Oldal frissítése

A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

Világítás

Izzó fényerőssége (fényáram): mit jelent és miért kell figyelni?

A fényáram lumenben van megadva, és a fényforrás által kibocsátott tényleges fénymennyiséget fejezi ki. Ez tehát sokkal jobb paraméter az izzók "teljesítményének" összehasonlítására, mint a watt teljesítményük, ami nyilvánvaló, ha a hagyományos és a LED izzók összehasonlító táblázatát nézzük. Ebben a cikkben minden fontosat megtalálsz a fényáramról.

Energiaosztály

Egy eszköz energiaosztály szerinti besorolása meghatározza hogy az adott elektromos eszköz mennyi energiát fogyaszt. Az energiaosztályokat az EU határozza meg és az egyes tagországok beveszik a saját jogi előírásaik közé. 2021. szeptember 21-étől érvényesek az új energiaosztályok A-G tartományban.

Energiafogyasztás

A világító berendezések energiafogyasztása. A modern, energiahatékony világító berendezések energiafogyasztását Watt-ban mérik.  

Foglalat

A foglalat egy mechanikus tartozék és biztosítja az elektromos kapcsolatot a villanykörte és a fényforrás között. A foglalatot be lehet csavarni vagy fel lehet függeszteni, méretben is különböznek. A különböző méretű foglalatok nem kompatibilisek egymással. 

Színhőmérséklet

A színhőmérséklet meghatározza a fehér fény spektrumát (mértékegysége a Kelvin - K). Az értéktől függően a fény színét érzékelhetjük "meleg fehérnek" (kb. 3000K) vagy "hideg fehérnek" (kb 6000K).

A csomagban lévő darabok száma

Meghatározza hány fényforrás van egy csomagban.

Élettartam

A villanykörte élettartama (a gyártó szerint) ideális körülmények között. Az értéket befolyásolja, hogy milyen gyakan kapcsolják le és fel a villanyt, a gyakori kapcsolgatás csökkenti az élettartamot.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB10