Oldal frissítése

Mágneses kábelek: könnyű csatlakoztatás és sok más előny

Frissítve: 2021. október 18. • Szerző: Szerkesztőség

A mobiltelefonunkat, sőt a táblagépünket is legalább minden másnap, de nagyon gyakran akár minden egyes nap szükséges csatlakoztatnunk a töltőjéhez. És nem feltétlen kell, hogy csak otthon, egy vezeték nélküli padon töltsük. Nehezen kezeled a tápkábelt az autóban? Nem csak ez a helyzet oldható meg elegánsan egy mágneses kábel beszerzésével.

Mágneses kábelek

Mágneses kábelek - TARTALOMJEGYZÉK

  1. A tápkábelek könnyű kezelése
  2. Egyetlen kábel, több csatlakozó
  3. Milyen mágneses kábelek vannak az Alza kínálatában
  4. A mágneses kábelek előnyei és hátrányai
  5. Valóban érdemes beszerezni egy mágneses kábelt?

A tápkábelek könnyű kezelése

Mit értünk a mágneses kábel kifejezés alatt? A mágneses erő segít nekem a könnyebb rögzítésben? A válasz igen, egy ilyen kábel biztosan képes erre. Ez azonban nem az egyetlen előnye a mágneses kábeleknek. Megkönnyíti a mobiltelefon kezelését töltéskor, de egyaránt akkor is, amikor a számítógéphez vagy a televízióhoz csatlakoztatod az adatátvitel céljából.

Mágneses kábelek, Alza Power kábel
Az Alza Power kábel a két legelterjedtebb csatlakozóval készül, méghozzá microUSB és USB-C.

Mindenki, aki valaha is próbálta már gépjárművezetés közben egy kézzel, tapintás alapján csatlakoztatni a mobiltelefonjához egy tápkábelt, biztosan panaszkodott már, hogy ez valójában milyen nehéz is volt. De lehet-e egy mobiltelefont szinte vakon csatlakoztatni egy áramforráshoz? Az automatikus mágneses rögzítésnek köszönhetően ez a mobiltelefonba már behelyezett csatlakozóhoz csatlakozó mágneses végű kábeleknek köszönhetően valóban lehetséges.

Egyetlen kábel, több csatlakozó

Elvileg egy ilyen mágneses kábel hasonlóan néz ki, mint egy egyszerű, hagyományos kábel. Az egyik oldalon leggyakrabban egy klasszikus USB-A csatlakozó található, a másik oldalon pedig egy mágneses csatlakozó, amelyre a telefonhoz való csatlakoztatáshoz szükséges csatlakozót csatlakoztathatod. Ez azt jelenti, hogy a leggyakoribb az USB-C, a microUSB vagy a Lightning lesz. Itt válik azonban nyilvánvalóvá a mágneses kábel egyik legfontosabb előnye, nevezetesen az, hogy a telefonba csatlakoztatható csatlakozók ráadásul ki is cserélhetők.

Mágneses kábelek, különböző csatlakozók
Egyetlen kábel, mégis a cserélhető csatlakozóknak köszönhetően mind a régebbi, microUSB csatlakozóval rendelkező, mind az újabb, USB-C csatlakozóval rendelkező telefonokkal egyaránt használható.

Ha tehát nem örülsz annak, hogy minden eszközödhöz külön-külön töltőt kell tartanod, akkor biztosan jobban jársz egyetlen mágneses kábel és a megfelelő, számodra szükséges csatlakozók beszerzésével. Az egyes csatlakozókat azonban máris behelyezheted a mobiltelefonodba, táblagépedbe és egyéb eszközeidbe, majd csak fel kell csatolnod a mágneses kábelt, és hagynod kell, hogy az a helyére kattanjon. Nem kell aggódnod a gyorstöltés lehetőségének elvesztése miatt sem. A mágneses kábelek gyakran támogatják a QuickCharge, FastCharge és egyéb különféle technológiákat is.

i Hogy működik a vezeték nélküli töltés

Milyen mágneses kábelek vannak az Alza kínálatában

A minőségi mágneses kábeleket az Alza közvetlenül az AlzaPower márkanév alatt kínálja. Például kipróbálhatsz egy egy méteres USB-kábelt a leggyakoribb USB-C és microUSB csatlakozókkal. Ha inkább tartalék kábeleket szeretnél, akkor például a 3 darabos Multipack csomagot is beszerezheted. Az iPhone-tulajdonosok imádni fogják a Hishell mágneses kábelt Lightning csatlakozóval. A kábelek mérete 0,5 métertől egészen 2 méterig terjed.

Ha már elegendő mágneses kábeled van otthon, most itt az ideje, hogy a csatlakozókat vedd kezelésbe. Mi van akkor, ha egyszerre sok csatlakozóval rendelkezel, de váltanod kell közöttük? Hol tárolhatjuk azokat, amelyeket éppen nem használunk? A gyártók erre is gondoltak, és a Vention szilikon kábelrendező tok segítségével rendben tarthatod csatlakozóidat. Mindössze 3 csatlakozót képes befogadni, zárható és praktikusan szállítható. Biztos lehetsz benne, hogy útközben is csak egyetlen kábelre lesz szükséged ahhoz, hogy mindent feltölts, amire csak szükséged van.

Mágneses kábelek, csatlakozó tok
A hordozható kábelrendező tok megakadályozza, hogy a csatlakozók elszabaduljanak és elvesszenek.

A mágneses kábelek előnyei és hátrányai

  • Több csatlakozó egyetlen kábelen.
  • Könnyen csatlakoztatható a mobiltelefonhoz, csak egyszerűen illeszd hozzá a kábelt.
  • A tápcsatlakozó is védve van a portól.
  • Kétoldalúság microUSB kábel esetén.
  • Tároló nélkül az apró csatlakozók könnyen elveszhetnek.

Valóban érdemes beszerezni egy mágneses kábelt?

Ha egyszer beszerzel egy mágneses kábelt, tudni fogod, hogy milyen hatalmas különbség van az okostelefonod kényelmesebb töltése, valamint a számítógépedhez és más eszközökhöz való csatlakoztatás terén. Az előre elkészített csatlakozók és az így könnyebb és gyorsabb kapcsolatok miatt kevesebbet kell aggódnod ezután. Valójában minden eszköz mindig készen áll, és csak annyit kell tenned, hogy a töltőkábellel közelíted meg őket.

A vezeték nélküli töltés rendben van, de nem tudsz teljesen mértékben dolgozni közben a telefonoddal. Ez a vezetékes töltésnél nem fordul elő. Ha a kezedben tartod a telefonodat, és valaki véletlenül megbotlik a kábelben, a kábel kicsúszik a készülékből, és nem kockáztatod, hogy a telefonod a padlóra essen. A mágneses kábelek tehát egyértelműen megkönnyítik mindenki életét. Ha idegeket és időt akarsz megkímélni, és egy kicsit rugalmasabb szeretnél lenni, akkor a mágneses kábel beszerzése garantáltan remek választás lesz.

i Szintén érdekelhet

Első pillantásra talán nem úgy tűnik, de a mágneses kábelek számos előnnyel járnak a felhasználók számára. Ha mindezeknek van értelme számodra, szerezz be egyet Te is, és tudni fogod, milyen idegesítő volt a kábel eddig erővel történő csatlakoztatása.


Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB05