Milyen előnyökkel rendelkezik egy Remoska főzőedény
A Remoska praktikus segítőtárs, amely helyet kap még a modern konyhákban is. Több készülék funkcióját is képes ellátni egyszerre, ezzel helyet és pénzt takarít meg neked. Alkalmas sütésre, pirításra, párolásra vagy az élelmiszerek felolvasztására. Az elkészített ételt nem szárítja ki, megőrzi annak ízét. Emellett a Remoska főzőedény használata rendkívül egyszerű és kényelmes.
- Energiatakarékosság – a Remoska akár 80%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint a hagyományos sütők. A segítségével gyorsan elkészítheted az ebédet, és közben még pénzt is megtakaríthatsz.
- Széleskörű használhatóság – a Remoska főzőedény nemcsak sütni, hanem pirítani, párolni és felolvasztani is képes.
- Kompaktság – az elektromos Remoska főzőedény több készülék munkáját is képes elvégezni, ez különösen kisebb tárolóhelyek esetén előnyös, és a szállítása is nagyon egyszerű.
- Karbantartás – a Remoska tisztítása csak néhány percet vesz igénybe. A levehető fedőt azonban soha ne tedd vízbe vagy mosogatógépbe, mivel ez károsíthatja a fűtőelemet.
Hogyan működik a Remoska főzőedény?
A Remoska egy elektromos készülék, amelynek hőforrása a fedélben található. A kör alakú kialakításnak köszönhetően a hő egyenletesen terjed el az ételek felső részén. A Remoska főzőedény falai hővezető anyagokból készülnek, így az étel oldalról és alulról is átsül.
i
A Remoska főzőedény belsejében a hőmérséklet 160–180 °C között van. Emellett a Remoskán szelepek is találhatóak, amelyek a felesleges gőzt vezetik el.
Mire figyelj a Remoska főzőedény választásakor?
A választás megkönnyítése érdekében néhány fő paraméter nem szabad figyelmen kívül hagynod, amelyek a Remoska főbb jellemzői is egyben. Elsőként vedd figyelembe a Remoska főzőedény méretét, amely meghatározza, mennyi ételt tudsz majd egyszerre elkészíteni. A méret továbbá befolyásolja a főzőedény teljes méretét és tömegét is.
A Remoska főzőedény űrtartalma
Az optimális űrtartalom kiválasztása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy akkor se maradj hoppon, amikor többen is jönnek hozzád vendégségbe, és nagyobb adag ételt kell főznöd. Az űrtartalom hatással van a készülék teljes méretére és tömegére is, így a tárolhatóságot is figyelembe kell venni. A Remoska főzőedény két méretben kapható.
- A 2 literes űrtartalom elegendő 1-2 személy számára.
- A 4 literes Remoska főzőedény nagyobb háztartások számára ideális.
Milyen nehéz egy Remoska főzőedény?
Amennyiben a Remoskát utazáskor is szeretnéd használni, a tömege fontos szempont lehet, amely befolyásolja a szállítás kényelmét. A Remoska főzőedény két méretben kapható, azonban az azonos méretű modellek tömege nem tér el jelentősen.
i
Kínálatunkban több változatot is találhatsz, azonban a gyártási anyaguk mindig azonos, csak a felületkezelés különbözik. Bármelyik Remoskát is választod, mindig első osztályú terméket kapsz, amely minőségi rozsdamentes lemezekből készül, emellett a műanyag alkatrészek nagy szerepet játszanak az egyszerű kezelhetőségben.
Miből készül a Remoska főzőedény?
A Remoska főzőedény gyártási folyamata során az alábbi anyagok kombinációját használják fel:
- Fedél: rozsdamentes acéllemezből készül, és lehetőséged van egy ablak hozzáadására is, ami az étel ellenőrzésére szolgál anélkül, hogy fel kellene emelned a fedőt.
- Tartály: különböző felületkezeléssel rendelkezhet, de a fő anyaga rozsdamentes acél. A tartály részét képezik a műanyag fogantyúk is, így nem égeted meg magad még akkor sem, ha a Remoska főzőedény forró.
- Állvány: a modern Remoskáknál ez a rész műanyagból készült. Ez egy nélkülözhetetlen elem, mivel az állvány nélküli forró tartály megrongálhatja a konyhapultot, vagy akár tüzet is okozhat.
A Remoska főzőedény teljesítményfelvétele
A Remoska főzőedény felmelegedési sebessége, és így az ételek elkészítési sebessége az elektromos energia teljesítményfelvételétől függ. A kisebb Remoskák teljesítményfelvétele 400 W, ami gyors ételmelegítést garantál a tartály méretétől függetlenül. A nagyobb modellek teljesítményfelvétele 580 W. Ha olyan modellt választasz, amelynek puha fedője van, akkor nagyjából 610 W teljesítményfelvétellel számolhatsz.
A 230 V-ról 12 vagy 24 V-ra történő átalakítóknak köszönhetően az elektromos hordozható sütőt nem csak otthon használhatod, hanem személyautókban, lakókocsikban vagy akár a nyaralóban is.
Mennyibe kerül egy Remoska főzőedény?
A Remoska főzőedény ára a mérettől és a mellékelt tartozékoktól függően változik. A kisebb modellek ára nagyjából 39 000 Ft, míg a nagyobb Remoska főzőedény akár 60 000 Ft is lehet. A legdrágább a szett, amely puha fedőt és egyéb kiegészítőket is tartalmaz, mégis sokan ezt az opciót választják. Így a klasszikus sütőhöz képest jelentősen spórolhatsz a Remoska főzőedény multifunkcionalitásának köszönhetően.
A Remoska főzőedény története
Az elektromos Remoska főzőedény egy hagyományos cseh termék, amely több mint fél évszázada népszerű a háztartásokban. Az első Remoskát 1957-ben gyártották Kostelec nad Černými lesy-ben, de az igazi népszerűségre az 1960-as évek közepén tett szert. A név a Remos vállalatra utal, ahol a gyártás folyt.
Az eredeti Remoska főzőedény
Az eredeti Remoska egy egyszerű termék volt, amely nem rendelkezett hőszigeteléssel, és az ablakján keresztül távozott a hő. Ennek ellenére nagyon népszerűvé vált, és a modern, Remoska original néven ismert változat az eredeti Remoskára utal.
Az első Remoskák HUT néven voltak ismertek (Homuta, Uher, Tyburec vezetéknevei alapján), akik először tervezték meg ezt a nagyszerű eszközt.
Miben más egy modern Remoska főzőedény?
A sütési elv a régebbi modellek és a modern változatok esetében is azonos. A lényegi különbség azonban az alkalmazott anyagokban, a biztonságban és az összeszerelés átgondoltságában rejlik. A felület újabban tapadásmentes anyagokból készül, így könnyű karbantartani, és nem ég oda az étel. Egyben a modern Remoska főzőedény jelentősen alacsonyabb elektromos energiafogyasztással rendelkezik.