Hogyan használhatóak a pároló edények?
A pároló edény használata egyszerű. Egyszerűen csak tedd egy fazék forró vagy forrásban lévő víz fölé, helyezd a gőzölni kívánt gombócokat vagy ételeket a pároló edény felületére, majd fedd le a fedővel. Az étel 5-10 perc alatt megpárolódik, a fazékban lévő víz hőmérsékletétől függően.
A pároló edények használatával jobb és ízletesebb ételeket készíthetsz
A gombócokat, burgonyát vagy zöldségeket mikrohullámú sütőben is melegítheted, de ez a melegítési módszer kiszárítja az ételt, és megfosztja az ásványi anyagoktól. A pároló edény melegen tartja az ételt, és megőrzi a vitaminokat és ásványi anyagokat. Emellett nem szárítja ki az ételt. Így akár több nap múlva is frissen élvezheted az ételeid ízét.
A rozsdamentes acélból készült pároló edények megkönnyítik a főzést
A pároló edény többféle anyagból is készülhet. A rozsdamentes acél a legelterjedtebb típus. Rozsdamentes acélból készül, amely hosszabb használatra alkalmas. Így a pároló edény több évig is kitart. Átmérőjét és méreteit te választhatod ki, amit az edényed méretéhez igazíthatsz.
A bambusz pároló edények alkalmasak az ázsiai konyhához
Található bambusz pároló edény is, amely bambuszfából készül, így teljesen természetes. Alkalmas halak, gombócok, zöldségek vagy húskeverékek főzésére. Általában több párolóedényt tartalmaz, így egyszerre több étel elkészítését is lehetővé teszi.
A bambusz pároló edények esetében célszerű papírbetéteket használnod, hogy megvédd a szennyeződésektől.
A szilikon pároló edények több színben is kaphatók
A szilikon pároló edények polipropilénből és szilikonból készültek, amelyek nem tartalmaznak káros BPA-t. Rozsdamentes acélból készült, tapadásmentes felülettel rendelkező edényekkel használhatók. Előnyük, hogy könnyen karbantarthatók.
Rozsdamentes acél pároló kosár
Bambusz pároló rács
Szilikon pároló edény
Az elektromos pároló edények hamarosan az egészséges konyha szerelmeseinek kedvenc eszközei lesznek
Kapható elektromos pároló edény is, amely lehetővé teszi a különböző ételek gőzzel történő elkészítését. Az elektromos pároló edény úgy működik, hogy beleteszed a kívánt ételt, bekapcsolod, és az étel néhány perc alatt elkészül. A legtöbb ilyen párolóban több tároló kosár is van, így egyszerre több ételt is elkészíthetsz.
i
Pároló edények és kiegészítő konyhai tartozékok
Ha nem csak egy pároló edény vásárlását tervezed, akkor jó helyen jársz. Nálunk más konyhai eszközök is megtalálhatók a késtől a sodrófán át a konzervnyitóig.
Pároló kosár az étel típusának megfelelően
A pároló kosár használható európai ételekhez, például gombócokhoz vagy burgonyához, de ázsiai ételekhez is. Ezekhez az ételekhez célszerű az ázsiai konyhához igazított bambusz pároló kosár betétet használni.
A burgonya pároló edények különböző méretűek lehetnek
Arra kell összpontosítanod, hogy milyen méretű edényben szeretnéd használni a pároló edényt, és ennek megfelelően kell kiválasztanod a pároló edény átmérőjét. A leggyakoribb pároló rács átmérője 20-28 cm, amely a közepes és nagy edényekhez alkalmas. Található azonban olyan kisméretű pároló rács is, amely átmérője 13 cm körül van. Ez kis edényekhez alkalmas.
Nem szeretnél túl sok pénzt költeni egy új gőzölő edény vásárlására? A pároló edények - használt oldalon felbontot, újszerű és használt termékeket kínálunk.