Az ételpárolók segítségével történő ételkészítés a legegészségesebb étkezési mód. A gőz megőrzi az összes szükséges vitamint, az étel színét és mindenekelőtt az ízét. Nemcsak zöldségeket és húsokat, hanem mártásokat és különféle köreteket is főzhetsz egy ilyen eszközzel. Olvass tovább, és tudj meg többet.
Az ételpároló minden típusa ugyanazon az elven működik. Vizet kell tölteni a fazékba, majd beletenni az ételeket tartalmazó edényeket. Nagy előnye, hogy egyszerre több ételt is megfőzhetsz anélkül, hogy a szagok keverednének, így egyszerre készíthetsz sós és édes ételeket is.
Hogyan válasszuk ki a megfelelő ételpároló eszközt?
Bár az ételpároló eszközök ugyanazon az elven működnek, funkcióik különböznek. Mire kell figyelni a választáskor?
Teljesítmény – mennyi idő alatt melegszik fel az ételpároló, mekkora a gőz mennyisége és mennyire stabil (nem állhat fenn a forró víz szivárgásának és az égési sérülések veszélye).
Méret – az ételpároló méretei mellett a tartályok száma és térfogata is különböző lehet.
Energiafogyasztás – az olcsóbb ételpárolók esetében az energiafogyasztás magasabb lehet. Az edények energiafogyasztása 400-2000 W között mozog.
A tartályok anyaga – a fehér műanyagot könnyen elszínezi az étel, és nehezebb elmosni. Az olcsóbb típusú ételpároló modelleknél előfordulhat, hogy a műanyag tartály megreped.
Kábel hossza – ha nincs elég konnektor a konyhában, ellenőrizd a vezeték hosszát, amikor ételpároló készüléket vásárolsz.
Ár – a funkciók méretétől és számától függ.
Funkciók és felszerelés
Az ételpárolók különböző típusai számos funkciót kínálnak a gőzben való párolás megkönnyítésére és felgyorsítására.
Időzítő,
hőmérséklet fenntartása,
különálló fűtőelemek,
programozható kijelző,
a főzés késleltetett megkezdése,
automatikus leállás,
vízszintjelző,
speciális tartozékok különböző típusú ételek főzéséhez (tojásfőzés, tésztafőzés stb.).
A párolás előnyei és hátrányai
A párolás megőrzi a fontos anyagokat és vitaminokat.
Lehetőség egyszerre több étel elkészítésére.
A hagyományos étkezéshez képest a párolás egészségesebb.
Az élelmiszer ízének és színének megőrzése.
Nem ajánlott fűszereket és ízesítő folyadékokat használni párolás közben.
A hagyományos főzéshez képest a párolás lassabb.
Minél több ételt készítesz, annál tovább tart a főzés.
A párolás nagyobb kihívást jelenthet egy kezdő számára.
A Ételpárolók kategóriában összesen 7 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Folytatás
Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.