Oldal frissítése

News - Hírek

A legjobb okosórák 2024-ben (AKTUALIZÁLVA)

Összeállítottunk egy listát a piacon ma kapható legjobb okosórákról. Vajon megtalálod köztük az ízlésednek leginkább megfelelőt?

Mi az a WiFi 7?

A WiFi 7, vagy műszaki nyelven IEEE 802.11be, a vezeték nélküli hálózati szabványok legfrissebb generációját képviseli. Az előző generációk, mint például a WiFi 6 és a 6E által lefektetett alapokra építve, a WiFi 7 gyorsabb adatátviteli sebességet, fokozott megbízhatóságot, valamint az elérhető frekvenciaspektrum hatékonyabb felhasználását kínálja. A WiFi 7 fő célja, hogy teljes vezeték nélküli szabadságot nyújtson felhasználóinak. Hogyan állhatunk át a WiFi 7-re, és milyen eszközök szükségesek ehhez a váltáshoz?

Minden, amit a WiFi 6E-ről tudni kell

Az előrejelzések szerint 2025-re világszerte mintegy 100 milliárd internetkapcsolat lesz. Az IoT, a VR/AR és más jövőbeli technológiák számára pedig a 2,4 és 5 GHz-es sávok egyszerűen nem elegendőek. Ezért a WiFi hálózatokat továbbfejlesztik: a WiFi 6 szabványt WiFi 6E-re bővítik, így előtérbe kerül a 6 GHz-es átviteli sáv. Mit jelent ez a felhasználók számára a gyakorlatban, és milyen előnyökkel jár?

6G: az 5G utódja utat nyit a jövőbe (AKTUALIZÁLVA)

A 6G hálózatok (hatodik generációs hálózatok) a jelenleg leggyorsabb, de még mindig fejlesztés alatt álló 5G hálózatok utódjai. A jövőben az átviteli sebesség óriási növekedése várható, következésképpen példátlan technológiák várnak ránk. A 6G várhatóan 2028-ban jelenik meg a piacon.

Samsung Galaxy A55 5G (TESZT): az A széria legjobbja. Nagyszerű kamera, kétnapos üzemidő, kiváló kijelző és még sok minden más

A Samsung több modellel képviselteti magát a középkategóriában. Természetesen minél drágább, annál jobb, de a Galaxy A35 és a Galaxy A55 között első ránézésre elég kevés a különbség, ezért részletesebben is meg kellett vizsgálnunk őket. És hogy milyen következtetésekre jutottunk, azt a cikkünkből tudhatod meg. Ahogy a főcím is jelzi, valóban a Galaxy A55 kínálja a legjobbat az A szériában. A nagyszerű kijelzője, a kamerája, a kétnapos akkumulátor-üzemideje és számos más tulajdonsága is meggyőző.

Samsung One UI 6.1: a Galaxy AI mostantól a régebbi telefonokon is elérhető

A Samsung One UI 6.1 az Android operációs rendszer legújabb bővítménye Samsung készülékekhez. Jelenlegi formájában 2024 március végén jelent meg, és szinte minden benne van, amit egy modern kezelőfelületnek tartalmaznia kell. A dizájn elsősorban a testreszabási lehetőségekre összpontosít, de számos Galaxy AI funkciót is magával hoz.

Vivo V40 SE 5G (TESZT): stílusos külső, nagyszerű akkumulátor-üzemidő, de a teljesítménye lehetne jobb is

Az X100 Pro csúcsmodellel a gyártó megerősítette, hogy tud jó zászlóshajókat készíteni. A Vivo V40 SE 5G-vel a jóval alacsonyabb kategóriás készülékek birodalmába merészkedik. Itt is szeretné azonban megnyerni a vásárlók, jelen esetben a kevésbé igényes felhasználók szívét. Hogy ez mennyire sikerült neki, azt ebből az értékelésből tudhatod meg.

Mi a kémprogram?

A kémprogramok nehéz észlelhető rosszindulatú szoftverek (programok), amelyeket hackerek használnak a felhasználók utáni kémkedésre. Hozzáférést gyűjtenek a személyes adatokról, banki adatokról vagy a böngészési előzményekhez. Hogyan lehet megszabadulni a kémprogramoktól és hogyan védekezzünk ellenük?

Mi a számítógépes vírus?

A számítógépes vírus a rosszindulatú szoftverek egy olyan típusa (úgynevezett "malware"), amely úgy terjed, hogy önmagát sokszorosítja, és saját kódját más programokba vagy fájlokba illeszti. A vírusok gyakran fertőzött e-mail mellékleteken, internetes letöltéseken, illetve pendrive-okon és más cserélhető adathordozókon keresztül terjednek. Cikkünkben megismertetünk a számítógépes vírus fogalmával és ötleteket adunk arra is, hogyan védekezzünk a számítógépes vírusok ellen.

Apple Watch összehasonlítás (2024)

Milyen különbségek vannak az Apple Watch egyes generációi között, és vajon melyik modell a megfelelő a számodra? Erre ad választ átfogó összehasonlításunk, amely minden lényeges információt összefoglal az egyes sorozatokról.

Az Infinix Note 40 telefonok meglehetősen okos töltéssel és gazdag funkciókkal rendelkeznek

Ha kiemelt fontosságú számodra a telefonod kinézete, akkor most figyelj, újdonságok érkeztek a középkategóriába. Az Infinix kiemelt figyelmet fordít a telefonjai dizájnjára. Az Infinix Note 40 és a Note 40 Pro készülékek látszólag nagyon hasonlóak, de van köztük néhány különbség. Mit tudnak, és mi a helyzet az árral és az elérhetőséggel?

Mi az a WiFi 6?

Az elmúlt hónapokban példátlan mértékben megnövekedett az otthoni WiFi-hálózatok igénybevétele. Ennek eredményeként elengedhetetlen, hogy otthonod minden pontján stabil és gyors kapcsolat álljon rendelkezésre. Ebben kulcsfontosságú lépés lehet a WiFi 6 vezeték nélküli szabványra való áttérés, amely kiemelkedő sávszélességet kínál számos eszköz egyidejű támogatásához.

5 nagyszerű ár-érték arányú telefon

Közelebbről is megnéztük az öt legjobb ár/teljesítmény arányú mobiltelefont. Válogatásunk az árra, a gyártóra és a funkciókra fókuszál. Az azonban biztos, hogy mind az öt olyan fergeteges mobil, amelyek bizonyos szempontból még a zászlóshajókkal is vetekednek. Csupán az árcédula az, ami helyenként meglepő lehet.

Nothing Phone (2a) (TESZT): átveszi a legjobbakat a zászlóshajó modelltől, de csak fele annyiba kerül

A Nothing betört a középkategóriába az új Nothing Phone (2a) készülékkel. Első pillantásra azonban nem látszik rajta semmi lemaradás. Miben különbözik a jobban felszerelt modelltől? És vajon megállja-e a helyét a félelmetes konkurenciával szemben? Kipróbáltuk a telefont, és hozzuk a szokásos értékelést.

Milyen SUP deszkát vegyek?

A Stand Up Paddle, röviden SUP, olyan mint egy nagyobb szörfdeszka, de stabilabb annál és használata során állva evezünk rajta. Ennek köszönhetően könnyebb a használata, mint a hagyományos szörfdeszkáké, így kisgyerekektől az idősebb korosztályig bárki élvezheti. Amikor paddleboardot választunk, fontos szempont a testsúly, hogy a lehető legmegfelelőbb deszkát találjuk meg mindenki számára.

Egy praktikus segítő a kezed ügyében. Szinte bármilyen funkciót hozzárendelhetsz az iPhone Akciógombjához

Nem találod az új iPhone-okon a csendes üzemmód oldalsó kapcsolóját? Az Apple úgy döntött, hogy egy Akciógombbal helyettesíti azt. Milyen újdonságokat hoz magával, hogyan aknázhatod ki a benne rejlő lehetőségeket és miről ismerheted fel az aktuális állapotát?

Piacra lépnek a Motorola Edge 50 Pro, Fusion és Ultra telefonok. Főszerepben a dizájn és a felszereltség

Megérkeztek az új Motorola Edge 50 sorozatú telefonok: a csúcskategóriás zászlóshajó, az Edge 50 Ultra, a tisztességes középkategóriás Edge 50 Fusion és az arany középutas Motorola Edge 50 Pro. A telefonok ismerős, de érezhetően újratervezett dizájnnal és csúcsminőségű kamerákkal nyűgöznek le. Mi mindent tud az új Edge 50 sorozat?

Szendvicssütő receptek és tippek

A szendvicssütővel készült melegszendvics népszerű uzsonna iskolába, munkahelyre és akár kirándulásokhoz is. Szakadj el a sajt, sonka és ketchup klasszikusaitól és meríts ötleteket ellenállhatatlan melegszendvics receptjeinkből, amelyek garantáltan meghozzák a kedved, hogy újra elővedd a szendvicssütődet.

Samsung Galaxy A35 5G (TESZT): jó felszereltség, prémium dizájn és hosszú akkumulátor-üzemidő, de lenne néhány észrevételünk

Ha a Samsung Galaxy A25 5G már túlságosan alapszintű számodra, de nem feltétlenül a legjobbra van szükséged, akkor a vadonatúj Galaxy A35 5G a tökéletes választás. Neked kell eldönteni, hogy jobban megéri-e, mint a tavalyi Galaxy A34 vagy a valamivel drágább Galaxy A55 a jelenlegi kínálatból. Cikkünkben rávilágítunk, hogyan viszonyul az A35 az említett testvéreihez.

Hogyan aszaljunk gyümölcsöt, zöldséget és egyebeket aszalógéppel?

Az élelmiszerek szárítása a tartósítás egyik legjobb módja. Az aszalással megőrizzük a fontos vitaminokat és ásványi anyagokat, miközben meghosszabbítjuk a élelmiszerek eltarthatóságát. Szerezz be egy aszalógépet és tárazz be gyümölcsökből és zöldségekből a hosszú télre. Sorra vesszük, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani az aszalógépet, hogyan kell gombát és húst szárítani, gyümölcsöt aszalni aszalógéppel és általában írunk az aszalógép használatáról.
20 További...

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB15