A kávékészítés French pressben rendkívül egyszerű és viszonylag gyors. Szűrővel ellátott üveg kanna használatával válaszd el a kávézaccot az italtól, és ennyi. Azonban, annak érdekében, hogy tényleg ínycsiklandó kávét készíthess, muszáj lesz odafigyelni a kávé durvaságára, a víz/kávé arányára és a főzési időre. Hogyan készíts kávét French pressben, hogy pontosan azt kapd, amire vágysz?
Az első French presshez a 19. századig kell visszanyúlnunk (leszámítva a Provence-i férfi történetét, aki először használt szitát a kávéfőzéshez), és egy Jean Beptiste de Belloy-Morangle nevű férfi nevéhez fűződik. 1800-ban megalkotta az első kávéfőzőt, amely a kávé szitán történő átszűrésének elvén működik.
Az azt követő években a French press különféle változásokon esett át, ám az elkészült kávé még nem volt olyan finom, mint amelyet ma ismerünk. Ez így volt egészen 1929-ig, amikor is az olasz designer, Attilio Calimani szabadalmaztatta az igazi French presst.
Így tehát, ez a kávéfőző nem Franciaországból származik, ahogy a neve sugallná, hanem Olaszországból.
A szemes kávét kézi vagy elektromos kávédaráló segítségével már otthonod kényelmében is ledarálhatod. A jobb kávéíz elérése érdekében használj szűrt vagy palackos vizet.
A French press kifejezetten azok számára alkalmas, akik a lágyabb kávét szeretik, de nem akarják kivárni a kávékészítés hosszadalmas procedúráját. Továbbá a drágább kávéfőzők megfizethető, mégis hatékony alternatívájának bizonyul.