Oldal frissítése
Alza Marketplace

Google Pixel 6 (TESZT):
több mint egy csodálatos fényképezőgép?

Az új Google Pixel 6 telefonok a tavalyi év legjobban várt mobiltelefonjai közé tartoztak. Amikor végre megérkeztek a Google Pixel 6 és a Pixel 6 Pro telefonok, alig vártuk, hogy közelebbről is megnézzük őket. A két telefon közül az alacsonyabb felszereltségű Google Pixel 6 modellt most végre kézbe vehettem. Hogyan vizsgázott?

Teszt

Szerző: Matěj Toul

Google Pixel 6 (TESZT) - TARTALOM

 1. Ne keress töltőadaptert a Google Pixel 6 dobozában
 2. Nem kell messzire mennünk, ha a Google Pixel 6-nál jobb kijelzőt szeretnénk, de ez is elég
 3. A Google Tensor belső lapkakészlete nagyszerű teljesítményt és számos funkciót biztosít a Pixel 6 számára
 4. A Google Pixel 6 okostelefon kamerája a hagyományokhoz híven csúcsminőségű
 5. Végre megérkezett a jó akkumulátor üzemidővel rendelkező Pixel?
 6. A Google Pixel 6 használata
 7. A Google Pixel 6 sorozat további változatai
 8. Google Pixel 6 review - ítélet
 9. Mit írtunk korábban a Google Pixel 6 készülékről?

Ne keress töltőadaptert a Google Pixel 6 dobozában

Bár a Google sokáig ellenállt annak a trendnek, hogy a töltőadaptert külön értékesítse, ez már a múlté, a Pixel 6 már könnyű csomagolásban érkezik. A minimalista doboz nem kínál se többet, se kevesebbet, mint magát a telefont, egy USB-C kábelt, egy USB-A / USB-C adaptert és egy zsebméretű használati utasítást. A töltéshez egy USB Power Delivery 3.0 adapter szükséges, de a maximális hatékonyság érdekében válassz 30 W-os adaptert. Alternatívaként a Google Pixel 6 akár 21 W-os vezeték nélküli töltést is támogat a Qi tanúsítványon keresztül.

Google Pixel 6, doboz Google Pixel 6, a csomag tartalma
Ne keress töltőadaptert a Google Pixel 6 csomagolásában. A telefon mellett az USB-C kábel, az USB-A adapter és a használati utasítás kapott helyet.

Nem kell messzire mennünk, ha a Google Pixel 6-nál jobb kijelzőt szeretnénk, de ez is elég

Bár a Google Pixel 6 minden szempontból úgy néz ki, mint egy teljes értékű zászlóshajó, a kijelzőn egyértelműen spóroltak egy kicsit. Mindjárt megnézzük, hogy a spórolás más szempontból is kifizetődő volt-e. De most lássuk a legújabb Pixel kijelzőjét. A 6,4 colos méret megelégedésre adhat okot. A telefon se nem túl nagy, se nem túl kicsi, és egy kézzel is kényelmesen kezelhető - kivéve, ha regényeket szeretnél írni. A kijelző alatti optikai ujjlenyomat-érzékelő megbízhatóan és késedelem nélkül működik.

A technológia tekintetében egy klasszikus OLED-panelről beszélünk, amelynek felbontása 2 340 × 1 080 px, 411 ppi finomsággal. A kijelző első pillantásra elég átlagosnak tűnik. Például, a Samsung egy kicsit jobban bánik az OLED technológiával, de a Pixel panel határozottan nem rossz a színvisszaadás és az általános benyomás szempontjából. Térjünk vissza kicsit a spórolás témakörére, ami a frissítési sebességgel kapcsolatos. Ez utóbbi "csak" 90 Hz-es, és a felhasználó csak 60 és 90 Hz között választhat. Ebben az árkategóriában nem kell sokáig keresgélnünk, hogy találjunk egy 120 Hz-es panelt, amely a tartalomhoz is alkalmazkodik. A gyártó azonban úgy döntött, hogy a 120 Hz-es LTPO OLED panel a Google Pixel 6 Pro modell kiváltsága lesz, amely képes az előbb felsoroltakra.

A Google Pixel 6 eleje A Google Pixel 6 hátulja
A Google Pixel 6 nem rettent vissza a merész design használatától. Az amerikai vállalat több év után ismét megpróbál újítani.

Másrészt a kijelző a design szempontjából nagyon jól néz ki. A kijelzőpanel a telefon teljes előlapját lefedi. Szinte nincs is kerete, mivel a kijelző szélei azonnal átmennek a nagyon szilárd és elegáns fém szerkezetbe.

i Google Pixel 5 (PREVIEW): nem rendelkezik zászlóshajó chipkészlettel, de új funkciókat és szélesebb közönség számára megfizethető árat kínál

Ha már itt tartunk, nem lehet letagadni, hogy a Google Pixel 6 kiváló minőségű anyagokból készült. Amikor a kezedben tartod a telefont, tudod, hogy egy valódi technológiai remekmű van a kezedben, nem pedig valami műanyag kacat. Ez elsősorban a telefon kiváló minőségű fémötvözetből készült konstrukciójának, az előlapon lévő Gorilla Glass Victus és a hátlapon lévő Gorilla Glass 6 védőüvegnek köszönhető. Meg kell azonban jegyezni, hogy a telefon hátlapi üvege hihetetlenül finom felületű és csúszós. Legyél tehát óvatos, amikor leteszed valahova a telefonod. A Pixel 6 néhányszor próbára tette az éberségemet, amikor bármi olyanra tettem, ami nem volt teljesen vízszintes.

Google Pixel 6, Always On kijelző
A Google Pixel 6 kijelzőjének egyik funkciója az Always On.

Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk a designt érintő fejezetben a fotómodult. A sorozat bevezetése óta a dizájnja eléggé vitatott, és tényleg elég furcsán néz ki. Az alatt a néhány nap alatt, amíg a Google Pixel 6-ot teszteltem, megszoktam a kinézetét, de el tudom képzelni, hogy ez egyeseknek probléma lehet. A két különböző színt elválasztó vízszintes csík a hátlapon valószínűleg nem fog új trendet indítani az okostelefonok tervezésében, de legalább azért kaphat a Google néhány plusz pontot, hogy megpróbálta megújítani elődei unalmas dizájnját.

A Google Tensor belső lapkakészlete nagyszerű teljesítményt és számos funkciót biztosít a Pixel 6 számára

A Google Pixel 6 hihetetlenül simán működik, és a teljesítményében sincs hiány. Ezt főként a Google saját fejlesztésű Tensor lapkakészletének köszönheti, amely ugyan nyers teljesítményben csak a Qualcomm Snapdragon 870-nek felel meg, amely más zászlóshajók esetében elavult lenne, a Pixel 6 azonban nyer az optimalizálás terén. Míg a Snapdragonoknak márkától függetlenül, univerzálisan kell működniük, a Google tudja, hogy senki más nem fogja használni a Tensort. Ebből a szempontból kicsit olyan, mint egy iPhone az Androidok között. A Google Pixel 6 és a Google Tensor tökéletesen össze van hangolva, ami jobb felhasználói élményt eredményez. A tesztelt változat 128 GB tárhellyel és 8 GB RAM-mal rendelkezik. A nagyobb, 256 GB-os memóriát a Google Pixel 6 Pro modellben fogod megtalálni.

i Samsung Galaxy S22 (SPEKULÁCIÓ): már csak februárig kell várni

Bár a Google Tensor nem a legjobb teljesítményt nyújtja a piacon, bármit játszhatsz vele, méghozzá nagy részletességgel. Az olyan játékoknál, mint a PUBG és a Call of Duty Mobile, a legigényesebb játékosok biztosan nem veszik jó néven a 120 Hz-es frissítési frekvencia hiányát, de az egyszerű halandók számára a 90 Hz is bőven elegendő.

A Google Tensor lapkakészlet érdekes tulajdonsága a Titan M2 biztonsági chip. Ez vastag biztonsági falat biztosít a mobiltelefon számára, és bizonyos mértékig a biometrikus biztonsági funkciók működését is felgyorsítja. A Google Pixel 6 esetében ez csak egy ujjlenyomat-olvasó. Nem találkozhatsz arcfelismeréssel, mivel megfelelő mélységérzékelő nélkül ez leginkább csak biztonsági kockázatot jelentene.

A Google Pixel 6 okostelefon kamerája a hagyományokhoz híven csúcsminőségű

A Google Pixel telefonokat széles körben az egyik legjobbnak tartják, ha fényképezésről van szó. Valószínűleg senkit sem lep meg, hogy a Google Pixel 6 esetében sincs ez másként. Két objektív, lézeres autofókusz és egy jó adag mesterséges intelligencia. Ennyi kell a Google Pixel 6 kamera varázslatos működéséhez.

A telefon fő kamerája szinte tökéletes. Tájképeket és közeli felvételeket, nappali és gyenge fényviszonyokat egyaránt gond nélkül kezel. Sokszor az éjszakai üzemmód nélkül is látványos éjszakai fotókat készít. A paramétereket tekintve 50Mpx-es érzékelőről és f/1,85 rekeszértékű objektívről beszélünk. Ilyen nagy felbontás mellett az 1,2μm-es pixelek kellemesek, és minden fényképen nagyszerűen mutatnak. A fő kamera éles és színekben gazdag képeket készít. És akkor még nem is beszéltünk a funkciók egész soráról. Az AI-alapú lézeres fókuszálás érzékeli a céltárgyat, és a fókusz akkor is megmarad, ha a telefont jobbra-balra mozgatod. Az éjszakai üzemmód szükség esetén automatikusan bekapcsol (ki is kapcsolható), van portré mód, valamint kísérletezésre alkalmas háttérelmosás és hosszú expozíció módok. A fényképezés rajongóinak hosszú időre biztosít elfoglaltságot.

i Ezek és más fotók teljes minőségben megtalálhatók a Google Drive-on.
Google Pixel 6 kamera, fő objektív Google Pixel 6 kamera, 2x zoom Google Pixel 6 kamera, nagylátószögű
A Google Pixel 6 kamera teleobjektív nélkül is boldogul. Balról: fő objektív, 2x digitális zoom, nagylátószögű objektív.

A második érzékelő a fő kamera többé-kevésbé kellemes kiegészítője. Bár a paraméterek (12 Mpx, f/2,2, 1,25μm) nem rosszak egy nagylátószögű objektívhez képest, a minőségbeli különbség óriási, és ezt már a fényképezőgép-alkalmazásban észre fogod venni, mielőtt elkészítenéd a fotót. A nagylátószögű kamera itt azonban nem a legélesebb képek, hanem elsősorban panorámaképek készítésére szolgál. Ezek 114°-os látószöggel készíthetők. Azt még meg kell jegyezni, hogy a nagylátószögű objektívből hiányzik az optikai stabilizálás, amellyel a fő kamera viszont rendelkezik.

Google Pixel 6 kamera, éjszakai fotó Google Pixel 6 kamera, éjszakai üzemmóddal készített fénykép Google Pixel 6 kamera, a legapróbb részletek megörökítése
A telefon fő objektíve nagyon sokoldalú. Balról: klasszikus éjszakai fotó, éjszakai üzemmód, közeli fotó.

A Pro modelltől eltérően a Google Pixel 6 nem rendelkezik teleobjektívvel, hanem csak kétszeres digitális zoommal. Itt sem mehetünk el szó nélkül a mesterséges intelligencia jelentősége mellett. A digitális zoomos fotók első pillantásra sem veszítenek a minőségükből, és még a második pillantásra is nagyon jónak tűnnek a digitális zoom arányhoz képest. Természetesen a telefonnal videót is készíthetsz. A 4K felbontást 30 FPS sebességgel tudja kezelni, de a 60 képkocka eléréséhez Full HD felbontást kell választanod. Zászlóshajó létére ez egy kicsit szégyen.

Végre megérkezett a jó akkumulátor üzemidővel rendelkező Pixel?

Még egy éve sincs, hogy a Google Pixel 4a modellt jól lehúztam az igazán szánalmas akkumulátor-üzemidő miatt. A telefonom akkor alig egy napig bírta. Annál nagyobb örömmel láttam, hogy a Google Pixel 6 megtanulta a leckét az üzemidővel kapcsolatban. A 4614 mAh kapacitással egy egész napot kibír, és ha kicsit takarékosan használod, akár kettőt is. A töltőadapter hiányának köszönhetően csak rajtad múlik, hogy mennyi ideig tart a töltés. Nekem személy szerint egy 18W-os töltőm van, azonban a gyártó szerint 30W-os maximális teljesítmény mellett a teljes töltés alig több mint egy óra alatt érhető el.

i Hol kapható Google Pixel 6 adapter? A hivatalos töltőadapterért egyenesen a Google oldalára kell menned. Más gyártók adapterei is ugyanolyan jó szolgálatot tehetnek. Kipróbálhatod a 21W-os Qi vezeték nélküli töltők egyikét is.

A Google Pixel 6 használata

Korábban már megemlítettem, hogy a Google Pixel 6-ot öröm használni. A lelkét természetesen a tiszta Android 12 adja, elsőbbségi frissítésekkel. Ez automatikus, a Material You háttérképen alapuló színes kezelőfelületet, natív egykezes vezérlési módot és számos más funkciót jelent. A Google Tensornak köszönhetően minden szép simán fut, és búcsút inthetünk a felesleges alkalmazások (bloatware) tömegének. A telefonon csak a Google ökoszisztéma alkalmazásai vannak, amelyek minden Androidon megtalálhatóak.

A Google Pixel 6 sorozat további változatai

A tesztelt Google Pixel 6 a felszereltség szempontjából egy változatban érhető el, de ami a színt illeti, három változatot kínál. Emellett azonban a továbbfejlesztett Google Pixel 6 Pro modell is megérkezett, jobb kijelzővel, 12 GB RAM-mal és három kamerával. A tárhely szempontjából két különböző változatban érkezik.

Google Pixel 6 ár és Google Pixel 6 Pro ár:

*Az árak 2022. január 23-án érvényesek

Google Pixel 6 review - ítélet

Google Pixel 6 - ítélet

Google Pixel 6

Mobiltelefonok

A Google Pixel 6 egy kiváló zászlóshajó fotómobil. Ha elnézed neki a középszerű kijelzőt és más kisebb hiányosságokat, akkor napjaink egyik legjobb kameráját, szilárd teljesítményt és nagyon kellemes felhasználói élményt kaphatsz. Ráadásul a Google hosszú távú szoftveres támogatást ígér a megjelenéstől számított 5 évig, így biztos lehetsz benne, hogy a telefonod nem marad magára egy év múlva. A Google Pixel 6 tehát az utóbbi idők egyik legérdekesebb zászlóshajója.

Előnyök

 • Napjaink egyik legjobb kamerája
 • Szilárd teljesítmény a saját Tensor lapkakészlettel
 • Tökéletesen összehangolt rendszer
 • Mindenütt jelenlévő mesterséges intelligencia
 • Végre elfogadható akkumulátor-üzemidő
 • Az 5G hálózatok támogatása
 • Tartós üveg előlap és hátlap, masszív fém szerkezet
 • IP68 tanúsítvánnyal rendelkezik a fokozott tartósság érdekében
 • Egyszerű, bár ellentmondásos design

Hátrányok

 • A gyártó sokat spórolt a kijelzőn
 • A telefon könnyen csúszik bizonyos felületeken és a kézben
 • A fő kamerához képest elmarad a nagylátószögű objektív
i Az alábbiak is érdekelhetnek

A nem túl innovatív Google Pixel 5 után a Google megpróbál visszatérni a mobiltelefon-gyártók topligájába. A Google Pixel 6 sorozatba tartozó telefonok szokatlan designnal, csúcskategóriás funkciókkal és új, egyenesen a Google műhelyéből származó processzorral érkeznek. Ezek a telefonok kiválóan alkalmasak arra, hogy lenyűgözzenek, és bizonyos értelemben megmutassák a többi gyártónak, milyen lehet az Android készülékek jövője.

Google Pixel 6 (PREVIEW)

• Szerző: Jiří V. Matysek

Google Pixel 6 (PREVIEW) - TARTALOM

 1. A Google Pixel 6 és 6 Pro innovatív eleganciája
 2. A Pixel 6 telefonokat a Google Tensor chipkészlet működteti
 3. A Google Pixel 6 telefonok kamerája egy teljesen új érzékelőn alapul
 4. A Pixel 6 mobiltelefonok vezeték nélkül is tölthetők
 5. A Google Pixel 6 élmény személyre szabható
 6. Google Pixel 6: ár és elérhetőség

A Google Pixel 6 és 6 Pro innovatív eleganciája

A Google népszerű telefonjának hatodik generációja egyszerre kínál csúcsteljesítményt és innovatív designt. Úgy tűnik, az amerikai vállalat meg akarja mutatni, milyen irányba mehet tovább az okostelefonok már kialakult kinézete. Mindkét telefon szerkezeti magja egy alumínium keret, és mindkét bemutatott modellt, tehát mind a Google Pixel 6, mind a 6 Pro modellt, teljeskörű kiváló ellenállóképesség jellemzi, ennek köszönhetően IP68 tanúsítvánnyal büszkélkedhet. A víz alá merüléssel is megbirkózik.

A legjellegzetesebb designelem kétségtelenül a vízszintesen elhelyezett fotómodul, amely a telefonok hátlapját két egymástól eltérő méretű részre osztja, és meglehetősen domború. Érdekes lesz látni, hogy a gyakorlatban mennyire lesznek stabilak a telefonok az asztalon. A Google egyébként két pasztellszín kombinációját választotta, ami a telefonok megjelenését visszafogottá, ugyanakkor eredetivé és vidámmá teszi.

Google Pixel 6, design
A Google Pixel 6 telefonok megjelenését a vízszintes fotómodul és a két pasztellszín kombinációja uralja.

A Pixel 6 6,4 colos AMOLED kijelzőt kínál majd 90 Hz-es frissítési frekvenciával és HDR+ támogatással. A Pro változat egy hajszállal nagyobb lesz - 6,71 colos képátlóval. A gyártó egy LTPO panellel szerelte fel, amelynek maximális frissítési sebessége 120 Hz. Miért maximális? Egyszerűen azért, mert a frissítési frekvencia dinamikusan változik, akár minimum 10 Hz-ig. Az optikai ujjlenyomat-olvasó mindkét modell esetében a kijelző alatt rejtőzik.

A Pixel 6 telefonokat a Google Tensor chipkészlet működteti

Az új Pixel 6 telefonok másik eleme, amire számítani lehetett, a processzor. A Google saját chipkészletet fejlesztett ki Google Tensor néven. A nyolc mag 5 nm-es architektúrára épül, és az Internet One szerint 80%-os teljesítménynövekedést fogunk látni a Pixel 5-höz képest. Ez valóban hatalmas ugrás. Ez a két erős, két szupererős és négy hatékony mag kombinációjának köszönhető. A chip többek között jelentős mértékben fejlett mesterséges intelligenciával dolgozik, ami a gyártó elmondása szerint tükröződni fog pl. a fényképek minőségében.

A telefon teljesítményét az alapmodellben 8 GB RAM, a Pro modellben pedig 12 GB RAM egészíti ki. Ha már a chipnél tartunk, említést érdemel az új Titan M2 is, amely az adatbiztonságról gondoskodik. Természetesen az 5G támogatás is elérhető.

A memória - 128 és 256 GB az alapmodellben és 512 GB a Pro modellben - nem növelhető. A Google ezúttal nem használt memóriakártya-nyílást.

Google Pixel 6, várakozások
A Google Pixel 6 az idei év egyik legjobban várt telefonja - már csak a Google processzora miatt is.

A Google Pixel 6 kamerái teljesen új érzékelőn alapulnak

Az egyedülálló, lapos paneles fotómodul kialakítása egy vadonatúj érzékelőn alapul. A Google Pixel 6 esetében "csak" két kamerával rendelkezünk - 50Mpx-es fő és 12Mpx-es kiegészítő nagylátószögű kamerával. A telefon akár 4K felbontású videók készítését is támogatja 60 fps sebességgel, a maximális 240 fps képkockasebességet a klasszikus Full HD felbontásnál éri el. A magasabb kategóriás Pixel 6 Pro a fentieket egy 48 Mpx-es teleobjektívvel és 4x optikai zoommal egészíti ki. A szelfikamera mindkét esetben 12 Mpx-es, és támogatja például az automatikus HDR és a Full HD videófelvételt.

Fentebb már szóba hoztuk a mesterséges intelligenciát. A kamera mellett a Google olyan szoftvereket is bevezetett, amelyek nagyon érdekes, szinte varázslatos dolgokat tesznek:

 • A Magic Eraser lehetővé teszi egy tárgy eltávolítását a készített fotóról.
 • Az Unblur a fénykép elmosódott részeit tudja élesíteni.
 • A Motion Mode mozgó témák fényképezésére szolgál.

A Pixel 6 mobiltelefonok vezeték nélkül is tölthetők

A Pixel 6 akkumulátora 4 614 mAh, míg a Pixel 6 Pro akkumulátora 5 003 mAh kapacitású lesz, ami tökéletesen elegendő lehet a normál használathoz. A becsült üzemidő egy napra és még egy kis működésre elegendő, azonban az még kérdéses, hogy mennyi energiát használ az új, erős processzor. De ez csak a gyakorlatban fog kiderülni. Mindkét telefon 30 W-os gyorstöltést ígér (50%-os akkumulátor-kapacitás fél óra alatt), valamint támogatja a vezeték nélküli töltést. A Pixel Stand 2 töltőállvány 23 W-tal tudja tölteni a telefonokat, ha harmadik féltől származó töltőállványokat használsz, akkor be kell érned 12 W-tal.

Mindkét telefon támogatja az 5G hálózatokat és a legmagasabb WiFi 6 szabványt. A DualSIM is elérhető, és a sztereó hangszórók mindkét változatban kellemes meglepetésnek számítanak. A Google nem számol a klasszikus vezetékes fejhallgatók csatlakoztatásával, 3,5 mm-es csatlakozót nem fogunk találni az újdonságokon.

A Google Pixel 6 élmény személyre szabható

A telefonok operációs rendszere az Android 12, amelyet a vállalat Pixel UI kiterjesztése egészít ki. A jelenlegi verzió a nagyfokú testreszabhatóságra épül, amit a Google Material You-nak nevez. Például teljesen testre szabhatod a telefon színvilágát. A Google 5 évig tartó prémium biztonsági frissítéseket is kínál az új Pixel 6-hoz, és további bónuszként exkluzív, valós idejű offline fordítási lehetőséget biztosít a nyelvek között.

Google Pixel 6, személyre szabás
A Google Pixel 6 élményét könnyen személyre szabhatod.

Google Pixel 6 és Pixel 6 Pro összehasonlítás

Az alábbiakban könnyen összehasonlíthatod a két új telefon alapvető paramétereit.

Paraméterek/Modell Google Pixel 6 Google Pixel 6 Pro Google Pixel 5
Kijelző 6,4" (20 : 9) 6,71" (19,5 : 9) 6,0" (19,5 : 9)
2 400 × 1 080 px, 411 ppi 2 300 × 1 080 px, 512 ppi 2 340 × 1 080 px, 432 ppi
AMOLED LTPO AMOLED OLED
Hátlapi kamera Fő: 50 Mpx, f/1.9, 4K videó 60 fps, Full HD akár 240 fps
Fő: 50 Mpx, f/1.9, 4K videó 60 fps, Full HD 240 fps
Fő: 12,2 Mpx, f/1,7, Dual Pixel, 4K videó 30/60 fps, Full HD akár 240 fps
Ultraszéles: 12 Mpx, f/2.2, 114°
Teleobjektív: 48 Mpx, f/3.5, 4x optikai zoom
Ultraszéles: 16 Mpx, f/2.2, 107°

Ultraszéles: 12 Mpx, f/2.2,114°

Előlapi kamera 8 Mpx, f/2.0, Full HD videó 30 fps sebességgel
11,1 Mpx, f/2.2, 4K videó 30 fps sebességgel
8 Mpx, f/2.0, Full HD videó 30 fps sebességgel
Chipkészlet Google Tensor, 8-magos Google Tensor, 8-magos Qualcomm Snapdragon 765 5G, 8-magos Qualcomm Snapdragon 765 5G
GPU Mali-G78
Mali-G78
Adreno 620
RAM 8 GB 12 GB 8 GB
Belső tárhely 128/256 GB 128/256/512 GB 128 GB
Operációs rendszer Android 12 Android 12 Android 11
5G hálózat támogatás


Akkumulátor 4 614 mAh 5 003 mAh 4080 mAh
gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 30 W / 21 W gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 30 W / 23 W
gyorstöltés / vezeték nélküli töltés: 18 W / 12 W
USB-C
3,5mm jack


Védettségi szint ellenáll a fröccsenő víznek ellenáll a fröccsenő víznek ellenáll a fröccsenő víznek
Audio sztereó sztereó sztereó
Méret 158,6 × 74,8 × 8,9 mm 153,9 × 75,9 × 8,9 mm 144,7 × 70,4 × 8 mm
Tömeg 207 g 210 g 151 g
Ár 269 990 Ft-tól 389 990 Ft-tól -
*Az árak 2021. október 20-tól érvényesek

Google Pixel 6 sorozat: ár és elérhetőség

Az új Google Pixel 6 telefonok október 28-án kerülnek a piacra. Sajnos a Google nem importálja a telefonjait Magyarországra. De ettől még megvásárolhatod őket nálunk. A következő memóriakombinációk közül választhatsz:

  Google Pixel 6 (SPEKULÁCIÓ)

  Google Pixel 6 (SPEKULÁCIÓ) – TARTALOM

  1. Aktualizáció 2021.08.18. - A Google megerősíti a designt és hamarosan felveszi a versenyt a konkurenciával
  2. Aktualizáció 2021.07.20. - Megjelentek a Google Pixel 6-ra vonatkozó részletes adatok
  3. Aktualizáció 2021.06.22. - Az első információk az új chip teljesítményéről
  4. Jelentős változásokra számíthatunk a Google Pixel 6 esetében?
  5. A Google Pixel 6 a Google műhelyéből származó chipkészletet kap
  6. Google Pixel 6: ár és elérhetőség Magyarországon

  Aktualizáció 2021.09.28. - A Google bemutatja az első reklámvideót

  Bár a közelgő Pixel 6 formája már egy ideje ismert, a Google csak most érezte elérkezettnek az időt, hogy a fotók mellett egy rövid videót is bemutasson. A Pixel 6 áll a félperces reklám középpontjában, amelyből mégis sikerült néhány érdekes részletet felfedni. A videóból például egyértelműen kiderül, hogy ez a mobil, amely két erősebb Cortex X1 magot és két kevésbé erős Cortex A76 magot kap, valami extrával akar előrukkolni. A Pixel 6 olyan telefon lesz, amely sokféleképpen alkalmazkodik a felhasználóhoz, pl. a megjelenés szempontjából. Hogy ez a gyakorlatban hogyan fog kinézni, azt még nem tudjuk. A megjelenés dátuma még nem ismert, de a hírek szerint ősszel kerül rá sor.

  Aktualizáció 2021.08.18. - A Google megerősíti a designt és hamarosan felveszi a versenyt a konkurenciával

  Valószínűleg meg kell várnunk a hagyományos őszi keynote-ot, hogy minden információ megerősítésre kerüljön az új Google Pixel 6 telefonnal kapcsolatban, de a Google már most sok mindent előre megerősített. Például a designt hivatalosan is bemutatták, megerősítve pl. a robusztus, bal oldalra helyezett fotómodult és azt a tényt, hogy a Google nem a kamerák számával szeretné levenni a lábáról a felhasználókat. A hagyományos és nagylátószögű objektív nem fog hiányozni, a Pro modell pedig egy 4x-es optikai zoommal rendelkező teleobjektívvel is kiegészül.

  A képernyők alakját is ismerjük: A Google Pixel 6 enyhén ívelt 6,7“-os panellel és QuadHD+ felbontással érkezik. A kisebb modell mindössze 6,4“-os képátlóval és Full HD+ felbontással fog működni.

  A Tensor chipkészlet, amelyet a Google saját műhelyeiben fejlesztettek ki az elmúlt öt évben, szintén megerősítést nyert, így nem tartalmazhat harmadik féltől származó megoldásokat. Mindent, azaz a CPU-t, a GPU-t, a vezeték nélküli csatlakozást, a képfeldolgozó processzort - amely egyébként többre képes, mint az Apple tavalyi iPhone 12 készülékében lévő - és az NPU-t. Végül is a mesterséges intelligencia a Pixel 6 telefonok számos folyamatának fontos része. Természetesen a leghasznosabb a fényképek és videók feldolgozásában lesz (4K-ban és teljes HDR-támogatással), de a bonyolultabb számításoknál vagy a felhasználói hangfelismerésnél is fontos szerep fog rá hárulni.

  A Google törekvése, hogy az új Pixel 6 az Apple és a Samsung komoly versenytársává váljon, szintén nyilvánvaló. Úgyhogy masszív marketingkampányra számíthatunk. A befektetőket már figyelmeztették a promóció megnövekedett költségeire.

  Aktualizáció 2021.07.20. - Megjelentek a Google Pixel 6-ra vonatkozó részletes adatok

  A kiszivárogtató megint csak Jon Prosser. Egy ideje már közzétette az új Google Pixel 6 telefonok első rendereit, most pedig ismét ő az, aki mindkét modell, a Google Pixel 6 és a Pixel 6 Pro teljes specifikációját elárulta a világnak. Mire számíthatunk?

  A két modell közül a nagyobbik, a Pixel 6 Pro 6,71"-os műanyag OLED kijelzőt kap. A chipkészlet még nem ismert, de várhatóan közvetlenül a Google-tól érkezik. A 12 GB RAM a processzorral együtt gondoskodik a teljesítményről, és háromféle méretű adattároló áll majd rendelkezésre: 128, 256 és 512 GB. A kameracsalád élén egy 50Mpx-es főérzékelő áll, amelyet egy 48Mpx-es teleobjektív és egy 12Mpx-es nagylátószögű kamera egészít ki. Mindhárom egy szokatlan formájú, vízszintes fotómodulba van helyezve. A kijelzőn lévő kis nyílásban lévő szelfikamera 8 Mpx-es, az akkumulátor pedig nagyon masszív 5000 mAh-t kínál.

  A Pixel 6 változat első ránézésre kisebb lesz - az AMOLED kijelző 6,4"-os képátlójú. A hátsó kamerára vonatkozó adatok csak két kamerát említenek, egy fő és egy nagylátószögű érzékelőt, pontosan ugyanazokkal a specifikációkkal, mint a nagyobb modellnél. Az előlapi kamera is ugyanaz, és a processzor is feltételezhetően azonos. Ez utóbbit, bármi is legyen az, 8 GB RAM és 128 és 256 GB-os tárolókapacitás támogatja majd. Az akkumulátor kapacitása 4614 mAh lesz, és mindkét modellnél megerősítették az Android 12 jelenlétét, és az 5G és WiFi 5E hálózatok támogatását. Szintén újdonság a szoftvertámogatás hossza, amelyet a Google nagyvonalúan 5 évre ígér, így közelebb kerül az Apple-hez.

  Google Pixel 6
  A telefon hátlapját egy jellegzetes fotómodul uralja, amely az új telefon legérdekesebb designeleme.

  Aktualizáció 2021.06.22. - Az első információk az új chip teljesítményéről

  Az, hogy az új Google Pixel 6 telefon saját, vadonatúj Google-chippel lesz-e felszerelve, már régóta találgatások tárgya. Minél több információt ismerünk meg, annál világosabbá válik, hogy ez már nemcsak spekuláció, hanem inkább valóság. Az Android Police szerkesztője, Max Weinbach legújabb kiszivárogtatása szerint az új Whitechapel chip teljesítménye a meglévő Snapdragon 865 és 888 között lesz. Ha minden igaz, a chip saját NPU-t és képfeldolgozó processzort fog tartalmazni. Az így kapott chipkészlet nem fogja ostromolni a piacon elérhető csúcsmodelleket, de a váltás a legutóbbi Google Pixel 5-höz képest jelentős.

  A kamerák tervezett kialakításáról is napvilágot láttak az első információk. Ezek alapján valószínűleg három szenzor lesz, amelyeket a fő, 50 Mpx-es felbontású objektív fog uralni. Ezt egészíti ki az 5x zoomal rendelkező, 8 Mpx felbontású periszkópos kamera. Hogy ezen kívül mit kínál még a kamera, azt még nem tudjuk.

  Jelentős változásokra számíthatunk a Google Pixel 6 esetében?

  A Google Pixel 6 az elődeivel ellentétben meglehetősen újszerű designt kaphat. Ez nagy lépés lenne, hiszen például a Pixel 5 külseje nem sok mindent tud felmutatni. Csak egy okostelefon. Tizenkettő egy tucat van ilyen a piacon. A nemrégiben közzétett renderek szerint azonban úgy tűnik, hogy a Google más utat fog választani a Pixel 6 esetében.

  A renderek Jon Prossertől származnak és a dolog pikantériája az, hogy fotókat is készített valódi új Pixel készülékekről, és a rendert úgy írta meg, hogy forrása titokban maradjon. Ez azt jelentené, hogy valóban új Google telefonokra számíthatunk. Prosser jóslatai azonban nem mindig igazolódnak be, ezért azokat fenntartással kell fogadni.

  A megjelenése mellett a render még egy dologra rávilágít: Szerinte a Google két modellt dob majd piacra, a Google Pixel 6 telefont és a nagyobb Google Pixel 6 Pro-t. A kamerák számában is különböznek. A kisebb változatnak csak két kamerája lesz, a Pixel 6 Pro-nak viszont három. A fotómodul az egész design legjelentősebb elemévé vált. A telefon felső harmadában egy megemelt sáv látható. A telefon hátulja így két különböző méretű részre oszlik, az alsó, a nagyobb világos színű lesz, a keskeny felső sáv markánsabb. Azt, hogy a fotómodul sávja mennyire fog kiemelkedni, nem lehet tökéletesen megbecsülni, és azt sem tudjuk, hogy ez mennyire befolyásolja a telefon kézben tartásának ergonómiáját.

  Az elülső rész hagyományosabbnak tűnik. Gyakorlatilag keret nélküli kialakítású, a felső részen egy szelfikamera kivágás kapott helyet. Újdonság, hogy az ujjlenyomat-olvasó a kijelző alá került. Eddig a telefon hátulján helyezkedett el.

  Google Pixel 6
  Az új Google Pixel 6 az első modell a Google műhelyéből, amelynek ujjlenyomat-olvasója a kijelző alatt van.

  A Google Pixel 6 a Google műhelyéből származó chipkészletet kap

  Egyéb spekulációkat is érdemes megemlíteni. Ezek arra vonatkoznak, hogy a gyártó új telefonját egy saját gyártású chipkészlettel szereli fel, éppúgy, mint az Apple vagy a Samsung. Az új chip létezését a 9to5Google weboldal is megerősítette. Szerintük a Whitechapel és a Slider kódnév közötti kapcsolat már a Google dokumentációjában is felbukkant, míg a Slider a cég saját chip-platformjának a neve lesz. A Google maga első chipjét GS101-ként emlegeti. Talán a GS a Google Sillicont jelenti? Meglátjuk. Az is kérdés marad, hogy az új processzorok hogyan fognak teljesíteni, ill. mit szeretne kihozni belőlük a Google. A korábbi modellek tapasztalatai alapján úgy tűnik, hogy a versenytársak zászlóshajóira nem fog veszélyt jelenteni.

  Google Pixel 6: ár és elérhetőség Magyarországon

  Eljut-e vajon a magyar piacra is az új Google Pixel 6? És mennyibe kerül majd valójában? Még kissé korai ezekre a kérdésekre konkrét válaszokat adni. Valószínűleg hazánkban is meg fog jelenni egy új modell, amely jelentős újításokat tartogat majd számunkra a design területén. A bevezetés szeptemberben várható Android 12 operációs rendszerrel.

         

  Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

  Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

  További információ
  Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
  P-DC1-WEB20