Oldal frissítése

Samsung monitorok

Samsung monitorok

Samsung monitorok

Manapság a Samsungot sokan, mint a mobiltelefonok és televíziók ismert és jelentős gyártójaként tartják számon. Azonban a dél-koreai nagyvállalat komolyan képviselteti magát az IT szektorban is, különösen a PC monitorok családjában számít komoly versenyzőnek. Apropó versenyzés. A gamer monitorok eladásaiból a Samsung évről-évre nagyobb részesedést szerez, ezenkívül kínál még elképesztő részletgazdagságú 4K monitorokat is. A Samsung szintén komoly erőfeszítéseket tesz a QLED kijelzők fejlesztésére, amelyek egyre több monitorban jelennek meg, elhozva otthonainkba és gamer sarkainkba a kompromisszum nélküli képminőséget. Azonban, ha csak egy minőségi olcsó monitort szeretnénk otthoni vagy irodai használatra, szintén megéri a Samsung mellett letenni a voksunkat.

Otthoni-irodai Samsung monitorok

Otthoni-irodai Samsung monitorok

S24F350 Samsung monitor

Pontosan ezt a kategóriát képviseli a Samsung S24F350 LED monitora, amely rendkívül alacsony áron kínál tökéletes képminőséget a PLS panel által, amely a közismert és közkedvelt IPS panelek családjába tartozik. Az 1080p felbontású 24 colos LCD kijelző irodai munkához elég munkafelületet biztosít és az otthoni szórakozás során is magasszintű élménnyel szolgál. Az alacsony 4ms válaszidőnek és a FreeSync funkciónak köszönhetően, ez az olcsó monitor számítógépes játékokkal is megbirkózik, de ha komolyan szeretnénk FPS játékokat játszani, megéri inkább egy gamer LED monitort választani. A Samsung S24F350 monitor kialakítása rendkívül letisztult és stílusos, a legömbölyített talphoz vékony káva tartozik, amely egy szintben van a képernyővel, így is javítva a vizuális élményt.

Gamer Samsung monitorok

C24FG73 Samsung monitor

A Samsung C24FG73 LED kijelzőt nyugodtan használhatjuk a gamer monitor szinonimájaként. Az 1ms válaszidő alap, amit kiegészít a 144Hz képfrissítési ráta, az adaptív szinkronról a FreeSync gondoskodik. A képminőség tekintetében sem találunk semmi kivetnivalót, a VA panel előnye a magas kontrasztarány, a betekintési szögek az IPS panel szintjén vannak. A VA panel további előnye elsősorban sötét környezetben mutatkozik meg (mély fekete megjelenítése), de mivel a Samsung C24FG73 Full HD monitor maximális fényereje 350 cd/m2, így világos környezetben is jól vizsgázik. Az állítható magasság és a gamer kialakítás már csak bónusz és ha azt gondolnánk, hogy ez a rengeteg pozitívum biztos megfizethetetlen, akkor ez a 24 colos Full HD monitor 70 000Ft körüli ár adja meg a kegyelemdöfést.

Samsung C24FG73 monitor
Samsung U28R550 monitor

4K Samsung monitorok

U28R550 Samsung monitor

Ha picit elvonatkoztatunk a gamer vonaltól és előnyben részesítjük a részletgazdag, nagy felbontású képet, akkor a Samsung U28R550 4K monitor lehet a befutó. Ez a 28 colos LED monitor a bizonyíték arra, hogy a Samsung a multimédia szerkesztésre szánt LCD monitorok között is tud maradandót alkotni. A lehető legjobb képminőségről az IPS panel gondoskodik, a megjelenítés további javításáért a HDR funkció felel, amely a sötét és világos árnyalatok valósághűbb leképezését segíti. A fotósok értékelni fogják a 10bit-es színmélységet is. Mivel a 4K felbontás során, négyszer annyi adatot továbbít a videókártya a PC monitorba, szükséges a nagy jelátvitelt támogató csatlakozás, ami a Samsung U28R550 monitornál a HDMI 2.0 porton keresztül történik.

Ívelt Samsung monitorok

C32H711 Samsung monitor

A végére maradt az a két kategória, amelyben a Samsung piacvezetőnek számít. Az egyik az ívelt LED monitorok csoportja. Az ívelt kialakítást a Samsung nem csak az ultrawide monitoroknál alkalmazza, ennek egyik példája a 16:9 oldalarányú 32 colos Samsung C32H711. Mivel az ilyen képátlónal a Full HD felbontás nem elegendő (27 colos képátló az ajánlott maximum Full HD esetén), a Samsung C32H711 monitort Quad HD 1440p felbontású képernyővel látták el. Mivel az ívelt monitoroknak esztétikai szempontoknak is meg kell felelniük a Samsung C32H711 modellt rejtett kábelelvezetéssel látták el, hogy az LCD monitor mögötti kábelrengeteg nem rontsa a vizuális élményt. A leírás végére maradt a Samsung egyik sajátossága, a QLED panel, amely garancia a nagy dinamikatartományú képre és élethű színekre.

Samsung C32H711 monitor
Samsung G95T Odyssey monitor

QLED Samsung monitorok

G95T Odyssey Smsung monitor – egy igazi gamer szörny a jövőből

A Samsung 2020-ban bejelentett zászlóshajója olyan tulajdonságok kombinációjával rukkolt elő, ami eddig elképzelhetetlen volt. A hatalmas 49 colos ívelt képernyőbe QLED panel került. A QLED-nek köszönhető a tiszteletet parancsoló 600 cd/m2 fényerő. Így bármilyen fényviszonyok mellett tökéletesen követhető mi történik a Samsung G95T kijelzőjén. A 240Hz frissítési gyakorisággal eddig csak kisebb monitoroknál találkoztunk, a Samsung G95T ezt is megoldotta. A futurisztikus dizájnról ordít, hogy mely az elsődlegesen megcélzott felhasználási terület. Egyszerűen nincs mibe belekötni a Samsung G95T esetében.

Mit is jelent a QLED?

A Samsung sokat áldozott a QLED technológia fejlesztésére, ami nem más mint, hogy kvantumpontokkal (Quantum dot), milliárdnyi részecskével ellátott filmréteget helyeznek a LEDháttérvilágítás panele elé. A kibocsátott fény megtörik ezeken a pontokon, amivel létrejön egy nagy spektrumszámú tökéletes fehér fény, amivel a konkrét képmegjelenítésért felelős panel dolgozik tovább. Ez a fénytörés eredményezi aztán a rendkívüli színhűséget, magas fényerő és alacsony fogyasztás mellett.

Samsung QLED monitor
Paraméterek módosítása
179 termék

Samsung monitorok

A legnépszerűbb és egyben olcsó Samsung monitorok között zömével 24 és 27 colos modelleket találunk.

Folytatás

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB05