Oldal frissítése

Hová menjünk kirándulni? (TIPPEK)

Aktualizálva

A túrázás generációk óta népszerű, és remek lehetőség a szabadidő eltöltésére, amely során tehetünk az egészségünkért, új helyeket fedezhetünk fel és remek közös szórakozásban lehet részünk. Ha idén is aktív nyaralást tervezel itthon, van néhány hasznos tanácsunk és javaslatunk a túrázáshoz vagy a természeti sétákhoz. Főleg a minőségi turisztikai felszerelésekre fogunk összpontosítani, és természetesen nem feledkezünk meg az érdekes turisztikai látványosságokról sem, amelyeket érdemes lehet meglátogatni. Válaszd ki a saját ötletedet a nyaralásodhoz, ahol kirándulhatsz a gyerekekkel – megyékre szétbontva.

Tip na výlet

Hová menjünk kirándulni? – TARTALOM

  1. A gyalogtúra egyre népszerűbb
  2. Szükséges túrafelszerelés
  3. Kirándulási tippek Magyarország egyes megyéiben
  4. Új trendek a túrafelszerelések kategóriájában

A gyalogtúra egyre népszerűbb

Sokan a nyári időszakban a belföldi nyaralást részesítik előnyben a külföldi nyaralásokkal szemben - így a tavalyi nyárhoz hasonlóan, valószínűleg idén is népszerű lesz a túrázás. Ezt a szálláshelyek és a táborok is igazolják, amelyek kiindulópontként szolgálnak a főbb turisztikai útvonalakhoz. Az idén soha nem látott foglalási igényről számolnak be, és aggódnak, hogy kapacitásuk nem lesz elegendő. Nem csoda, hogy az otthon töltött hónapok után mi, magyarok a hazai kirándulások mellett döntöttünk és szívesen töltjük szabadságukat sátorban, lakókocsiban vagy éppen a "vad" természetben.

Szükséges túraelszerelés

Állítólag nincs rossz idő, csak rossz felszerelés. És ez kétszeresen igaz a túrázás és táborozás esetében. Annak érdekében, hogy maradéktalanul élvezhesd az utazást, és ne kelljen kellemetlen ügyekkel foglalkoznod, mint például a feltört sarok, hólyagok, fájó hát vagy egy átázott sátor - okos döntés megvásárolni a túrázáshoz szükséges megfelelő felszerelést.

A túrázások alapja a kényelmes és jó minőségű túracipő, amelyet célszerű az első nagy séta előtt, otthoni környezetben kipróbálni, hogy megfelelően illeszkedjen a lábadhoz, és ne okozzon semmilyen zúzódást vagy hólyagokat. Egy hosszabb utazás során biztosan nem fogod tudni nélkülözni a túrahátizsákot, amely ergonomikus hátsó résszel és túrabottal ellátott, amely biztosítja a szükséges támogatást az emelkedők és lejtők során. Ne felejtsük el, hogy különösen a hegyekben az időjárás percről percre változhat, ezért érdemes minőségi funkcionális ruhaneműt, vízálló kabátot vagy esőkabátot viselnünk.

Egy igényes túra után minden bizonnyal értékelni fogod a nélkülözhetetlen kényelmet, amelyet egy minőségi derékalj, szigetelt hálózsák és funkcionális sátor kínál majd, amelyet pillanatok alatt kibonthatsz és összecsukhatsz. Az esti összeülésekhez elengedhetetlen a kompakt és könnyű kempingbútor valamint a kempingeszközök, amelyeket modern kivitelben kaphatsz meg.

Kirándulási tippek itthonra

Érdekes kirándulótippeket kínálunk felnőtteknek és gyermekes családok számára, amelyeket az egész család élvezni fog, emellett az egyes útvonalak során sok érdekes dolgot megtudhattok a természetről és a történelmünkről is.

Túrázás Bács-Kiskun megyében

Túrázás Baranya megyében

Túrázás Békés megyében

Túrázás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Túrázás Csongrád megyében

Túrázás Fejér megyében

Túrázás Győr-Moson-Sopron megyében

Túrázás Hajdú-Bihar megyében

Túrázás Heves megyében

Túrázás Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Túrázás Komárom-Esztergom megyében

Túrázás Nógrád megyében

Túrázás Pest megyében

Túrázás Somogy megyében

Túrázás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Túrázás Tolna megyében

Túrázás Vas megyében

Túrázás Veszprém megyében

Túrázás Zala megyében

Új trendek a túrafelszerelések területén

A többi iparághoz hasonlóan a túrafelszerelések is folyamatosan fejlődnek és újulnak, hogy a lehető legjobban kielégítsék az ügyfelek jelenlegi igényeit. És mi az, ami a leginkább növekszik a legfrissebb felmérések szerint, és mire van a legnagyobb igény?

Az Alza.hu magyar webáruház szakértői szerint nemcsak a sátrak, hálózsákok vagy derékaljak, hanem a speciális kempingfelszerelések, például vegyi wc-k, kültéri edények vagy ultrakönnyű ételek iránt is fokozott érdeklődés mutatkozott. A felmérések azt is mutatják, hogy az emberek szívesebben fizetnek a kényelemért, például a magasabb árú, 5 centiméter vastag derékaljakat részesítik előnyben a szokásos 2,5 centiméterhez képest. A hálózsákok esetében a takarós modellek vezetnek a múmia modellekkel szemben, a könnyen felállítható, önfelfújó sátrak pedig megmaradtak tavalyról. Egyre több turista használ hosszú élettartamú és pontosabb turisztikai GPS navigációt a mobiltelefonos verziók helyett - ezek jobb és pontosabb tájékozódást tesznek lehetővé az ismeretlen tájakon.

Szerezd be a megfelelő túrafelszerelést, és gyűjts ihletet tippjeinkből az érdekes turisztikai útvonalaidhoz - melyeket hazánk ékköveiből állítottunk össze.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB15