Oldal frissítése

Hogyan válasszunk Philips Hue lámpát

Hogyan válasszunk Philips Hue lámpát

A Philips Hue függő, mennyezeti, fali vagy asztali lámpák közvetlenül integrált fényforrással rendelkeznek. Irányíthatod őket okostelefonnal, tablettel, az órádon lévő alkalmazással, hangsegédekkel vagy vezeték nélküli fali fényerő-szabályozóval. Mivel a chip a lámpatest része, nem változtatható meg, mint a hagyományos lámpatesteknél. De nem kell aggódnod - normál, 25 000 órás rendeltetésszerű használat mellett a lámpatest körülbelül 20 évig fog tartani.

Előnyök és hátrányok
 • Lámpatestbe integrált fényforrás
 • Távolról vezérelhető okostelefonnal, tablettel, órával és hangsegédeken keresztül
 • Tompítás, színhőmérséklet, színváltás és időzítők beállításának lehetősége
 • A 25 000 órás élettartam normál körülmények között meghaladja a 20 évet
 • Magasabb ár a hagyományos lámpákhoz képest
 • Nem lehet kicserélni az izzót

Kérdések a Philips Hue lámpatestek kiválasztásával kapcsolatban

A fény mely paraméterei állíthatók?

Az alapmodellek csak egy színben pompáznak, a középkategória darabjainál a fényhőmérséklet állítható. A legkorszerűbb izzók és a LED-szalagok esetében 16 millió szín közül választhatsz az alkalmazásban. Az összes Philips Hue fényforrás tompítható, így a fény intenzitása megváltoztatható.


Philips Hue White- egyszínű tompítható LED izzók

Philips Hue White Ambiance- tompítható LED izzók a fény hőmérsékletének, más néven a színhőmérséklet megváltoztatásának lehetőségével

Philips Hue White and Color Ambiance- tompítható színes LED izzók

Philips Hue LightStripes- tompítható színes LED-szalagok


Mit értünk 806 lm fényerő alatt?

Fényforrás/fényáram 220 lm 440 lm 806 lm 1055 lm 1521 lm
Normál izzó 25 W 40 W 60 W 75 W 100 W
Halogén izzó 18 W 28 W 42 W 53 W 70 W
Energiatakarékos izzó 6 W 9 W 12 W 15 W 20 W
LED izzó 4 W 6 W 10 W 13 W 18 W


A 806 lm fényáramú LED izzó ugyanolyan intenzíven fog világítani, mint egy hagyományos 60 W-os izzó, vagyis az, amelyet a háztartásokban leggyakrabban használtak a helyiségek megvilágításához. Az alacsonyabb, 220 lm fényerősségű izzók inkább környezeti megvilágításként szolgálnak a megfelelő atmoszféra kialakításához - például tévénézéskor. A LED-szalagok esetében a fényerősség 1 m hosszúságra vonatkozik.

Mi az a színhőmérséklet?

Színhőmérséklet


A meleg fehér (intenzitás 2 700 – 3 500 K) – megfelel a hagyományos izzó által kibocsátott fény színének. Alkalmas nappaliba, hálószobába és étkezőbe, általában mindenhol, ahol kellemes meleg, békés és pihentető érzésre vágyunk.


A nappali, semleges fehér (intenzitás 5 000 – 6 000 K) – megfelel a napfény természetes színének.


A hideg fehér (intenzitás 7 000 – 8 000 K) – olyan helyekre alkalmas, ahol koncentrálnunk kell. Ideális dolgozószobában vagy irodában való munkavégzéshez. Kétkezi munka végzéséhez is használják, mivel jól megvilágítja a munkafelületet a konyhában, a kézimunkázás helyét, a pincét, a műhelyt, a garázst stb.

Philips Hue függő LED lámpa

 • Fényerő 3000 lm
 • Állítható színhőmérséklet
 • ZigBee csatlakozás
Philips Hue függő lámpa

Philips Hue LED fali lámpa

 • Fényerő 2 400 lm
 • Állítható színhőmérséklet
 • ZigBee csatlakozás
Philips Hue fali lámpa

Philips Hue LED mennyezeti lámpa

 • Fényerő 2 400 lm
 • Állítható színhőmérséklet
 • ZigBee csatlakozás
Philips Hue mennyezeti lámpa

Philips Hue hordozható LED asztali lámpa

 • 1× LED 6W
 • Akár 16 millió szín
 • Okos eszközök segítségével vezérelhető
Philips Hue asztali lámpa

Fogalomtár - okos világítás

Fényáram

A fényáramot lumenben (lm) adják meg és a fényenergia mennyiségét fejezi ki. Minél magasabb az érték, annál több fényt bocsát ki a fényforrás. Általában a nagyobb fényáram nagyobb teljesítményt, azaz az izzó nagyobb fogyasztását jelenti.

Energiafogyasztás

A lámpatest energiafogyasztását jelzi. A jelenlegi energiatakarékos LED fényforrások energiafogyasztását wattban (W) mérik.

Színhőmérséklet

A színhőmérséklet (intenzitás) a fehér fény spektrumát határozza meg (mértékegysége a Kelvin - K). Az értéktől függően a fény színét érzékelhetjük "meleg fehérnek" (kb. 3000K) vagy "hideg fehérnek" (kb. 6000K).

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.

További információ
Értem Részletes beállítások
P-DC1-WEB10