nem csak félelmetes teljesítményt ígér. A processzor a legújabb, 4 nm-es eljárással készül, amely pozitív hatással van például az akkumulátor üzemidejére, még nagyobb terhelés mellett is.

Samsung Galaxy S22, procesor Exynos
A legmodernebb 4 nm-es Exynos 2200 egyszerre ígér ragyogó teljesítményt és energiahatékonyságot. Forrás: samsung.com

RAM tekintetében a modellek szintén megegyeznek, mivel mindegyik 8 GB RAM-mal kapható. A belső memória is megegyezik, mindegyik 128 vagy 256 GB gyors flashmemóriával kapható. A kompromisszumok nélküli funkciók rajongói számára a Samsung elkészítette az Ultra modell csúcsváltozatát, amely 12 GB RAM-ot és 512 GB tárhelyet kombinál. Korábban már láttuk az S21 Ultra 16 GB-os változatát is, de a 12 GB-os változathoz képest a különbség nem elég feltűnő ahhoz, hogy valóban szükség legyen ilyen kapacitásra még nagyobb terhelés esetén sem.

Az új Galaxy S22 vízálló teste ultrahangos ujjlenyomat-olvasóval is rendelkezik, amelyet ismét egy tartós Gorilla Glass Victus+ üveggel borított kijelzőbe integrálva látunk. A tápellátáshoz és adatátvitelhez szükséges USB-C csatlakozó mellett az Ultra modell rendelkezik a már említett S Pen foglalattal is. Az írás az érintőtollal nagyon gyors, és a lehető legközelebb áll a valós gépelési élményhez. Ráadásul az egész rendszer vezérlésére is használható, beleértve a kamerát is, és természetesen írásra és rajzolásra is, nem csak a Jegyzetek alkalmazásban.

A telefonok a mobilfizetéshez szükséges NFC-t, a leggyorsabb 5G-s mobilinternetet és a WiFi 6-ot is kezelik. Az S22+ és a Galaxy S22 Ultra még a Wi-Fi 6E és az UWB vezeték nélküli technológiát is támogatja. 

A telefonok operációs rendszere az Android 12, és a Samsung ígérete szerint az operációs rendszer 4 későbbi verzióját is látni fogjuk. Ez tehát azt jelenti, hogy mindhárom Galaxy S22 telefon felhasználói megkapják majd az Android 16-ot, ami az egyik legjobb ajánlat az androidos telefonok között. A biztonsági frissítések tekintetében a gyártó még tovább megy, és 5 évnyi biztonsági frissítés-támogatásnak nézhetünk elébe.

Samsung Galaxy S22, pero S Pen
Gyors, intuitív és szórakoztató. Ilyen az S Pen használata az ígéretek szerint. A gomb az irányításban segít. A toll teteje megegyezik a telefon színével.

Zenét a telefonon Bluetooth-on vagy USB-C porton keresztül csatlakoztatott vezeték nélküli fejhallgatóval, vagy Dolby Atmos technológiával ellátott AKG sztereó hangszórókon keresztül hallgathatsz. A gyorstöltés témaköre már kezd érdekesebbé válni a Samsung számára, mégis még mindig visszariad az extra gyorstöltési teljesítménytől. A Samsung Galaxy S22 csak 25W-os töltési teljesítményt ígér, míg a Galaxy S22+ és a Galaxy S22 Ultra valamivel jobb, 45W-os töltési teljesítményt nyújt. Vezeték nélkül mindegyik modell 15 W-os töltési sebességgel tölt, és természetesen támogatja más eszközök fordított töltését.

A Samsung Galaxy S22 sorozat jobban lát a sötétben, mint bármikor korábban

A Galaxy S22 csúcs sorozat nagy témája a kamera. Az elmúlt generációk számos forradalmi újítása után a hagyomány továbbra is megmaradt. Már a bemutatóra szóló meghívókból is látszott, hogy a dél-koreai gyártó jobb minőségű, gyengébb fényviszonyok között és éjszaka készített fotókkal és videókkal csábít minket. Minden modell megkapta az úgynevezett Nightography funkciót. Mostantól a telefonok jobban rögzítik a jeleneteket még természetes fény hiányában is, és több részletet kínálnak a pixelnagyításnak köszönhetően, amely több fényt nyel el. Az éjszakai portrék és videók is jobbak lesznek. A Super Clear üveg csökkenti a tükröződést.

i

A Samsung Galaxy S22 Ultra számára nem lesz probléma, hogy hamarosan bekerüljön A legjobb fotómobilok 2022-ben című cikkünkbe.

Térjünk át a kamerák paramétereire. A Galaxy S22 és S22+ hátlapján 3 kamera található. Az első egy 50 Mpx-es fő objektív, f/1,8 rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral. A 120°-ig terjedő széles látószögű felvételekhez egy 12 Mpx-es kamera áll rendelkezésre f/2.2 rekeszértékkel. Az utolsó kamera optikailag akár háromszorosára is képes nagyítani a távoli objektumokat. A paraméterei 10 Mpx és f/2.4, és az optikai képstabilizátor segít kompenzálni a kézremegést. Az előlapi szelfikamerák is azonosak, 10Mpx-es szenzorral és f/2.2 rekeszértékkel.

Samsung Galaxy S22, kamera
Ezek a kamerák az eléjük kerülő feladatok túlnyomó többségével biztosan megbirkóznak. A Galaxy S22 sorozat 8K minőségű videót is készít.

Az Ultra modell valószínűleg senkit sem fog meglepni azzal, hogy rengeteget kínál. Érzékelőjével több mint kétszeres felbontásban rögzít mindent, ami számít. A paraméterei 108 Mpx, f/1,8 rekeszérték, optikai stabilizátor és lézeres fókuszálás. A két olcsóbb modellhez hasonlóan egy 12 Mpx-es széles látószögű kamerát is találunk, valamint egy 10 Mpx-es teleobjektívet. Az utóbbi azonban valamivel nagyobb pixeleket és kettős fotodiódát kínál. Az extra kamera azonban egyértelműen bebetonozza a telefon pozícióját, mint az egyik legjobb fotómobil. Egy újabb 10 Mpx-es teleobjektívről van szó f/4,9-es rekeszértékkel, amely 10x optikai zoomra képes.

Samsung Galaxy S22 Ultra, a kamerák kiemelkedései
A Samsung Galaxy S22 Ultra már nem egyetlen fotómodullal rendelkezik, hanem minden lencse külön emelkedik ki a hátlap síkjából.

A konkurencia nem alszik, de a Samsung Galaxy S22 magasra teszi a lécet

A modellek közötti különbségeket az alábbi táblázatban foglaltuk össze. A fő különbség, amely nagy szerepet játszik a választásnál, a kívánt kijelzőméret és az ár lesz. A részleteket a táblázatban találod. A Galaxy S22 ára 334 990 Ft-tól indul, a Galaxy S22+ kezdőára 409 990 Ft, a legjobb Galaxy S22 Ultra modell ára pedig 489 990 Ft-nál kezdődik.

A kamerák közötti apró különbségek ellenére bármelyik modellnél kiváló minőségű fotókra számíthatsz. A továbbfejlesztett éjszakai üzemmódot mindegyik modellnél megtaláljuk. Az alapmodellt kizárhatod a választásból, különösen akkor, ha a 6,1 colos kijelző nagyon kicsi számodra, és szeretnél gyorsabb töltést, vezeték nélküli támogatást, és Wi-Fi 6E támogatást.

Samsung Galaxy S22, bemutató plakát
Ha az új Galaxy S22 nem a te ízlésed, nézd meg a Samsung márka más modelljeit, például a Galaxy A sorozatot.

Az igazi versenyre még várnunk kell, hiszen az év még csak most kezdődött. A zászlóshajók rajongói számára azonban már most egyértelműen az iPhone 13 sorozatot ajánljuk. Egy másik elegáns és csúcskategóriás okostelefon nem más, mint a Huawei P50 Pro. A Google egy saját gyártású processzorral ellátott okostelefont hozott, ez a Google Pixel 6 Pro 5G. Akit nem zavar a nagyobb tömeg és méret, annak érdemes megfontolnia a gamereknek szánt ASUS ROG Phone 5s-t is. És aki nem akar túl sokat fizetni a csúcsfelszereltségért, ugyanakkor nem akar kompromisszumokat kötni, annak a OnePlus 9 Pro az ideális választás.

Samsung Galaxy S22 – ár és elérhetőség

Ha megtetszett a három új termék közül valamelyik, akkor az ár is érdekelni fog. A következő összegekre számíthatsz az egyes modelleknél:

A magyarországi elérhetőség modellenként eltérő. A két olcsóbb Samsung Galaxy S22 és S22+ telefon 2022. február 9. és március 10. között rendelhető elő. A csúcskategóriás S22 Ultra pedig 2022. február 9. és február 24. között rendelhető elő, és közvetlenül utána kerül forgalomba. Ha szeretnéd beszerezni valamelyik modellt, az előrendelés gyorsabb szállítást és egyéb kedvezményeket biztosít. A részletekért olvasd el Samsung Galaxy S22 előrendelés ráadás Galaxy Buds Pro fülhallgatóval és akár 55 000 Ft értékű kedvezménnyel készülékbeszámítás esetén cikkünket.

Paraméter/ Modell Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22+ Samsung Galaxy S22 Ultra
Kijelző 6,1" (20 : 9) 6,6" (20 : 9) 6,8" (20 : 9)
2 400 × 1 080 px, 425 ppi 2 340 × 1 080 px, 393 ppi 3 088 × 1 440 px, 500 ppi
Dynamic AMOLED 2X Dynamic AMOLED 2X Dynamic AMOLED 2X
Hátsó kamerák fő: 50 Mpx, f/1,8, OIS, 8K videó, 24 fps fő: 50 Mpx, f/1,8, OIS, 8K videó, 24 fps fő: 108 Mpx, f/1,8, OIS, 8K videó, 24 fps
széles látószögű: 12 Mpx, f/2,2, 120° széles látószögű: 12 Mpx, f/2,2, 120° széles látószögű: 12 Mpx, f/2,2, 120°
teleobjektív: 10 Mpx, f/2,4, OIS, 3× optikus teleobjektív: 10 Mpx, f/2,4, OIS, 3× optikus teleobjektív: 10 Mpx, f/2,4, OIS, 3× optikus


teleobjektív: 10 Mpx, f/4,9, OIS, 10x optikus
Elülső kamera 10 Mpx, f/2,2 10 Mpx, f/2,2 40 Mpx, f/2,2
Processzor Samsung Exynos 2200, 8-magos Samsung Exynos 2200, 8-magos Samsung Exynos 2200, 8-magos
RAM 8 GB 8 GB 8/12 GB
Belső tárhely 128/256 GB 128/256 GB 128/256/512 GB
Operációs rendszer Android 12 Android 12 Android 12
5G támogatás
Akkumulátor 3 700 mAh 4 500 mAh 5 000 mAh
gyors/vezeték nélküli töltés: 25 W/15 W gyors/vezeték nélküli töltés: 45 W/15 W gyors/vezeték nélküli töltés: 45 W/15 W
USB-C
IP védettség IP68 IP68 IP68
Audio stereo, Dolby Atmos stereo, Dolby Atmos stereo, Dolby Atmos
Méretek 146 × 70,6 × 7,6 mm 157,4 × 75,8 × 7,6 mm 163,3 × 77,9 × 8,9 mm
Tömeg 167 g 195 g 228 g
i Szintén érdekelhet

Az új Samsung sorozatban mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő ideális modellt. Az alapváltozatok jobb processzort kínálnak és jobb fotó- és videóminőséget biztosítank szürkületben. A legigényesebbek számára ott van a kompromisszumok nélküli Samsung Galaxy S22 Ultra új formában és beépített S Pen tollal. Garantáltan csúcsminőségű kamerával, nagy teljesítménnyel és gyorsabb töltéssel rendelkezik.

Mit írtunk korábban a Samsung Galaxy S22 telefonokról?

Cikk


Frissítve • Szerző: Ondřej Chabr

A Samsung mindig kiemelt figyelmet fordít a zászlóshajóira, és a végeredmény megéri. A felturbózott Galaxy S okostelefonok minden évben a legjobb elérhető technológiákat kombinálják. Nézzük meg, melyek a legfrissebb információk és találgatások a 2022-es Samsung Galaxy S22 termékcsaláddal kapcsolatban. A legújabb hírek a Február elején érkeznek az újdonságok, az Ultra modell Snapdragonnal és gyorsabb tollal című fejezetben találhatók.

i Ez a cikk spekulatív és nem hivatalos információkon alapul.

Samsung Galaxy S22, spekuláció

Samsung Galaxy S22 (SPEKULÁCIÓ) – TARTALOM

 1. Aktuális információk a Samsung Galaxy S22-ről
 2. A Samsung Galaxy S22 kijelzőjének megjelenését már semmi sem zavarja
 3. Az erőteljes Snapdragon és Exynos chipek biztosra vehetőek
 4. Az új kamera egy jól ismert márka nevét viseli
 5. Mikorra várható a Samsung Galaxy S22?
 6. Samsung Galaxy S22 – paraméterek

Aktuális információk a Samsung Galaxy S22-ről

(2022. 01. 31): A hivatalos meghívó megérkezett, február 9-én minden kiderül

A tavaly év végi becslések szerint a nagyközönség február elejére várta a Samsung Galaxy S22 okostelefon-sorozat érkezését. A Samsung most közvetlenül megerősítette, hogy az eseményre 2022. február 9-én, szerdán 16:00 órakor kerül sor, közvetlenül a samsung.com oldalon. Az oldalra egy kedvcsináló videóelőzetes is felkerült, amely a nagy kijelzővel és enyhén lekerekített sarkokkal rendelkező telefon dizájnját mutatja be. A trailer azonban főként éjszakai jelenetekre koncentrál, ami feltételezésünk szerint az új sorozat kiváló minőségű éjszakai fotóminőségével függ össze.

Samsung Galaxy S22, meghívó
A hivatalos meghívó a Samsung Galaxy Unpacked 2022 eseményre. Forrás: samsung.com

A gsmarena.com által közzétett masszív kiszivárogtatásoknak köszönhetően sok minden megerősítést nyert. A három modell, azaz a Samsung Galaxy S22, S22+ és S22 Ultra a kijelzőméretekben különbözni fognak egymástól. A kijelzők 6,1", 6,6" és 6,8" méretűek lesznek. A két olcsóbb modell 12 Mpx-es ultraszéles látószögű szenzort, 50 Mpx-es fő kamerát és 10 Mpx-es teleobjektívet kínál majd. Az Ultra modellnél 108 Mpx-re növekszik a fő kamera felbontása, amely egy második 10 Mpx-es teleobjektívvel bővül. A processzor a mi régiónkban valószínűleg a 4 nm-es Exynos 2200 lesz, az akkumulátor kapacitása pedig eléri a 3700, 4500 és 5000 mAh-t. A grafika egy Nightography módot is említ, amely minden bizonnyal a gyengébb fényviszonyok mellett elért jobb képminőséggel függ össze.

i

Szintén érdekelhet:

Samsung Galaxy S22 - További friss hírek

(2022. 01. 21): A Samsung megerősíti a Galaxy S22 sorozat érkezését februárban, a legjobb kamerával rendelkezik majd  

A bemutató már csak a sarkon van. A Galaxy Unpacked 2022 eseményre, amelyen a csúcsmodell Galaxy S22 leleplezésére kerül sor, bármelyik percben várhatjuk a meghívókat. A Samsung már megemlíti az eseményt a weboldalán, és egy videót is mellékel hozzá. Természetesen nem árul el fontos részleteket, de a "Kész vagy a szabályokat megszegni?" szlogen és a videó látványvilága valószínűleg megerősít egy fontos dolgot - a Galaxy S és a Galaxy Note sorozat egyesül. Az ábrázolt telefonpár sziluettjeiben a Galaxy S modellekre jellemző lekerekített élek és a Galaxy Note éles sarkai láthatók. A két telefon egymásnak ütközve egyetlen telefont alkot.

Ez az egyetlen mobil valószínűleg a Samsung Galaxy S22 Ultra. Az S Pen-támogatás már a Galaxy S21 Ultra 5G esetében is jelen volt, de mostantól nem csak opcionális tartozékként, hanem a telefon részeként, a készülék testébe illesztve jelenik majd meg.

De ez még nem minden. TM Roh, a cég elnökének hivatalos nyilatkozata további betekintést nyújt az újdonságokba, amelyek szerint ez lesz a legjelentősebb Galaxy S, amelyet valaha is bemutattak. Azt is ígérik, hogy a legtisztább és általánosságban a legjobb mobilos fényképeket és videókat készíti majd a piacon. Kiemelik a teljesítményt, az akkumulátor élettartamát és további, nem részletezett finomságokat is. Az utolsó mondat "Get ready for the ultimate Ultra experience" egyértelművé teszi, hogy nem fogjuk látni a Note nevet.

A gsmarena.com oldalon megjelent néhány render a Galaxy S22 Ultra négy színváltozatáról. A képek felbontása sajnos alacsonyabb, de így is szép színválaszték látható, amelyek közül biztosan sokan örömmel választják majd ki kedvencüket. Ez egy váltás a korábbi 2 színválasztékhoz képest. De várjuk meg a stylus végleges színét is, amely, bizonyos információk szerint, színben illeszkedni fog a telefonhoz.

  Samsung Galaxy S22, színek
Ilyen választékból biztosan könnyebb lesz választani. A múltban zászlóshajó modell még nem volt kapható ennyi színben. Forrás: gsmarena.com

(2022. 1. 13.): Február elején érkeznek az újdonságok, az Ultra modell Snapdragonnal és gyorsabb tollal 

Alig több, mint egy hónapja szereztünk arról tudomást, hogy új információk láttak napvilágot február 8-ról, a Samsung Unpacked esemény napjáról. Ezen az eseményen a világ végre minden lényeges dolgot megtudhat a három Samsung Galaxy S22, S22 és S22 Ultra modellekről. Bár korábban merész találgatásnak tűnhetett, de ezt a dátumot a gsmarena.com szerint már egy koreai forrás is megerősítette. A forrás arról is beszámolt, hogy az előrendelések a következő naptól indulnak, az új termékvonalat pedig február 24-től értékesítik. A meghívók tehát hamarosan érkeznek.

i

Ne hagyd ki:

További érdekességek a Twitterről. Az @AhmedQwaider888 fiók azt az érdekes információt tette közzé, hogy a Galaxy S22 Ultra európai változata is Snapdragon processzort kaphat. Ahmed külön megemlíti, hogy az Exynos 2200-as chipet ennél a modellnél elfelejtik, és az új széria legdrágább változata globálisan csak az erős Snapdragon 8 Gen 1 processzorral kerül forgalomba. Európában azonban valószínűleg az Exynos 2200-as chipet látjuk majd a Galaxy S22 és S22+ készülékekben.

A produktív munka rajongói örülni fognak a mai legújabb spekulációnak, amely az S Pen toll jobb reakciókészségéről szól. Kompatibilis lesz az S22 Ultra készülékkel, és a munka még természetesebb lesz az óriási 6,8"-os kijelzőn. Valójában @xeetechcare felhasználó szerint a várakozási idő várhatóan több mint háromszorosára csökken, a Note 20 Ultra modell esetében 9 ms-ról 2,8 ms-ra az új eszközön. Szerinte ez a legjobb élmény az S Pen érintőtollal.


Az S Pen 3x gyorsabb reakciója az érintésre észrevehető.

Samsung Galaxy S22 - további aktualitások

(2022. 1. 6.): Vajon a Samsung Galaxy S22 Ultra kamerájának 108Mpx-es üvege jobban bírja majd a vakító fényt?

A Samsung Galaxy S22 szériával kapcsolatos találgatások kútja úgy tűnik, hogy túlcsordul, és nem sok újdonság van a láthatáron. Tehát a mai napra van egy érdekes renderelés és egy potenciálisan érdekes funkció.

@xeetechcare Twitter felhasználó szerint a Samsung a fényvisszaverődések minimalizálása érdekében a főkamera lencséjének üvegére összpontosíthat. Ezt a jellemzők összefoglalójából tudjuk meg. A szórólap azonban nem úgy néz ki, mint egy hivatalos vállalati dokumentum. Ha ez a marketing előkészületek része, akkor a végleges megjelenésen mindenképpen dolgozni kell. Vannak olyan kifejezések, mint a Super Clear Glass (Lens), amelyek az üveg jobb átlátszóságát jelzik.

Samsung Galaxy S22, Super Clear Lens
A kép szerint a 108Mpx-es fő kamera üvegének jobban kell kezelnie a fényvisszaverődéseket. Forrás: Twitter @xeetechcare

A szórólap a színváltozatokat és azok nevét is tartalmazza. A lila-piros változatot (a képen Burgundy) már láthattuk a hivatalos plakáton legutóbb. Zöld, fehér (Phantom White) és fekete (Phantom Black) színnel is kiegészül. Azok számára, akik szeretnék a Galaxy S22 Ultra-t elölről is látni, @UniverseIce szivárogtató készített egy új rendert. A telefon enyhén lekerekített éleit a vékony keretek hangsúlyozzák. A készülő S Pen a telefonon nyugszik.

A közelgő óriás – Samsung Galaxy S22 Ultra - elegáns előlapja.

(2021. 12. 28.): Az első hivatalos plakát megerősíti a designt, és a videófelvételek minősége még jobb lesz

Kevesen kételkednek az új Samsung Galaxy S22 végleges formájában, de hivatalos plakátot eddig még nem kaptunk. Ezt most az nl.letsgodigital.org tette közzé. Sajnos az oldal nem tudja tovább tisztázni az eredetét. Az érdekes grafika, amely feltehetően a Samsung valóban hivatalos posztere, a Samsung Galaxy S22 Ultra hátlapjának rózsaszín és lila változatát ábrázolja S Pen tollal. Mellette a Galaxy S22+ fehér változata látható.

Az erősebb modell a kiszivárgott információk szerint öt kamerát tartalmaz, amelyek nem részei semmilyen kiemelkedésnek, hanem maguk emelkednek a felület fölé. A hivatalos plakáton a Galaxy S22 Ultra név szerepel, míg az S22 Note változatról is voltak találgatások. Az ábrázolt színváltozaton kívül állítólag zöld, piros, fekete és fehér színeket is láthatunk. Az S Pen fekete, de a toll teteje a telefon színével megegyező színű. A Galaxy S22+ esetében a hátsó kiemelkedés kevésbé hangsúlyos.

Samsung Galaxy S22, hivatalos plakát
Ez lehet az új modellek első hivatalos plakátja. Forrás: nl.letsgodigital.org

A Twitteren láthattunk még néhány képet. Ezek már nem hivatalos képek, de még mindig érdekes szögekből készültek. @hypark22 felhasználó megosztott néhány fotót az érkező csúcsmodellről, amelyek megegyeznek a fenti hivatalos rendereléssel. Ezúttal egy matt fekete változatról van szó, öt lencsével, amelyek közül a két jobb oldali lencsét vaku választja el.

A következő kép @UniverseIce Twitteréről származik. Az egyik S22 alapmodell hátulját elég közelről megvizsgálva látható, hogy a kiemelkedés nem nyúlik ki a felületből. Még a képen is átlátszó. A plakáton látható modellel összehasonlítva azonban a hasonlóság nem túl szembetűnő. A reklámanyagon szereplő modell jobban észrevehető kiemelkedéssel rendelkezik, és szintén nem átlátszó. @AhmedQwaider888 felhasználó kommentálta a fiókját a videófelvételi lehetőséggel kapcsolatban. Elmondása szerint az S22 Ultra modell jobb színeket fog rögzíteni, akár 68 milliárd árnyalatban, és az úgynevezett Super ISO Pro-nak köszönhetően több fényre számíthatunk.

Samsung Galaxy S22, matt fekete Samsung Galaxy S22, átlátszó kiemelkedés
Matt fekete változat kiemelkedés nélkül, úgy tűnik, ez az Ultra végleges formája. Az átlátszó kiemelkedés nem valószínű.  Forrás: @hypark22 és @UniverseIce

(2021. 12. 16.): Az összes modell hátuljáról vannak fotóink. Vajon a Samsung csökkenteni fogja a kijelzők felbontását?

Ezúttal a közelgő Samsung Galaxy S22 okostelefon-családdal kapcsolatban vesszük szemügyre a Yogesh Brar Twitter-fiókján közzétett mockup fotókat. A fotópárosból mindhárom modell hátlapját megpillanthatjuk, először fekete, majd fehér változatban. Mindkét alapmodell külsejét tekintve kifejezetten közel áll a Galaxy S21 generációhoz. A csúcsmodell Galaxy S22 Ultra azonban az eddigi utalások szerint lapos hátsó kamerakivágást kap. Yogesh megemlíti továbbá, hogy egy piros és egy olajzöld változat is érkezik.

        
Tekintsd meg az összes közelgő modellt sötét és világos változatban.

A következő spekuláció sajnos kissé rejtélyes. Az Ice Universe egyik legutóbbi tweetjében egy pár háttérkép látható a feltételezett új modellekről, és a méretekből ítélve úgy tűnik, hogy a felbontás csökkent az előző generációhoz képest. Az S22 Ultra a várt 3200-ról 3088 pixelre csökkentheti a felbontást. Így a teljes felbontás 3 088×1 440 px lehet. Az S22 és S22+ modellek felbontása a képernyőkép szerint ezután 2400-ról 2340 pixelre csökken. Itt a felbontás 2,340×1,080 px lenne. Ez szinte észrevétlenül megváltoztatja a kijelző képarányát is.

A legújabb fotó a Weibo-ról származik, és a gsmarena.com számolt be róla. A képen az egyik S22 vagy S22+ pár fényes hátlapja látható. Külsejét tekintve nem sokban különbözik a Galaxy S21-től, leszámítva a fényes hátlapot. A jelentés azt is megemlíti, hogy a Galaxy S22 Ultra átesett az FCC minősítésen, és vele együtt egy EJ-PS908 "stylus pen" névre keresztelt eszköz is, valószínűleg az új S Pen, amellyel a legdrágább következő generációs modell lesz felszerelve.

Samsung Galaxy S22, Galaxy S22 alapmodell
Első pillantásra azonban a Galaxy S21 hátlapja matt. Az eltérő kivitel lesz az egyetlen jelentős változás a formatervezésben? Forrás: gsmarena.com

gsmarena.com oldalán jelent meg egy másik érdekes tény. A Twitter felhasználó, @FrontTron szerint a Samsung Galaxy S22 Ultra név elhagyható, és a gyártó Samsung Galaxy S22 Note névvel fogja megkülönböztetni csúcsmodelljét. Ez egy meglehetősen logikus változás. A klasszikus Note modell már több mint egy éve nem szerepel a vállalat kínálatában, miközben a Galaxy S22 sorozat csúcsmodellje az S Pen-tollal és a Note sorozatra jellemző specifikációkkal rendelkező telefon lesz. Tehát a Note modellnek valószínűleg még nem áldoztak le.

(2021. 12. 8.): Februárban jönnek az új Samsungok? A Qualcomm bemutatja új processzorát

Mennyi idő van még hátra a Samsung új, Galaxy S22 sorozatú telefonjainak bemutatásáig? @UniverseIce felhasználó új tweetje szerint az okostelefonok debütálása késni fog, bár csak egy kicsit. A dél-koreaiak által a Galaxy S21 szériával büszkélkedő januári határidő helyett a Samsung Unpacked eseményére @UniverseIce értesülései szerint csak jövő év február 8-án kerülhet sor. Addigra már számos, az új Qualcomm Snapdragon processzorral ellátott telefon kerülhet a piacra.

Vannak híreink a processzor elnevezéséről is. A Qualcomm november végén és december elején mutatta be új chipjét, de nem Snapdragon 898, hanem Snapdragon 8 Gen 1 néven. Az új generációs Snapdragon X65 5G modem gyorsabb adatátvitelt és nagyobb energiahatékonyságot biztosít. Támogatják a nagyobb teljesítményű Adreno grafikát, az LE hangot a jobb hangzás érdekében a vezeték nélküli fejhallgatókban, és természetesen a nagyobb teljesítményű mesterséges intelligenciát. A Snapdragon 8 Gen 1 fejlettebb, 7. generációs AI Engine-t kap.

Samsung Galaxy S22, Snapdragon 8 Gen 1
A kissé váratlan nevű új processzor számos új funkciót hoz, amelyek egy lépéssel előrébb viszik az okostelefonok teljesítményét. Forrás: sammobile.com

(2021. 11. 30.): Az alapmodellek kameráinak és védőfóliáinak kiszivárgott fotói

A közelgő Samsung Galaxy S22 sorozatról már sokat tudunk. A leleplezés rohamosan közeledik, így a paraméterek már finomodnak, és alapvetően megbékélhetünk azzal, amely eddig kiszivárgott. Az egyik közelgő újítás az S22 és S22+ modellek kameráinak változása. A Galaxy S21 5G és Galaxy S21+ 5G modellek többek között 12 Mpx-es fő kamerát és 64 Mpx-es teleobjektívet kapnak. A gsmarena.com weboldal most arról számol be, hogy változásra számíthatunk.

A két legolcsóbb modell fő kamerája nagyobb, 50 Mpx felbontású lesz. Az f/1,8 rekeszérték megmarad. A teleobjektív felbontása 10 Mpx-re csökken, de hagyományos 3x optikai zoom és f/2,4 rekeszérték várható. A széles látószögű kamera a helyén marad. Itt a Samsung megtartja a 12 Mpx-es felbontást és az f/2,2 rekeszértéket. A szelfikamera sem változik - 10 Mpx, f/2,2. Az S22 Ultra modell ezután egy kiváló minőségű, 108Mpx-es kamerával büszkélkedhet, amely még mindig a legnagyobb felbontású fotómobilok közé sorolja.

Samsung Galaxy S22, védőfólia Samsung Galaxy S22, védőfólia, displej
A védőfóliák jól mutatják a képernyőméretek és a képernyő görbülete közötti különbségeket. Forrás: Twitter @UniverseIce.

Érkezett néhány kép @UniverseIce Twitter fiókjából. A különböző renderek mellett az egyes fóliák összehasonlításával is pontosabb képet kaphatunk a készülő termékcsalád méreteiről. Az Ultra modell természetesen a sorozat legnagyobb modellje lesz, kijelzője pedig a Note sorozat mintájára ívelt éleket és viszonylag éles sarkokat kap. Az S22 és az S22+ láthatóan kisebb átlóval rendelkező modellnek lekerekítettebbek a sarkai. A szelfikamera kivágásai ugyanúgy a felső perem közepén helyezkednek el. A Samsung Galaxy Z Fold3 5G-hez hasonló kijelző alatti technológiára még várnunk kell egy darabig.

(2021. 11. 19.): Az Exynos 2200 chippel ellátott prototípust a Geekbench 5-ben tesztelték

Ma megnézzük az egyik okostelefon, valószínűleg a Samsung Galaxy S22 Ultra Geekbench teljesítménytesztjének eredményeit. A gsmarena.com weboldal közzétette az információt, miszerint az SM-S908B kódú készülék részt vett a Geekbench 5 tesztben. Feltételezve, hogy az SM-S906B a Galaxy S22 +, az újonnan kiadott kód várhatóan a Galaxy S22 Ultra-t képviseli. Az alaplap megnevezése az Exynos 2200 jelenlétére utal, amely a telefon nemzetközi változatának processzora.

A készüléken Android 12 futott, és a teszt részleteiben szereplő RAM-kapacitás szerint a készülék 8 GB RAM-ot tartalmaz. Az előző generáció, a Samsung Galaxy S21 Ultra okostelefon azonban 12 GB RAM-ra támaszkodott. Tehát feltételezhető, hogy ez csak egy prototípus tesztelés volt. Az így kapott memória valószínűleg inkább 12 vagy 16 GB lesz. És hogy hogyan alakultak a Geekbench 5 teszt eredményei? A telefon 691 pontot ért el az egymagos tesztben és 3167 pontot a többmagos tesztben. Ezt az eredményt a Snapdragon 888 processzorral ellátott telefonok is elérik.

Samsung Galaxy S22 Ultra, Geekbench 5
Az állítólagos Galaxy S22 Ultra eredményeit nem szabad félteni. A telefon csak 8 GB RAM-mal rendelkezik, és valószínűleg csak egy tesztprototípus. Forrás: browser.geekbench.com

(2021. 11. 10.): Itt vannak a legerősebb Galaxy S22 modell első valósághű fényképei

Bár az utóbbi időben nem sokat hallottunk a leendő Samsung Galaxy S22 és S22+ modellekről, a legerősebb (és egyben a legnagyobb, legnehezebb és persze legdrágább) Samsung Galaxy S22 Ultra körül mégis történik valami. De ezúttal igazán nagy hírről van szó. Mostanáig legalább egy kicsit találgattunk a végleges megjelenésről, bár néhány szempontot, például az S Pen foglalat jelenlétét nagyon vártuk. Nem csak ez, hanem más spekulációk is megerősítést nyertek a kiszivárgott fotók közzétételével a tényleges termék prototípusáról.

Mostanra már eléggé hozzászoktunk a gyárakból kiszivárgott fotókhoz. Bizonyára nem ritka, hogy az egyik gyárban vagy más olyan helyen, ahol korábban titkosított termékek mozognak, gyors lesifotókat készítenek. Mégis, a frontpagetech.com-on közzétett, Jon Prosser által a Samsung Galaxy S22 Ultra kiszivárgása sok rajongót meglepett. Az összesen 5 fotón az új Samsungot mindkét oldalról és alulról is megörökítették.

Samsung Galaxy S22 Ultra, přední strana Samsung Galaxy S22 Ultra, Android menü Samsung Galaxy S22 Ultra, S Pen kép
Az előlapi kijelző hatalmas és ívelt az oldalán. A szelfikamera nem hiányzik. Forrás: frontpagetech.com

Az egyik fotó elölről mutatja a kijelzőt kikapcsolt állapotban. Ezen a képen a lekerekített élekkel rendelkező kijelzőt és a régóta használt és idén is várt szelfi kivágást láthatjuk a képernyő tetejének közepén. A következő kép ugyanezt a szöget mutatja, de az Android menü betöltésével. Az előlapi kamera továbbra is látható, így a Samsung valójában nem fog kijelző alatti szelfikamerát használni a Samsung Galaxy Z Fold3 5G mintájára. Az előlap utolsó képén a képernyő a feliratokkal, készen áll az írásra a láthatóan megemelt S Pen tollal.

Samsung Galaxy S22 Ultra, S Pen foglalat
Elölről nézve az S Pen foglalat a bal alsó oldalon található. Ez volt a helyzet a legutóbbi Galaxy Note20 Ultra esetében is. Forrás: frontpagetech.com

Az utolsó előtti fotó a telefon aljáról készült, így elölről nézve láthatjuk a bal alsó részbe ágyazott S Pent. Pontosan ilyen volt eddig a legutóbbi Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G is. Prosser szerint az új S22 Ultra emiatt lett vastagabb. Az utolsó kép a készülék hátoldalát mutatja be. Ez megerősíti a kamerák P-alakú elrendezését, amelyek nem emelkednek ki. Legutóbb por telepedett le mögötte, és a telefon billegett lapos felületen. Így az elfelejtése valószínűleg tetszeni fog.

Samsung Galaxy S22 Ultra, hátlap
A kamerakiemelkedés ezúttal hiányzik, és ez számunkra mindenképpen jó hír. Forrás: frontpagetech.com

A hátoldalon egy matricát is észrevehetünk, amely figyelmeztet, hogy ezt a terméket semmiképpen sem szabad közzétenni, továbbértékesíteni vagy bárhol nyilvánosságra hozni. Ennek ellenére Prosser a fotót az összes hátsó kamera felbontásának megerősítésével kommentálja, amelyek a következők: egy 108Mpx-es főkamera, egy 12Mpx-es ultraszéles látószögű, egy 10Mpx-es teleobjektív 3x-os zoommal és az utolsó, 10Mpx-es teleobjektív 10x-es zoommal.

(2021. 11. 1.): A legdrágább modell még jobb fényerejű kijelzővel érkezik, közeleg a leleplezés

A közelgő mobiltelefonokkal kapcsolatos érdekes hírek ismert terjesztője, @UniverseIce megosztott rajongóival egy részletet a közelgő Galaxy S22 sorozat legjobban felszerelt modelljéről. Az egyik tweet szerint a Samsung kijelzőinek híres minősége a hagyományoknak megfelelően élni fog, és a Samsung Galaxy S22 Ultra rekord fényerejű kijelzőt kínál majd. Bár konkrét adatot még nem közöltek, ez több lesz, mint a korábbi rekordtartó Galaxy S21 Ultra 1500 nites értéke. Ez már így is nagyszerű szám.

A Samsung Galaxy S22 Ultra-hoz más információk is kapcsolódnak, és ismét @UniverseIce tweetel róla. A kiszivárgások szerint a közelgő zászlóshajó modell nem sokat fog változni a Galaxy S21 sorozathoz képest, amely nagyon jó fotókat készít. A 108Mpx-es, f/1,8 rekeszértékkel rendelkező alapkamerát egy 12Mpx-es, f/2,2-es ultra-széles látószögű kamera egészíti ki, és egy pár 10Mpx-es, 3x (f/2,4) és 10x (f/4,9) zoommal bíró teleobjektívvel egészíti ki.

Jelenleg az új Samsung okostelefonok alkatrészeinek tömeggyártása is megkezdődött, és a feltételezések szerint a Galaxy S22-t valahol január utolsó és 2022 február első hete között mutatják be. A hírről a winfuture.de számolt be. Végezetül pedig láthatunk egy szép renderelést az nl.letsgodigital.org oldalról. Az S22 és S22+ modellek letisztult megjelenést mutatnak, minimális szegéllyel a kijelző körül, és a kiálló fotómodul szélei is másképp lettek kialakítva.

Samsung Galaxy S22, alapmodell koncepció Samsung Galaxy S22, koncept
Minimális keret és kiálló fotómodul - így fog kinézni az S22 és az S22+? Forrás: nl.letsgodigital.org

(2021. 10. 13.): A Samsung Galaxy S22 modellek az Exynos chippel gyorsabb töltést kapnak?

A gyorstöltés rajongói a gsmarena.com paramétertanúsításról szóló jelentései alapján nem éppen ujjonghatnak a Samsung új telefonjainak. Sajnos a rendelkezésre álló információk szerint úgy tűnik, hogy a Samsung továbbra is ragaszkodik a 25 W-os töltéshez. Még a legdrágább S22 Ultra modell sem fog kitűnni a tömegből. Egy ilyen érték ma már nagyon alacsonynak tűnik, különösen egy zászlóshajó esetében. A magasabb középkategóriás Xiaomi 11T Pro telefon például akár 120 W-os töltésre is képes.

De semmi sincs veszve. Még mindig van egy kis esély arra, hogy nagyobb töltési teljesítménnyel fogunk találkozni. Valójában a tanúsításból származó paraméterek a modellek kínai változataira, illetve a Qualcomm Snapdragon processzorral ellátott modellekre vonatkoznak. Az Exynos lapkakészlettel ellátott változatok, amelyek az európai piacokon lesznek elérhetőek, nem képezik a tanúsítás részét. Ezért a 25 W-os töltési teljesítményt nem erősítették meg számukra, amely felveti annak a lehetőségét, hogy ez akár magasabb is lehet.

A 3 új generációs modell jelenlétéről és a teljes gyártásban való hozzávetőleges képviseletükről már egy korábbi frissítésben beszéltünk. A tomsguide.com cikke szerint a legnagyobb modell, az S22 Ultra egy igazán kivételes telefon lesz. Ez a formatervezéssel kezdődik, amely eltér az elődök, például a Samsung Galaxy S21 Ultra megjelenésétől. Az S Pen a szögletes, mégis lekerekített telefon testének belsejébe rejtve található. És a várt csúcskategóriás 6,8"-es kijelző sem fog hiányozni.

Az Ultra várhatóan az új generáció egyetlen modellje lesz, amely 108Mpx-es érzékelőt és akár 16GB RAM-ot is kaphat. Az AMD-vel való partnerség lehetőséget biztosít a Samsung számára, hogy a nagy teljesítmény és a nagy kijelző a lehető legjobb játékélményt nyújtsa. Ezért a legdrágább modell biztosan tetszeni fog a mobiljátékok rajongóinak. Másrészt az S Pen érintőtoll jelenlétének köszönhetően azoknak tetszését is el fogja nyerni, akik szeretik a hatékonyságot.

Samsung Galaxy S22, Ultra modell
A legdrágább Galaxy S22 modellnek már megjelenésével is fel kell hívnia magára a figyelmet, és hasonlítania kell a már nem fejlesztett Samsung Galaxy Note-ra. Forrás: tomsguide.com

(2021. 10. 5.): A Samsung felkészül a Galaxy S22 alapmodell tömeggyártására

Hány új Samsung Galaxy S22 okostelefon modell érkezik? Állítólag megint egy trió lesz. Idén azonban a Samsung a 6,1"-es képátlóval rendelkező, alap S22-es modell gyártására fókuszál. Legalábbis a thelec.net szerint. Ez a modell az új generációs darabok összgyártásának 50-60 %-át teszi ki. A forrás azt is gondolja, hogy 6,6"-es kijelzővel bíró modell, azaz a Galaxy S22+ a gyártás 20%-át, a legerősebb S22 Ultra pedig 20-30%-át fogja kiadni. A jelenlegi modelleknél a terv 40% volt a Galaxy S21, 30% a Galaxy S21+, valamint 30% az S21 Ultra esetében.

sammobile.com weboldal jövőbeli Samsung Galaxy S22 Ultra rendereit hozta. Ezek a hátsó érzékelők új lehetséges megjelenését mutatják. Míg a Galaxy S22 és az S22+ egy kameratrióval büszkélkedhet, legfeljebb 50Mpx felbontással, az S22 Ultra, ha megerősítik, egy négyes kamerarendszerrel és akár 108Mpx felbontással érkezik. A szokatlan hátsó szenzorelrendezés mellett a képeken látható az S Pen foglalat jelenléte is. Ez a legdrágább új Samsung Galaxy-ban lesz először megtalálható, lényegében a hiányzó Galaxy Note modellt pótolva.

Samsung Galaxy S22, az Ultra modell új megjelenése Samsung Galaxy S22, szögletes formák a Galaxy Note után mintázva
Az Ultra lenne az első Galaxy S modell beépített S Pen foglalattal. A kamera kivágásának alakja is megváltozik. Forrás: sammobile.com

(2021. 9. 20.): Az alap Samsung Galaxy S22 modell kompaktabb telefon lesz?

Mik a spekulációk a közelgő Samsung Galaxy S22 okostelefonokról? Folyamatosan újabb és újabb vélekedések látnak napvilágot, és az új iPhone 13 közelmúltbeli leleplezése után a Samsung közelgő zászlóshajójának specifikációit kezdik összehasonlítani az új iPhone-okkal.

Míg az Apple nagyobb kapacitású akkumulátorokkal szerelte fel új modelljeit, addig a Samsung az árral szemben halad. A gizbot.com weboldal kommentálja a Galaxyclub jelentését, amely szerint a Samsung Galaxy S22 egy 3590 mAh-s akkumulátorra támaszkodik majd. Eközben a Samsung Galaxy S21 kapacitása 3880 mAh. Ez azonban nem biztos, hogy a hatékonyabb chip vagy a kisebb kijelző miatt (lásd a következő bekezdést) észrevehető csökkenést jelent. A riport azonban nem tesz említést arról, hogy a változás a drágább modelleket is érinti-e.

További találgatások a @UniverseIce Twitter-fiókon találhatók. Az új alap Galaxy S22 kisebb képátlójú, egészen pontosan 6,06"-es kijelzővel rendelkezhet. Ezzel a Samsung beléphet a konkurenciaharcba az iPhone 13-hoz hasonló kompakt telefonokkal. Az ismert szivárogtató állítása szerint az akkumulátor körülbelül 3700 mAh-s kapacitást kap. Legújabb tweetjében egy képet posztol, amelyen összehasonlítja a Galaxy S21, a jelenlegi iPhone 13, valamint a hamarosan megjelenő Galaxy S22 képátlóit. A képen látható, hogy az utóbbi két említett telefon kijelzői szinte teljesen megegyeznek.

Samsung Galaxy S22, a kijelző méretének összehasonlítása Samsung Galaxy S22, az S21, az S22 és az iPhone 13 kijelzője
Az alap Samsung Galaxy S22 modell kompaktabb lesz. Mérete megközelíti az iPhone 13-ét. Forrás: Twitter @UniverseIce

(2021. 9. 8.): A Samsung Galaxy S22 még idén megérkezik?

A notebookcheck.net-en egy másik tweet a @FrontTron nevű felhasználó kommentárja. Állítása szerint a Samsung Galaxy S22 európai változatai az Exynos 2200-as chipet kapják, míg Észak-Amerikában a Qualcomm Snapdragon 898-at. Más tweetek szerint azonban az amerikai Verizon vagy a kínai China Telecom is tárgyal az Exynos 2200-ról. Ez utóbbit is leginkább a dél-amerikai vásárlóknak adják. Hogy a teljesítménykülönbség észrevehető lesz-e, azt még nem tudjuk.

A tweetet még 3 rész követi, a FrontTron leírja a chip eloszlását a világ régiói között.

A sammobile.com weboldal érdekes cikkel állt elő, miszerint a Samsung felgyorsíthatja a Samsung Galaxy S22 érkezését. Korábban csak márciusban mutatta be az új Galaxy-sorozatot, majd a barcelonai Mobile World Congress miatt februárra váltott, legutóbb pedig 2021 januárjában osztotta meg velünk a Galaxy S21 sorozatot. Az új széria novemberben kerülhet gyártásba, és elméletileg még idén év vége előtt megjelenhetne. A Samsung a hajlítható Galaxy Flip3 5G és Galaxy Fold3 5G modelleket tolja, de egyesek még mindig hiába várják az új Galaxy Note-ot.

A Galaxy S22 sorozat korábbi bevezetése örömet okozhat nekik. Az év második fele hagyományosan gyengébb az új telefonok esetében. A gyártók készülnek a karácsonyi piacra, de a nagyobbak közül csak az Apple és a Google, azaz az iPhone és a Google Pixel okostelefonok mutatnak be rendszeresen új darabokat. A Galaxy S22 december végi bevezetése azonban a karácsonyi ünnepek miatt nem tűnik túl logikusnak. Ezért inkább 2022 januárjára várjuk a híreket.

i Google Pixel 6 és 6 Pro (PREVIEW): eredeti design, saját chip és 5 év támogatás

(2021. 8. 27.): A Samsung Galaxy S22 modellek új processzorokkal és jobb teleobjektívvel érkeznek

További említést a Galaxy S22 termékcsalád közelgő újdonságairól a @FrontTron Twitter fiókja hozott. Ezek közül néhány már ismert részlet, amelyeket ezennel hihetőbbnek tekinthetünk. Először a kijelzőméretek kerülnek megemlítésre. Tényleg kisebbek lesznek? A tweet szerint az alapmodell esetében 6,06", az S22+ esetében 6,55", az Ultra modell esetében pedig 6,81" lesz. A Galaxy Z Fold3 5G modellhez hasonlóan egyik modell sem rendelkezik kijelző alatti szelfi kamerával.

Ismét a főkamera felbontásának 50 Mpx-re történő növelését említik, csak a legdrágább modell kínál majd 108 Mpx-t. A 200 Mpx-es Olympus kameráról már jó ideje nem szólnak a találgatások. Az akkumulátorok kapacitására vonatkozó becsléseket is közzéteszik. A Galaxy S22 esetében 3800 mAh-ról, majd az S22+ esetében 4600 mAh-ról, a csúcsmodell S22 Ultra esetében pedig 5000 mAh-ról indulunk. Egyes országokban az új Samsungok Exynos 2200 processzorral rendelkeznek majd, máshol pedig Snapdragon 898-as modellekkel.

Samsung Galaxy S21, kamera
Az S22 sorozat két legolcsóbb modelljének hátsó kameratriója az elődökhöz képest nagyobb felbontású széles látószögű kamerát és 3-szoros optikai zoomot kínál. Forrás: samsung.com

A kamerákkal kapcsolatos másik jelentés a sammobile.com-tól származik. A fenti tweettel ellentétben azt említi, hogy a teleobjektívek 12 helyett 10 Mpx-t fognak elérni. Ehelyett képesek lesznek egy kiváló minőségű 3x optikai zoom kezelésére. Elképzelhető, hogy a két alapmodell ugyanazt az érzékelőt kapja, mint a jelenlegi csúcsteljesítményű Galaxy S21 Ultra.

(2021. 8. 17.): A koncepció a Galaxy S22-t 3,5 mm-es jackkel, microSD-vel és a töltővel ábrázolja

Ma egy érdekes koncepciót mutatunk be a Samsung Galaxy S22 okostelefon új generációjáról. A hivatalos megjelenésig még hátra van néhány hónap, így a grafikusok legalábbis olyan vizualizációkhoz folyamodnak, amelyek nem mindig a ténylegesen várható hírekre épülnek. Az egyik ilyen koncepció Jermaine Smit grafikusé. A részleteket és a képeket az nl.letsgodigital.org szolgáltatta.

i Samsung Galaxy Z Fold3 (PREVIEW): az első okostelefon kijelző alatti kamerával

A koncepció a "Vissza az alapokhoz" elgondolást követi, amely visszahoz néhány elveszett funkciót. Az új Galaxy S22 sorozat ismét egy trió modellből áll majd. A designer ezután megörökítette a Galaxy S22 Ultra legerősebb változatának megjelenését. Elképzelése szerint a szelfi kamerát a kijelzőbe lehetne integrálni. A Samsung Galaxy Fold3 5G esetében most ezt alkalmazták. A telefon oldalirányú kilengése sík felületre helyezve a múlté lehet, a hátsó kamera kivágása a koncepciónál a szélekig tart.

Samsung Galaxy S22 spekuláció, a hátlap megjelenése Samsung Galaxy S22 spekuláció, micro SD-kártya támogatás
A hátsó rész a kiálló rész meghosszabbítása miatt nem ingadozna tovább. Forrás: nl.letsgodigital.org

A funkciók és kiegészítők között, amelyeket nem csak maga a designer hiányol, és az új generációval szeretné visszahozni, a microSD memóriakártya-támogatás is szerepel. A Samsung Galaxy S21 5G és más modellek masszív 256 GB-os kapacitása ellenére a memóriakártya jelenléte minden bizonnyal jól jöhet a lelkes fotósok vagy videósok számára. A modern okostelefonok a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozót is elhagyják. A vezeték nélküli fejhallgató csatlakoztatására támaszkodnak. A fejhallgató-port is visszakerült az illusztrált koncepcióra.

Samsung Galaxy S22 spekuláció, kijelző alatti kamera Samsung Galaxy S22 spekuláció, adapter a csomagban
A kijelző alatti kamerával nagyobb valószínűséggel még találkozunk a jövőben. Forrás: nl.letsgodigital.org

Végül a képeken olyan tartozékokat láthatunk, amelyek az utóbbi időben szintén kezdenek eltűnni a mobiltelefonok csomagjából. Például egy töltőadapter. A kevesebb műanyagfogyasztás érdekében az olyan gyártók, mint az Apple és a Samsung úgy döntöttek, hogy eltávolítják a tartozékoknak ezt a részét, mivel úgy vélik, hogy a felhasználó már rendelkezik adapterrel. Az első ilyen okostelefon, amelynek csomagja nem tartalmazott adaptert, az iPhone 12 volt. A koncepció nagyobb, 45 W-os töltési teljesítményt is biztosít.

Általánosságban elmondható, hogy ez a koncepció inkább a szerző kívánságáról szól, mint egy valósnak tűnő eszközről. A kérdés az, hogy egy ilyen okostelefon végül nem tenné-e boldogabbá a márka sok rajongóját, akik hiányolják a fent említett korábbi funkciókat.

(2021. 8. 8.): A Galaxy S22 jobb fotókat készít a sötétben?

A közelgő Samsung Galaxy S22 sorozat kamera-jellemzői ismét finomodnak. A jelentések ezúttal egy új érzékelőt említenek. Ez az információ az androidauthority.com weboldalról származik. Fokozott fényérzékenységet hozhat a Galaxy okostelefonok következő generációjának továbbfejlesztett RGBW érzékelője. A fehér képpontok (a W a névben az angol "white" (fehér) szó után) jelenléte arra szolgál, hogy javítsa a fényhiányos jelenetek rögzítésének eredményeit.

i Samsung Galaxy Z Flip 3 5G (PREVIEW): továbbfejlesztett kijelzők és ellenálló test

Az RGBW érzékelő integrálása már évekkel ezelőtt megtörtént a Huawei P8 esetében. A klasszikus RGB-érzékelőt fehér pixelekkel egészítették ki. A Twitteren Ice universe és Yogesh felhasználók beszélnek erről a lehetőségről a Galaxy S22 sorozat esetében. Utóbbiak tippjei megbízhatóak, a hivatalos leleplezésig azonban még van néhány hónap, így biztosabbnak látjuk további tisztázó információk beszerzését.

(2021. 7. 22.): A Galaxy 22 végre igazán gyors vezetékes töltést biztosíthat

Bár a Samsung következő generációs Galaxy hajlítható telefonjainak leleplezését már augusztus 11-re jelentették be, a Galaxy S22 modellekre még várnunk kell egy kicsit. Azonban ismét új információkat kaptunk. A jövőbeli zászlóshajó a vezetékes töltési teljesítményre összpontosít. Ilyen információkról például a cnet.com beszél. A kiszivárogtató FrontTron egyik tweetje szerint látható, hogy a töltési teljesítmény akár 65 W-ra történő növelésének lehetőségét is kilátásba helyezték.

A tweet a Rainbow RGB-ről szól, amely a közelgő Galaxy S generáció kódneve

Igaz, hogy erre a teljesítményre a konkurencia már régóta képes. Például a csúcskategóriás ROG Phone 5 vagy a OnePlus 9 büszkélkedhet vele. Ez azonban nem tántorította vissza az olcsóbb telefonokat sem, amelyre a Realme 7 Pro a remek példa. Ezért meglepő, hogy a Samsung ilyen későn kezdett el ezzel a területtel foglalkozni. Korábban a Galaxy Note 10+ volt az, amely 45 W-os töltéssel érkezett. Sajnos azóta a Samsung ragaszkodik a mindössze 25 W-os teljesítményhez.

(2021. 7. 13.): A Samsung zászlóshajó kamerájának felbontása még mindig nem egyértelmű

A Samsung Galaxy S22 sorozat végleges bemutatásáig még körülbelül fél év van hátra. Mégis, a különböző források elébe mennek önmaguknak, és olyan paramétereket határoznak meg, amelyek még egymásnak is ellentmondanak. A jelenleg legtöbbet emlegetett jellemző a főkamera felbontása.

Weibo közösségi hálózaton egy jól ismert felhasználó, Ice universe tett közé egy bejegyzést, amelyben megemlíti, hogy a Samsung nem fog 200Mpx-es felbontást használni a legjobban felszerelt mobiltelefonjának következő generációjánál. Ehelyett továbbra is ragaszkodnia kell a 108Mpx-es érzékelőhöz, amelyet még tovább fog fejleszteni.

i Melyek jelenleg a legjobb fotómobilok a piacon?

Most azonban felbukkant egy forrás, amely továbbra is tartja magát a spekulációkhoz és egy korábban nem látott felbontású Olympus érzékelőről beszél. A pulsenews.co.kr koreai weboldal szerint az új sorozat várhatóan 2022 januárjában érkezik. A hír rövid összefoglalójában pedig pontosan megemlíti a 200 MPx-es felbontású kamera jelenlétét. Az Olympus állítólag megállapodott a Samsunggal, és tekintve a fényképezőgépek világában szerzett nevét, ez a márkajelzés igazán jól állhat az új Samsungnak.

(2021. 7. 2.): Hogy nézne ki a Samsung Galaxy S22 nagyobb kamerával és ventilátorral? 

Ezúttal a Samsung Galaxy S22 okostelefon lehetséges formáját nézzük meg, ahogyan azt a Technizo Concept YouTube csatorna megálmodta. A hátsó szenzorok formájára vonatkozó elképzelése talán nagyképűnek tűnhet, de mi biztosan nem elleneznénk egy ilyen kialakítást.

A főkamera, amely a korábbi spekulációk szerint az Olympus-szal együttműködve készülne, és akár 200 Mpx-es felbontást is elérhetne, a kiálló rész jelentős részét ellopja magának. Akárcsak az előző generáció, a Samsung Galaxy S21 Ultra, ez a koncepció is egy újabb négyes kamerarendszerrel számol az új telefon esetében. Ezek azonban mind ugyanolyan méretben jelennek meg, amely meglehetősen irreális.

Samsung Galaxy S22, Olympus objektív Samsung Galaxy S22, design
A nagyobb fő érzékelő látványosnak tűnik. A rendereléseken a kijelző még jobban elnyúlik az oldalak felé. Forrás: nl.letsgodigital.org

tomsguide.com szerint kettős teleobjektív, ultraszéles látószögű kamera és lézeres autofókusz lehet. Valószínűleg nem fogunk megszabadulni a fotófelszerelést rejtő kiemelkedéstől.

A koncepció egy ventilátort is mutat, amely hűti az okostelefon belsejében található egyes alkatrészeket. Ez nem csak a játékban segíthet. A képeken nem látható a készülék testén található S Pen foglalat. Úgy tűnik, inkább arra számít, hogy opcionális tartozékként lesz elérhető.

Samsung Galaxy S22, S Pen Samsung Galaxy S22, ventilátor
A képen látható az S Pen is, amely a jelek szerint megvásárolható lesz. A ventilátoros hűtés új funkció lehet. Forrás: nl.letsgodigital.org.

(2021. 6. 24): Meglepő változások a Galaxy S22 és a Galaxy S22+ modellek kameráiban

Ezúttal további találgatásokat tudhatunk meg a közelgő Samsung Galaxy S22 sorozat két alacsonyabb kategóriás modelljéről. @FrontTron Twitter-felhasználó szerint az alap Galaxy S22 és Galaxy S22+ modelleknek változniuk kéne a hátsó kamerák felbontását illetően. Pontosabban, a fő kamera felbontása 12 Mpx-ről 50 Mpx-re nő, de meglepő módon a teleobjektív minősége 64 Mpx-ről 12 Mpx-re csökken. A jelenlegi Galaxy S21 generáció két legolcsóbb modellje nem különbözött elődeitől, de jövőre változás várható.

Az 50 Mpx-es fő lencsét kiegészíti a már hagyományosan 12 Mpx-es, széles látószögű lencse és újdonságképp egy 12 Mpx-es teleobjektív is. Eddig ezeket az információkat nem egészítik ki egyéb specifikációk, például nem tudjuk, hogy a Samsung melyik érzékelőmodellt fogja használni. A sammobile.com forrás úgy véli, hogy az 50 Mpx-es lencse nagyobb, 1/1,28 vagy 1/1,12 értékre bővíthető nagyobb képpontokkal a világosabb és élesebb képek érdekében. Ez egyúttal tisztább 4K videó létrehozásában is segíthet, rossz fényviszonyok esetén. A hírek nem említik a szelfi kamerát.

A teleobjektív alacsonyabb felbontásának természetesen nem kell csalódást okoznia. A minőség minden bizonnyal legalábbis versenyképes lesz a jelenlegi generáció minőségével. Egy biztos - a Samsung egy kicsit tovább akarja emelni a teljes Samsung Galaxy S22 sorozat fotóképességeit.

(2021. 6. 16): Vajon a Galaxy S22 sorozat alacsonyabb szintű modelljei műanyag hátlapot kapnak?

Új kiszivárogtatások érkeznek a közelgő Samsung Galaxy S22 sorozatról. A notebookcheck.net weboldal szépen összefoglalja őket. Természetesen a legmeglepőbb hír a kijelzők méreteivel kapcsolatos. A Samsung a két legolcsóbb, Galaxy S22 és S22+ modell képátlóját 6,1"-re, illetve 6,5"-6,6"-ra csökkenti. Ez körülbelül egy tized hüvelykkel kevesebb, mint a jelenlegi Galaxy S21 sorozat modelljei. A Galaxy S22 Ultra képátlójának 6,8"-nek kéne maradnia.

Samsung Galaxy S22 Ultra, hasonlítás
Miben különbözik a Galaxy S22 Ultra az olcsóbb modellektől? Forrás: TechDroider YouTube-csatorna

Valószínűleg semmi sem változik az LTPO megjelenítési technológiával kapcsolatban, amely lehetővé teszi a frissítési frekvencia módosítását. Az LTPO továbbra is csak a legmagasabb modell kiváltsága marad, vagyis ugyanaz lesz a helyzet, ami a jelenlegi Samsung Galaxy S21 Ultra 5G esetében.

A legfrissebb információk az új telefonok hátlapjának felületképzésére vonatkoznak. Az üveg hátlap ismét csak a csúcsmodell - a Galaxy S22 Ultra kiváltsága lesz. Az alacsonyabb szintű modellek műanyag hátlapot kapnak. Azonban ez robusztusabb és könnyebb, mint az üvegváltozat, ezért nem feltétlenül negatív hír.

(2021. 6. 9.): A Samsung Galaxy S22-ben valószínűleg nem lesz a kijelző alá épített szelfi kamera

Már említettük, hogy az új Samsung Galaxy sorozatban talán látunk majd zavartalan kijelzőt. Ellenkező esetben az egyébként jellegzetes szelfi kamera magában a kijelzőben lenne elrejtve, és csak akkor jelenne meg, ha szükséges. Sajnos most egy negatív jelentés járja be az internetet, amelyet olyan oldalak mutatnak be, mint a tomsguide.com. A dél-koreai Naver blog szerint ezzel a technológiával egyelőre nem fogunk találkozni a Galaxy S22 sorozatban.

A Samsung Galaxy S22 jövő évi "kijelző alatti" szelfikamerájának elutasításának oka, hogy a koreaiak elsőszámúja nem elégedett a specifikációkkal és a teljesítménnyel. Konkrétan, a túl nagy láthatóság és a kapott képek is becslések szerint rossz. Azonban lehet, hogy már idén láthatjuk ezt a csípést a kísérletezőbb Galaxy Z Fold 3-ban, amely a Galaxy Z Flip 3 új verziójával együtt érkezik. A hajlítható telefonok iránt még nincs akkora kereslet, így a gyártás nem biztos, hogy olyan nagy volumenű lesz.

Samsung Galaxy Z Fold 3, design
Legalább az idei Galaxy Z Fold 3 kijelzőjében lesz szelfi kamera? Forrás: androidcommunity.com
i Samsung Galaxy Z Flip 3 5G (PREVIEW): továbbfejlesztett kijelzők és ellenálló test

(2021. 5. 28.): A Galaxy S22 sorozat új optikai stabilizációs technológiával és ívelt kijelzőkkel érkezik

A Samsung együttműködését az Olympus fényképészeti céggel már egy ideje gyanítják. Azonban csak most jelentek meg új információk a leendő Samsung Galaxy S22 kamerájáról. Stabilizációra kerül sor. Az iPhone 12 Pro Max  példáját követve optikai stabilizátornak kell lennie, az érzékelő eltolásával. Az információkat a realmicentral.com nyújtja. Az ilyen stabilizálás hatékonyabb. Nem a teljes kamerát egyenlíti ki, hanem csak az adott érzékelőt.

i Samsung Galaxy Z Flip 3 5G (PREVIEW): továbbfejlesztett kijelzők és ellenálló test

A következő üzenet a kijelzőre vonatkozik. Az inf.news szerint az új Galaxy S22 modell megzavarhatatlan kijelzővel rendelkezik. Ez összekapcsolódik a kijelzőn elrejtett szelfi kamera technológiájával, amely inaktivitás idején nem lesz egyértelmű. Ezenkívül a sorozat minden modelljén ismét találkozhatunk kell a kijelzők kissé lekerekített széleivel. Jelenleg csak a Galaxy S21 Ultra 5G rendelkezik lekerekített kijelzővel.

Samsung Galaxy S22, full screen kijelző
Az új Galaxy S22 kijelzői így tehát lefedik a teljes előlapot? Forrás: inf.news

(2021. 5. 21.): Érdekes koncepció láthatatlan szelfi kamerával és másodlagos kijelzővel

Néhány új okostelefon koncepció esetében a rajongók hagyják elragadtatni magukat, és valóban futurisztikus elemeket tartalmazó telefonról álmodnak. Ilyen fogalmak közé sorolhatjuk a 4RMD Youtube-csatornáról érkezettet. A videó bemutatja a Samsung Galaxy S22-t úgy, ahogy a videó szerzője megálmodta. A készülék megjelenése különösen lenyűgöző a hátlapnak köszönhetően, ahol a fényképezőgép lencséivel hosszúkás kiemelkedés látható, de van egy kisebb másodlagos kijelző is. Ez azonban nem irreális, második kijelzőt akár a Xiaomi Mi 11 Ultra is tartalmaz.

Samsung Galaxy S22, koncepció a másodlagos kijelzővel
Nagyon merész renderelés és spekuláció. Másrészt az alkalmazott technológiák, mint például a másodlagos kijelző vagy a kijelző alatti szelfi, valósak. Forrás: Youtube 4RMD

További látványosságok: 8 színváltozat, 4K felbontású és 240 Hz-es kijelző, szelfi kamera a kijelző alatt vagy 6000mAh akkumulátor. Ez a telefon minden bizonnyal a legerősebbek közé tartozik. A processzor nincs specifikálva, de a grafikus chipet az AMD-nek kell szállítania, és 16 GB RAM hozzájárulna a kiváló teljesítményhez. A fő kamera maximális felbontása esetén a szerző közel marad a realitáshoz és a koncepcióban 108 Mpx aktuális értéket fogalmazza meg. Inkább 200 Mpx-re számítunk.

(2021. 5. 13.): Látni fogjuk a Galaxy S22-t aktív hűtéssel?

A nagy teljesítményhez jól megtervezett hűtés szükséges. Ez minden bizonnyal a legmodernebb telefonokra vonatkozik, és a Samsung kétségtelenül tisztában van ezzel. A bgr.com webhely érdekes információkat tett közzé a jövőbeli okostelefonok aktív hűtésével kapcsolatban. A Samsung Európa érdekében kérelmet nyújtott be az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalához. Ezt hívják "Activate Fan Mode"-nak. Eegy lehetséges újítást javasol az új Samsung készülékek hűtése terén.

i Samsung Galaxy A72 (ÉRTÉKELÉS): a felszereltsége előre jelzi a sikerét

Itt hiányoznak a részletesebb információk, de az ilyen nevű védjegy logikailag magában foglalja a hűtési funkciót. A legerősebb telefonok terhelés alatt észrevehetően felforrósodnak a terhelés alatt álló igényes hardver miatt, és a jövőbeli Galaxy S22 számára mindenképpen rendelkezésre áll a továbbfejlesztett hűtési megoldás. A funkcióról azonban többet tudhatunk meg az elkövetkező hónapokban, amikor a dél-koreai márka piacra dobja a Galaxy Z Fold 3, Flip 3 és S21 SE modelleket.

Samsung Galaxy S22, Activate Fan Mode
A Samsung kérelme az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalához. A név sokat elárulhat. Forrás: letsgodigital.org

(2021. 5. 5.): A Samsung Galaxy S22 folyamatos kamera-közelítéssel érkezik

A notebookcheck.net szerver által hozott új információk szerint további javulásokat fogunk tapasztalni a kamerák területén az új generációs Samsung Galaxy esetében. Eddig a népszerű Olympus márkával való lehetséges együttműködésről beszéltünk. A legerősebb Galaxy S22 Ultra modell felbontása 200 Mpx lehet. Más spekulációk szerint fennáll annak a lehetősége is, hogy a gyártó folyamatos optikai zoomot integrál. Ez azt jelenti, hogy a pozíciók mellett például  2-szeres vagy 3-szoros, vagy akár több tizedes nagyságrendű nagyítás is lehetséges lesz.

Samsung Galaxy S22, folyamatos zoom
A lencsék szabadon mozoghatnak, így lehetséges 2,7-szeres optikai zoom elérése. Forrás: antutu.com

A készülék moduljában a lencsék szabadon mozoghatnak és elérhetik a különböző fókusztávolságokat. Így minimalizálja a részletek elvesztését még az egész számok eddig látott értékei közötti köztes lépésekben is. Ha valami tovább javítja a kamera minőségét egy mobiltelefonban, akkor az a folyamatos zoom lehet. Most már csak annyit kell tenned, hogy megvárod, vajon a Samsung valóban használja-e ezt a technológiát a következő évben.

       

A Samsung Galaxy S22 kijelzőjének megjelenését már semmi sem zavarja

Éppen most láttuk a nagyszerű Samsung Galaxy S21 sorozat bevezetését, és már vannak érdekes tippjeink, amelyek leírják a következő modellek paramétereit. A számozás szerint a Samsung Galaxy S22 sorozatot jövőre kell bemutatni. A Galaxy S30 lehetséges nevéről az S20 sorozat bevezetése után már azonnal beszéltek. Most azonban úgy tűnik, hogy a vállalat továbbra is egységenként számol. Ezenkívül a szám megfelel a modell bevezetése évének.

A jelenlegi sorozat három, Sx, Sx+ és Sx Ultra jelölésű modellből áll. Változásra még nem számítunk, a három modell valószínűleg megtartható. Az 5G szót mindenképpen ki lehetne hagyni a nevekből, mivel ez a technológia már korábban a zászlóshajók szabványa lett.

Samsung Galaxy S22, megzavarhatatlan kijelző
Az elülső oldal kialakítását ezúttal semmi nem zavarja. Forrás: nl.letsgodigital.org

A Galaxy S sorozat minden új modellje látható változást hozott a dizájnban. Nem olyan nehéz megkülönböztetni a generációkat. Bár úgy tűnhet, hogy az elején nincs mit változtatni, és ez lesz a sorozat 3. generációja centralizált áttéréssel, az ellenkezője igaz. Nagyon valószínűnek tűnik egy szelfi kamera integrálása közvetlenül a kijelző alá. A Samsung híres megjelenítőinek minőségéről, és határozottan bátran használja majd ezt az elemet a következő évben.

A nagy kijelzővel ellátott előlapot, amelynek átlói 6,2 "és 6,8" között mozognak, már semmi nem zavarja. A filmek, játékok és egyéb tartalmak a kiváló minőségű dinamikus AMOLED kijelző felületének 100% -án jelennek meg. A LetsGoDigital.org webhely információkat szolgáltatott az e technológiával kapcsolatban benyújtott szabadalomról. A csúszó mechanizmus elrejti a szelfi kamerát a kijelzővel, amikor nincs rá szükség. Nagyon érdekes ötlet. Várjuk meg az igazi bemutatót.

Samsung Galaxy S22
A Samsung szabadalma egy mozgatható belső kijelzőt mutat, amely lefedi a szelfi kamerát, amikor nem használják. Forrás: nl.letsgodital.org

Az erőteljes Snapdragon és Exynos chipek biztosra vehetőek

Az persze nem meglepő, hogy a Samsung csak a legjobb elérhető processzorra rendezkedik be a következő generációs telefonhoz. A kérdés továbbra is az, hogy mi lesz az új chip neve. Ebben az összefüggésben a Qualcomm Snapdragon 895 vagy 898 nevek kerülnek szóba. Bármelyik is lesz az, a mi piacunkat valószínűleg ismét a Samsung Exynos chipjével ellátott változat fogja érinteni. Ezt a saját gyártású processzort a gyártó saját országában és az európai piacon fogja használni.

i Samsung Exynos: milyen a koreai gyártó mobilprocesszora?

Az új processzor egy fejlett 4 nm-es eljárással készül, ami még jobb energiahatékonyságot biztosít. A készülék grafikus egysége is javulni fog, így a felnőtt játékkonzolokhoz hasonló minőségű játékok sem lesznek kivételek az új Samsung Galaxy S22 modelleken. Az új modellek akkumulátorai akár néhány százalékkal kisebbek is lehetnek, csak a csúcsmodell Galaxy S22 Ultra marad az 5000 mAh kapacitású.

Az új kamera egy jól ismert márka nevét viseli

Sok találgatás szerint a Samsung együttműködést kezd az Olympus márkával. Mint valószínűleg tudod, ez egy jól ismert fényképezőgép-gyártó, így a Samsung Galaxy S22 Ultra okostelefon kamerája ennek a rangos márkának a nevét viselheti. Ez azonban még nem minden, a fő kamerának is fel kell hívnia magára a figyelmet a várható 200 Mpx felbontással. Ez majdnem a duplája a jelenlegi 108 Mpx-nek. Ami az S22 és S22+ modell szenzorait illeti, róluk még nem terjedt el spekuláció.

Samsung Galaxy S22, Olympus kamera
Rajongói elképzelés egy masszív modulról, Olympus érzékelővel. Forrás: notebookcheck.net

A  tweaktown.com webhely szerint a Samsung növelheti a 8K-s képkockák képkockasebességét. Az S20 és S21 sorozat jelenlegi 24 képkockája itt másodpercenként meghaladja a 60 képkockát. Játék közben azonban 5 perc korlátozás van érvényben, mert hosszabb felvétel közben fennáll a telefon túlmelegedésének veszélye.

Samsung Galaxy S22
A jelenlegi zászlóshajó Samsung Galaxy S21 Ultra kialakítása igazán masszív. Senki sem számított könnyebb és vékonyabb kivitelre az új sorozatban. Forrás: saját

Mikor várható a Samsung Galaxy S22?

A Samsung az egyik első gyártó, aki egy adott évben bemutatja új zászlóshajóit a világ számára. Valószínűleg 2022 legelején láthatjuk az új Galaxy S22 modellsorozatot. A kérdés az lesz, hogy az okostelefonok milyen gyorsan kerülnek forgalomba. A várható árcédulák esetében még korai a pontosabb becslés, de a meglévő modellek árai jó mutatóként szolgálnak.

A Galaxy S21-hez hasonlóan a következő sorban sem lesz töltő adapter és fejhallgató. Nem szabad feltételeznünk egy 3,5 mm-es jack vagy mikró SD kártyahely visszatérését sem.

Samsung Galaxy S22 – paraméterek

Az alábbi táblázat a Samsung Galaxy S22 telefonok összes ismert fontos specifikációját összefoglalja.

Paraméterek/Modell Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22+ Samsung Galaxy S22 Ultra
Kijelző 6,06" (20 : 9) 6,5" (20 : 9) 6,8" (19 : 9)
2 400 × 1 080 px, 434 ppi 2 400 × 1 080 px, 405 ppi 3 200 × 1 440 px, 516 ppi
Dynamic AMOLED Dynamic AMOLED Dynamic AMOLED
Hátlapi kamera fő: 50 Mpx, f/1,8, 8K videó 60 fps-sel
fő: 50 Mpx, f/1,8, 8K videó 60 fps-sel
fő: 108 Mpx, f/1,8, 8K videó 60 fps-sel
széles látószögű: 12 Mpx, f/2,2
széles látószögű: 12 Mpx, f/2,2,
széles látószögű: 12 Mpx, f/2,2
teleobjektív: 12 Mpx, f/2,0
teleobjektív: 12 Mpx, f/2,0
teleobjektív: 2 Mpx, f/2,2, od 2 cm
-
-
második teleobjektív: 10 Mpx, f/4,9
Előlapi kamera 10 Mpx, f/2,2
10 Mpx, f/2,2
40 Mpx, f/2,2
Chipszett Exynos 2200, 8 magos Exynos 2200, 8 magos Exynos 2200, 8 magos
GPU Adreno 730 Adreno 730 Adreno 730
RAM 8 GB 8 GB 12/16 GB
Belső tárhely 128/256 GB 128/256 GB 128/256/512 GB
Operációs rendszer Android 12 Android 12 Android 12
5G hálózat támogatás
Akkumulátor 3 800 mAh 4 600 mAh 5 000 mAh
Gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 25 W/15 W Gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 25 W/15 W
Gyorstöltés / vez. nélküli töltés: 25 W/15 W
USB-C                         
Ellenállás fokozata                          ellenáll a fröccsenő víznek ellenáll a fröccsenő víznek ellenáll a fröccsenő víznek
Méretek 151,7 × 71,2 × 7,9 mm 161,4 × 75,6 × 7,8 mm 165,1 × 75,6 × 8,9 mm
Tömeg 171 g 202 g 228 g
Ár 314 000 Ft-tól 390 000 Ft-tól 468 000 Ft-tól
* A táblázatban szereplő adatok becsült adatok.
i Még érdekelhet

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy mit fogunk megtudni az új Galaxy S22 modellekről a hivatalos bemutatásuk előtt. A továbbfejlesztett kijelző vagy kamera mindenképpen megéri a várakozást.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB05