Oldal frissítése

Bevételek elektronikus nyilvántartása EET

Lottószelvény

Ez az egyik erős ösztönző eszköz arra, hogy meggyőzze a vásárlókat a nyugták elkéréséről. A visszaküldött számlák sorszámának elektronikus benyújtásával pénzjutalmakat és egyéb nyereményeket sorsolnak ki.

Elektronikus számlázás

A számla bármikor megjelenhet az értékesítés előtt, de legkésőbb annak végrehajtása során. Az online áruház esetében általában a megbízás beérkezésének ideje, bár a kézbesítési bevételek készpénzben történő kifizetésekor csak az áru átadásakor kerül végrehajtásra.

Egyszerűsített Elektronikus Számlázás

Ha olyan területen tartózkodik, ahol nincs internetkapcsolat, például egy elhagyatott területen. Az adóhatóság egyedi kivételt adhat elektronikus számlázás alól. Továbbra is kell számlát kiállítani, de ráér az értékesítéstől számított 5 napon belül.

Bizonylat száma

A pénztárgép rendszer által létrehozott elektronikus aláírás. Ellenőrzi a bevételek pontosságát, és létrehozza a kapcsolatot a fizetővel. Egyedi bevételt azonosít, és minden üzenetben megtalálható. Az átvétel csak akkor jelenik meg, ha nem tud kapcsolatot létesíteni a Pénzügyi adminisztráció szervereivel.

Tranzakció azonosító

A pénzügyi adminisztrációtól kapott egyedi bevételi kód (2 másodpercen belül), miután beírta az átvételi elismervényt. Csatlakozási hiba esetén a kedvezményezett aláírási kódját (PKP) a számlán nyomtatja ki.

EET tanúsítvány

A csehországi vállalkozók adatüzeneteinek egyértelmű azonosítására szolgál. Egy vállalkozó igény szerint több tanúsítványt is kérvényezhet. Az adóhivatal (Finanční úřad) ingyenesen bocsátja rendelkezésükre. Ezután elég feltölteni az elektronikus pénztárgépbe.

EET hitelesítés

A csehországi vállalkozók esetén a bevételek elektronikus nyilvántartásához szükséges regisztráció, mely során az adóhivatal hozzáférést nyújt ahhoz a szerverhez, amelyre a bevételekkel kapcsolatos információkat kell küldeni. A hozzáférési adatokat személyesen vagy on-line lehet kérvényezni az adott adóhivatalnál még az első bevétel előtt.

Felhő alapú szolgáltatások az EET-hez

Az adatok egy pénztárgépen kívül egy távoli szerveren kerülnek eltárolásra, így bárhonnan elérhetővé válnak. Ezenkívül meghibásodás esetén előleget fizetnek, és más szolgáltatásokat nyújtanak az értékesítés egyszerű kiértékeléséhez.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20