Mire valók a mikrózható edények?
A mikrohullámú sütő sok háztartásban gyakori segítőtárssá vált. Ahhoz azonban, hogy a lehető leghatékonyabban használhassuk, fontos, hogy speciális mikrózható edény fajtákkal rendelkezzünk. Ez lehetővé teszi, hogy a mikrót biztonságosabban és egyúttal többféleképp használjuk.
Milyen típusú mikrohullámú edények állnak rendelkezésre?
A mikrózható edények több változatban is kaphatók. Válassz az elképzeléseid, elvárásaid szerint, de vedd figyelembe a mikrohullámú sütő méreteit is, hogy az új edények illeszkedjenek bele.
Klasszikus mikrózható edény fedéllel
A mikrózható edények fedele fontos elem. Fő célja, hogy megvédje a mikrohullámú sütő belsejét az étel kifröccsenésétől, amelyek rendetlenséget okozhatnak és megnehezíthetik az eszköz tisztítását. A legtöbb fedél szellőzőnyílásokkal is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a gőz
távozását és megakadályozzák a túlzott hőfelhalmozódást.
i
A fedél általában a mikrózható edénnyel együtt kapható. Idővel azonban megsérülhet, ezért érdemes beszerezni egy tartalékot. A különálló fedelek általában valamivel jobb minőségűek, mint a készülékkel együtt kaphatók.
Élelmiszer-állvány az egyenletesebb melegítésért
Az ételállvány egy praktikus mikrózható edény típus. Helyet teremt a mikrohullámú sütő alja és az étel között, így egyenletesebb melegítést tesz lehetővé. Ideális nagyobb adagokhoz, például pizzához vagy sült tésztához. Az állványnak köszönhetően általában több adagot is
felmelegíthetsz egyszerre.
Gőzölős mikrózható edény
A gőzölő nagyobb variálhatóságot biztosít a mikrohullámú sütőnek, és lehetővé teszi, hogy egy kicsit hatékonyabban használja azt. Az ételek gyors és egészséges párolására szolgál közvetlenül a mikrohullámú sütőben. Ez a főzési mód megőrzi az ételekben, például a zöldségekben vagy
a halakban lévő vitaminokat és tápanyagokat. Általában több rekeszt tartalmaz, így egyszerre többféle ételt is meg tud főzni.
Mikrózható edény tojáshoz
A praktikus tojásfőző mikrózható edény gyorsan elkészítheti a tojást közvetlenül a mikrohullámú sütőben omlett, rántotta vagy főtt tojás formájában. A tojások percek alatt elkészülnek zsír felhasználása nélkül. Egyes edények speciális kialakítással rendelkeznek a keményre vagy
lágyra főtt tojások elkészítéséhez.
A mikrózható edények mellett további eszközök is kaphatók, például krumplikészítők, popcornkészítők és egyéb edények. Fedezd fel kínálatunkat, és élvezd a könnyebb ételkészítést.