Oldal frissítése

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

A reklamáció és a termék visszaküldési szolgáltatás változatlanul működnek.

Kedves Vásárlóink! Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan választottak bennünket ❤️. Kérjük szíves türelmüket, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a megrendeléseket a lehető leghamarabb kézbesítsük. Köszönjük! Az Alza.hu csapata 👍🏻.

Hogyan válasszunk elektromos fogkefét

Frissítve

Az elektromos fogkefék alapvető előnyei az egyszerűbb használat és a gyorsabb fogmosás. Az elektromos fogkefével történő fogmosás bizonyítottan hatékonyabb, valamint olyan funkciókat is kínál, amelyek kényelmesebbé és hatékonyabbá teszik a mindennapi szájhigiéniát.

Hogyan válasszunk elektromos fogkefét

Választás előtt próbáld megválaszolni a következő kérdéseket

 1. Inkább a lekerekített vagy a hosszúkás fejű fogkefét preferálom?

 2. Fontos tényező a fogkefe ára?

 3. Szeretném, ha a fogkefének kiegészítő funkciói is lennének?

 4. Magamnak vagy gyermekemnek szeretnék fogkefét?

Mire kell figyelni elektromos fogkefe választásakor?

A fogkefe technológiája

Kétféle elektromos fogkefe elérhető a piacon, az általuk használt technológiában térnek el. Az első típus az oszcilláló-rotáló, a másik a szónikus fogkefe. Ezekről alább többet megtudhatsz.

A fej alakja

Az oszcilláló-rotáló fogkeféknek kerek fejük van, amely félkörben mozog oda-vissza. Ezzel szemben a szónikus fogkefék általában hosszúkás alakúak, hasonlóan a hagyományos manuális fogkefékhez.

A rezgések száma

A rezgések száma szó szerint azt határozza meg, hogy az elektromos fogkefe egy perc alatt mennyi dörzsölésre képes. Minél nagyobb a rezgések száma, természetesen annál hatékonyabb a tisztítás. Általában a fogkefék 10.000 körüli rezgésre képesek percenként. A legjobb fogkefék akár 40 ezer rezgésre is képesek percenként.

A táp

Saját akkumulátoros fogkefét is választhatsz, amelyik általában hosszabb működési idejű. Nincs szükség elemek vásárlására, a töltő a csomagolás része. A másik lehetőség, ha ceruzaelemmel (AA vagy AAA) működő fogkefét választasz, amit könnyen cserélhetsz akár utazás közben is. Újratölthető elemeket is vásárolhatsz hozzá, így ugyanazokat az előnyöket élvezheted, mint az akkumulátoros kivitelnél.

Különleges funkcióik

Az elektromos fogkefe olyan funkcióikat is kínálhat, mint például a 3D tisztítás a lepedék hatékonyabb eltávolítására, időzítő a mosási idő könnyebb követésére, nyomásérzékelő a kifejtett nyomás szabályozására vagy vezeték nélküli Bluetooth funkció, amely biztosítja a mobiltelefonhoz történő csatlakozást, amivel nyomon követheted az egyes statisztikákat és a fogápolás minőségét.

Oscilačně-rotační kartáčky

Oszcilláló-rotáló fogkefék

 • A sörték fogmosás közben forognak és pulzálnak
 • A fogkefe a foghoz illeszthető, nincs szükség mozgatásra 
 • A fogkefe eltávolítja a lepedéket 

Az ilyen típusú fogkefének kerek a feje, amely félkörben forog, akár 40 ezer percenkénti rezgéssel. A helyes mosási technikát a rotáció segítségével utánozza.

Előnyök és hátrányok
 • Nagyfokú hatékonyság a lepedék eltávolításában
 • Kerek fej
 • Többféle árkategóriában kapható
 • A régebbi, nyomásérzékelő nélküli modellek kevésbé megfelelőek az érzékeny ínyhez.
Szónikus elektromos fogkefék

Szónikus fogkefék

 • A kefe sörtéi vibrálnak
 • A lepedéket manuális mozgatás segítségével távolítja el
 • Ideális az érzékeny ínyhez is

A szónikus technológia a nagyfrekvenciás dörzsölés elvén alapul. A kefefej eközben bizonyos mértékben fel-le mozog. Ugyanakkor folyadékot juttat a fogak közé és az íny mentén, és így tisztítja a nehezen elérhető helyeket is. Ez a technika nagyon hatásos, miközben gyengéd a fogakhoz és az ínyhez.

Előnyök és hátrányok

 • Nagyfokú hatékonyság a lepedék eltávolításában
 • Egyes modellek whitening (fehérítés) funkciót is kínálnak
 • Hosszúkás fej
 • Alacsonyabb percenkénti rezgésszám

Gyakran ismételt kérdések elektromos fogkefe választásakor

Pontosan miben térnek el az egyes technológiák?

Mindkét technológiának megvannak a maga előnyei és csakis tőled függ, melyiket választod. Mindkét fogkefetípus megfelelő fogmosási technikát biztosít az egészséges fogakért.

Az oszcilláló-rotáló technológiájú fogkefék forognak, pulzálnak és ledörzsölik a lepedéket. A sörték a szónikus technológiájú fogkeféknél rezegnek, így a lepedék eltávolításához mozgatni kell a fogkefét. 

Hogyan kell helyesen fogat mosni elektromos fogkefével?

Elektromos fogkefével legalább naponta 2×, reggel és este moss fogat. A mosást a fogak elülső részén kezd, majd ezután következzen a fogak hátsó, belső része, végül pedig a rágófelület. A teljes fogmosásra 2-3 percet szentelj. Néhány elektromos fogkefe időzítővel van felszerelve, amely jelzi, ha letelt az ajánlott idő. A helyes fogmosási technikáról és arról, hogyan érd el a legjobb eredményt elektromos fogkefével, itt olvashatsz.

P-DC1-WEB0