Oldal frissítése

Környezetbarát háztartás: hogyan lehetünk környezetbarátabbak (TIPPEK ÉS TRÜKKÖK)

Cikk

Aktualizálva

Te is azok közé tartozol, akiket érdekel a bolygónk állapota? Úgy látod, hogy a környezetszennyezés problémája sürgős megoldásra szorul, és azon gondolkodsz, hogyan tudnál személyesen hozzájárulni a környezet állapotának javításához? Tudd, hogy az sokféle út létezik és egyáltalán nem nehezek. A következő cikkben megtudhatod, hogy a zöld háztartás nem utópisztikus gondolat. Hogyan osztályozzuk megfelelően a hulladékot, és miért osztályozzuk a műanyagokat? Milyen előnyökkel járnak az öko-drogériák? Fedezzük fel azokat az apró lépéseket, amelyekkel együtt haladhatunk a környezetbarát életmód felé, és amelyek lehetővé teszik, hogy megértsük, hogyan működik egy zöld háztartás.

Ökológia és környezetvédelem

Miért kifizetődő az ökológiai gondolkodás és cselekvés – TARTALOM

 1. A környezetbarát háztartás mint az aktív környezetvédelem felé tett első lépés 
 2. Hogyan kezdjünk neki az ökológiai háztartásnak
 3. Tények a hulladék osztályozásáról
 4. Hogyan osztályozzuk a hulladékot
 5. Öko-drogéria és zöld háztartás: hogyan éljünk úgy, hogy tiszteljük a természetet és az egészségünket?
 6. Ökológiai drogéria: gyakorlati tippek a kiválasztáshoz és a használathoz
 7. Az Alza az ökológiára figyelve működik

A környezetbarát háztartás mint az aktív környezetvédelem felé tett első lépés

Miért fontos a környezetbarát gondolkodás?

A környezetvédelem napjainkban sokat vitatott téma, főként a fenntartható fejlődés szükségességével kapcsolatban. A globális felmelegedés, az üvegházhatás, az esőerdők kiirtása és az ember által okozott általános károk és zavarok a környezet fokozatos pusztulásához, sőt teljes pusztulásához vezetnek. Az emberiség környezetre gyakorolt negatív hatásának megszüntetése érdekében fontos, hogy mindannyian környezetbarát módon kezdjünk el gondolkodni és cselekedni, és ezt beépítsük a mindennapjaink gyakorlatába. Csak így biztosítható a társadalom fenntartható fejlődése, amely a jövő generációinak is lehetőséget ad arra, hogy biztonságban és a természettel harmóniában éljenek.

Közös út a környezetvédelem felé
Az ökológiai gondolkodás kéz a kézben jár a természet védelmével, és a környezetbarát háztartás mindenkinek célja kell, hogy legyen.

Hogyan tudok egyénként hozzájárulni a környezet állapotának javításához?

Mindenki mindennapi életében természetesnek kellene lennie nemcsak a hulladékok szétválogatásának, hanem az egész háztartás ökológiai működésére való törekvésnek is. A tisztán természetes anyagokkal való berendezéstől kezdve a környezetbarát tisztítószerekkel történő tisztításon és karbantartáson át a megújuló energiaforrásokból származó áramtermelésig. Ezért egyre többen használják a fotovoltaikus alternatív energiaforrásokat, és vásárolnak saját házi napelemek, amelynek előnye az ökológiai szempontok mellett az energiafüggetlenség és mindenekelőtt az állami támogatással járó hosszú távú pénzügyi megtakarítás.

A jelenlegi izgató trend a környezetbarát háztartás, amely reciklált kozmetikumokat, palackozott kozmetikumokat vagy csomagolás nélküli kozmetikumokat használ. Az igazi lelkes környezetvédők számára, akik következetesen komolyan veszik a környezetvédelmet, létezik az átfogó öko-működés Zero-waste gondolkodásmóddal. Ha ez túl drasztikus változás lenne számodra, tudd, hogy már kis lépésekkel is segíthetsz, hogy bolygónk megpihenjen a mindennapok fáradalmaitól. Így legalább egy kis öko-háztartást vigyél be az életedbe. Kezdheted apró dolgokkal - például energiatakarékos izzókra való áttéréssel, vászon bevásárlótáska vásárlásával vagy speciálisan felosztott szemetesládával a szelektív hulladékok számára.

Házi naperőművek
Zöld háztartás a gyakorlatban: a házi napelemek egyre inkább a családi házak általános jellemzőivé válnak.

Hogyan kezdjünk neki az ökológiai háztartásnak

Bár első pillantásra nem úgy tűnik, a környezetbarát háztartások nem bonyolultak vagy nehezen kezelhetők. Megpróbáljuk egyszerűbben megfogalmazni azokat a fő elveket és célokat, amelyeket egy környezetbarát háztartásnak követnie kell. Meglátod majd, hogy a zöld háztartás a Te eszközöd is lehet a környezet védelméhez és javításához.

A környezetbarát háztartás 10 szabálya:

 1. Termeljünk minél kevesebb hulladékot - próbáljuk meg kiküszöbölni a műanyag vagy eldobható bevásárlószatyrokat, és helyettesítsük őket szövet vagy hálós szatyrokkal. Vásárolj csomagolásmentes üzletekben, és alaposan válogasd szét a hulladékot. Ne feledkezz meg a komposztálásról sem.
 2. Használd ki a nappali fényt - ne feledd, hogy nem mindig van szükség teljes megvilágításra. Néha elég, ha csak kinyitjuk a redőnyöket, jobban helyezzük el az íróasztalt, és napfényt engedünk a szobába. Ha világításról van szó, használj LED-es világítást, amely akár feleannyi energiát is megtakaríthat, és ne feledd, hogy a villanyt minden esetben le kell kapcsolni.
 3. Takarékoskodj a vízzel a mosogatásnál - a folyó víz alatti mosogatás nagyon barátságtalan a természet és a pénztárca számára is. Ha mosogatógépet használsz, a víz több mint felét megspórolhatod, de ügyelj arra, hogy környezetbarát mosogatógép-tablettákat használj.
 4. Használj környezetbarát tisztítószereket - a szokásos háztartási tisztítószerek elegendők otthonod takarításához. Az ökológiai kozmetikumok témáját egy későbbi fejezetben részletesebben is meg fogjuk vizsgálni.
 5. Moss meggondoltan - mindig próbáld a mosógépet csak akkor működtetni, amikor tele van, és a ruhák illatosításához válassz kíméletesebb módszert az öblítő használata helyett. Mit szólnál, ha néhány csepp természetes illóolajat adnál a mosáshoz?
 6. Bízz a természetes kozmetikumokban - a bio- és natúrkozmetikumok általában kíméletesebbek a bőrödhöz és a pénztárcádhoz egyaránt. Ráadásul nem kell aggódnod a nem természetes kozmetikai termékekben található vegyi anyagok okozta kellemetlen irritáció vagy egyéb bőrallergia miatt.
 7. Fürdés helyett zuhanyozz - egy gyors zuhany nemcsak vizet takarít meg, de egészségesebb is, mint hosszan a kádban ülni. Fogmosáskor ne felejts el takarékoskodni a vízzel.
 8. Még főzés közben is lehetséges - a fedő használata, az edény méretének megfelelő főzőlap kiválasztása vagy a sütő kikapcsolása a végső főzési idő előtt. Ezek mind a hatékony és kíméletes főzés trükkjei.
 9. Cseréld a négy kereket kettőre - vezetés helyett pedálozz. A kerékpározás előnyeit nem kell hosszasan ecsetelni.
 10. Ha készülékeket vásárolsz, nézd meg a címkéket - ha háztartási készülékeket vásárolsz, nézd meg az energia-besorolást, és csak A besorolású készülékeket vásárolj.

Tények a hulladék osztályozásáról

A hulladék osztályozása minden modern háztartásban természetes kell, hogy legyen. A speciálisan erre a célra kialakított szelektív szemétkosár nagyon hasznos eszköz ebben az esetben az egyértelmű és hatékony válogatáshoz. A hulladékválogatás módjáról szóló széles körű tájékoztatás és a gyűjtőpontok könnyű elérhetősége megkönnyíti és kényelmessé teszi a szelektív hulladékgyűjtést a városokban. Különösen a szülőknek kellene példát mutatniuk azzal, hogy a hulladék szétválogatását természetes mindennapi tevékenységgé teszik gyermekeik számára.

A hulladék osztályozásának világméretű problémája
A hulladék szelektálása mindenki számára lelkiismereti kérdés. A műanyagok válogatása egyszerű és nem kerül túl sok időbe. 

Miért van értelme a hulladék osztályozásának?

A szelektálás lehetővé teszi a hulladékok újrahasznosítását és új termékek előállítása során történő újrafelhasználását. Így nincs szükség további természeti erőforrások kitermelésére, és a válogatatlan hulladék elégetésének és a CO2 légkörbe történő túlzott kibocsátásának elkerülése révén csökken a környezet általános terhelése. Konkrétan a hulladék szelektálása Magyarországon is sokezer tonna CO2-egyenértékkel csökkenti a légkörbe kerülő CO2 mennyiségét, ami egyértelmű bizonyíték arra, hogy a hulladékszelektálásnak valóban van értelme.

Hogyan osztályozzuk a hulladékot

A hulladékszelektálás nem csak a műanyagról és az üvegről szól

Mindenki ismeri a színes műanyag fedelű konténereket az otthona közelében, amelyeket a háztartásokban keletkező hulladék elhelyezésére használunk. A színük határozza meg, hogy milyen típusú hulladékok tartoznak bele:

Konténerek műanyaghoz
A szelektált hulladékok tárolására szolgáló konténerek speciális szín-megkülönböztetéssel rendelkeznek. Az alaptartály sárga színű a műanyaghoz, kék a papírhoz és zöld vagy fehér az üveghez.
 • Sárga konténer – minden típusú műanyaghoz, például fóliákhoz, zacskókhoz, műanyag zsákokhoz és tasakokhoz, PET-palackokhoz, tejesdobozokhoz, tálakhoz és CD-csomagolásokhoz tervezték.
 • i

  Fontos figyelmeztetés! Semmiképpen ne tegyél bio-műanyag hulladékot a sárga konténerekbe, mivel az megzavarhatja magát a műanyag-újrahasznosítási folyamatot.

 • Kék konténer - régi papír, magazinok, újságok, jegyzetfüzetek, dobozok, papírcsomagolások, katalógusok, reklámújságok, irodai papír, kartonpapír és kötés nélküli könyvek gyűjtésére szolgál.
 • Zöld és fehér konténerek - ide tartozik minden olyan üveg, amelyet még színesre és átlátszóra kell szétválogatni. A fehér tartályokba tartozik az átlátszó üveg, például az átlátszó palackok, befőttesüvegek vagy táblaüvegek. A különböző színű palackokat vagy gyógyszeres üvegeket a zöld tartályokba helyezik.
 • Narancssárga konténer - az italos kartondobozoknak saját narancssárga konténerük van egyes helyeken, ahová a gyümölcslé-, bor-, tej- és tejtermék-kartonokat helyezzük. Ha a narancssárga konténer hiányzik, az italos kartondobozok a sárga konténerben lévő műanyagok közé dobhatók.
 • Barna konténer - hely minden biológiailag lebomló hulladék számára, például gyümölcs- és zöldségmaradéknak, sült és főtt ételeknek, kávézaccnak és teafiltereknek, tojás- és dióhéjnak, kartonpapírnak, papírzsebkendőnek, szalvétának, elhervadt virágoknak, földnek, zöldhulladéknak, gallyaknak, gyomoknak, háziállatok almának és ürülékének, fűrészpornak, fahamunak, tollnak, hajnak.

Hová tartoznak a speciális hulladékok?

A legtöbben tudjuk, hogyan kezeljük a klasszikus hulladékot, amelyet nap mint nap termelünk a háztartásban, és tudjuk, hogyan válogassuk szét, és melyik konténerbe való. De hol ártalmatlanítsuk azokat a hulladékokat, amelyekkel nem gyakran találkozunk, és amelyek keletkezése meglehetősen kivételes? Az alábbi áttekintésben a leggyakrabban felmerülő hulladékanyagokra találsz megoldásokat.

Hová dobjuk ki az izzókat?

A hagyományos, fényvisszaverő vagy halogén izzókat a vegyes hulladékgyűjtőbe kell dobni; ezek más fényforrásokkal szemben nem újrahasznosíthatók.

Hogyan osztályozzuk a polisztirolt?

Tedd a polisztirol-habot kisebb darabokban a műanyagok tartályába ugyanúgy, mint a fóliát, zacskókat, műanyag tasakokat, PET-palackokat, a mosószerek, tisztítószerek és kozmetikai termékek csomagolását, a joghurtos poharakat, tejtermékeket, a fogyasztási cikkek csomagolófóliáját, a CD-k csomagolását és más műanyag termékeket.

Hová dobjuk ki a festékkazettát?

Az üres festékkazettákat visszavételre szánják, vagy elhelyezheted őket egyes elektromos hulladékok számára rendszeresített konténerekben.

Hová dobjuk ki a gumiabroncsot?

A gumiabroncsok visszavihetők a gumiabroncs-boltokba vagy elszállíthatók egy gyűjtőudvarba.

Hová dobjuk ki a matracot?

A matrac olyan nagyméretű hulladéknak minősül, amelyet bármelyik gyűjtőudvar elfogad. Egyes matrackereskedők új matrac vásárlásakor begyűjtést és környezetbarát ártalmatlanítást kínálnak.

Hová dobjuk ki a porcelánt?

A porcelán, akárcsak a kerámia, nem hasznosítható újra, ezért a vegyes hulladékgyűjtő tartályba való.

Hová dobjuk ki az elektronikai cikkeket?

A háztartási elektronikai készülékek semmiképpen sem tartoznak a hagyományos konténerbe, hanem elektronikai hulladékként kell őket kezelni, amely az úgynevezett visszavétel hatálya alá tartozik. Ezt általában azok az üzletek végzik, ahol a készüléket vásároltad, vagy el lehet vinni őket egy gyűjtőudvarba.

Hová dobjuk ki a mikrohullámú sütőt?

A mikrohullámú sütők a többi nagyobb háztartási készülékhez hasonlóan elektromos hulladéknak minősülnek, így visszavihetők egy visszavételi pontra vagy elszállíthatók egy hulladékgyűjtő udvarba.

Hová dobjuk ki a konzervdobozokat?

A konzervdobozok szortírozása nagyon gyakori kérdés. A fém- vagy alumíniumkonténerek az egyik lehetőség, a másik a klasszikus gyűjtőudvar.

Hová dobjuk ki az italkartonokat?

Az italos kartondobozok mindenképpen a szelektív hulladékok közé tartoznak. Nem világos azonban pontosan, hogy ezeket papírba vagy műanyagba kell-e helyezni. Ezért mindig nézd meg a tartályon lévő információs képet, hogy megtudd, hogyan kell az italkartonokat osztályozni.

Hová dobjuk ki a dezodort?

A klasszikus spray dezodor a fémhulladékok közé az üveges dezodor az üveghulladékok közé való.

Hová dobjuk ki a könyveket?

A papírborítós könyveket teljes egészében a kék papírgyűjtőkbe lehet dobni, de a nem papírborítós könyveket külön kell osztályozni, és a vegyes hulladékba kell tenni.

Hová dobjuk ki a kozmetikumokat?

Az üres műanyag csomagolásokat a műanyagok konténerébe, a kozmetikai termékek maradékát pedig a vegyes hulladékba lehet dobni.

Hová dobjuk ki a habszivacsot?

Kisebb mennyiségben a vegyes hulladékba tartozik, nagyobb mennyiségben vidd el a gyűjtőudvarba.


i

Ismered az alzaExpres szolgáltatást? Az Alza cég új termék vásárlásakor ingyen kínálja a régi készülék elszállítását és ezt követően környezetbarát módon ártalmatlanítja azt.

Öko-drogéria és zöld háztartás: hogyan éljünk úgy, hogy tiszteljük a természetet és az egészségünket?

Az Öko-drogéria kategóriába sorolt termékeket a természet iránti legnagyobb tisztelettel fejlesztették ki, és arra törekednek, hogy a fogyasztás során és azt követően a lehető legkisebbre csökkentsék a környezetre gyakorolt hatást. Ezért tartalmuk nagy része tisztán természetes összetevőkből áll, csomagolásuk pedig általában 100%-ban újrahasznosítható. A környezetbarát termékek használata tehát kevesebb mérgező vegyi anyagot, kevesebb műanyagot és kevesebb hulladékot jelent, így összességében egészségesebb környezetet teremt az otthonodban. Fedezd fel azokat az ökotermékeket, amelyeket a mindennapi gondoskodás minden területén használhatsz, és fedezd fel a környezetbarát otthon nyújtotta előnyöket.

Öko-drogéria
Az öko-drogéria és a csomagolásmentes tisztítószerek számos olyan terméket kínálnak, amelyek nem szennyezik a környezetet. Egy zöld háztartás nem nélkülözheti őket. 

Környezetbarát tisztítószerek

Találhatsz újrahasznosítható csomagolású környezetbarát tisztítószereket, vagy kipróbálhatod a "csomagolás nélküli szerek" legújabb trendjét. A kimért drogéria vagy palackozott szerek saját csomagolásban kerülnek kiadásra, amelyet újrafelhasználásra terveztek.

Környezetbarát mosószerek

Az egészséges mosás ma már mindenki számára elérhető. Az olyan környezetbarát mosószerek, mint a természetes mosópor, az öko-öblítő, az öko bébi mosópor, valamint más környezetbarát mosószer termékek rendkívül kíméletesek a bőrhöz, és kiváló mosási eredményt biztosítanak.

Mosogatógéphez alkalmas környezetbarát készítmények

Az ökológiai gépi mosogatószerek megtalálása sem jelent problémát. Az egészséges mosogatógép-tabletták vagy a környezetbarát, klóradalékok nélküli mosogatógép-gél a következő lépés a környezetbarát háztartásod felszerelésében.

Környezetbarát tisztítószerek

Az ökológiának a takarítás során sem kell háttérbe szorulnia. Ökológiai takarítószereket, környezetbarát fertőtlenítőszereket és ökológiai mosogatószereket kínálunk, amelyekkel otthonod ragyogóan tiszta lesz.

Környezetbarát pelenkák és törlőkendők

Mindig a legjobb ellátást szeretnénk nyújtani a legkisebbeknek, ezért egyre több anyuka érdeklődik a környezetbarát pelenkázó kellékek iránt. Az öko-pelenkák egyre népszerűbbek, és a legtöbb anyuka nem tud betelni velük, és meglepő módon visszatérnek az öko-mosószerrel mosható textilpelenkák is.

i

Ez is érdekelhet

Környezetbarát piperecikkek

A környezetbarát higiéniai cikkek a hölgyek számára nagy könnyebbséget jelentenek a környezet szempontjából. Összetételüknek köszönhetően a bio tamponok és betétek általában 100%-ban biológiailag lebomlók és komposztálhatók, és nem tartalmaznak allergéneket, klórt vagy műanyagot. Remek választás és aktuális trend ezen a téren a menstruációs kehely is.

i

Ha nem hiányzik a kézügyességed, kipróbálhatod magad a saját tisztító- és higiéniai termékek, például házi nedves tisztító törlőkendők, házi sminkeltávolító törlőkendők vagy házi nedves törlőkendők készítésében a csecsemők számára.

Környezetbarát drogéria: gyakorlati tippek a kiválasztáshoz és a használathoz

A környezetbarát tisztítószerek használatával kapcsolatban gyakran felmerülő kérdések a hatékonyságukra és a szennyezett területek és felületek alapos tisztítására való képességükre vonatkoznak. A részletes tesztek és az egyes háztartások saját tapasztalatai azonban azt bizonyítják, hogy a környezetbarát tisztítószerekkel ugyanolyan eredményeket lehet elérni, mint a vegyi tisztítószerekkel. Szabadítsd meg a háztartásodat a tenzideket, aktiváló adalékanyagokat és egyéb mérgező anyagokat tartalmazó termékektől, amelyek allergiát és egyéb súlyos betegségeket okoznak. Előzd meg a felszíni és felszín alatti vizek szennyezését, és szerezz be minőségi öko-termékeket, vagy próbáld ki receptjeinket az univerzális háztartási tisztítószerekhez.

Környezetbarát házi tisztítószer
A környezetbarát tisztítószer elkészítése gyors és egyszerű, így az öko-tisztítószerek a Te háztartásodnak is részei lehetnek.

Házi tisztítószer receptje fehér ecettel

Ha egy szórófejes flakonban egyenlő arányban kevered össze a vizet és a fehér ecetet, természetes tisztító- és fertőtlenítőszert kapsz. Használhatod a szennyeződések, szappanmaradványok és vízkő-lerakódások eltávolítására a kádban és a mosdókagylóban, az úszó padlók és a fürdőszobai csempék tisztítására, sőt a fapadlót is kezelheted ezzel az oldattal.

Házi tisztítószer receptje citromlével

Keverd össze a szódabikarbónát és a citromlevet, hogy sűrű fehérítő pasztát hozz létre, amely bármilyen felületen lévő különféle foltokkal megbirkózik. Vedd azonban figyelembe a citromlé természetes fehérítő hatását, és először próbáld ki a pasztát egy nem látható helyen.

Házi tisztítószer receptje hidrogén-peroxiddal

Önts 3%-os hidrogén-peroxidot egy szórófejes flakonba, és máris kész a tökéletes, minden célra használható antibakteriális tisztítószer a falak, ablakok, padlók és tükrök tisztításához. Használhatod a WC vagy a zuhanyzó tisztítására is.

i

A BIO drogéria fogalma gyakran jelent BIO és természetes kozmetikumokat, amelyek szintén környezetbarátok, és gyengédek a bőrhöz és a hajhoz is.

Az Alza figyel a környezetünkre

Az Alza cég számos módon aktívan részt vesz a környezetvédelemben. Nemcsak hogy ingyenesen biztosítja a régi készülékek begyűjtését és gondoskodik azok környezetbarát ártalmatlanításáról, hanem még saját, a lehető leginkább környezetbarát termékekeit is fejleszti. Egy ideje már népszerűsíti saját márkáját, az AlzaPower-t, és nemrégiben volt szerencséje bemutatni egy másik márkáját, az AlzaEco-t is.

A háztartás környezetbarát takarítása
Fedezd fel az AlzaEco termékcsalád új öko-drogériás termékeit, amelyek a lehető leginkább környezetbarátok.

A környezetbarát AlzaEco drogéria

Az AlzaEco márka saját minőségi öko-termékeket mutat be, amelyek nagy arányban tartalmaznak természetes anyagokat, és a lehető leginkább környezetbarátok. Az öko-mosószerek, öko-textilöblítők és öko-mosógélek bőrgyógyászati tesztelésen estek át, és kíméletes összetételük nem terheli a háztartási szennyvíztisztító telepeket és a szeptikus tartályokat. Ezeket speciális környezetbarát módon, ún. Bag-in-box csomagolásban szállítják a vásárlóknak.

i

Mi a Bag-in box? Ez egy különleges környezetbarát csomagolóanyag, amely könnyű újrahasznosíthatóságának köszönhetően nem szennyezi a környezetet.

Az AlzaEco márka fő előnye a környezet szempontjából

 • Az AlzaEco márkájú termékek magas arányban természetes összetevőkön alapulnak. Nem tartalmaznak foszfátokat, klórt, EDTA-t, formaldehidet, szintetikus színezéket vagy optikai fehérítőket.
 • Az AlzaEco termékekben található enzimeket nem GMO felhasználásával állítják elő.
 • Az AlzaEco egyik termékét sem tesztelik állatokon.
 • Az AlzaEco termékekben található anyagok megfelelnek az európai Ecolabel feltételeinek.
 • Az AlzaEco termékek nem mérgezők a vízi szervezetekre nézve.
 • Az AlzaEco termékek megfelelnek az ISO 9001:2015 és 14001:2015 tanúsítványoknak.

AlzaPower

Az AlzaPower márkájú termékek a modern technológia, a minőségi anyagok és a tökéletes kivitelezés kombinációját képviselik. A márka széles választékában kábelek és csatlakozók, akkumulátorok, töltők, power bankok és hangszórók találhatók. A teljes fejlesztőcsapat ökológiai gondolkodásának köszönhetően az AlzaPower termékek tisztán környezetbarát csomagolásban vannak, amely minimális terhet jelent a környezetre.

Vegyél részt a környezet aktív védelmében, és mutasd meg másoknak, hogy a zöld háztartás számos előnnyel jár, és hogy az ökológia nem csak egy üres fogalom.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB15