Oldal frissítése

Hogyan töltsük fel az iPhone-t?

Aktualizálva • Szerző: Szerkesztőség

Tudod, hogyan töltheted fel gyorsabban az iPhone telefonodat? Ha egész éjjel a töltőn hagyod, az árthat neki? Ismered azokat a trükköket, amelyekkel elérhető, hogy egy töltéssel minél tovább kibírja az akkumulátor? Az iPhone megfelelő töltésére vonatkozó tippekből és ötletekből sosem elég. Ebben a cikkben több ilyen lehetőséget is találsz. Ismerd meg, hogyan kell megfelelően tölteni az iPhone készüléket.

Hogyan kell tölteni az iphone-t

Hogyan töltsük fel az iPhone-t? - TARTALOM

 1. Hogyan lehet gyorsabban feltölteni az iPhone-t? Vegyél egy erősebb töltőt
 2. További tippek és trükkök az iPhone töltésének felgyorsításához
 3. A legújabb iPhone telefonok már támogatják a gyors és vezeték nélküli töltést
 4. Hogyan töltsd fel iPhone-odat házon kívül
 5. Hogyan lehet meghosszabbítani az iPhone akkumulátor élettartamát?
 6. Mítoszok az iPhone és más okostelefonok töltéséről

Hogyan lehet gyorsabban feltölteni az iPhone-t? Vegyél egy erősebb töltőt

Az iPhone gyorsabb feltöltésének leghatékonyabb módja egy erősebb töltő beszerzése. Ez az opció akkor érvényes, ha iPhone 8-cal vagy újabb verzióval rendelkezel (a támogatott modellek felsorolása alább található). A legtöbb iPhone eredeti csomagolásában volt egy 5 W-os adapter, de ma már nincs, mivel a gyártó már nem mellékeli a töltőt az új telefonokhoz. Azoknak az ügyfeleknek, akiknek nincs otthon ilyen készülékük, külön kell megvásárolniuk egyet. A lehetőségek a következők:

 1. Az iPad tabletekhez mellékelt Apple 12 W USB hálózati adapter, amely iPhone 5-tel és későbbi modellekkel használható. Az iPhone-hoz Lightning kábellel tudod csatlakoztatni. És milyen a sebessége? Egy teljesen lemerült iPhone 8-at 30 perc alatt közel 40%-os kapacitásra tölt.
 2. Apple 20 W USB-C adapter, amelyet az iPhone 8 és újabb iPhone készülékekhez használhatsz. Az iPhone 8 esetében ez 30 perc alatt közel 50%-os kapacitásra tölt.
 3. A Macbookokhoz mellékelt Apple 67 W USB-C Power Adapter. Ismét az iPhone 8 és újabb készülékek támogatottak.
i Az iPhone töltéséhez használj eredeti vagy Apple által hitelesített töltőt (Made for iPhone – Mfi). Így elkerülheted a telefonod sérülésének kockázatát és az olyan eseteket, amikor az iPhone nem töltődik fel. Egyes nem hivatalos kábelek nem töltik az iPhone-t, vagy egyáltalán nem jelzik, hogy az iPhone töltődik.

Erősebb töltő használatakor nem kell aggódnod, hogy az iPhone-od megsérül. Az Apple eszközeit úgy gyártja, hogy annyi wattot vegyenek át a töltőtől, amennyire szükségük van és képesek kezelni. 12W-os töltő használatakor egy régebbi iPhone nem használja ki a töltő teljes teljesítményét, de a töltés néhány százalékkal gyorsabb.

További tippek és trükkök az iPhone töltésének felgyorsításához

Ha minden perced drága, olvasd el az alábbi tippeket, hogyan gyorsíthatod fel az iPhone töltését.

 • Aktiváld a repülőgép üzemmódot az iPhone készüléken – az általános szabály az, hogy minél kevesebb feladatot hajt végre az iPhone, annál gyorsabban tölthető fel. Ha a lehető leggyorsabban szeretnéd iPhone-odat feltölteni, állíts le a telefonon minden tevékenységet, és válts repülőgép üzemmódra. Ez kikapcsolja az akkumulátort leginkább terhelő tevékenységeket, például mobiladat, (különösen 5G), GPS modul stb.
 • Kapcsold ki az iPhone-t – mind a kikapcsolás, mind a repülőgép módra történő váltás felgyorsítja a telefon töltését. Használd ezt az opciót, ha töltés közben nincs szükséged az iPhone-ra.
 • Vedd ki az iPhone-t a tokjából vagy tartójából – apróságnak tűnhet, de ha kiveszed az iPhone-t a tokjából, gyorsabb lesz a töltés. A telefon jobban lélegzik, ha nincs rajta tok, és nem melegszik túl, mivel a keletkező hőt megfelelően elvezeti. A készüléknek így nem kell korlátoznia a töltési sebességet a károsodás megelőzése érdekében.

A legújabb iPhone telefonok már támogatják a gyors és vezeték nélküli töltést

Eddig a hagyományos töltésről beszéltünk, de az iPhone 13 és a korábbi iPhone 12, iPhone 11, iPhone Xs és iPhone 8 modellek is képesek a gyorstöltésre. A gyártó adatai szerint a készülék 0-ról 50%-ra mindössze fél óra alatt feltölt.

i Az iPhone története: hogy telt az idő a legendás telefonnal?

Az iPhone 8 óta az Apple-telefonok támogatják a Qi vezeték nélküli töltést, így nincs szükség kábelre. Bár a vezeték nélküli töltés általában nem olyan gyors, mint a vezetékes töltés, a teljesítménye fokozatosan javul. Az új iPhone 13 akár 7,5 W-ot is tölthet Qi töltővel és akár 15 W-ot is MagSafe töltő segítségével. Az alacsonyabb sebességet azonban ellensúlyozza a kényelem, hiszen a töltés megkezdéséhez csak le kell tenned a telefont, erről a kényelemről pedig nem szívesen mond le senki. A jó hír az, hogy a legtöbb vezeték nélküli töltőnek működnie kell az iPhone-okkal.

Vezeték nélküli töltőállomás
Ha újabb iPhone-od van, akkor vásárolhatsz olyan töltőállomást, ami az AirPods és az Apple Watch töltéséhez is használható. Forrás: 9to5mac.com.

Hogyan töltsd fel iPhone-odat házon kívül

Ha sok időt töltesz az autóban, szerezz be egy autós töltőt. A más módon úton levők értékelni fogják a praktikus powerbank kínálta lehetőséget, amelyet könnyen magaddal vihetsz, és amellyel még az erdőben is fel tudod tölteni az iPhone-t. Ne csak a kapacitást, hanem a készülék fizikai méretét is vedd figyelembe. A kisebb kapacitású powerbank-ok segítségével kevesebbszer lehet feltölteni az iPhone-t, de kisebb méretűek és könnyebben magaddal viheted. A nagy kapacitású modellek viszont nagyobb zsebet vagy csomagot igényelnek.

Hogyan lehet meghosszabbítani az iPhone akkumulátor élettartamát?

Ha gondot fordítasz az iPhone-od akkumulátorára, akkor a gyártó által meghatározott időnél is tovább bírhatja. Az Apple az egyes készülékek akkumulátorának élettartamát 1000 töltési ciklusban határozza meg. Egy ciklus 100%-ról 0%-ra történő lemerülést jelent. De természetesen az akkumulátor élettartama az akkumulátor kapacitásától is függ. Hogyan hosszabbíthatom meg az akkumulátor élettartamát?

 • A telefont mindig az ajánlott üzemi hőmérsékleten használd, általában 0–35 °C közötti hőmérsékleten.
 • Mindig az iOS és az alkalmazások legfrissebb verzióját használd.
 • Próbáld az akkumulátor kapacitását mindig 40–80% között tartani.
 • Ha megőriztél egy régebbi iPhone-t tartalék telefonként, gondoskodj róla, hogy ne merüljön le teljesen. Kikapcsolás előtt töltsd fel körülbelül 50%-ra, és hathavonta töltsd fel erre a kapacitásra, amikor nincs használatban.
iPhone 13, töltés
Az iPhone 13 Pro akár 1,5 órával, a 13 Pro Max pedig akár 2,5 órával tovább bírja, mint az előző generáció. Forrás: apple.com.

Mítoszok az iPhone és más okostelefonok töltéséről

Számos mítosz terjed az iPhone és más okostelefon felhasználók körében a telefonok töltésével kapcsolatban. Az egyik az akkumulátor kalibrálására vonatkozik. A telefonok túlnyomó része gyárilag kalibrált. Ennek során többször 100%-ra töltődik, majd kikapcsolásig lemerül a telefon. Ezzel az eljárással neked csak akkor kell foglalkoznod, ha problémákat tapasztalsz az akkumulátorral.

i Az iPhone 13 és a korábbi iPhone 12 sorozat egyaránt támogatja a MagSafe rendszert. Ez egy sor olyan kiegészítőből áll, amely mágnesesen csatlakozik a telefonhoz, és többek között kényelmesebb vezeték nélküli töltést tesz lehetővé. Az olyan tartozékok, mint a MagSafe vezeték nélküli töltő vagy a bőr pénztárca is ezek közé tartoznak.

Egy másik gyakran hallható mítosz, hogy a töltőről való ismételt le- és felcsatlakoztatás tönkreteszi az akkumulátort. Ez persze nem helyénvaló, de a kár közel sem olyan végzetes, hogy említésre méltó legyen. Az a félelem, hogy az éjszakai töltés veszélyes, szintén hamis. Amikor az akkumulátor eléri maximális kapacitását, az iPhone közvetlenül a konnektorból kezd áramot venni, így védve az akkumulátort a károsodástól.

i Érdekelhet még

Jobb, ha nem merítjük nullára az iPhone akkumulátorát, és érdemes követnünk néhány alapszabályt. Manapság egyre többen élnek a vezeték nélküli töltés és a különösen hasznos gyorstöltés lehetőségével.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20