Oldal frissítése
Aktuális kiszállítási idő Üzletben, megrendelésre Üzletben, raktáron Alzaboxok AlzaExpress Szállítócégek Futár, áru raktáron az üzletben Posta Csomagküldő
1–2 nap azonnal 1–2 nap 1–2 nap 1–2 nap ma 1–2 nap 1–2 nap

Motorola One Action - Termékelemzés: Hosszúkás forma beépített akciókamerával

Frissítve: 2019. szeptember 

A mobiltelefonok és a fényképezőgépek a technológia két olyan szegmensét alkotják, amelyek többé-kevésbé fej-fej mellett haladnak és nem keresztezik egymás útját túlságosan. Ezen próbál változtatni a Motorola  új, középkategóriás telefonjával, a Motorola One Action -nel, amely most először van felszerelve akciókamerával. Kis túlzással elmondhatjuk, hogy azok az idők, amikor fényképezőgépet és mobiltelefont is kellett magunkkal kell cipelni, elmúltak. Lássuk, hogyan is működik a kettő együtt, és mit tud az új eszköz?

Motorola One Action (Friss betekintés) - TARTALOM

  1. A Motorola One Action sikeresen kombinálja a mobiltelefont az akciókamerával
  2. A One Action telefon legfőbb jellegzetessége a hosszúkás kijelző
  3. A One Action támogatja az NFC gyors töltést is
  4. Motorola One Action a külföldi médiákban
  5. Motorola One akció Motorola One Vision

A Motorola One Action sikeresen kombinálja a mobiltelefont az akciókamerával

A Motorola One Action okostelefon fő vonzereje természetesen a benne rejlő kamera, amely merészen viseli az "akció" becenevet. A modul a hátlap bal felső részén található, és első pillantásra úgy néz ki, mint egy klasszikus háromszemű kamera. De nem minden az, aminek tűnik. Maga a kamera "csak" kettős (12 + 5 Mpx kombináció), mivel a harmadikat a telefon egyáltalán nem használja fényképezéshez.

Motorola One Action fehér Motorola One Actiom kék

A Motorola One Action szokatlanul hosszú és keskeny, így könnyebb tartani videofelvételek készítésekor.

A harmadik kamerának 117 ° -os látószöge van, még akkor is, ha a telefont álló helyzetben tartjuk, így kezelése sokkal kényelmesebb videó készítése közben. Maximum 4K felbontású videókat készíthetünk vele, (maximum 30 fps), míg Full HD felbontásban 60 fps a limit, ami sok mozgást, akciót tartalmazó jelenetek rögzítésére alkalmas. A képminőség ígéretesnek tűnik, különösen az egyszerűbb, kevésbé mozgalmas felvételek esetén. Az eredmények a gyártó által bemutatott videó szerint nagyon ígéretesek, de persze nem szabad elfelejteni, hogy ezek marketing anyagok. Milyenek a független értékelések eredményei? Nekünk még nem volt lehetőségünk tesztelni a telefont, de másoknak már igen. Visszajelzéseik összefoglalása az utolsó előtti fejezetben olvasható.

A One Action telefon legfőbb jellegzetessége a hosszúkás kijelző

Az új One Action a korábban bemutatott Motorola One Vision modellen alapul. A készülék legfőbb tulajdonsága a hosszúkás forma (az előlap mérete 160,1 - 71,2 mm, megjelenítési arány 21: 9). A telefon szokatlanul hosszú és keskeny, de nagyon kényelmes tartani (rendesen meg lehet ragadni), s problémák a kezelése során sem jelentkeznek, bár bizonyos alkalmazások használatakor néha hibákat tapasztalhatunk, mivel a fejlesztők még nem tudtak teljes mértékben alkalmazkodni ehhez a szokatlan mérethez. A telefon maga műanyagból készült, melynek vannak előnyei és hátrányai. Egyrészt a telefon könnyebb és hátlapja tartósabb a Motorola One Vision-höz képest. Másrészt viszont egy természetjáráskor és kalandozáskor használatos telefonnak véleményünk szerint legalább fémkerettel kellene rendelkeznie.

Motorola One Action
A Motorola One Action telefon képernyőjének egységét csak a selfie kamera kivágása töri meg.

Maga a kijelző (6,3", 2 520–1 080 pixel felbontás) lényegében keret nélküli. A kivágás minimális, az összhangot csak a Motorolánál megszokott selfie kamera "golyólyuka" zavarja. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapra került, a cég logójában elrejtve.

Motorola One Action fehér Motorola One Actiom kék

A Motorola One Action telefon fehér és kék színben kapható.

A One Action támogatja az NFC gyors töltést is

Ami a saját hardverét illeti, az új Motorolát egy Exynos 9609 chipkészlet hajtja 4 GB-os RAM-mal. Ez a középkategóriás telefonok átlagteljesítménye, mely nem éppen fantasztikus, de nem is túl rossz. Másrészt a 128 GB-os memória nagyon szép, amelyet további 512 GB-tal bővíthetünk, még akkor is, ha a második SIM-kártyahely is használatban van. A 3500 mAh-os akkumulátor átlagos és jó élettartamot ígér. Vezeték nélküli töltésre érthetően nincs lehetőség, de gyorstöltés akár 15 W-ig is lehetséges. A Motorola töltője azonban csak 10 W-ot kínál, ami, valljuk be, kicsit sajnálatos.

Motorola One Action
Noha első pillantásra nem úgy tűnik, a Motorola One Action csak kettős kamerát kapott. A harmadik lencse az akciókamerához tartozik.

Ha megvizsgáljuk a One Action csatlakoztathatóságát, nincs nagy meglepetés. Egy sokoldalú USB-C a telefon töltéséhez és fájljaid számítógépre mentéséhez, valamint egy 3,5 mm-es audiocsatlakozó - nem meglepő kombináció, még akkor sem, ha az egyre kevésbé használt fejhallgató-csatlakozó megőrzése mindenképp örvendetes. Szintén örvendetes az NFC beépítése, így könnyedén fizethetsz Google Pay-el. A One Action ugyanakkor az úgynevezett Android One telefonok sorába tartozik, melyeknél a legnagyobb hangsúlyt a gyártók a teljesítményre és az alkalmazások zökkenőmentes futtatására helyezik. Így nem fogsz felesleges alkalmazásokat találni a telefonon, vagy olyan bővítéseket, melyek lassítják az eszközt.

Motorola One Action
A Motorola One Action telefon elegáns vagy minimalista stílusban.

Motorola One Action a külföldi médiákban

Nem véletlen, hogy néhány külföldi beszámoló a filmvilágból kölcsönzött egy klasszikus mondatot: "Lights, Camera, Action!" (pl. ExpertReviews vagy GadgetsNow ). Az első dolog, amelyet a GSMarena kritikus említ, teljesen logikusan, az a kamera, amely képes széles látószögű videókat készíteni, még akkor is, ha a telefont függőlegesen tartjuk. A képminőség kiváló, ezenkívül videókészítés közbeni fényképezésre is lehetőség van. A telefon kialakítása szintén pozitív fogadtatásra talált. A Motorola One Action könnyen kézben tartható, a telefon oldalán levő gombok pedig könnyen elérhetőek. Ami kissé zavaró és nehéz megszokni, az a selfie kamera "golyólyuk" formájú kivágása, mely túlságosan szembetűnő. A kamera maga bizonyos értelemben előny és átok is. Ezeken túl a telefon nem kínál további hasznos felszereltséget vagy funkciókat. A töltés például a gyárilag mellékelt adapterrel kiábrándítóan lassú, így a végső értékelésben a telefon csak kevéssel haladja meg az átlagos minősítést.

A TechRadar.com legalább egy területen nem ért egyet: Az ő kritikusuknak a telefon nem illeszkedett olyan jól a kezébe, mint a GSMarena kritikusának. Úgy tűnik, kisebb kezűeknek nehezebb az eszközt tartani. Kiemelkedően érdekes azonban a kijelző minősége, ebben az árkategóriában szinte példa nélküli. A Motorola One Action kinézete és kialakítása kissé túlmutat a hasonló árú telefonok kategóriáján. A telefon vízállósága azonban kiábrándító. Ettől függetlenül a végső vélemény teljesen pozitív, és a Motorola One Action-t mindenkinek ajánlják, aki valami extrára vágyik a megfizethető középkategóriás telefonok világában.

A GadgetsNow bánata a Motorola One Action kialakítása. Sajnálják, hogy a gyártó nem rukkolt elő valami eredetibb újítással, mint az előző One Vision kialakítása. A telefon legfigyelemreméltóbb újítása, a széles látószögű videók készítése, miközben a telefont álló helyzetben tartjuk, az értékelő szerint teljesen intuitív és könnyen használható funkció. A így készített videók és fényképek minősége nagyon jó (a 4K-s minőség nagy plusz). Szintén dicséretes a kiváló képstabilizáció, amely feljogosítja a telefont az akciókamera név használatára. A GadgetsNow értékelője szerint a 21: 9-es képarány kissé felesleges, mert nem sok előnyt nyújt a felhasználó számára.

A Motorola One Action és Motorola One Vision összehasonlítása

A Motorola One Action 10,000 Ft.-al olcsóbban kapható, kék vagy fehér színben. Az alábbi táblázat a két modellt hasonlítja össze.

Funkció/Modell Motorola One Action Motorola One Vision
A kijelző átmérője 6,3" 6,3"
A kijelző felbontása és típusa 2 520 × 1 080 px, IPS 2 520 × 1 080 px, IPS
Képarány 21 : 9 19,5 : 9
Pixelsűrűség 432 ppi 432 ppi
Selfie kamera (köralakú) (köralakú)
A Telefon és a kijelző aránya 82,5 % 82,5 %
Processzor Samsung Exynos 9609 Samsung Exynos 9609
RAM 4 GB 4 GB
Belső memória 128 GB, microSD (až 512 GB) 128 GB, microSD (až 1 TB)
Operációs rendszer Android 9 Pie, Android One Android 9 Pie, Android One
Hátsó kamera 12 Mpx (f/1,8) + 5 Mpx + 16 Mpx (f/2,2) 48 Mpx (f/1,7) + 5 Mpx (f/2,2)
Elülső kamera 12 Mpx (f/2,0) 25 Mpx (f/2,2)
Akkumulátor 3 500 mAh 3 500 mAh
USB-C
3,5 mm audio csatlakozó
Méretek 160,1 × 71,2 × 9,2 mm 160,1 × 71,2 × 8,7 mm
Tömeg 176 g 180 g
Fogyasztói ár 94 790 Ft. 104 990 Ft.

* Az árak 2019. augusztus 30-tól érvényesek    Vadonatúj One Action modelljével a Motorola izgalmas célcsoportot céloz meg az adrenalin és az akció szerelmesei személyében. Felszabadítja a kezeiket (és egy kis helyet a hátizsákjukban), azzal, hogy a cég két népszerű eszközt, egy akciókamerát és egy mobiltelefont varázsolt egyetlen kényelmes és kiválóan használható eszközzé. És az eredmény egyáltalán nem néz ki rosszul.

    WEB5