Oldal frissítése

A hangszórók (hangsugárzók) sávszélessége

Autós hangszórók

Az autós hangszórók speciálisnak számítanak abból a szempontból, hogy kabinet nélkül, külön-külön kerülnek értékesítésre. Az autókban külön, számukra kialakított helyre kerülnek, leggyakrabban az első ajtókra, a műszerfalra, a csomagtartóba, stb.

Koaxális

Kivételt képeznek a két- vagy háromsávos hangszóró-rendszerek, amelyekben a magas- és esetlegesen a „középmagas” átalakítók a középbasszus egyik tengelyén foglalnak helyet (ebből ered a koaxális elnevezés). Az egész rendszer általában mindössze egy pár bemeneti csatlakozóból áll, amelyben a különálló kábelek és a közép-mély és a magas átalakítókhoz vezetnek.

A magas- és a középtartományú átalakítottak szemben legalább egy kondenzátor is található, amely védelmet nyújt számukra a mély frekvenciák ellen (szűrés). A hagyományos koaxális hangszórókhoz nem szokás az érzékenység összehasonlítására szolgáló ellenállás, illetve a magas frekvenciájú, középbasszus árnyékolását elősegítő induktorok (tekercsek) használata. Ilyenekkel csak a prémium modellek esetében találkozhatsz. Ugyanakkor azt sem mondhatjuk, hogy egy „3/4-sávú” koaxális hangszórónak szükségszerűen jobbnak kell lennie, mint egy csúcskategóriás, kétsávos modell egyedülállóan magas minőséggel.

Třípásmový koaxiální reproduktor Pioneer TS-A1333iDvoupasmovy-koaxialni-reproduktor-Pioneer-TS-E1302i

Alkatrészek

Az egyes hangszórók (átalakítók) különállóak, így saját, független bemenetekkel is rendelkeznek. A legegyszerűbb rendszereknél az átkapcsolásnál mindössze egy kondenzátor található a magas előtt. A legtöbb középtartományú rendszer azonban különálló kapcsolóval, induktorral (tekerccsel) és rezisztorokkal rendelkezik, hogy még jobb hangolást biztosíthasson az összes hangszóró számára, és gyakran a hangerő magasságának beállítását is lehetővé teszi. A crossoverekhez az autóból származó, erőteljes hangszórópárból vagy az erősítőből, illetve a különálló hangszóróktól is vezet egy-egy kábel.

Komponentní sada reproduktorů Pioneer TS-E130Ci se samostatnou výhybkou a nastavitelnými korekcemi výšek +- 3 dB

Hangsugárzók otthoni használatra (Hi-Fi)

Az otthoni hangszórók crossoverei hasonlóak, mint alkatrészek esetében. Azonban a több sáv itt sem jelent nagyobb teljesítményt. Ha nem tudsz rá sokat költeni (csak legfeljebb 115 000 Ft-ot), és főleg zenehallgatáshoz keresel hangszórót, akkor valószínűleg a (kétsávos) rack jobb szolgálatot tesz. Igaz, hogy kevésbé lesz jó a basszus, de cserébe folyamatosabb és jobban kontrollálható teljesítményt kapsz, így a zenehallgatás igazán élvezetessé válik majd.

Dvoupásmové sloupové repro Klipsch Reference R28F se třemi měničiDvoupásmové regálové repro Magnat Quantum 673 se dvěma měniči

Érintett témák

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20