Oldal frissítése

Hogyan mossunk fogat elektromos fogkefével

Van otthon elektromos fogkeféd vagy fontolgatod, hogy veszel egyet, és érdekel, hogyan tudod vele megfelelően tisztítani a fogaidat? Hogyan lehet fogat mosni fog- vagy ínybetegség esetén? Útmutatónkban minden kérdésedre megtalálod a választ az elektromos fogkefékkel kapcsolatban.

Hogyan mossunk fogat elektromos fogkefével

Miért használj elektromos fogkefét?

  1. Hatékonyabban tisztítja a fogakat, mint a hagyományos fogkefe

  2. Egyszerűbb és szórakoztatóbb vele a fogmosás

  3. Erősíti a fogak és az íny egészségét

 

Gyakran ismételt kérdések az elektromos fogkefékkel kapcsolatban

Miért érdemes elektromos fogkefét használni?

Az elektromos fogkefével történő fogmosás kényelmesebb, gyorsabb és hatékonyabb. Ezenkívül az elektromos fogkefék bizonyítottan hatékonyabban küzdenek a fogszuvasodás és az ínybetegségek ellen, mint hagyományos társaik. Egy egész életen át segítenek megőrizni a szájüreg egészségét.

Gyorsabban tisztít az elektromos fogkefe?

A fogak alapos megtisztításához elektromos fogkefével elegendő 2-3 perc. Ha ugyanezt az eredményt hagyományos fogkefével szeretnéd elérni, akár 10 percig is mosnod kell a fogaidat. A megfelelő tisztítási technika elérése sokkal egyszerűbb az elektromos fogkefe esetében.

Hány percig és milyen gyakran kell az elektromos fogkefével fogat mosni?

Érdemes minden étkezés után 2-3 percet szentelni a fogmosásra. Ezzel eltávolítod a szájüregből a különféle maradékokat, amelyek a fogakon maradtak és fogszuvasodáshoz és ínybetegségekhez vezetnek. Ha nincs időd, legalább reggel és este használd és napközben az étkezések után öblögess vízzel.

Jobban tisztít az elektromos fogkefe, mint a manuális?

Az elektromos fogkefék lényegesen több mozgásra képesek egy perc alatt, mint amit manuális fogkefével el lehet érni. Független vizsgálatok is megerősítették hatékonyságukat a lepedék eltávolításában és a fogszuvasodás, az ínybetegségek elleni küzdelemben.

Mi a különbség a különféle elektromos fogkefék között?

A fő különbség az a mód, ahogy a fogkefefej mozog és eltávolítja a lepedéket. A piacon kétféle technológia elérhető – a szónikus és az oszcilláló-rotáló. További különbség lehet a különféle funkciókban is, mint például időzítő, nyomásérzékelő, lehetőség az okostelefonhoz történő csatlakoztatásra, stb. A különféle fogkefe technológiákról és arról, hogyan válaszd ki a neked megfelelőt itt olvashatsz.

Elektromos vagy manuális fogkefével történő fogmosás?

Manuális fogkefével történő fogmosáskor a fogkefét a kezedben tartod és a csuklómozgás segítségével éred el a fej mozgását. Az elektromos fogkefék többsége ezt a mozgást elvégzi helyetted. Fogmosás közben néhány másodpercig kell egy helyen tartani, a fej mozgása megtisztítja és tovább haladhatsz a következő fogra. Így fokozatosan megtisztíthatsz mindent fogat. A helyes fogmosási technikáról alább olvashatsz.

Gyerekek is használhatnak elektromos fogkefét?

A speciális gyerek elektromos fogkefék már 3 éves kortól használhatók. A vonzó dizájn és a gyakran szórakoztató telefonos vagy tabletes alkalmazásokkal történő kompatibilitás motiválja a gyerekeket a helyes fogmosásra. De meg kell tanulniuk a manuális fogkefével történő helyes fogmási technikát is. Ugyanennyire fontos a fogmosást ellenőrizni legalább 8 éves korukig. Ha többet szeretnél tudni a gyerekek fogmosásáról, olvasd el Hogyan mossunk fogat gyerekekkel című útmutatónkat.

Fogkrémek és kiegészítők az elektromos fogkefével történő fogmosáshoz

Milyen fogkrémet érdemes használni elektromos fogkevéfel történő fogmosáskor?

Elektromos fogkefével történő fogmosáskor is használhatod azt a fogkrémet, amit egyébként is szoktál. A fogkefefejre vigyél fel egy kis adagot belőle. Annak érdekében, hogy megakadályozd a fogkrém szétfröccsenését, akkor kapcsold csak be a fogkefét, amikor már érintkezik a foggal.

Milyen pótfejeket használhatok a fogkeféhez?

Pót fogkefefej vásárlásakor győződj meg róla, hogy biztosan kompatibilis a te fogkeféddel. A hagyományos mellett a gyártók különlegesek fejeket is kínálnak, például érzékeny ínyre, fogfehérítésre, masszírozós vagy nyelvtisztítós változatokat.

Milyen gyakran kell lecserélni a fogkefefejet?

A fejeket legalább három havonta le kell cserélni. A könnyebb nyomon követés érdekében lecserélheted minden évszak elején. Ha a fogkefefejen bármilyen károsodás jele látszik, cseréld gyakrabban. Néhány fejnek elhasználódás indikátora is van.

Kiváltja az elektromos fogkefe a fogközi fogkefét és a fogselymet?

Annak ellenére, hogy az elektromos fogkefe jobban tisztítja a fogközöket, mint a manuális fogkefe, a fogközi fogkeféket nem helyettesíti. Olyan szájhigiéniás eszközöket, mint a fogselyem, a fogközi fogkefe és a fogpiszkáló mindenképpen használj továbbra is.

A helyes fogmosás technikája elektromos fogkefével

Oszd képzeletben négy negyedre a szájüreget – bal felső, bal alsó, jobb felső és jobb alsó részre.
Minden részt alaposan tisztíts legalább 30 másodpercig.

Ne felejtsd el:

  • megmosni a fogak külső felületét,
  • megmosni a fogak belső felületét,
  • megmosni a rágófelületeket.

Az egész fogmosásnak legalább 2-3 percig kell tartania.

Fogsor

Elektromos fogkefe használata fog- és ínybetegségek esetén

Ínygyulladásom van

Ebben az esetben az érzékeny ínyre való, sensitive fej használatát javasoljuk. Az elektromos fogkefe rendszeres használata stimulálja a vérkeringést az ínyben, segíti a gyógyulást és az egész szájüreg egészségének megőrzését.

Parodontózisom van(parodontitis)

A paradontózis oka a krónikus ínygyulladás, amely a fogíny fognyakról történő visszahúzódásához vezet. Az elektromos fogkefék hozzájárulnak a fogak és az íny egészségéhez és paradontózisban szenvedők is használhatják.

Érzékenyek a fogaim

Ha érzékenyek a fogaid és az ínyed, azt javasoljuk, hogy keress olyan elektromos fogkefét, amely érzékeny tisztítási módot is kínál és kifejezetten érzékeny ínyre való fejjel rendelkezik.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.

További információ
Értem Részletes beállítások
P-DC1-WEB25