Oldal frissítése

Merkur gőzgép

4,7 3 értékelés
Kiegészítők a termékhez

Merkur gőzgép

A gőzgép egy műszaki játék, amely egy gőzgép makettet mutat be, amely ugyanazon az elven működik, mint egy igazi gőzgép. A modell gépek meghajtására is használható. A szerkezet mindkét irányba forog. Az alapra rögzíthető a gőzszekrény a gőzkazánnal és a szerelvényekkel valamint a mozgó alkatrészek a gőzhengerrel, a vízelvezetővel és a forgattyús mechanizmussal. A gőzt a kazánból egy tápvezeték segítségével tápláljuk. A fűtéshez spirituszkockát használunk.
Használati utasítás:
1. Helyezd a gőzgépet egy nem gyúlékony felületre.
2. Egy edény vagy egy biztonsági szelep segítségével öntsünk 150 ml tiszta, meleg vizet a kazánba a mellékelt tölcsér használatával. Ügyeljünk arra, hogy a víz ne legyen több, mint a kazán kétharmada, ezt ellenőrizzük a mércén. A víz felületi feszültsége miatt lehetséges, hogy a víz túlmegy a mércén található jelen, ez a felesleg könnyen eltávolítható, ha a kazánba fújunk. Miután feltöltöttük vízzel, helyezzük bele a tömítést a sípba és a biztonsági szelepbe és csavarjuk bele a kazánon található nyílásba.
3. Tegyük rá a kéményt a gőzkazánra, győződjünk meg róla, hogy mindenhol jól zár és enyhén olajozzunk meg minden mozgó alkatrészt a könnyebb működtetés érdekében (lendkerék tengely, vezérmű súly, dugattyú és szelepvezérlés).
4. Helyezz egy spirituszkocka égőt a tűztérbe, gyújtsd meg és tedd be a kazánba.
5. Nyisd ki a sípot - a kar legyen függőleges helyzetben - és várd meg, amíg a síp elkezd rezonálni.
6. Zárd el a sípot, és forgasd el a lendkereket többször bármely irányba, hogy működésbe lépjen a gép. Abban az esetben, ha a gép nem indul, (az átvitel vagy a nem megfelelő használat miatt stb.) be lehet állítani úgy, hogy a gyűjtőcsövet a bemeneti cső irányába elmozdítjuk a lendkerék felé vagy a másik irányba. A beállítás csak akkor lehetséges, ha meglazítunk két csavart, amelyek a kockát az alaphoz rögzítik. A beállítás után újra meg kell húzni ezeket a csavarokat, hogy megakadályozzuk, hogy a kocka újra abba a pozícióba kerülhessen, amelyben nem tette lehetővé a működést.
7. Állandó felügyeletet igényel és szükség esetén után kell tölteni a vizet.


Figyelmeztetés:
a) A gőzgépet nem gyúlékony felületre szabad csak elhelyezni.
b) Ha hideg vizet töltünk bele, a gép indításához körülbelül két spirituszkocka szükséges.
c) Huzamosabb ideig tartó használat során gyakrabban meg kell olajozni az összes mozgó alkatrészt, és meg kell húzni a víztartály csavarjait, mert lehetséges, hogy szivárog a víz, vagy szükség esetén ki kell cserélni a tömítéseket a sípban és a biztonsági szelepben.
d) Mielőtt a gőzgépet elrakjuk, ajánlott kiönteni a vizet a kazánból, alaposan megtisztítani a szerkezetet és enyhén megolajozni a mozgó alkatrészeket, valamint a gőzgép összes galvanizált és polírozott részét. Ha követjük ezeket az irányelveket, akkor örömmel használhatjuk ezt a működő gőzgépet.

Kód:  LO899f
Termékszám:  8592782001150

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB05