Oldal frissítése

BABY magazin

Hogyan tanítsuk meg a gyereket orrot fújni?

Nehezen boldogulsz az orrszívókkal? Talán itt az ideje, hogy a gyerek megtanuljon orrot fújni. Ebben a cikkben tanácsokat találsz arra vonatkozóan, hogy mikor kezdd el és hogyan folytasd a helyes orrfújásra való tanítást, hogy az szórakoztató legyen. A befektetett erőfeszítés eredményeként a gyermek bármikor, amikor megfázik, magától ki tudja majd fújni az orrát. Egy hároméves gyereket orrfújásra tanítani már szinte felesleges, a baba már sokkal korábban is megtanulhatja ezt a képességet. Hogyan tanítsuk meg a gyereket a helyes orrfújásra? Cikkünből megtudhatod.

A textilpelenka mosása és gondozása

A textilpelenka, tehát mosható pelenka használata manapság könnyebb, mint valaha. Régebben a szövetpelenkákat kézzel kellett mosni, kifőzni, fehéríteni, szárítani, majd alaposan kivasalni. Ma már összehasonlíthatatlanul könnyebb a mosásuk és gondozásuk - a textilpelenka mosása alig kerül erőfeszítésbe, hiszen a mosógép elbánik a baktériumokkal és a foltokkal, és a textilpelenkák vasalására sincs már szükség. Cikkünkben sorra vesszük a pelenkaápolás lépéseit, tanácsot adunk, hogyan tárold a használt textilpelenkákat, és megnézzük, mikor fontos a mosható pelenka fertőtlenítése.

A baba pelenkázása (tippek és trükkök)

Nemrég vitted haza pici újszülöttedet a kórházból? Akkor gondolom, ki se látszol a kakis pelenkákból. Nemcsak a baba kényelme, hanem a fertőzések megelőzése érdekében is a lehető leggyakrabban tisztába kell tenni egy újszülöttet. Olvashatsz arról, hogyan kell pelenkázni a babát, meddig kell éjszaka pelenkázni, mi mindenre van szükség a pelenkázáshoz, a bugyipelenka mikortól lehet hasznos és milyen sajátosságokkal jár a kisfiúk pelenkázása.

Anyukák által tesztelve: új Pampers Premium Care pelenkák

Három anyuka tesztelte a Pampers Premium Care pelenkákat. Kettő közülük klasszikus, ragasztószalaggal ellátott pelenkát, egy pedig Pampers Premium Care Pants bugyipelenkát tesztelt. Mennyire voltak elégedettek a pelenkákkal? Tényleg olyan nagyszerűek, mint amilyennek a gyártó ígéri őket? Olvasd el az értékelésünkben. 

Utazás kisbabával - mikor kezdheted és miről ne feledkezz el?

Ha új családtaggal bővül a család, talán talán elgondolkodsz azon, hogy jó ötlet-e hosszabb távra elutazni egy kisbabával, vagy ha már eldöntötted, hogy elmész, hogyan birkózz meg az utazással. Mikortól lehet aggódás nélkül utazni kisbabákkal, és ami a legfontosabb - hogyan lehet gyorsan becsomagolni az utazáshoz?

Mit érdemes inkább kihagyni a terhesség alatt és miről nem kell lemondanod?

Épp most tudtad meg az örömteli hírt, hogy új élet növekszik a pocakodban, és az öröm helyét átvette az aggodalom, most mit csináljak? Hogyan ne ártsak akaratomon kívül magamnak, és a kis magzatnak? Összeállítottunk egy cikket, amelyben teljes körű tájékoztatást adunk arról, hogy mit szabad, és mit nem szabad tenni, mit ehetsz és mit kerülj el a terhesség alatt. Lehetséges-e a szoláriumozás és napozás a terhesség alatt, a szex a növekvő pocakkal a terhesség elején és végén, a hajfestés, hogyan kell nehéz dolgokat emelni, és lehet-e röntgenvizsgálatnak alávetni magad a terhesség alatt. Ezekre mind választ kapsz tőlünk.

Meddig és milyen gyakran kell szoptatni a babát

A csecsemők ivási rendszere nagyon fontos az egészséges fejlődésük szempontjából. Milyen gyakran és mennyi ideig kell szoptatni egy újszülöttet úgy, hogy semmiben ne szenvedjen hiányt, és a csecsemő súlya optimális ütemben gyarapodjon? Mi a teendő, ha a csecsemő nem akar szopizni, és mikor adjunk a babának vizet vagy teát? Megvizsgáltuk ezeket és még sok más kérdést az újszülöttek és a nagyobb babák szoptatásával kapcsolatban. Tudj meg mindent, ami csak érdekel.

Mit szabad és mit nem szabad enni szoptatás alatt

Cikkünkben a szoptató kismamák étrendjére összpontosítunk. Mit főzzünk, ha szoptatunk, hogy az édesanya és a baba is jól érezze magát? Tisztázzuk, mik a megfelelő ételek a szoptatás alatt, mit nem szabad enni a szoptatás alatt és azt is, hogy mire kell figyelni a puffadást okozó ételeknél a szoptatás során. Mi a helyzet a csokoládéval szoptatáskor? A joghurt alkalmas-e szoptatáskor? Milyen is a szoptató kismamák étrendje? Étel-áttekintésünknek köszönhetően könnyedén összeállíthatod a megfelelő szoptatós étrendet. Nézd meg, mit kell enni a szoptatás alatt, hogy változatos és kiegyensúlyozott legyen az étrend.

Gyógynövények a terhesség alatt, kerülni kell őket?

Bár nem tűnik úgy, szinte naponta használunk gyógynövényeket. Ízesítünk velük ételeket, főzünk nyugtató gyógyteákat, és pihentető gyógynövényes masszázsokat vagy aromaterápiát kínálunk. A terhesség alatt minderről nem kell teljesen lemondanod, de ez biztosan nem fog ártani, ha korlátozod. Még ha ez nem is hat rád negatívan, a babád esetében ez másképpen lehet. A terhesség alatt a gyógynövények ugyanolyan előnyösek lehetnek, mint amennyire hátrányosak. Cikkünkben együtt vizsgáljuk meg a kamilla, a menta, a málna, a kömény és sok más gyógynövény terhességre gyakorolt hatását.

Babaváró bulira mész? Ne felejts el ajándékot vinni a kisbabának

Egy kisbaba születését meg kell ünnepelni. A hagyomány szerinti ivászat és ünnepelés magától értetődik. De azt tudtad, hogy a baby shower party, azaz a babaváró buli a leendő anyuka számára egyre népszerűbb és népszerűbb? A kismama barátai gyakran rendeznek ilyen partykat. Tanácsokkal látunk el, hogy mi legyen egy ilyen babaváró buli része, hogyan kell felkészülni rá, és arról is, hogy mit szokás vinni egy klasszikus baby shower buliba. A kisbaba és a kismama számára tökéletes ajándékokkal kapcsolatban is adunk pár tippet.

Mit szabad és mit nem szabad enni a terhesség alatt?

Terhesség alatt a várandós kismamák általában többet aggódnak amiatt, hogy mit egyenek és mit kerüljenek. Nagyon sok forrás azonban ellentmond egymásnak, és nem könnyű olyan valós tudnivalókat találni, amelyekhez egy várandós nő tarthatja magát. Úgyhogy összeállítottunk egy teljes listát azokról a dolgokról, amelyeket a terhesség alatt kerülni kell, és azt is összegyűjtöttük, hogy mely ételek megfelelőek a terhesség alatt. Olvashatsz arról, hogy a kávé, a gyömbér, a paracetamol, a zöld tea vagy a lenmag jó-e a terhesség alatt.

Mikor és hogyan kezdjük el bevezetni a szilárd ételeket?

A baba néhány hónapos korában fordulópont következik be, amikor elkezd megismerkedni a szilárd ételekkel. A szilárd ételek bevezetésének megvannak a megalapozott szabályai és módszere. Cikkünkből megtudhatod, hogyan kell elkezdeni a szilárd ételek bevezetését, mikor kell elkezdeni a hozzátáplálást a nem szoptatott gyermekeknél, mikor kell elkezdeni a hozzátáplálást a szoptatott gyermekeknél, milyen zöldségekkel kezdjük el a szilárd ételek bevezetését, és hogyan lehet kombinálni a szoptatást a szilárd ételekkel. Arra nézve is tanácsokkal látunk el, hogyan készítsd el az első ételeket és hogyan tárold azokat.

A gyermekeknél előforduló leggyakoribb emésztési problémák a tápszerre és a szilárd ételekre való áttérés során

Cikkünk a leggyakoribb emésztési problémákra összpontosít, amelyek a csecsemők akár 75%-át is érinthetik. E problémák többsége a tápszerre történő áttéréskor vagy a bébiételek és szilárd ételek kezdeti bevezetése során jelentkezik, ezért kifejezetten erre az időszakra fókuszálunk, amelyben a leggyakrabban jelentkezik a csecsemőkori ételallergia, például csecsemőkori tehéntej allergia vagy gluténérzékenység. Mit tegyünk, ha a gyermek elutasítja a szilárd ételt, hirtelen székrekedés vagy szokatlan hányás jelentkezik a csecsemőknél a bébiétel fogyasztása után? Mi a teendő, ha a csecsemő súlya csökken?

Mit vigyünk magunkkal a szülészetre? Időben készítsd el a kórházi csomagot

Különösen azokat a kismamákat foglalkoztatja azoknak a dolgoknak a listája, amelyeket a terhesség végén be kell csomagolniuk a kórházi csomagba, akik az első szülésükre készülnek. Mikor kell összekészíteni a kórházi csomagot? Lehet-e kórházi csomagot vásárolni? És minek kell benne lenni a kórházi csomagban? Íme, egy teljes lista és praktikus tanácsok kismamáknak, amelyeket biztosan te is értékelni fogsz.

Terhességi naptár: milyen vizsgálatok várnak rád?

A terhesség során számos vizsgálaton kell részt venned. Vérvételek, genetikai tesztek, különféle vizsgálatok és ellenőrzések. Melyek a kötelező vizsgálatok a terhesség alatt? Mit vigyél magaddal az első terhességi vizsgálatra? Hogyan működnek a genetikai tesztek és mit képesek feltárni? Készítettünk egy áttekinthető terhességi naptárat a számodra, amely nem csak ezekre a kérdésekre ad választ, hanem azokra, amelyek megfogalmazódtak benned.

Hogyan ismerjük fel a terhességet

Babát tervezel vagy arra gyanakszol, hogy terhes vagy? Mindkét esetben hasznos lehet, ha ismered a terhesség egyes tüneteit, hogy a lehető leghamarabb, akár teszt nélkül is felismerd, hogy áldott állapotba kerültél. Vessünk egy pillantást az első jelekre, amelyek elárulják, hogy terhes vagy, hogy mikor vegyél terhességi tesztet, és hogy mikor menj  el nőgyógyászhoz. 

Pelenka dermatitis: Hogyan kezeljük a sebesedést a gyermekeknél?

A gyermekek sebei és a pelenka dermatitis gyakori probléma, amellyel az édesanyáknak meg kell küzdeniük. Ez egy fájdalmas és kellemetlen bőrbetegség, amelyet azonnal kezelni kell. Szerencsére a legtöbb esetben otthon is kezelheted ezeket a sebeket. Csak tudd, hogyan kell csinálni, és minél előbb kezdd el. Hogyan néz ki a sebesedés, mit jelent a pelenka dermatitis, és hogyan kell kezelni a sebeket gyermekeknél és felnőtteknél? Ebben a cikkünkben tanácsokat és tippeket olvashatsz arról, hogy mi segít a pelenka allergia sebein és hogyan lehet megelőzni a sebesedést.

Hét vitamin és hatóanyag, amelyek egy terhes nőnél nem hiányozhatnak

Mai cikkünkben részletezzük azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekről minden kismamának tudnia kell. Melyek terhes nők számára ajánlott vitaminok az 1. trimeszterben, melyek a 2. trimeszterben és mely vitaminokat kell kerülni a terhesség alatt? Olvasd el cikkünket, amely a terhes nők 7 legfontosabb vitaminjára és ásványi anyagára összpontosít. Fedezd fel velünk az összes fontos vitamint, és tedd kellemesebbé az egész terhességet azáltal, hogy a testednek mindent megadsz, amire szüksége van.

Repülés terhesség alatt. Biztonságos?

Manapság a légi közlekedés meglehetősen gyakori és elérhető, függetlenül attól, hogy pihenés vagy munka miatt repülünk. De lehet, hogy felteszed a kérdést, mi van a repüléssel a terhesség alatt. Vajon a repülés nem jelent-e veszélyt-e a meg nem született babádra. Akkor sem kell aggódnod a repülővel való utazás miatt, ha terhes vagy. Az orvosok többsége a 8. hónap végéig biztonságosnak tartja a repülést egy egészséges terhes nő számára. Ennek ellenére körültekintőnek kell lenned, és különösen az első trimeszterben fontold meg az utat a saját érzéseid szerint. Vess egy pillantást mindarra, amit tudnod kell a terhesség alatti repülésről, mielőtt útnak indulnál.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB10