Oldal frissítése

Energiafogyasztás

• Szerző: Szerkesztőség

Az energiafogyasztás fontos paraméter az elektronika, különösen a háztartási gépek vásárlása során - a mixerektől kezdve a hűtőszekrényeken át a televíziókig. Ez az érték azt jelzi, hogy a készülék úgymond mennyit fog "enni", vagyis mennyi energiát fogyaszt normál használat esetén. Milyen formában adják meg ezt az információt és mit jelentenek?

Energiafogyasztás

Az energiafogyasztás lejegyzése a készüléktől függően eltérő

Az energiafogyasztás kétféle formában van megadva, amelyekkel különféle típusú termékek esetében találkozhatsz.

  • Az energiafogyasztást (további jellemzők nélkül) például mosógépek vagy mosogatógépek esetében használják, és kWh/100 ciklusonkénti formában adják meg. Ez azt jelenti, hogy a megadott érték nem az óránkénti fogyasztásra vonatkozik, mint más elektromos készülékeknél, hanem az adott számú (mosási, tisztítási) ciklusok fogyasztására.
  • hűtőszekrények és borhűtők éves energiafogyasztását kWh/annum egységben fejezik ki. Az "annum", ill. a "per annum" kifejezés a latin nyelvből származik, és azt jelenti: "évente". A felhasználó így megfelelő képet kap a készülék normál használat során történő fogyasztásáról. Az érték azonban inkább csak tájékoztató jellegű, és nem feltétlenül egyezik meg a végső fogyasztással.

Más készülékek esetében az energiafogyasztást wattórában (ill. kilowattórában (azaz Wh × 1000) vagy megawattórában (azaz kWh × 1000) adják meg).

Az energiafogyasztásra vonatkozó információk megtalálhatók vagy a termék paramétereiben, vagy az energiacímkén, amelyet minden készüléknek tartalmaznia kell.

i Érdekelhet még

Az energiafogyasztás az egyik fontos paraméter az elektromos készülékek vásárlása során. Eszerint megtudhatod, mennyire energiaigényes a készülék, és hogy nem fog-e túlzottan beleavatkozni a szokásos energiafogyasztásba. Mindenesetre érdemes olyan berendezésekbe fektetni, amelyek a lehető legkisebb energiafogyasztással rendelkeznek.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB10