Oldal frissítése

A hangszórók érzékenysége: SPL [dB/W/m]

A passzív hangszórók esetében sok vásárló a maximális bemeneti teljesítményt veszi alapul. Ez azonban csak azt mutatja meg, hogy mennyire tartós RMS-t képes a hangszóró károsodás nélkül elviselni.

Hogy lássuk, mekkora hangerőt képes egy hangszóró egy bizonyos (W) teljesítmény alatt lejátszani, fontos tisztában lennünk az érzékenységi értékkel. Például, ha a hangszóró 90 dB / W / m-es értékkel rendelkezik, az azt jelenti, hogy 1 W teljesítménnyel, 1 méteres távolságban 90 dB-es hangerőt fog produkálni. Minden 3 dB-nyi hangerőnövelés dupla teljesítményt igényel. Ha úgy gondolod, hogy amit hallgatsz, az nem éri el a 90 dB-t, és az erősítőd elméletileg 1 W RMS-t ad le csatornánként, akkor tévedsz. Bizonyos fokú tápfeszültség tartalék szükséges ahhoz, hogy le tudja fedni a zene dinamikus tartományát.

Szójegyzék

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB10