Oldal frissítése

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

A reklamáció és a termék visszaküldési szolgáltatás változatlanul működnek.

Kedves Vásárlóink! Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan választottak bennünket ❤️. Kérjük szíves türelmüket, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a megrendeléseket a lehető leghamarabb kézbesítsük. Köszönjük! Az Alza.hu csapata 👍🏻.

Hogyan használjuk az IPL szőrtelenítőt?

Aktualizálva 

Hosszan tartó, tökéletesen sima, szőrtelen bőrre vágysz? Az otthoni szőrtelenítés általában fájdalmas, de legalább megment néhány hétre az újabb procedúrától. Emellett az intim területek, vagy az arcon található szőrszálak eltüntetése maga a kénköves pokol néhány ember számára. Felejtsd el a fájdalmas módszereket, melyeket 14 naponta meg kell ismételned. Szerezz be egy IPL szőrtelenítőt, mely biztosítja a szőrszálak hosszú távú, vagy akár örökké tartó eltávolítását - fájdalommentesen, otthon. Milyen alapelven működik az IPL szőrtelenítő, kinek lehet alkalmas, használható-e az IPL szőrtelenítő az arcon, és egyáltalán jó döntés-e otthon IPL szőrtelenítőt használni?

Szőrtelenítés IPL fénnyel - hogyan használjuk az IPL szőrtelenítőt?

IPL szőrtelenítő és használata - TARTALOM

 1. Mi az IPL szőrtelenítő és hogyan működik?
 2. Kinek ajánlott az IPL szőrtelenítés és kinek nem?
 3. Hogyan használjuk az IPL szőrtelenítőt?
 4. Az IPL vagy a lézeres szőrtelenítés a hatékonyabb?
 5. Hogyan válasszunk IPL szőrtelenítőt? Az értékelés megmutatja

Mi az IPL szőrtelenítő és hogyan működik?

Az IPL szőrtelenítő egy eszköz, mely biztosítja a szőrzet fájdalommentes eltávolítását, hosszan tartó, vagy akár örökös hatással. Az intenzív villanófény technológiát használja (Intense Pulsed Ligt - IPL), könnyen kezelhető, nagyon kíméletes a bőrrel és tökéletesen ideális otthoni használatra.

Hogyan működik az IPL szőrtelenítő?

A melanin nevű sötét pigment, mely a szőrhagymában található - magához vonzza azt az intenzív villanófényt, melyet az IPL szőrtelenítő bocsát ki. Az IPL fény itt hőre változik, mely által a szőrszál felmelegszik, megsemmisül, majd magától kihullik. A következő kezelést fél év múlva szükséges alkalmazni, néha azonban a szőrzet végleges eltávolítása is sikerül.

i Az IPL szőrtelenítés az egyik leghatékonyabb tartós szőrtelenítési módszer.

Az IPL technológiával történő szőrtelenítés időt vesz igénybe. Az IPL szőrtelenítő intenzív villanófénye csak a növekedési fázisban semmisíti meg a szőrszálakat. Így a folyamatot szükséges néhányszor megismételni.

Kinek ajánlott az IPL szőrtelenítés és kinek nem?

Az intenzív villanófénnyel történő szőrtelenítés világos bőrű, sötét vagy fekete szőrzettel rendelkező személyek számára alkalmas (a szőrszál elegendő melanint tartalmaz és a szőrtelenítés effektív). Ezzel szemben a világosszőke, vörös, vagy ősz szőrszálakkal, ill. sötétebb bőrszínű férfiak vagy nők esetében elenyésző a hatása (a szőrszálakban található kis mennyiségű melanin miatt a szőrtelenítés sikertelen).

Megfelelő testszőrzet színek

Megfelelő szőrszínek az IPL szőrtelenítéshez

Megfelelő bőrszínek

Megfelelő bőrszínek IPL szőrtelenítéshez

Ki nem használhatja az IPL szőrtelenítőt?

Az IPL szőrtelenítés nem használható várandósság ideje, szoptatás, bőrbetegségek, rák, szívbetegségek ideje alatt, vagy ha epilepsziával küzdesz. Az IPL szőrtelenítés nem alkalmas a számodra, ha allergiás vagy az UV fényre vagy a napfényre, ha A-vitamin kezelésben részesülsz, vagy sötét bőrű, tetovált, vagy állandó sminkkel ellátott bőrrel rendelkezel.

IPL epilátor Philips Lumea Prestige
Az IPL szőrtelenítés nagyon hatékony sötét szőrzettel rendelkező világos bőrtípusoknál

Hogyan használjuk az IPL szőrtelenítőt?

Hogy az IPL szőrtelenítő helyesen működjön, a következőképp szükséges eljárni:

 1. A szőrteleníteni kívánt területet előbb borotváld le

  Az epilálni kívánt területet az IPL szőrtelenítő használata előtt borotváld le. Az IPL szőrtelenítő így jobban hozzáfér a szőrszálak gyökereihez, a bőr felületén levő szőrszálak pedig nem fognak elégni, így az égett szag elkerülhető. A területet legjobb néhány órával a szőrtelenítés előtt leborotválni, hogy a bőr regenerálódjon és megnyugodjon.

 2. Kapcsold be az IPL szőrtelenítőt

  Minden IPL szőrtelenítő használati útmutatóval ellátott. Így nem kell aggódnod, hogy nem fogod tudni kezelni a készüléket.

 3. Válaszd ki a megfelelő fényintenzitást a bőröd számára

  A használati útmutató szerint, esetleg a szőrtelenítésre szánt terület érzékenysége szerint válaszd ki a megfelelő intenzitású fényt a bőröd számára. Utóbbi főleg az intim területek, vagy az arc szőrtelenítésére vonatkozik. Az IPL szőrtelenítésnek sosem szabad fájdalmasnak lennie. Ha legkisebb fájdalmat is érzékelsz, csökkentsd a készülék intenzitását.

 4. Kezdd meg a szőrtelenítést

  A test különböző területei különböző kezelést és gondoskodást igényelnek. Így az IPL szőrtelenítők nagy része speciális fejekkel felszerelt a test különböző részeihez. A különbség a kezelőablak nagyságában, a speciális formában vagy a beépített UV szűrőben rejlik. Így ha különböző fejek állnak rendelkezésedre, cseréld őket a szőrtelenítésre szánt testfelület szerint.

Mennyi ideig tart a szőrszálak eltávolítása az IPL szőrtelenítővel?

Az intenzív villanófénnyel történő szőrtelenítés az egyéb típusú szőrtelenítési módszerekehez hasonlítható. Pl. az alsó lábszárak szőrtelenítése átlagosan 15-25 percig, a felkar szőrtelenítése kb. 8 percig, a lágyék szőrtelenítése kb. 5 percig, a hónalj szőrtelenítése 1-3 percig, az arc szőrtelenítése pedig nagyjából 1 percig tart.

A szőrszálak eltávolítása a tapasztalataidtól is függ. Számolj azza, hogy amint elsajátítod az IPL szőrtelenítővel való munkát, a kezelések ideje sokkal rövidebb és gyorsabb lesz.

Milyen gyakran használjuk az IPL szőrtelenítőt?

Hogy a szőrszálak eltávolítása valóban hosszú távú legyen (akár 6 hónap), az első két hónapban kéthetente szükséges szőrteleníteni a készülékkel. Ezután a kívánt felületet elég 4 vagy 8 hetente kezelni. A kezelések közti időtartam individuálisan változhat a szőr növekedésétől függően.

! Ne használd a készüléket gyakrabban, mint két hetente egyszer. A hatékonyság ezzel nem nő. Feleslegesen teszed ki a bőrödet kellemetlen reakciók kockázatának.

Megengedett a napozás IPL szőrtelenítés után?

Kirándulni készülsz, és tökéletesen sima lábakat és bikinivonalat szeretnél? Jusson eszedbe, hogy a bőrödnek legalább 1 napot kell pihennie az IPL szőrtelenítővel való kezelés után. Az elkövetkezendő két hétben védd bőrödet a nap sugaraitól az öltözéked, vagy erős - 30, vagy több faktoros - napozókrém segítségével.

IPL szőrtelenítő Philips Lumea Prestige
Az IPL szőrtelenítő két hetente legfeljebb egyszer használható

Az IPL, vagy a lézeres szőrtelenítés a hatékonyabb?

Mi a különbség a lézer és az IPL villanófény között? A szőrszálak végleges eltávolításához muszáj szépségszalonba járni, vagy a végleges szőrtelenítés otthon is hatékony lehet?

A lézer és az IPL közötti fő különbség a fény típusa. Az IPL (intenzív villanófény) és széles sávú pulzáló-fényforrás, míg a lézer egy egységes monokromatikus fényforrás. Az IPL fényhez hasonlóan a lézer impulzusok is a szőrszálak gyökeréig hatolnak a melaninnak köszönhetően, így mindkét módszerrel tartós hatást érhetünk el.

A professzionális lézeres szőrtelenítés gyors eredményhez vezet, de szakember segítségét kell kérni hozzá. Az IPL villanófénnyel történő szőrtelenítés bár kicsit több időt igényel a kezelés elején, de a szőrszálaktól otthonod nyugalmában is megszabadulhatsz. Mindkét esetben hasonló eredményeket kapunk.

Hogyan válasszunk IPL szőrtelenítőt? Az értékelés megmutatja.

Elképzelted már milyen lehet egész nyáron szőr- és gondtalannak lenni? Fájdalommentesen és az otthon kényelméből szeretnéd elvégezni a szőrtelenítést? Már csak egy kérdés maradt - melyik IPL szőrtelenítőt válaszd. A piacon több típusú IPL szőrtelenítővel találkozhatunk, és a különböző márkák között nem feltétlenül könnyű tájékozódni.

Braun Silk-expert Pro 5 PL5117 IPL IPL szőrtelenítő
Az IPL szőrtelenítő kompakt méretét és a könnyű, valamint kényelmes kezelését azonnal megkedveled.

A végső választás előtt, javasoljuk az IPL epilátor értékelések elolvasását - az értékeléseket a vásárlóink írták, akik kipróbálták a termékeket és elmondják Neked a tapasztalataikat az IPL szőrtelenítéssel kapcsolatban. A legnépszerűbb IPL szőrtelenítőink közé tartozik a Philips Lumea Prestige IPL BRI956/00 vagy a BRAUN Silk-expert Pro 5 PL5137 IPL IPL epilátor. A számos értékelés biztosan segít majd egy tiszta elképzelést formálni arról, hogy melyik készülékbe éri meg pénzt fektetni.


Ha mindent összevetünk, rájövünk, hogy az IPL szőrtelenítővel történő szőrtelenítés egyértelműen működik. A szőrszálak fokozatosan kihullanak, és már 3-4 kezelés után észrevehető az eredmény. Maga a szőrtelenítés otthonról is elvégezhető, így pénzt és időt spórolhatsz, mivel nem szükséges szépségszalonokat látogatnod. Ha puha bőrre vágysz, minimális megterheléssel, az IPL szőrtelenítő ideális megoldás lehet a számodra.

P-DC1-WEB0